Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Εκ-λογικά (χωρίς τη λογική)


  • Θα ελέγχονται τα λαμόγια πριν κάνουν τη λαμογιά ή θα μένουν στο απυρόβλητο μέχρι να παραγραφούν οι κομπίνες;
  • Όταν πάς να κάνεις μία δουλειά σε δημόσια υπηρεσία, θα γίνεται ή θα σπαταλάς ώρες και μέρες από το χρόνο σου για να γεμίζουν κτίρια με "υπεύθυνες δηλώσεις", ποντικοφαγωμένα χαρτιά που κανείς δεν ελέγχει;
  • Θέλω να πω, πως προέκυψαν τόσα αυθαίρετα, εξ'αρχής; Τόσοι οφειλέτες; Τόσες παρανομίες;
  • Θα ξανα-έχουμε περαιώσεις της ντροπής, ή μήπως επιτέλους θα κάνουν σωστή δουλειά οι εφοριακοί;
  • Η δικαιοσύνη θα ισχύει πλειοδοτικά όπως πριν;
  • Τα πανεπιστήμια θα αποτελούν χώρο αποκλεισμού, όπως πριν τις εκλογές, ή μήπως θα αλλάξει κάτι;
  • Η άμυνα θα συνεχίσει να είναι ο χώρος όπου η κλεψιά επιτρέπεται γιατί όποιος αγγίξει τους ένστολους είναι κακός και ανθέλληνας αλλά όταν οι πατριώτες αξιωματικοί κλέβουν για να χτίζουν αυθαίρετα είναι για το καλό της πατρίδας;
  • Οι γιατροί θα συνεχίζουν να θυσιάζουν ζωές επειδή ο πληθωρισμός του επαγγέλματός τους δεν επιτρέπει το λάηφστάηλ που αυτοί ονειρεύονταν;
  • Όλοι αυτοί θα συνεχίσουν να ρημάζουν τον τόπο και με δραχμή και με ευρώ και με ευρωδολάριο και με ό,τι θες, αν δεν υπάρξει ένα κράτος που να ξέρει τι να κάνει και πως να το κάνει, και αυτό είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών.
  • Και, κυρία Λαγκάρντ, είστε ικανοποιημένη από τη συνεργασία σας με τα άτομα αυτά; Κάνατε καλές συμφωνίες και πιστεύετε ότι τα άτομα με τις οποίες τις συνάψατε είναι ικανά να τις τηρήσουν; Τι στοιχεία έχετε για αυτό και που βασίζετε τις προσδοκίες σας; Είστε σίγουρη ότι ο Σαμαράς, τον οποίον απροκάλυπτα υπερασπίζεστε και στηρίζετε, θα κάνει αυτά που λέτε ή μήπως θα φάει τα ωραία σας λεφτάκια, όπως έκανε και στο παρελθόν, και την ελλάδα θα την αφήσει ρημαγμένη σα να έχει περάσει σμήνος ακρίδων, οικονομικά και διοικητικά, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, αν όχι ο ίδιος αλλά το κόμμα του, το οποίο με εξαίρεση την αλλαγή ηγεσίας στην ουσία είναι το ίδιο;
  • Ή μήπως, βασίζεστε ακριβώς σε αυτή την ασυνέπεια και ανεπάρκεια του ατόμου αυτού για να πάρετε, όχι μία ελλάδα ισχυρή και παραγωγική, αλλά μία ελλάδα σε εξευτελιστική τιμή;
  • Λέτε ότι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, και συμφωνώ.
  • Ωστόσο, οι στόχοι του μνημονίου είναι εξ ορισμού ανεδαφικοί, γιατί ακόμα και αν οι βενιζέλος-σαμαράς επιθυμούσαν να τους τηρήσουν, όλοι οι υπόλοιποι από κάτω το τρικλοποδίζουν και το σαμποτάρουν, τα άτομα που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης εσκεμμένα αντιδρούν, όπως έκαναν με την περίφημη αγανάκτηση η οποία είχε το εξής αποτέλεσμα: δεν έγιναν τα σωστά πράγματα + έμειναν τα λαμόγια απείραχτα και μείναμε με τα εισπρακτικά μέτρα.
  • Και έρχεται η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία χωρίς υποδομές για να ελεγθεί το κύμα που θα ακολουθούσε, το κόμμα που εισήγαγε 20.000 αιγύπτιους εργάτες στην τελευταία του θητεία, το κόμμα που ευθύνεται για το μακεδονικό,για να μας κάνει κύρηγμα για την ασφάλεια στο κέντρο της αθήνας; Και εξαγγέλει δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μετναστών τη στιγμή που οι Έλληνες βγήκαν στα όπλα για να μη γίνει ακριβώς αυτό; Ξεχνάμε το σάλο που έγινε για το πρώτο "κέντρο φιλοξενίας" κύριε Σαμαρά; Και εξαγγέλει φύλαξη των συνόρων τη στιγμή που πολέμησε τη φρόντεξ τρείς μήνες πριν;
  • Το κόμμα που στην τελευταία του θητεία δεν πέρασε ούτε ένα νομοσχέδιο, που υπουργικά συμβούλια έκανε κάθε δεύτερο μήνα και στο βουλή πατήσαν μόνο για να ψηφίσουν αύξηση του βουλευτικού μισθού, ξαφνικά ως δια μαγείας θα γίνει η ατμομηχανή αποδοτικότητας που απαιτούν αυτές οι ριζοσπαστικές αλλαγές;
  • Και το πασόκ;
  • Που παρέλυσε με την ανάληψη του Βενιζέλου;
  • Με το που ανέλαβε ο Βαγγέλης της καρδιάς μας, έπαψαν όλα, και όταν λέω όλα δεν εννοώ τις δόσεις και τα λεφτά, όσο τις αλλαγές που είχε βάλει μπρος ο γαπ και ήδη είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται σε κάθε τομέα. Σταμάτησαν τα πάντα, για να μην πετύχει ο γαπ.
  • Και είμαστε σε ένα σημείο όπου οι παρόντες υποψήφιοι εμφανώς αδυνατούν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, αλλά με τη λάσπη που έχουν ρίξει στον γαπ, δεν μπορούν να τον επικαλεστούν για να τελειώσει ότι άρχισε, αφού οι πολίτες έχουν από καιρό αφομοιώσει το ποιηματάκι "Παπανδρέου κακός-οποιοσδήποτε άλλος καλός".
  • Κι όμως, δείτε τριγύρω σας και θα το διαπιστώσετε. Μόνο ο γαπ μπόρεσε να ξυπνήσει την Ελλάδα από τον λήθαργο, μόνο ο γαπ μπόρεσε να κάνει τον έλληνα να αναρωτηθεί που πάμε και τί συμβαίνει και τι στο καλό θα κάνουμε τώρα.
  • Χωρίς αυτόν, ακόμα θα χτίζαμε αυθαίρετα στις ρεματιές για να παραπονιόμαστε μετά ότι πλημμυρίζουν το χειμώνα, αλλά να αυτο-ικανοποιούμαστε με τον τομέα της οικοδομής.
  • Δυστυχώς, σας έχω νέα.
  • Αυτά που θέλετε, μόνο  ΓΑΠ μπορεί να κάνει, γιατί μόνο αυτός τα έκανε, όχι σαν πασόκ αλλά σαν άτομο.
  • Τώρα, αφού ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης μηντιακής αγανάκτησης,  και μόνο στο άκουσμα του ΓΑΠ το 90% των ελλήνων πετάει φλύκταινες, η μόνη λύση είναι μία κυβέρνηση αριστεράς, η οποία με ενισχυμένη λαϊκή υποστήριξη θα μπορέσει να υποχωρήσει στις πιέσεις των βορείων με λιγότερες απώλειες.
  • Ακόμα και έτσι, αυτό θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν οι βενιζέλος-σαμαράς στηρίξουν και συμβουλέψουν σωστά τον Τσίπρα-Κουβέλη, αν δεν σαμποτάρουν με στημμένες απεργίες τις αλλαγές που θα γίνουν στο όνομά του και αν συμμαζέψουν τα κομματόσκυλά τους από τα συμβούλια και τις συνελεύσεις.
  • Αν, δηλαδή, αποδεχτούν την ήττα τους και επιτρέψουν στην Ελλάδα να προχωρήσει χωρίς αυτούς.
  • Εϊμαστε χαμένοι.

7 σχόλια:

  1. Εϊμαστε χαμένοι;

    Μπα... Κάποια κουτσομπολιά ανεξακρίβωτα μιλούν για -3%/4% τη ΝΔ (δεύτερη) και στο 9-10% όλα τα άλλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά... στην καρακοσμάρα του ο Δείμος!
    (άσε που νομίζω πως σε φλερτάρει ο σαρδανάπαλος...)

    Λοιπόν, χαμένοι δεν είμαστε, στο αναμμένο καζάνι είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείμε,
    από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί.

    ασκάρ
    μια χαρά τα λέει ο δείμος, και μπράβο του.

    (αν με φλερτάρει πάντως, τότε κακό του κεφαλιού του γιατί είμαι πολύ κακούργα και άτιμη γυναίκα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα να δεις που εκθειάζονται και οι εθνικοί προδότες που άνοιξαν τις πύλες της χώρας στο ΔΝΤ.
    Ας γραφτεί η νομοθεσία του κράτους σε 100 σελίδες χωρίς παραπομπές αποπομπές και υποσημειώσεις και μετά μπορούμε να συζητήσουμε για το αν και που είναι τα προβλήματα που σε χαλάνε. Μέχρι τότε τζάμπα κατηγορείς κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άμπαν,
    οι πύλες της χώρας άνοιξαν με τις δεκαετίες προδοτικών πολιτικών, τύπου παίρνουμε δανεικά αλλά αντί να τα κάνουμε έργα και παραγωγή τα μοιράζουμε στην παρέα μας και μετά λέμε ότι φταίνε οι έλληνες που είναι τεμπέληδες και δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

    Οι πύλες της χώρας άνοιξαν με τα διακοποδάνεια και τις ψευδο-συνδικαλιστικές εκτροπές.

    Και ενώ δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι έχεις δίκιο, οι εκλογές δεν είναι σε δέκα χρόνια αλλά σε τρείς ημέρες και δεν τα γνωρίζω όλα αλλά αυτά που βλέπω να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!