Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Φράσεις και Λόγια

  • Μερικές από τις φράσεις που βρήκα σημαντικές είναι ήδη δίπλα, ως favourite quotes. Υπάρχουν όμως και άλλες που με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι μερικές φορές τα πράγματα είναι απλούστερα από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Όταν τις άκουσα. είδα το φως.
  • "Είμαι έξαλλη, πάω να πλύνω κάτι!". Με ντροπή θα ομολογήσω ότι την άκουσα σε καρτούν που έβλεπαν τα παιδιά. Η κοσμοϊστορική της σημασία έγκειται στο γεγονός ότι έμαθα να διοχετεύω το θυμό μου σε πιο ωφέλιμες δραστηριότητες από τις φωνές ή τους καυγάδες. Αντί να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι, ή να κάνω βόλτες πάνω - κάτω σαν τρελή, συγυρίζω και σκουπίζω. Για πότε μου περνάει...!
  • "Όταν νομίζω ότι δεν αντέχω άλλο, τότε λέω στον εαυτό μου να αντέξει μία στιγμή ακόμα, και μετά άλλη μία στιγμή, και μετά άλλη μία στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο ξέρω ότι θα αντέξω για πάντα". Είναι τα λόγια μίας χορεύτριας που μιλάει για τις πρόβες της. Μερικές φορές για να πετύχεις κάτι καλό, χρειάζεται μία υπερπροσπάθεια και αυτός είναι ένας καλός τρόπος να το καταφέρεις.
  • Σε μία αμερικάνικη σαπουνόπερα όπου σε μία οικογένεια αποτελούνταν από 2 μαμάδες και 5 μπαμπάδες (πού να θυμάμαι τώρα....κάτι τέτοιο) το παιδί αισθανόταν μειονεκτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους στο σχολείο. Τότε ο αδερφός του του είπε: "Και πόσες οικογένειες ξέρεις που να είναι χαρούμενοι και χωρίς καυγάδες και μυστικά? Μία? Δύο? Γαμώτο, είμαστε περισσότεροι! Αυτοί είναι τα φρικιά, εμείς είμαστε οι φυσιολογικοί!" Δε χρειάζεται να το εξηγήσω, νομίζω. Πέρα από την οικογενειακή ή επαγγελματική κατάσταση του καθενός, όλα είναι φυσιολογικά και όλα τα συναντάς στους ανθρώπους
  • "Κανένας άντρας δεν είπε ποτέ στη γυναίκα του: Τι καθαρό που είναι το πάτωμα! Έλα να κάνουμε έρωτα!" Είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγιεινό σπίτι αλλά στο τέλος της ημέρας θέλεις να σου αρέσει ο άνθρωπος με τον οποίο θα κοιμηθείς.
  • "Ο καλύτερος άντρας είναι ο ξένοιαστος άντρας". Τάδε έφη Marilyn Monroe όταν τη ρώτησαν ποιόν τύπο ανδρός προτιμά. Ισχύει και για τις γυναίκες. Ένας συνοφρυωμένος και θλιμμένος σύντροφος, ή ένας σύντροφος που τον πιέζουμε και του γκρινιάζουμε και του σπάμε τα νεύρα, δεν είναι καθόλου ευχάριστος ούτε σε εμάς ούτε και ο ίδιος νιώθει καλά. Όλοι έχουμε σκοτούρες και πρέπει να τις συζητάμε στο ζευγάρι για να λύνονται, αλλά η ζωή πρέπει να είναι όμορφη.
  • Και πολλά άλλα φυσικά. Άντε, ώρα για ύπνο τώρα.

2 σχόλια:

  1. Η τεταρτη φραση με την καθαριοτητα ειναι πολυ ομορφη!

    Καλο βραδυ!

    *κανενας ψυχολογος ή πνευματικος δεν θελει να με αναλαβει, τι να κανω doctor?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sorry κι όλας αλλά αν είναι να ασχοληθώ να κοιτάξω το πάτωμα πριν την πέσω στη γυναίκα μου, τότε μάλλον λάθος γυναίκα διάλεξα :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!