Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Διάβασον δε.


  • Μπορεί να μη μας αρέσει να ακούμε ορισμένα πράγματα, αλλά μερικές φορές η πικρή αλήθεια είναι τόσο επώδυνα προφανής που δεν μπορείς πια να κάνεις ότι δεν την βλέπεις. Κι έτσι καταλήγεις, όπως το τέρας που βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, να βρυχηθείς χωρίς έλλογη αιτία αλλά από την αποστροφή και μόνο.
  • Όταν είπε ο Πάγκαλος ότι μαζί τα φάγαμε, σας κακοφάνηκε. Λες και δεν βγάζει ακόμα πύον το ελληνικό απόστημα της συναλλαγής ορισμένων -μεγάλων ή μικρών- ιδιωτών με το -ομολογουμένως απαράδεκτο- κράτος. Λες και δεν υπάρχει σε κάθε οικογένεια κι από μία παρατυπία, λες και δεν έχει ο καθένας από εμάς, έστω και  μία φορά, μέσα στην αγανάκτηση από τις κοτσάνες των αρχών που δεν άρχονται, κοιτάξει από την άλλη μεριά, δικαιολογώντας τη μία παρανομία με την άλλη.
  • Όταν είπε ο Λοβέρδος ότι δεν υπάρχει σάλιο, πέσατε να τον φάτε, λες και δεν έχει ο κάθε ένας από εμάς, γράψει φάρμακα για όλο του το σόι σε ένα βιβλιάριο, λες και δεν έχει ο τάδε φαρμακοποιός κάνει την κομπινούλα του με τις συνταγές, λες και οι γιατροί δεν έχουν φάει από όλες τις μεριές δήθεν για "επιτροπές" και ένα σωρό άλλα, για προμήθειες, για συνταγογραφήσεις, κοκ. Το ξέρετε και παρόλα αυτά νομίζετε ότι ο κλέφτης είναι ο λοβέρδος που το επεσήμανε. Τόσοι κλέφτες, από που νομίζατε ότι κλέβουν; Και σας πείραξε η διαπίστωση, αντί να σας πειράξει το γεγονός, ξεφτύλες.
  • Όταν είπε ο γαπ να αξιολογήσει τους δυ βγήκατε όλοι έξω και δήθεν αγανακτήσατε, και τώρα που, επειδή η ελληνική τσέπη δεν αντέχει, εσείς κάθεστε σαν τις κότες και νομίζετε ότι ο Σαμαράς κάνει αξιολόγηση απολύοντας δασκάλους και γιατρούς αλλά αφήνοντας στη θέση τους επίορκους και άχρηστους ημέτερους, ότι είναι καλό παιδί.
  • Όταν είπε ο γαπ να ανοίξει τα επαγγέλματα τον είπατε χαζό, και τώρα βλαστημάτε την ακρίβεια που συντηρεί το νταβατζίδικο κλείσιμο των μεταφορών και των υπηρεσιών που δήθεν είναι υψηλές.
  • Όταν επί 40 χρόνια βρίζατε τους πολιτικούς αλλά κάνατε τον μουγκό μήπως και σας κάνει τη χάρη ο τάδε γνωστός στο τάδε γραφείο του τάδε πολιτικού, δεν ήταν κακό, είναι όμως κακό που, πάλι ο Λοβέρδος, είπε ότι το μόνο αυθόρμητο κίνημα μετά την αντιπολίτευση είναι η χρυσή αυγή, γιατί παριστάνοντας τις μωρές παρθένες, δήθεν δεν ξέρετε ότι κι εσείς όπως και αυτοί που βρίζετε, με το ένα μάτι κοιτάτε την αριστερά μήπως και σωθεί το τομάρι σας και με το άλλο αλήθωρα προς την δεξιά ατενίζετε το βόλεμα.
  • Τουλάχιστον στην χα, πράττουν ανάλογα με την στρεβλή μεν, ιδεολογία τους δε, Δεν παριστάνουν τον πατριώτη παίρνοντας φακελάκια από τους ετοιμοθάνατους στην εντατική, ή με πληρώνεις ή σε σκοτώνω.
  • Η μεγαλύτερη ξεφτύλα όμως, είναι που ενώ γνωρίζετε όσα γνωρίζατε, εξακολουθείτε να νομίζετε ότι αν δεν ήσασταν εσείς το κράτος θα μπορούσε να σταθεί, ότι δεν ήσασταν εσείς που με την αποδοχή της συναλλαγής είστε όλοι συνένοχοι.
  • Ξεφτύλα είναι να ξέρεις τί ακριβώς συμβαίνει αλλά να νομίζεις ότι κάποιος θα σε σώσει.
  • Δεν θέλατε τον σοσιαλισμό, πάρτε τώρα βαρβαρότητα.
  • Ξεφτύλες.
Υ.Γ............Μου έλεγε η Αγαθή προ μηνών ότι είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν είναι ηλίθιος και ακόμα πιστεύει στον γαπ. Τόσο στην Αγαθή όσο και στους υπόλοιπους έχω να πω το εξής: δεν τρέφω αυταπάτες για το ποιόν του γαπ ούτε ψευδαισθήσεις ότι θα έφερνε τον παράδεισο. Ξέρω όμως τη φύση της πολιτικής και βάσει αυτής ήταν αναπόφευκτο να την πληρώσουν αυτοί που την πληρώνουν πάντα. Εκεί που λέω ότι ο Σαμαράς είναι προδότης, είναι που ενώ ήξερε την κατάσταση της ελληνική ς πραγματικότητας και το τί  θα γινόταν και το πως θα γινόταν αλλά και το τί συνέπειες θα είχε το κάθε τι, καθυστέρησε τα πάντα για δύο χρόνια και με δική του ευθύνη δεν άφησε να γίνουν όσα αναπόφευκτα θα γινόταν με τεράστιο κόστος τόσο στην ζωή του καθενός μας (γιατί άλλο είναι να χρωστάς για έναν χρόνο και άλλο για πέντε) αλλά και για την πορεία της ελλαδίτσας που τώρα - οποία έκπληξις! - ξαναπαίρνει το πικρό φάρμακο κι άλλου κουρέματος, δλδ κι άλλη επιβάρυνση σε φόρους για εμάς, κι άλλου πακέτου "διάσωσης" με τις γνωστές συνέπειες.


Υ.Γ 2...........Άρα, εκτός από την πενταετή πλήρη απραγία του Καραμανλή που αύξησε την κρατική διαφθορά σε αστρονομικά και δυσβάσταχτα για εμάς ύψη, ήρθε και ο Αντωνάκης να μας καθυστερήσει άλλα δύο χρόνια, για να του φύγει η καύλα (απληστία) να γίνει πρωθυπουργός και να δέρνει τον κόσμο στους δρόμους μαζί με τα αδέρφια του τους χρυσαυγίτες, που πρώτα τους έβαλε στη βουλή και μετά δήθεν "καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται" εκτός αν είναι κρατική. Γιατί, διορθώστε με αν κάνω λάθος, ο Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε επί δεξιάς, η ζαρντινιέρα ήταν επί δεξιάς, μόλις βγήκε ο Σαμαράς αθώωσε τους εν λόγω αστυνομικούς και οι πρόσφατοι βασανισμοί πάλι από την παρούσα δεξιά κυβέρνηση δικαιολογήθηκαν ως λογικοί, αφού για τον δεξιό νου είναι σωστό να δικάζεται κανείς και να τιμωρείται αυτοβούλως από τους αστυνομικούς στο δρόμο και όχι σε δικαστήρια από δικαστές. Και γνωρίζοντας όλα αυτά δεν αγανακτείτε, αλλά λέτε τί να κάνουμε έτσι είναι η ζωή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ.

11 σχόλια:

  1. ξεφτυλισμένοι καί άλήτες είναι όλοι αύτοί πού προανέφερες (παγκαλος , παπανδρεου , λοβερδος , σαμαρας κλπ ) γιατί ό κύριος καί βασικός σκοπός της κάθε είδους πολιτικής είναι ή ήθική δόμηση τών κοινωνιών καί ήθική δόμηση δέν ύπάρχει όταν ή πολιτική έκφράζεται άπό όλον αύτόν τόν ύπόκοσμο πού τό μόνο πού τους ενδιέφερε ήταν νά έξυπηρετήσουν τά συμφέροντά τους .
    γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς μία απογοητευμένη από τον γαπ συνομιλεί με κάποιον απογοητευμένο της νδ.
    Κοινό στοιχείο η απογοήτευση, οπότε ας κρατήσουμε αυτό, που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, άλλωστε, μιας και αυτή η συνειδητοποίηση ίσως οδηγήσει σε αφύπνιση και δραστηριοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μόνο παρατήρηση: αρχή άνδρα δείκνυσι. Ο Πάγκαλος και ο Λοβέρδος συμπεριφέρονται πλέον χυδαία, ουσιαστικά αποκηρύττοντας το -όποιο-έργο των κυβερνήσεων ΓΑΠ και γλύφοντας το Σαμαρά, οπότε η όποια αξία των παρελθουσών φράσεών/διαπιστώσεών τους τίθεται τουλάχιστον υπό αίρεση.
      Επίσης, ο σοσιαλισμός του ΓΑΠ, δυστυχώς και με δική του μεγάλη ευθύνη, μετατράπηκε σε βαρβαρότητα, συντελόντας στο χάλι που ζούμε σήμερα (ειλικρινά, δε νοιώθεις άθλια να βλέπεις τον αιωνίως κρατικοδίαιτο Στουρνάρα να του παίζει "τεχνοκράτης" ΥΠΟΙΚ; Εγώ, ναι...).
      Τέλος, για να χρησιμοποιήσω κι ένα ακόμα γνωμικό, στα ζόρια φαίνονται οι μάγκες (when the going gets tough και τα λοιπά). Και, δυστυχώς, όταν ήλθαν τα ζόρια, ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ φάνηκαν ανίκανοι να τα διαχειριστούν με τρόπο τέτοιο που δεν θα διέλυε τα πάντα στη χώρα. Λυπάμαι, αλλά η ένδεια του πολιτικού προσωπικού με τρομάζει περισσότερο κι από την ανικανότητα των εταίρων μας.

      Διαγραφή
  3. Δεν ειμαστε ολοι ξευτηλες.
    Δεν το δεχομαι οπως δεν ζητησα ποτε ρουσφετι για τιποτα απο κανενα σ οποιαδηποτε στιγμη της ζωης μου οπως δεν εδωσα ποτε φακελακι σε γιατρο για κανεναν λογο και τοτε μου ελεγαν οτι αν κινδυνευε η ζωη του παιδιου μου θα το εκανα.Οχι δεν θα το εκανα και ποτε κανεις δεν εχει εγγυηθει οτι δεν κινδυνευει 7 μηνων μωρο σε γναθοχειρουργικο περιστατικο η 3 χρονων παιδι που κανει χειρουργειο βουβονοκηλης.Ηταν σταση ζωης ειναι ακομα μονο που τοτε ημουν η γραφικη οταν τα ελεγα τωρα δεν ξερω πως με χαρακτηριζουν.
    Ναι ο Παγκαλος ειχε δικιο.Μαζι τα φαγανε οσοι φαγανε οσοι πηραν εργα οσοι διορστηκαν οσοι διυεκολυνθηκαν οσοι αποδεχτηκαν κατι με ανταλλαγμα την ψηφο τους.
    Ψηφιζα και ψηφιζω λευκο γιατι δεν εχει υπαρξει ακομα το κομμα που θα εχει ηθικη και θα αξιζει την ψηφο μου.Το οτι ακομα κι αυτο βρηκαν τροπο να το καρπωθουν αντι να εχει τη βαρυτητα που του αρμοζει και να προβληματισει ειναι αποδεικτικο της ανηθικοτητας της πολιτικης.
    Πιστευω οτι αυτοι που ενοχληθηκαν απο τον Παγκαλο δεν ηταν ανθρωποι που δεν εφαγαν ωστε να νιωσουν θιγμενοι τουναντιον ειναι ολοι αυτοι που κατι εφαγαν εστω ψιχουλο και τους ετσουξε να δουν το προσωπο τους να καθρεφτιζεται στα λογια του.Το μονο που του προσαπτω ειναι η απυθμενη χυδαιοτητα του να το πει ξεροντας οτι αυτος κι οι ομοιοι του εχουν φαει τα παντα και οι αποδεχτες της δηλωσης του τα ψιχουλα που τους πεφταν απο το στομα αλλα ακομα και γι αυτα τα ψιχουλα θα το βουλωναν και φτου κι απ την αρχη θα ξαναψηφησουν αναλογα με το πως φυσαει ο ανεμος.
    Ευχαριστω για το ερεθισμα.
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν άγγελοι, περισσότερο από όλα στη πολιτική. Ο Πάγκαλος είναι κάτι σαν μητσοτάκης του πασόκ: εκνευριστικός συχνά, πάντα σωστός.

      Διαγραφή
  4. σορρυ πριν ειχαμε σοσιαλισμο και δε το κατάλαβα? η τωρα έχουμε δημοκρατια και δε το ξερω, συμφωνω και διαφωνώ αλλα η φιλη σου θελει γιατρο τώρα! ακου κει πιστευει στον γαπ ακόμη..
    ο παγκαλος ειναι ανεκδιηγητος οχι γιατι ειπε αυτο που είπε αλλα για πολλους αλλους λογους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα έλεγε η κοπέλα, ότι εγώ πσιτεύω στον γαπ. Και διευκρίνισα ότι αυτό που είχα γαι τον γαπ δεν ήταν πίστη ακριβώς.
      Όσο για τον πάγκαλο, όπως έλεγα νωρίτερα και στη μαρία, είναι σαν τον μητσοτάκη, παλιά καραβάνα και ξέρει τί λέει, αν και σε κάνει να θες να τον κοπανήσεις.

      Διαγραφή
  5. Σε πολλά από όσα γράφεις έχεις δίκιο και θα συμφωνούσα ακόμα και για τον ΓΑΠ αν αυτός όταν παρέλαβε την εξουσία που εγκατέλειψε έντρομος από το χάλι της ο Καραμανλής έλεγε στον κόσμο την αλήθεια και όχι την παροιμιώδη ηλιθιότητα -Λεφτά υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αθεόφοβε, δεν υπάρχουν άγγελοι, ειδικά στην πολιτική.
    Αυτό που ψάχνουμε είναι κάποιος να κάνει μία (πολλές) σωστή δουλειά, να αρχίσουν να λειτουργούν οι βασικές δομές, πριν από τη σαπίλα ψοφήσουν οι έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Οσο "πικρές" είναι οι αλήθειες που αναφέρεις, άλλο τόσο μεγάλη πίκρα αισθάνονται όλοι όσοι μπορούν να διακρίνουν λίγο πίσω απ' τα πρωτοσέλιδα, τα πάνελ και τα κεντρικά δελτία.
    Ευτυχώς η αλήθεια δεν έχει μία μόνο όψη, δυστυχώς για την περίπτωσή μας ο καθένας επινοεί την αλήθεια που τον συμφέρει.
    Ο ΓΑΠ έκανε το λάθος να πιστέψει, ότι μπορεί στο όνομα της κρίσης να συστρατευθούν δίπλα του όχι μόνο κι άλλα φιλοευρωπαϊκά ελληνικά κόμματα, αλλά και όλο του το επιτελείο.
    Δυστυχώς γι' αυτόν, αλλά και για εμάς πολύ περισσότερο, και τα κόμματα και πολλοί από τους συνεργάτες τους αποδείχτηκε ότι λειτούργησαν μόνο καιροσκοπικά και πελατειακά.
    Σήμερα όλοι τσαλαβουτάνε κι αναμοχλεύουν τις στάχτες και τ' αποκαϊδια της κοινωνικής διάλυσης, που προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς κι επιλογές, αλλά πολλαπλασιάστηκε (εδώ μπαίνει ο περιβόητος "πολλαπλασιαστής") και εξαιτίας της έντασης και της διχόνοιας που καλλιεργήθηκε από τον ανερμάτιστο, ισοπεδωτικό και στείρο αντιπολιτευόμενο λόγο, που αρθρώθηκε όλο εκείνο το διάστημα.
    Πρακτική που εξακολουθεί με αμείωτη ένταση να διακρίνει την κομματική αντιπαράθεση, λες και κανείς δεν έχει διδαχτεί τίποτε από το πρόσφατο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια, ξε-αλήθεια, το Ελληνικό αίσχος είναι γεγονός εδώ και καιρό και αν δεν άρχονται οι αρχές τότε να παραιτηθούν.
    Αν δεν έχουν στο ενεργητικό τους τίποτα εκτός από αποτυχίες (μακεδονικό, άνοιγμα συνόρων με αλβανία, το κόμμα που ξώκειλε, κοκ) τότε ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΊΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!