Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Άμα δεν πεις για το σπίτι σου...

13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Athinovio!!
    Μου αρέσει!
    Είναι καλή ιδέα και μ' αρέσει σαν παρουσίαση εμένα προσωπικά!
    Πάντως αν και δεν μ' αρέσει πιστέυω πως χρειάζεται κάτι που να τραβήξει το μάτι, κάτι που να πέσει πάνω του (αν πρόκειται για διαφήμιση βέβαια). Επίσης, μάλλον, το μεγάλο κείμενο πιθανώς να κουράζει κάποιον και να τον αποτρέπει από το να το διαβάσει!
    Αυτή είναι η γνώμη μου, όπως επίσης πως χρειάζεται και ενημέρωση για τις τιμές, καθώς (και παίρνω από τον εαυτό μου) τη νομίζω για ακριβή επιλογή!
    Δεν ξέρω αν βοήθησα καθόλου?
    :-))

    Καλή επιτυχία φυσικά και καλές (και πολλές) δουλειές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κικοπ
    κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου για το μέγεθος του κείμενου. Θα δώ πως μπορώ να το κόψω όσο γίνεται. Να γράψω λες και τιμές, ε? Θα το σκεφτώ.

    ενικολο
    θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαίων πελατών μας προτιμούν αυτό το είδος ακριβώς επειδή έχουν παιδιά. Στην Ελλάδα βέβαια τη θάλασσα τη ζούμε αλλιώς και καθημερινά. Αν περνούσαμε κι εμείς 9 μήνες το χρόνο κλεισμένοι στο σπίτι λόγω χιονόπτωσης θα το εκτιμούσαμε αλλιώς.

    Τώρα, γκόμενες στην πλώρη....θα χρειαστεί να βρεί μόνος του ο καθένας και δεν είναι μόνο οι εργένηδες που το ονειρεύονται, αλλά έπιασα το point.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν λεει ο ενικολο, που σιγουρα ξερει παραπανω απο μενα, οτι αυτες οι διακοπες δεν ειναι για φαμιλιες, τοτε τι να ρωτησω;

    Εμενα παντως θα μου αρεσε μια πληρεστερη ενημερωση, γιατι θα ηθελα να κανω καποια στιγμη τετοιες διακοπες στο Ιονιο.
    Επισης δωσε link για site, αν υπαρχει.

    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα αντώνη!

    το site μας είναι ΠΟΛΥ παλιό και τώρα πάνω σε αυτό δουλεύουμε, για να φτιάξουμε καινούριο.

    Μπορεί να αποτελεί έμμεση διαφήμιση το παρόν ποστ, αλλά δεν θα ήθελα εσείς οι φίλοι μου να το δείτε έτσι. Απλά δουλεύω πάνω στα κείμενα της διαφήμισής μας και στα κείμενα του νέου Site και μερικές φορές χρειάζομαι ανατροφοδότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το site το βρηκα, ειναι αρκετα που εγω εκει δεν τα καταλαβα. Βεβαια ειμαι και ασχετος με το θεμα, αλλά νομιζω οτι θα επρεπε να μπορει να ενημερωθει και ο ασχετος.


    Και διαφημιση να ειναι το κειμενο της αναρτησης, θα στο πω χυμα (γιατι εγω ετσι μιλαω με φιλους)
    Σιγα τα ωα!

    Απλα ενημερωνεις για κατι που μπορει να ενδιαφερει αρκετους, και οι οποιοι δεν το ξερουν.
    Μη χολοσκας για τετοια Αθηνά.

    Και για να απαντησω και στο αρχικο ερωτημα, λεω οτι εμενα το κειμενο μου αρεσει.
    Με λιγα λογια δινει το ερεθισμα στον υποψηφιο πελατη να το ψαξει λιγο παραπανω.
    Εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλη τυχη, καλοταξιδο το "σπιτι" που επαινεις.

    Για να μην το επαναλμβανω 30 φορες πιο κατω, το γραφω εδω 1Χ. Ολα οσα σχολιαζω δεν αποτελουν κριτικη αλλα μερικες καλοπροαιρετες προτασεις. Ουτε εχουν γενικη ισχυ, ουτε ειναι οι μονες σωστες.

    --- Επειδη το ελληνικο κοινο ειναι αδαεις, θα προτεινα στο κειμενο σου να προσθεσεις και 1 - 2 παραγραφους σχετικα με το ειδος των διακοπων. Να εξηγησεις δλδ. τις διαφορες αναμεσα σε crewed yacht και bareboat. Χωρις αυτες τις εξηγησεις, ο υποψηφιος πελατης βαδιζει στα τυφλα. Εκτος αν η εταιρεια σας δουλευει μονο με εναν τυπο ενοικιασης, αρα χρειαζεται να εξηγησεις μονο αυτον.

    --- Το θεμα με τα παιδια ειναι πολυπλοκο. Ενα ιστιοπλοικο εχει περιορισμενους χωρους. Κατα την διαρκεια του ταξιδιου (ιδιως με λιγο αερακι) τα παιδια ειναι ακομα πιο περιορισμενα στον χωρο του κοκπιτ.
    Ιστιοπλοια ταιριαζει μονο σε παιδια που μπορουν να μεινουν σε μια θεση για 2 - 4 ωρες, χωρις να βαρεθουν η να δυσανασχετησουν.
    Δεν υπαρχει χωρος για παιδικο τρεχαλητο στο ιστιοπλοικο.

    Επισης τα παιδια ενδιαφερονται ελαχιστα για οσα ελκυουν τους ενηλικες. Μια ωραια παραλια απο μακρυα και η θεα του οριζοντα, σπανια συγκινουν ενα παιδι.

    Θελω να πω, μην παρουσιαζεις την ιστιοπλοια σαν γενικα καταλληλη για οικογενειες, γιατι εχεις μεγαλο κινδυνο να απογοητευσεις τους πελατες σου. Παρουσιασε την σαν κατι που ειναι καταλληλο για οικογενειες - αλλα με προυποθεσεις.

    --- Δοκιμασε να δωσεις στους υποψηφιους πελατες πιθανες διαδρομες. Ο πελατης μπορει να ταυτιστει περισσοτερο με την προοπτικη να παει κρουαζιερα "Αστακο - Παλαιρο - Ιθακη - Ζακυνθο" απο το γενικολογο και αοριστο "στα γαλανα νερα του Ιονιου".

    Υ.Γ. Το οτι οι ευρωπαιοι περνανε 9 μηνες τον χρονο κλεισμενοι στο σπιτι τους λογω χιονοπτωσης ειναι μια τελειως ανυποστατη προκαταληψη.
    Αν προσπαθεις να στησεις επιχειρηματικο μοντελο πανω σ' αυτην την "πληροφορια", την πατησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτά που λές πειρατή είναι εν μέρει αληθινά. Αν όμως το παρακάνει κανείς με τις εξηγήσεις, δίνει δασκαλίστικο και αγχωτικό ύφος στην περιγραφή του, για οτιδήποτε κι αν μιλάει. Και για να φάς ένα πιτόγυρο πρέπει να προσέχεις πολλά πράγματα, αλλά αυτός που το φτιάχνει δε σου τα λέει για να μη σου κόψει την όρεξη και τη χαρά.

    Ο λόγος που στρεφόμαστε στο ελληνικό κοινό είναι ότι τα σημάδια που βλέπουμε είναι ολοένα και πιο ενθαρρυντικά. Δεν υπάρχει λόγος να προϋποθέτει κανείς το χειρότερο για τους συνάνθρωπούς του. Άλλωστε, αφού έμαθα εγώ ιστιοπλοΐα, που φοβόμουν και τη μπανιέρα, τότε υπάρχει ελπίδα στον κόσμο
    :)

    Τώρα, για τα παιδιά, όπως είπες κι εσύ αν το παιδί είναι συνεργάσιμο, τότε ναι, γίνεται.Τα δικά μου, παρόλο που το λατρεύουν(τους βάζουμε να τραβάνε σχοινιά ή να κάνουν θελήματα και νιώθουν καπεταναίοι) συχνά βαριούνται σε μεγάλες διαδρομές και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε μαζί μας παιχνίδια. Τώρα πως θα το παρουσιάσω αυτό χωρίς να αποθαρρύνω τον κόσμο....
    Θα το σκεφτώ.

    Για το τελευταίο
    Και οι Ιταλοί που είναι μεσογειακοί και αυτοί, έρχονται εδώ πολύ συχνά παρόλο που δεν τους λείπει ο ήλιος, για άλους λόγους όμως. Είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τις εξηγησεις εχεις δικιο φυσικα. Ουτε παρα πολλες, ουτε ελλειπεις. Ισχυει και εδω το "παν μετρον ...".
    Θεωρω την διαφορα αναμεσα crewed και bareboad σημαντικη, γιατι σημαινει τεραστια διαφορα στον τροπο που θα περασει ο πελατης τις διακοπες του. Και αυτη η διαφορα δεν ειναι γνωστη στο μεγαλο κοινο.

    Το ελληνικο κοινο αρχισε να ενδιαφερεται για την ιστιοπλοια απο τοτε που οι τιμες των φερυμποτ πηγαν στα υψη, οι τιμες στις παραλιακες ταβερνες εφτασαν στο 2πλασιο απο τα κεντρικα μαγαζια του Λονδινου (με αισχρη ποιοτητα φαγητου) και οι τιμες στα "ρουμς" των Κυκλαδων συναγωνιζονται το Μπουρτζ Αλ Αραμπ (το μοναδικο ξενοδοχειο στον κοσμο με 7 αστερια).
    Αυτο ομως δεν σημαινει οτι οι ελληνες εγιναν ναυτικος λαος μεσα σε 1 νυχτα. Ουτε προκειται να γινουν ναυτικος λαος στα επομενα 35 χρονια.

    Προετοιμασου να αντιμετωπισεις πελατες, που βλεπουν το ιστιοπλοικο σαν ενα "ρουμ" που κατα τυχη βρισκεται στην θαλασσα και επιπλεει. Οι ανθρωποι αυτοι ΔΕΝ αγαπουν και ΔΕΝ ελκονται απο την θαλασσα.

    Καλη τυχη - θα την χρειαστεις ;-)

    Υ.Γ. Οι ιταλοι ερχονται σ' εμας επειδη ειναι (ηταν; )κοντα τους και πολυ φτηνοτερα απο τις δικες τους ακτες. Οι βορειοευρωπαιοι ερχονται μεν για τον ηλιο και την ζεστη, αλλα οχι επειδη ειναι "κλεισμενοι απο το χιονι 9 μηνες / χρονο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν να λέμε είσαι συνάδελφος και μάλιστα από τους παλιούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παλιος σκιππερ.

    Για συναδελφος δεν ξερω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άμα περάσεις από τα μέρη μας, ευχαρίστως να σε κεράσω μία μπυρίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!