Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το Μέλλον σε βήματα

  • Βήμα 1: η παρούσα κυβέρνηση περνάει χωρίς πολλά-πολλά ότι γουστάρει (ότι της λένε) και ψηφίζει ερήμην των ελλήνων ότι έχει συμφωνήσει ο γαπ από τον οκτώβριο. Πετσοκόβει, ράβει ξηλώνει, ώσπου να καταλάβει ο έλλην τι τον βρήκε, τσούπ, να οι εκλογές.
  • Βήμα 2: η νδ κερδίζει τις εκλογές αλλά δεν παίρνει αυτοδυναμία. Αναγκάζεται να συνεργαστεί. Ίσως με ντορα ή πασόκ, ίσως και με λαός, ίσως και όλα αυτά μαζί. Παράλληλα, αρχίζουν να τσούζουν τα μέτρα της εικοστής ογδόης οκτωβρίου.
  • Βήμα 3: αυτή η κυβέρνηση φρανκενστάιν με τόσα μέτρα και τόσο ξεζούμισμα, αλλά και με τόσες διαφορετικές φωνές να μπερδεύονται ο ένας στα συμφέροντα του άλλου, δεν μπορεί να έχει μέλλον. Θα κρατήσει λίγο. Ίσως κανέναν χρόνο.
  • Βήμα 4: το πασόκ με τον νέο του αρχηγό, όποιος και αν είναι αυτός, θα έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα από την ήττα, την συνεργασία, και τα επιπλέον μέτρα που θα έχουν ληφθεί έως τότε, θα χρειάζεται πάλι αλλαγή ηγεσίας. Το ίδιο και η νδ.
  • Βήμα 5: Κονταροχτυπιούνται ο γαπ με κάποιον από το μητσοτακέικο, αλλά η νδ θα έχει πρόσφατη την συνεργασία και ο Αντωνάκης, απλά "δεν το'χει". Ούτε η Ντόρα. Δεν ξέρω ποιός από τη νδ θα σταθεί απέναντι σε όποιον ηγείται του πασόκ τότε, μάλλον ο γαπ πάλι.
  • Βήμα 6: ώσπου να γίνουν όλα αυτά, οι άνθρωποι της ελλάδας θα έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Δεν θα έχει μείνει όρθια ούτε στάνη. Ωστόσο, τα μέτρα θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν, δλδ θα έχουμε εξαθλιωθεί τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει εδώ πέρα της μπιπι το κάγκελο.
  • Βήμα 7: ο γαπ θα μοιράσει δουλειές. Φτηνές μεν, αλλά έτσι όπως θα είμαστε εμείς, αυτό θα περνάει για "ανάπτυξη". Οι δείκτες της ελλάδας θα ανέβουν όλοι ξαφνικά στα ύψη. Όλοι θα λένε μπράβο στον νέο ηγέτη...
  • Βήμα 8: Μεγάλη πόρτα θα διαβείς...
  • Που ξέρεις, μπορεί να γίνει κι έτσι!

8 σχόλια:

  1. Ε ναι... έτσι έγινε και μετά το τέλος του Πολέμου.
    Όταν όλα έχουν καταστραφεί... η ανάπτυξη τρέχει απ’ τα πατζάκια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΜΤ!!!

    η του υψους ή του βαθους.
    Φυσιολογικά ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρότι την σιχαίνομαι αφάνταστα, δυστυχώς ο Ντορής το έχει, αλλά δε νομίζω να γυρίσει τόσο άμεσα στη ΝΔ.
    Τώρα φυσικά, όλα αυτά που αναφέρεις έχουν ως προϋπόθεση ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι σταθερός, αλλά δυστυχώς τα πάντα είναι ρευστά όπως έλεγε και ένας μακρινός γνωστός, οπότε...
    Ας φτάσουμε στην παράλλη βδομάδα και το ξαναβλέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά εβδομάδα, κάθε παρασκευή πετάει και μία φωτοβολίδα κάποιος από το πασόκ τα τελευταία δύο χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από το ΠΑΣΟΚ!
    Θα τους περάσει όμως ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΓ: Αυτή την Παρασκευή μπορεί και να τους φωτίσει ο θεός, πού ξέρεις!!! :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα μισα τουλαχιστον απο οσα γραφεις θα γινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ελληνική πολιτική σκηνή είναι απλή σαν το τέτρις, Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!