Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πέσε ψήφε να σε φάω

Το πιο γελοίο που παρατηρώ στα μέσα είναι που γίνεται ήδη μία προεκλογική εκστρατεία χωρίς να έχουμε επισήμως εκλογές με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε διάφορες φαιδρότητες στα δελτία αλλά και αλλού.

Πάρε για παράδειγμα τη λάσπη που ρίχνει η νδ στον τσίπρα όπως με το περίφημο βίντεο που μετά από κοπτοραπτική της ΝΔ που και επισήμως και δημοσίως παραδέχτηκε στην σκάη μέλος της, φαινόταν να δείχνει τον συριζα να προτρέπει τον κόσμο να πάρει τα όπλα ενώ άλλο είπε ο χριστιανός, και το οποίο τελικά αφέθηκε να περάσει στο ντούκου ενώ θα έπρεπε να βγεί στα μπαλκόνια ο αλέξης να φωνάζει "κλέφτες".

Άλλο;
Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη νδ να προηγείται, τη στιγμή που όχι μόνο δεν προηγείται, αλλά έχει χάσει ακόμα περισσότερο σε δημοτικότητα. Όχι μόνο με νύχια και με δόντια και με κομματική πειθαρχία χουντική απειλεί τα μέλη της με διαγραφή αλλά και στην πιάτσα δεν υπάρχει ούτε ένας που να λέει "τί καλά που τα έφτιαξε όλα ο αντωνάκης μας, άχουτο καλέ" αλλά αντιθέτως είναι όλοι μέσα στη σιχασιά και την αποστροφή για τα ρεζίλια που έχει κάνει παριστάνοντας ότι δεν είναι ρεζίλια αλλά μεγάλα κατορθώματα, να παίρνει λεφτά από τους ανθρώπους χωρίς να παράγει έργο κανένα.

Το ότι έχει χεστεί από το φόβο του ο αντωνάκης, φαίνεται από την υστερία στις πρωινές εκπομπές, από την εμμονή των ομιλητών να δείχνουν με το δάχτυλο τους άλλους (συριζα, πασόκ) αλλά και από την λυσσαλέα πια και κραυγαλέα, σε στύλ "πνίγομαι και πιάνομαι από τα μαλλιά μου", διαφήμιση  από όλες τις μπάντες. Τον κυβερνητικό καλεσμένο τον αφήνουμε να μιλήσει με την άνεσή του ήσυχα-ήσυχα, ενώ τον συριζαίο τον διακόπτουμε κάθε τρείς και λίγο με ενστάσεις και αντιρρήσεις μέχρι να φτάσει ώρα για διαφημίσεις και να ξεχάσει ο θεατής τί πήγε να πεί.

Εμφανής ο πανικός στα κυβερνητικά επιτελεία (κλάσανε πόμολα), και δικαίως διότι, αν κοττάνε, ας βγούν χωρίς σεκιούριτι να πάνε στην ταβέρνα, να δούνε ποιοί και πόσοι έχουν πρόθεση ψήφου και πόσοι θεωρούν τον αντωνάκη "καταλληλότερο". Ξαναζώ το 2009 μου φαίνεται, ντεζαβού η κατάσταση εντελώς. Όσο πέφτουν τα ποσοστά, τόσο ανεβάζουν την ένταση στα megaφωνα και βάλανε και τον λιάτσο στην κρατική τηλεόραση μην και τους ξεφύγει κανένας.

Άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις τί ρόλο θα έπαιζαν αν δεν ήταν να έχουμε εκλογές οσονούπω;

Το χειρότερο από όλα είναι που κάνει την ίδια προεκλογική εκστρατεία με εκείνη του Μάιου-Ιουνίου 2012, δηλαδή υπόσχεται ΠΑΛΙ να κατεβάσει τον φιπιά, ΠΑΛΙ να φέρει την ανάπτυξη και ΠΑΛΙ φοβερίζει τον νοικοκυραίο ψηφοφόρο με τον μπαμπούλα Αλέξη και ΠΑΛΙ χρησιμοποιεί τον αποδιοπομπαίο τράγο του πασόκ, που πλέον δεν αποτελεί καν τράγο, αλλά τραγέλαφο.

Και ο λόγος που χρησιμοποιεί το ίδιο δόλωμα είναι ότι δεν έχει τίποτα καλύτερο στα χέρια του.
Δεν έκανε τίποτα.

Που είναι οι φορείς που έπρεπε να καταργηθούν και πως θα γίνει να καταργήσεις παρασιτικούς φορείς χωρίς να απολύσεις κόσμο;
Που είναι το δίκαιο φορολογικό; Μόλις πριν από λίγο είπε ο Βορίδης στον σκάη ότι θα υπάρξουν επιδόματα για ορισμένους και όλοι ξέρουμε το ήθος του Βορίδη αλλά και τί εννοεί η δεξιά όταν λέει "ορισμένους".
Που είναι η σταθερότητα, που μέσα σε δύο χρόνια αλλάξαμε τρία φορολογικά και πέντε τρόπους υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών; Και έπεται και συνέχεια....
Αυτό είναι το σταθερό περιβάλλον που θα προσελκύσει τους διαβόητους "επενδυτές";

Φυσικά, δεν τρέφουμε αυταπάτες: οι επενδυτές θα έρθουν όταν ο λόγος μίζα/φοροαπαλλαγές βγάζει περίσσευμα για τον "επενδυτή" δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα, διότι πάνε να πάρεις πετρέλαιο για την μαρίνα σου και ρεύμα για να τη φωτίσεις, πλήρωσε διπλά και τρίδιπλα τα πάντα, από ψωμί μέχρι μπύρα και ανταλλακτικά για τα σκαφάκια σου, πλήρωσε για τις μεταφορές μεταξωτές κορδέλες σε κόστος αλλά φύκια σε ποιότητα υπηρεσιών, πλήρωσε ταξιά που είναι ακόμα κλειστά και φόρο αεροδρομίου 100 ευρώ σε κάθε εισιτήριο, πλήρωσε και την κάθε τσίχλα ή σουβενίρ που θα πάρεις με 23% φιπιά, πλήρωσε τον γιατρό τον ιδιώτη γιατί στο δημόσιο έχουν μαζευτεί όλοι οι άχρηστοι με βύσμα, περίμενε να κουνήσει το ένα του χέρι ο κρατικός μηχανισμός για μία βρύση οκτώ διαφορετικές άδειες να θέλει τρία τέρμηνα διότι αν κάνει σύντομες τις διαδικασίες θα αναγκαστεί να απολύσει ο αντώνης τα ανήψια του, και αν σου μείνει πελάτης και κέρδος μετά από όλα αυτά συν τη μίζα, με γειά σου με χαρά σου.

Δηλαδή ο Σαουδάραβας, τόσα λεφτά έχει που δεν τον νοιάζει να χάσει μερικά τρισεκατομμυριάκια (γιατί τόσα θα χάσει) για να χαρτζηλικώσει τον αντωνάκη;

Πάλι τα ίδια λάθη, αντί να κάνουμε δίκαιο σύστημα, να καλύπτουμε τις τρύπες του με επιδόματα στους ημέτερους και οι υπόλοιποι κάντε ότι νομίζετε, καλή τύχη σας εύχομαι, υπάρχουν και τα συσσίτια.

Πάλι πατέντες.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο...

Παραπάνω από μία φορές.

Λίγο ακριβή μας έπεσε η προ-εκλογική σου εκστρατεία αντωνάκη.




2 σχόλια:

  1. Η δική μου απορία με τόσους διαμαρτυρόμενους πού βρίσκουν, ρωτούν σε δημοσκοπήσεις και βγάζουν πρώτη τη ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί να σου πω.
    Απεργούν οι πάντες αλλά είναι ικανοποιημένοι.
    Μας δουλεύουν ομαδικώς, δείμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!