Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κοντός ψαλμός

  • Το γεγονός ότι η κατάληψη οργανώθηκε και υποκινήθηκε από έλληνες, είναι για εμένα κάτι το αδιανόητο.
  • Δεν είναι το "λαθρο"μεταναστευτικό το ζήτημα στην περίπτωση αυτή, γιατί όλοι οι μετανάστες είναι ίδιοι, στην ουσία.
  • Δεν είναι ούτε το "άσυλο" διότι το άσυλο, τύποις, μπορεί να αρθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
  • Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι η πεποίθηση ότι μία κρατική μηχανή μπορεί να έρχεται αντιμέτωπη με ένα διεθνούς σημασίας έκτροπο, διότι όταν ένας ξένος, και μάλιιστα παράνομος, καταλαμβάνει ένα κτίριο σε μία ξένη χώρα, τότε τίθεται θέμα κυριαρχίας. Για φαντάσου, ας πούμε, να μην ήταν πακιστανοί αλλά τούρκοι...
  • Το τί θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση έχει σημασία, διότι θα αποτελέσει προηγούμενο, άρα διπλωματικά προσφέρει πολλές δυνατότητες, για να μην πιστέψω ότι εξ αρχής μάλλον αυτός ήταν και ο λόγος για την πραγματοποίησή του...
  • Αυτό που περιμένω, είναι η μαγική λέξη.
  • Μα τόσο γάτα είναι ο γατομαμής ο γιωργάκης?
  • Βρε λες?
  • Αυτός θα ξεπεράσει και το Λοβέρδο σε λίγο!
  • Παρεμπιπτόντως....
  • Να δείς που σε πεντεδέκα χρονάκια, θα κάνουν εξεταστικές για τα φωτοβολταϊκά και τα παπ τέστ....
  • Εεεε,ρε γλέντια!

11 σχόλια:

  1. To θέμα αυτό θα αποτελέσει πιθανώς ορόσημο εξελίξεων στο θέμα του ασύλου, και όχι στο μεταναστετικό.

    Πάντα χρησιμοποιούμε εξωτερικά θέματα για επίλυση εσωτερικών διαφορών. Το θέμα των μεταναστών δεν ενδιαφέρει στην ουσία κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΆ ΕΊΝΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ?
    ειλικρινα δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι Αθηνα΄.Πάντως πήρε το μάτι μου κάποιον Κολομπανί,να λέει οτι είναι εσωτερικό πρόβλημα Αλγερίας-Μαρόκου και οτι η φάση εχει καθοδηγθεί απο μυστ.υπηρεσίες Αλγερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. locus publicus
    καταλαβαίνω τι εννοείς.
    Αν όμως δε νοιαζόταν η ευρώπη, τότε γιατί ξοδεύει τόσα χρήματα για αυτό?Δε είναι πιθανό να αποτελεί αυτό λαβή?

    square logic
    η μαγική λέξη που θα μας δείξει για ποιο λόγο έγινε αυτό και πως θα καταλήξει, γιατι το άσυλο είναι που πιστεύω ότι είναι αδιάφορο σε πρακτική βάση για τον οποιονδήποτε.
    Σε αυτή τη συγκυρία, ούτε το άσυλο ούτε οι μετανάστες έχουν να ωφεληθούν σε τίποτα.
    Ίσως για τη διπλωματία, το μεταναστευτικό να αποτελεί χαρτί, όπως έλεγα παραπανω.
    Φυσικά, μπορεί όλα αυτά να βρίσκονται στο μυαλό μου, σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξεκίνησες να μιλας για τη "μαγική λέξη" αλλά κάπου την ξέχασες,και δεν βγάζω νόημα.
    -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πολεμιοι των συνορων, οι αριστεροι χωρις αιτια και οι λοιποι φιλοσοφοι τα καταφεραν.

    Ειμαστε το προτυπο αυτου που ονειρευοντουσαν. Μια χωρα χωρις συνορα, πατριωτισμο, εθνικη περηφανεια, νομους και θεσμους. Μια χωρα χωρις εθνος.

    Βεβαια, οταν μια χωρα ειναι εξαθλιωμενη και ανισχυρη, τι ασυλο μπορει να προσφερει; Τον Οτσαλαν τον παραδωσαμε σαν πιτσα. Με τι πολιτικη και πολιτισμικη ισχυ να λεγαμε οχι;

    1.000.000 μεταναστες ειναι λιγοι. Να γινουν δεκα. Και εν τω μεταξυ, ας αρχισουμε να ψαχνουμε κι εμεις χωρα να μεταναστευσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να αρχίσουν σπουδές Νομικής! να πάνε εκεί οι καθηγητές και να τους χωρίσουν σε τμήμματα! Να δουν τι εστιακό βάθος έχει ο Ελληνικός Σεισμός και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια που έρχονται εδώ χωρίς πνεύμα, χωρίς παιδεία και χωρίς συμπεριφορά. Πώς να κρυφτούν μες το πλήθος και να αφομοιωθούν με τέτοια κουλτούρα σπηλαιική που έχουν!!!!!!!!!!!
    Κι αν ακούστηκα ρατσιστής, δεν είμαι. Όταν δυο κουλτούρες δεν ταιριάζουν... απλά δεν ταιριάζουν! Αυτοί ποια υποχώρηση έκαναν στη χώρα μας και θέλουνε να κάνουμε εμείς;!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σκουέαρ, "μαγική λέξη" εννοώ οποιοδήποτε σημάδι που θα μου δώσει να καταλάβω τις αληθινές προθέσεις πίσω από τη φάρσα αυτή. Τίποτα το μεταφυσικό. Μερικές φορές η μαγική λέξη μπορεί να πάρει και χρόνια....

    φοίβο, δεν είμαστε δέσμιοι κανενός πλην του εαυτού μας. Αντιθέτως, είμαι περήφανη που οι έλληνες, αν και δυσκολεύουνται με τους μετανάστες μέσα στα πόδια τους και με την κρατική προπαγάνδα να τους σπρώχνει προς την εξέγερσεη, έχουν την ψυχραιμία (ή κυνισμό ίσως) να μην πέφτουν σε παγίδες.

    Ακόμα και τον Δεκέμβρη του 2008, χρειάστηκε ο φόνος ενός παιδιού για μας βγάλει στο δρόμο, κι αυτό χωρίς κανένα θύμα, χωρίς καμμία βία παρά μόνο την κρατική.

    Είναι πεποίθησή μου ότι οι έλληνες σπρώχνονται προς την αταξία, με πονηρό σκοπό, φυσικά, και ότι είναι ουσιώδες να παραμείνει ο μέσος πολίτης νηφάλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τσιαίλης
    ανήκω σε εκείνη τη μερίδα που πιστεύει ότι οι μετανάστες πρέπει να επαναπατριστούν παραδειγματικά.
    επίσης πιστεύω ότι το να καταλάβεις οποιοδήποτε κτίριο μίας οποιασδήποτε χώρας πλην της δικής σου, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και το καταδικάζω απερίφραστα,χωρίς καμμία ενοχή και πολύ θα ήθελα να καταδικαστει ο Αλαβάνος μαζί με όσους έλληνες βοήθησαν σε αυτή την επιχείρηση για ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Αν θέλουν μαγκιές να πάνε στην πατρίδα τους να απαιτήσουν δικαιώματα και να κάνουν την επανάστασή τους.

    Επίσης πιστεύω ότι εφόσον μπήκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χωρα δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικούν τίποτα, πόσο μάλλον με τον χυδαιότατο τσαμπουκά με τον οποίον ενθαρρύνθηκαν από τον σύριζα να το πράξουν.

    Εκεί που φταίει το ελληνικό κράτος είναι ότι έχει επιτρέψει την ασυδοσία, την παρανομία και την ανοργανωσιά να διεισδύσει παντού, να γίνει η κοινωνία τσιφλίκι του κάθε λαμόγιου, εγχώριου τις περισσότερες φορές δυστυχώς.
    Οπότε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι απλώς συμπτώματα της ίδιας ασθένειας, γνωστής ως ελληνίτις καβαντζίτιδα, όπου ο καθένας προσπαθεί να καβατζάρει ότι μπορεί πριν τον τσακώσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φασσιτική προσπάθεια του 3% του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει την ατζέντα του θα ήταν απλά εξοργιστική αν δεν ήταν πολιτικά ανιστόρητη και εθνικά επικίνδυνη!
    Τους τελευταίους μήνες παίζει πολύ στους κύκλους των επαιόντων το σενάριο μιας εξέγερσης των μεταναστών στην Αθήνα που θα προκαλούσε γενικευμένο χάος και αναρχία,πράγμα που θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για διάφορα πράγματα που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα επιχειρούσε ούτε αυτή η κυβέρνηση ανδρεικέλων,πχ.στρατιωτικό Νόμο,έκτακτα μέτρα κλπ.
    Αυτό επαναλμβάνω θα ήταν η ΑΦΟΡΜΗ κι όχι η πραγματ.αιτία!
    Οπως και τον Δεκέμβρη του 08 οι Συριζαίοι παίζουν-πιθανότατα χωρίς να το γνωρίζουν-το παιχνίδι του μεγαλύτερου εχθρού τους.
    Τα θύματα όμως θα είμαστε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομιζω πως δεν ειναι λαθος να θετουμε καποια (οποιαδηποτε) κριτηρια στον αριθμο και στο ειδος των μεταναστων που δεχομαστε. Το να μην το κανουμε, δεν εξυπηρετει εμενα, ουτε εσενα. Σιγουρα ομως καποιους εξυπηρετει, και καποιοι ειναι πολυ χαρουμενοι γι αυτο.

    Ημουν με τη φρεγατα και καταναλωναμε πετρελαιο (λεφτα του δημοσιου) για να κανουμε εθιμοτυπικες επισκεψουλες στα νησια, με μπαντες και μπουφε. Την ιδια ωρα λιγα χιλιομετρα πιο περα, μπαιναν με βαρκες 20.000 μεταναστες. Καποιοι απ τους οποιους ηταν κυνηγημενοι ανθρωποι, και καποιοι απ τους οποιους ηταν δραπετες.

    Ηταν θεμα μιας απλης διαταγης (ουτε καν εξοδων) να μας πουνε να παμε να φυλαξουμε τα θαλασσια συνορα (να κανουμε τη δουλεια μας δηλαδη). Οχι να τους βυθισουμε, αλλα να τους επιβιβασουμε στο πλοιο. Η απουσια πολιτικης αποφασης, ειναι στην ουσια πολιτικη αποφαση.

    Αθηνοβιο, δε μιλησα για εξεγερση, γιατι για να γινει εξεγερση πρεπει να υπαρχουν καποιοι σοβαροι ανθρωποι να την καθοδογησουν, και καποια σοβαρη οργανωση. Ακομα δεν εχουμε αποφασισει αν ειναι καλο η κακο να μην εχουμε συνορα, και ποσα εκατομμυρια μεταναστες μπορουμε να υποστηριξουμε.

    Γι αυτο και πηγαινουμε κι εμεις μεταναστες, σε χωρες που εχουν παρει αυτες τις αποφασεις, και πολλες αλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!