Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Η δε γυνή

  • Όσο κι αν μας πιάνει το ανεξάρτητό μας, υπάρχουν κάποια πράγματα που απλά είναι αληθή και δεν ωφελεί σε τίποτα να τα αρνούμαστε.
  • Οι άντρες είναι καλύτεροι οδηγοί. Παρόλο που υπάρχουν γυναίκες που οδηγούν καλά, πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Παρόλο που τα περισσότερα ατυχήματα προξενούνται από άντρες, αυτό ίσως να γίνεται γιατί οι άντρες οδηγοί είναι πολύ περισσότεροι. Επίσης οι άντρες έχουν καλύτερη αντίληψη του πως δουλεύει μία μηχανή, οπότε καταλαβαίνουν καλύτερα αν κάτι δεν πάει καλά και πως να το αντιμετωπίσουν τις περισσότερες φορές.
  • Οι άντρες είναι πιο ψύχραιμοι. Δεν παρασύρονται από τα αισθήματά τους και αυτό τους βοηθά να λύνουν τα προβλήματα με μεγαλύτερη άνεση. Πολύ εκνευριστικό όταν συζητάμε για τη σχέση μας αλλά πολύ χρήσιμο όταν πρέπει να ληφθεί μία απόφαση.
  • Είναι υπάκουοι. Με μεγαλύτερη αίσθηση της ομαδικότητας, μπαίνουν εύκολα στην οικογένεια, στο κόμμα, στον σύλλογο. Έχουν έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης (σε αντίθεση με τις γυναίκες που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα αισθήματα και στη φροντίδα) και αγανακτούν εύκολα στις αδικίες. Πολλές σύζυγοι το εκμεταλλεύονται αυτό για να γίνει το δικό τους, ενάντια στην πεθερά.
  • Αγαπάνε τα παιδιά τους αλλά δεν έχουν το ένστικτο της γυναίκας. Στρέφουν τα μάτια στη μητέρα για οδηγίες και επιβεβαίωση. Αν η μητέρα είναι απότομη, τότε το ίδιο θα κάνει και ο πατέρας, έστω κι αν έχει αμφιβολίες για αυτό. Έχει συνηθίσει να ακούει μια γυναίκα, μια μαμά, μία δασκάλα, μία νοσοκόμα, μία γιαγιά. Μία σύζυγο. Για αυτό η γυναικεία απιστία ήταν πάντα βαρύτερη από την αντρική.
  • Για αυτό είναι σημαντικό να αγαπάει η γυναίκα τον άντρα της. Αν τον εκτιμά, τότε θα τον στηρίξει στις μάχες που αυτός θα δώσει σε κάθε επίπεδο. Αν τον αγαπά δεν θα τον ειρωνευτεί, δεν θα του τονίσει τα ελαττώματα αλλά θα καλλιεργήσει τις αρετές του. Θα του κάνει τα χατήρια, όχι δουλικά, αλλά ως ίσος προς ίσο. Αντί να γκρινιάζει, θα συζητάει. Και αν την αγαπάει θα κάνει το ίδιο και αυτός, αργά ή γρήγορα.

18 σχόλια:

  1. Σαν μουσική μού ακούστηκε μέσα από το καζάνι...
    Σε τι οφείλομεν την τιμήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την οδήγηση δεν διαφωνώ… παρόλο που εγώ είμαι εξαίρεση… και ξέρω πολλούς άνδρες που είναι σκέτη καταστροφή… άσε και την επικίνδυνη επίδειξη!
    Πως γίνεται όμως, εμείς οι γυναίκες να αντιδράσουμε στις αδικίες και να μην έχουμε αναπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης; Αντιφατικό…
    Αυτό για τους άνδρες με μεγαλύτερη αίσθημα της ομαδικότητας, συμφωνώ… μπαίνουν πιο εύκολα στην … στάνη. Μήπως γιατί δεν έχουν το γονίδιο της ευφυΐας… λολ. Για αυτό να είναι και πιο υπάκουοι, χωρίς σκέψη και προσωπική κρίση;
    Συμφωνώ ότι: “Στρέφουν τα μάτια στη μητέρα για οδηγίες και επιβεβαίωση.” Για τον ίδιο λόγο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω όμως ότι πρέπει να τους πούμε τα ελαττώματα τους αν τους αγαπάμε, αλλιώς δεν τα καταλαβαίνουν… Τα άλλα με το ανδρικό εγωισμό είναι καμουφλάζ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η δε γυνή...να φοβειται τον άνδρα:))))

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα είναι δεδομένο πως ο εγκέφαλός μας λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο και η λειτουργία μας στη διαδικασία της ζωής είναι εντελώς διαφορετική. Εμάς απλά μας τη νέδωσε και θέλουμε να το αλλάξουμε. Και το πληρώνουμε τα μάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα,

    Και τα δύο φύλα έχουν κάποια (γενικά) πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το ζήτημα είναι ατομικά να προσπαθοούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας.

    Πάντως νομίζω ότι όσο πληγώνεται ο ένας άλλο τόσο πληγώνεται και ο άλλος. Οπότε η κατανόηση και η στήριξη πρέπει να είναι αμφίδρομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς έτσι πρέπει να είναι και συμφωνώ! Όχι δηλαδή ότι πρέπει να είναι οι γυναίκες χειρότερες οδηγοί!!
    Στα άλλα!!
    Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα με πολύ προσοχή αυτά που έγραψες. Και ξέρεις κάτι; Δεν πιστεύω στην ομαδοποίηση. Θεωρώ ότι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάποιου είναι θέμα ανθρώπου και όχι θέμα φύλου.

    Καλή σου εβδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. curioussss
    απλά έχω βαρεθεί τη γυναικεία κλαψοβουνίαση. Αν δε σας αρέσουν οι άντρες μην τους παντρεύεστε,.....πια!

    agapi
    άλλο η ευφυία και άλλο η ξινίλα. το ότι οι άντρες είναι πιο καλόβολοι δε σημαίνει ότι είναι χαζοί. όσο για τα ελαττώματα, όλοι έχουμε επίγνωση των ελαττωμάτων μας και αν μας τα τονίζουν οι αγαπημένοι μας είναι ευνουχιστικό κατά τη γνώμη μου.

    vad και κίκοπας
    το ήξερα ότι θα σας άρεσε η ανάρτηση.......
    :)
    προβλέψιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. νίκο από νάπολι
    δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση μας, μπορούμε όμως να τη διαχειριστούμε έτσι ώστε να περνάμε καλύτερα εμείς και οι αγαπημένοι μας.

    ανασαιμιά
    εν μέρει σωστό αυτό που λες. όμως είναι γεγονός ότι υπάρχουν σωματικές και εγκεφαλικές διαφορές. κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει αυτό. η γυναίκα είναι η μάνα και ο άντρας είναι ο κυνηγός. αυτό έχει τις συνέπειές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. lol
    κλαψοβουνίαση;

    Διαφορετικά τον ήξερα τον όρο! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε εμάς (ως παλαιότερους) στα σοβαρά πράγματα (Ιράκ, Αφγανιστάν, Κυπριακό, Μακεδονικό, ποό είναι το καλλίτερο αυτοκίνητο κλπ) αποφασίζω εγώ. Η κεφαλή της οικογενείας.
    Σε όλα τα άλλα (με ποιούς θα βγούμε, που θα πάμε, που θα κάνουμε διακοπές, σε ποιό σχολείο θα πήγαιναν τα παιδιά κλπ) η γυναίκα μου. Πράγματι η γυνή να φοβείαι τον άνδρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έεεεεεεεεεεεεεεεεε τώρα!
    Αμαν... Δεν ισχύουν αυτά! Βλέπω άντρες οδηγούς πυ είναι ΖΩΑ και γυναίκες που οδηγούν μιά χαρά!
    Α και δεν είναι υπάκουοι!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χρίστο
    όπως σε όλες τις οικογένειες άλλωστε!
    δεν το βρίσκω κακό να έχει καθένας τις αρμοδιότητές του, αρκεί αυτό να γίνεται με λογική. πχ ο άντρας μου φτιάχνει εξαιρετικό ψητό κατσαρόλας, τέλεια πίτσα και απίθανη καρμπονάρα.
    ποιά είμαι εγώ να τον εμποδίσω να εκφραστεί?
    εκείνος λοιπόν αναλαμβάνει συχνά το φαί της παρέας όταν έχουμε κόσμο, ενώ εγώ αναλαμβάνω τα υπόλοιπα.


    γειά σου αμάνα
    τις πατάτες που κάνουν οι γυναίκες δεν τις έχω δει σε άντρα. κάποτε μία σε άδειο δρόμο πήρε τη στροφή με 6 διανυσματάκια των 30 μοιρών και χειρόφρενο ενδιάμεσα......έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην αρχή του γάμου μας η γυναίκα μου προσπάθησε να δοκιμάσει τις μαγειρικές μου ικανότητες . Eπειδή ;omvw αφ΄ ενός το πετρωμένο (όπως και το καμένο) φαγείν αδύνατο δεν επανέλαβε την προσπάθεια.. και απεφάσισε να μάθει μόνη της να μαγειρεύει.. Και έμαθε πολύ καλά μάλιστα.. Μερικοί κακόγλωσσοι φίλοι μας είπαν ότι το έκανα επίτηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρίστος
    :)
    άντε να τους πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Οπως και ε την απαντηση σου προς την ανασαιμια.
    Εχουμε φυσικοβιολογικες διαφορες με τους αντρες που ρυθμιζουν παρα πολλα πραγματα στο καθημερινο μας γιγνεσθαι.
    Το οτι οι ψυχες δεν εχουν φυλο το ξερουμε...αλλα για να φτασουμε σε τετοια επιπεδα θελει ακομη καμμια χιλιαδα κι ισως και παραπανω χρόνια...κι ισως και ποτε.


    Χαιρομαι που εισαι ακομη εδω Καπετανισσα.

    τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γειά σου κι εσένα φαραώνα

    είναι αλήθεια ότι δεν άντεξα χωρίς κουβεντούλα.
    άλλη μία αδυναμία μου, υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!