Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Μουσείο Παραϊστορικών Εγγράφων της Βουλής

  • Με πρωτοβουλία της Εθνικής Πινακοθήκης πραγματοποιείται από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους μία έκθεση μεγάλης ιστορικής σημασίας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και πλήθος ιδιωτών, πολιτικών και δημόσιων λειτουργών που δώρησαν ιστορικά έγγραφα από τις συλλογές τους.
  • Η έκθεση αυτή αφορά έγγραφα που αφορούν τα σκάνδαλα ανά τους αιώνας, στην ελληνική επικράτεια. Ανάμεσα στα ιστορικά ντοκουμέντα βρίσκονται ο στυλογράφος της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον οποίο υπέγραψε μαζί με τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ για την ανάληψη των Ολυμπιακών, ένας κατάλογος-παραγγελία για υπερτιμολογημένα μουσκέτα που χρονολογείται από τον καιρό της επαναστάσεως, μια αδειοδότηση κολέγιου υπογεγραμμένη αυτοπροσώπως από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο την παραμονή των εκλογών, καθώς και ολόκληρο το προσωπικό αρχείο του Τσοβόλα, του Βουλγαράκη και πλήθως άλλων παραγεγραμμένων προσωπικοτήτων. Θα βρείτε επίσης ένα κεραμίδι από τη μονή Βατοπεδίου, έναν πανάκριβο, τελευταίας τεχνολογίας αλλά αχρησιμοποίητο αξονικό τομογράφο Ζήμενσ, το αυθεντικό έγγραφο της σύμβασης για τα υποβρύχια, με ένα σωρό τζίφρες από ένα κάρο ηγετικές φυσιογνωμίες, και τα πόθεν έσχες όλων των βουλευτών από την τουρκοκρατία και πριν.
  • Το Μουσείο Παραϊστορικών Εγγράφων διαθέτει εστιατόριο και καφετέρια, διότι είναι αδύνατον να τα προλάβει κανείς όλα αυτά σε ένα απόγευμα και σίγουρα θα χρειαστείτε θερμιδική υποστήριξη για να ολογκληρώσετε την περιήγησή σας στο πραγματικά τεράστιο αυτό μουσείο. Το μενού περιλαμβάνει θεματικά γεύματα όπως το "Μαζί τα Φάγαμε" ένα γεύμα οκτώ πιάτων με καφέ επιδόρπιο και μία καραμούζα δώρο, ή το ιδιαιτέρως δημοφιλές "Λεφτά υπάρχουν" στο οποίο υποχρεούστε να αφήσετε πουρμπουάρ τριπλάσιο της αρχικής τιμής προς ενίσχυση του ταμείου, αλλά και το "Νόμιμο άρα Ηθικό " που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς περιέχει.
  • Στο κατάστημα δώρων του Μουσείου Παραϊστορικών Εγγράφων, μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε καδραρισμένα πιστοποιημένα αντίγραφα όλων των εκθεμάτων καθώς και αξεσουάρ ή μινιατούρες για τη συλλογή σας ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όπως μπρελόκ με τη μινιατούρα της ταχυδρομικής τσάντας του μπαμπά του Ρουσσόπουλου ή του προεδρικού έδρανου της Βουλής, και άλλα πολλά που σίγουρα θα φτιάξουν το κέφι της παρέας σας.
  • Η τιμή εισόδου για το Μουσείο Παραϊστορικών Εγγράφων της Βουλής είναι μισό ευρώ ανά άτομο ενώ για τους τουρίστες, τα παιδιά, τους υπερήλικες, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τις εγγύους, τους χρόνια άνεργους, τους ανάπηρους, τις μητέρες ανήλικων παιδιών, τους χαμηλόμισθους, τους έφηβους και τους εργαζόμενους ηλικίας μεταξύ είκοσι και πενηνταδύο ετών, το εισιτήριο ανέρχεται στα οκτώ ευρώ συν ΦΠΑ.

4 σχόλια:

  1. Σα δεν ντρέπεσαι!
    Εσύ έκανες πλάκα κι εγώ έπαιρνα τηλέφωνα τους κολλητούς για να κανονίσουμε να πάμε παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί άλλο θα μπορούσε να είναι ασκάρ?

    κίτσομήτσο, το μόνο που μένει να γίνει είναι το σωστό λαμόγιο με τις σωστές διασυνδέσεις και ικανή μπαμπεσιά να το πραγματοποιήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουλάνε λέει και τη στέγη του καλατράβα σε εξευτελιστική τιμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!