Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Το αφεντικό τρελάθηκα

      Ρωτάς τί άλλες λύσεις υπάρχουν.
Εκ του προχείρου, θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό-θεσμικό, πολιτιστικό πες το αν θες, έχει σχέση με το πως κάνουμε μπίζνεςς εδώ στο  Κομπιναδιστάν. Και η κομπίνα καλή είναι δε λέω, αλλά δεν μπορείς να είσαι χαζός και κομπιναδόρος, διότι τότε είσαι απλά ένας ακόμα ανίδεος κλεφτοκοτάς, αντί να πλουτίσεις εις τον αιώνα τον άπαντα να φας την κότα και τελείωσε.
     Δε λέω ότι είμαι πιο έξυπνη από τον στουρνάρι, αλλά μέσα στην επικράτεια αυτή τη στιγμή υπάρχουν ας πούμε δέκα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, ναι; Πολλοί περισσότεροι θα μου πείς εσύ, ας υποθέσουμε το ελάχιστο θα σου πω εγώ. Τους τσακώνεις και αντί να τους βάλεις στα "Κέντρα φιλοξενίας" που αν τα έβλεπε ο Ξένιος Ζευς θα έριχνε αστροπελέκι, αντί λοιπόν να τους έχεις εκεί na τρώνε τζάμπα, τους βγάζεις από μία προσωρινή άδεια, για όσο σε βολεύει, τους δίνεις και ένα ελάχιστο μισθουλάκο, σαν αυτό που όρισες για τους ιδιωτικούς υπάλληλους, και τους στέλνεις στα νησάκια που επιθυμείς να εκμεταλλευτείς, να χτίσουνε μαρίνες, λιμάνια, να στρώσουνε δρόμους και να προχωρήσουνε τα έργα.
       Επίσης, αντί να χτίσεις "Κέντρα" με το μισθουλάκο που θα τους δίνεις γι ανα έρχονται κάθε μήνα στο ίδιο σημείο να τους ελέγχεις και να ξέρεις που είναι και τί κάνουν αντί να τους έχεις να μοιράζουν μιζέρια στις πόλεις, θα κάνεις συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων σπιτιών, που είναι και κάμποσοι, να κινηθεί λίγο η αγορά, να δεί λίγο χαρτζηλίκι και ο έλλην που τον έχεις ταράξει στα χαράτσια και το  ΕΣΠΑ το τραγανίζουν τα τρωκτικά στα μουλωχτά... Μετά το πέρας της εργασίας τους, τους κάνεις πακετάκι και τους στέλνεις σπίτι τους, με τις ευλογίες και τις οικονομίες που ίσως επιτρέψεις να έχουν κάνει, ή εναλλακτικά τους ξαναχρησιμοποιείς σε άλλα έργα.
      Δεν θες να βάλεις αλλοδαπά; Φοβάσαι μη σε πουν ρατσιστή ή ότι ευνοείς τους ξένους; Πάρε όσους βρίσκονται στη μπουζού για χρέη, ή όσους έχουν οφειλές αλλά όχι νόμιμη εργασία (λουκέτα και χρεωκοπίες να φαν και οι όρνιθες) και βάλε αυτούς να ξεπληρώσουν ο καθένας το χρέος του με κοινωφελή εργασία. Και αυτοί θα ξαλαφρώσουν από τα χρέη για να σε ξανα-ψηφίσουν γενεές δεκατέσσερις, και θα κάνεις μία λογιστική τακτοποίηση που θα σε βολέψει  στους προϋπολογισμούς όσο τίποτα άλλο, και θα μείνουν στην Ελλάδα τα λιμάνια και οι  μαρίνες να μένει το χρήμα στην Ελλάδα αντί να το παίρνει ο Τούρκος στην Τουρκία ή ο Αμερικάνος στην Αμερική, και μετά να μας το δανείζει σε εμάς τους ίδιους που μοχθήσαμε να το παράξουμε,με τόκο οκτακόσιες χιλιάδες τα εκατό, το ίδιο χρέος να το ξαναπληρώνουμε ξανά και ξανά. Και, το σημαντικότερο, με λυμένα τα χέρια από τις οφειλές, μπορεί πλέον ο Έλλην να ανασάνει πάλι, να δεί πως θα προχωρήσει παρακάτω, να γίνει παραγωγικός και κερδοφόρος, αντί να ζεί με επιδόματα, κομπίνες και ελεημοσύνες.
    Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που δεν έχουμε προδότες στην ηγεσία, να ξεπουλάνε εθνική κυριαρχία για να μη στεναχωρήσουν την πελατεία τους.

7 σχόλια:

  1. Ααααχ! Και να 'σουν πρωθυπουργός για ένα εξάμηνο! Να κάνεις τη δουλειά και να φύγεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Georgina,σιγά που θά'φευγε!Ειναι γλυκειά η καρέκλα!Στο σβέρκο θα μας καθότανε κι ετούτη!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. georgina
    ευχαριστώ αλλά αυτή τη στιγμή έχω μαγείρεμα και σιδέρωμα.

    βασίλη
    Με αυτά που θα έκανα, θα με γιουχάρατε χειρότερα κι από τν γαπ. Κανέναν δεν θα άφηνα ήσυχο.
    Οχι σαν τον χαλβά τον σαμαρά που δεν είπε όχι ούτε σε μία κλίκα για να τον αφήνουν να τρώει με την ησυχία του...
    Μώρε βάλε με εσύ και θα κλάψουν μανούλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και μερικές μέρες, ο μπλόγγερ δε βάζει τις αναρτήσεις μου. Δεν ξέρω τι λάθος ρυθμίσεις έχω κάνει, όμως είμαι εδώ, σας παρακολουθώ και από αναρτήσεις, κάνω. Το θέμα είναι πως έβαλα να ελέγξουν το μπλογκ, έκαναν κάποιες αλλαγές και το πολύ μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου ελπίζω να έχω αποτελέσματα. Δεν είμαι διακοπές, απλά, ας μην πω τι κάνει ο μπλόγγερ… καλή Κυριακή και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο ρία;
    Τέλος πάντων, αφού θα έχεις σύντομα πίσω το μπλογγί σου, όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι τρελή η πρότασή σου. Βέβαια, προϋποθέτει και τούτο να κάνουν δημόσιες επενδύσεις και να χρηματοδοτήσουν έργα. Αν ισχύσει αυτό, θα βρεθούν εργάτες και πρώτοι θα τρέξουν οι μετανάστες, νά 'σαι βέβαιη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ετικέτα "επιστημονική φνατσία" δεν μπήκε για πλάκα σε αυτή την ανάρτηση, δείμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!