Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Επάγγελμα "διακαναλάρχης"

  • Διακαναλικά μιλώντας, είναι γεγονός ότι βλέπω μία πρωτόγνωρη στήριξη, απροκάλυπτη και ακραία από όλα τα κανάλια, από όλους τους δημοσιογράφους, από όλα τα μέσα, για τον γατομαμή τον γιωργάκη.
  • Με τί μούτρα βγαίνει και λέει ότι θέλει να τον ψηφίσουμε για να συνεχίσει? Δεν του φτάνει που μας έκανε ότι μας έκανε, θέλει να το φχαριστιόμαστε κιόλας?
  • Εντάξει, το ξέρουμε ότι η σαμαρωμένη δημοκρατία εξακολουθεί να βάζει μπροστά μπροστά τον αρχιβλάκα τον χοντρό και τον ανθυποβλάκα τον Αυρα-mo'-πουλο. Ξέρουμε και θυμόμαστε πολύ καλά πως σηκώθηκαν όλοι, μαζί και ο ίδιος ο Σαμαράς, δύο φορές και αποχώρησαν από τις εξεταστικές και, όταν δε γινόταν αλλιώς, έκλεισαν τη Βουλή για να πάψουν τις εξεταστικές, για να ξεκουραστεί ο κουρασμένος.
  • Δεν ξεχάσαμε ούτε παρανοήσαμε ότι το μνημόνιο ήταν έτοιμος να το ψηφίσει και μάλιστα δήλωσε ο ίδιος ότι συμφωνούσε επί της αρχής, αλλά δεν το ψήφισε για επικοινωνιακούς λόγους, δλδ για να μπορεί να λέει ότι δεν το ψήφισε.
  • Και, επίσης θυμόμαστε πολύ καλά, κάθε εβδομάδα έκαναν εξαγγελίες ότι θα κάνουμε αυτό κι εκείνο, θα απελευθερώσουμε τα επαγγέλματα και θα φέρουμε τη διαβούλευση και το διάλογο, όμως τελικά τίποτα από αυτά δεν πραγματοποιήθηκε, παρά μόνο ο σπηλιωτόπουλος έκανε κάτι που έμοιαζε με διάλογο για την παιδεία, όπου το κύριο θέμα συζήτησης ήταν τι χρώμα να είναι το εξώφυλλο του τετράδιου της αντιγραφής και κράτησε μέχρι τις εκλογές της ντροπής.
  • Κυρίως όμως δεν ξεχάσαμε ότι "ανέλαβε την ευθύνη" χωρίς να αποκαταστήσει τίποτα, χωρίς να αποχωρήσει, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη, χωρίς να δώσει απολύτως καμμία εξήγηση, χωρίς να τιμωρήσει κανέναν και έχει τα μούτρα να κάθεται μπροστά-μπροστά και όταν ήρθε η ώρα να αναλάβει πραγματικά την ευθύνη, αντί να μιλήσει πέταξε ένα ξερό "Δεν ξέρω τίποτα, δεν υπήρξε βλάβη" και συνέχισε να χειροκροτάει γουρουνίσια.
  • Όμως κι εσύ βρε γιωργάκη, τί νιαουρίσματα ήταν αυτά?
  • Δεν έχεις καθόλου αυτοεκτίμηση?
  • Τρία (μόνο) σωστά πράγματα τα έκανες. Τί ζητάς συγγνώμη? Αν περιμένεις να σου πούν οι Έλληνες "βάρα κι άλλο" τότε έχεις λάθος εκτιμήσει την κατάσταση, γιατί ακόμα είμαστε στο στάδιο που οι δίκαιοι πληρώνουν τα γαμησιάτικα των αδίκων, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε οι δίκαιοι ούτε οι άδικοι έχουν λόγο να σε ψηφίσουν, επί της αρχής.
  • Εντάξει, μάζεψες για την πάρτη σου όλα τα καλά μυαλά, αυτό είναι το προφανές. Αυτό σημαίνει να έχεις ισχύ, διαλέγεις πρώτος. Άσε αυτό να λειτουργήσει, γιατί σε τελευταία ανάλυση ο δημότης θέλει καλούς δημοτικούς άρχοντες.
  • Αν θέλεις δημοψήφισμα, κάνε δημοψήφισμα, αλλιώς άσε μας στην ησυχία μας και στον πόνο μας.
  • Αφού τόσο σε καίει να πάρεις εκ νέου εντολή, δώσε ταυτόχρονα με τα ψηφοδέλτια και δύο χαρτάκια που να λένε το ένα "Συνέχισε, σώσε μας" και το άλλο να λέει "Όχι άλλο κάρβουνο!", αλλά άσε μας να ψηφίσουμε τα πρόσωπα που θέλουμε. Δικοί μας είναι οι δήμοι, στο κάτω-κάτω!
  • Θα μου πείς, υπάρχει κάτι που δε μας είπες ακόμα.
  • Νέο σύστημα σε δήμους και περιφέρειες σημαίνει και αλλαγές στις έδρες των βουλευτικών εκλογών.
  • Εξακολουθείς να μην μας λές πως θα γίνει αυτό και τί αλλαγές θα γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση, μας το κρατάς για το τέλος, πονηρούλη. Άμα είσαι τόσο ειλικρινής και διαφανής και διαυγής, άνοιξε τα χαρτιά σου και πες μας τι θα γίνει στις επίφοβες εκλογές. Αλλά...
  • Υπό αυτό το πρίσμα, αποκτά άλλη σημασία η τοπική αρχή, έτσι δεν είναι?
  • Οι υποψήφιοι πάντως αποτελούν το πενήντα τοις εκατό του πληθυσμού, όπως έχουν τα πράγματα και έχουν επιδοθεί σε μία λυσσαλέα μάχη, όπου ο κάθε ένας παλιός ή καινούριος λαμόγιος διεκδικεί μερίδιο από τη νέα μαφιοκρατία που ξεφυτρώνει από το παλιό προζύμι. Οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες προσπαθούν να σώσουν τα μούτρα τους αλλάζοντας το όνομα της παράταξής τους: ξαφνικά ξεφύτρωσαν πράγματα όπως "κινήσεις πολιτών" και "δημοκρατικές συσπειρώσεις" και "δημοτικές επαναστάσεις" και "ανανεωτικές ενώσεις πολιτών" και άλλα ευφάνταστα, που δείχνουν ότι ναι μεν προερχόμαστε από πασοκ και νέα δημοκρατία αλλά δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με αυτά γιατί τότε κανείς δε θα μας ψηφίσει.
  • Μία άλλη καλή κομπίνα είναι αυτή με τους ¨ανεξάρτητους". Ανήκω στο πασόκ ή στη ΝΔ, αλλά κατεβαίνω "μόνος μου" γιατί αυτά τα δύο κόμματα έχουν φθαρεί τόσο που είναι δυσφημιστικό πλέον να λες ότι ανήκεις σε αυτά. Λες και δεν ξέρουμε την παρέα σου και το συνάφι σου... Ακόμα και οι ίδιοι οι πασόκοι δεν το αποκαλούν έτσι, δε χρησιμοποιούν τη λέξη πασόκ. Ακόμα και ο ίδιος ο γιώργος δε λέει "πασόκ", αλλά αναφέρεται στο κόμμα του ως "κυβέρνηση", ή "εμείς" ή "η δική μας παράταξη"
  • Ή και η άλλη ξεφτίλα, που μέλη του ενός κόμματος υποστηρίζονται από το άλλο... Ε, όχι!
  • Με αυτή την κατάσταση είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς τον χρωματικό χάρτη των αποτελεσμάτων γιατί αν ένας "ανεξάρτητος" νικήσει τότε θα πούν "Νικήσαμε" ενώ αν ο ίδιος "ανεξάρτητος" χάσει, θα πουν "Χάσατε!"
  • Με λίγα λόγια κύριε γιώργο, εκεί που πήγες να το σώσεις, το έκαψες.
  • Αν ήμουν στη θέση σου, και εφόσον έχω όλα τα καλά μυαλά στη θέση που θέλω, θα έλεγα το εξής "Ψηφίστε τους καλύτερους". Δεν θα ζητιάνευα τίποτα.
  • Εντάξει, λοιπόν.
  • Θες να ψηφίσουμε μνημονιακά?
  • Θα το έχεις.

5 σχόλια:

  1. εμ, τονε τρώει ο κώλος του, δεν τον τρώει;
    Διότι και το θράσος έχει τα όριά του.
    Που ξανακούστηκε κυβέρνησι με 11% διαφορά να είναι αδύναμη;
    Δε φτάνει που φόρεσε τον καλλικράτη ,ότι καλύτερο γιά τον κυβερνητικό συγκεντρωτισμό.Τώρα βλέπει πως δεν του κάθεται κι αυτος.
    Δε φτάνει που μας έχει σκυφτούς.Μας θέλει να κατεβάσουμε και μόνοι μας τα βρακιά μας ο παπάρας.
    κάνε και μιά χούντα ρε μαλάκα, γιά να μάθουμε να έχουμε άλλη άποψη.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά αυτά που λές Αθηνά, και ο καθένας μας θα κάνει ό,τι νομίζει. αλλά είχε και ο Γιώργος τους λόγους του να μιλήσει όπως μίλησε. Τα όσα είπε (ή δεν είπε), θα αποκτήσουν νόημα στο μέλλον.

    Τώρα πιά, το ξέρει και ο λαός,ο Γιώργος θα καθίσει για λίγο ακόμα, στο διάστημα αυτό θα γίνει χαλασμός απο νέα μέτρα και άλλα τρελά, θα επιμηκύνει την πληρωμή του χρέους απο 10-20 χρόνια, και μετά θα πετάξει το μπαλάκι στον αντωνάκη, και θα εξέλθει ένδοξα ως νέος Κουρασμένος.

    Το βασικό μήνυμα του Γιώργου απευθύνεται στον λαό και στους πασόκους που τον παρακολουθούν τώρα παγωμένοι. Ο Γιώργος κατάλαβε πως δουλεύει μόνος του, τα νούμερα δεν βγαίνουν, και το βαθύ Πασόκ σύντομα θα τον φάει. Ως εικόνα, το μήνυμα ήταν πως πράγματι δεν έχει ιδέα τί του γίνεται, θα κάνει όμως ό,τι μπορεί και όποιος γουστάρει.

    Η μπλόφα των εκλογών θα πάρει νόημα μόνον αν ο Γιώργος επιχειρήσει το κατακρεούργημα του δημόσιου τομέα, κάτι σε στύλ Αγγλίας, ενα ιστορικό ελληνικό ταμπού, και κάτι που το βαθύ Πασόκ τον πληροφόρησε πως αν επιχειρήσει θα φύγει νύχτα.

    Κατα τα άλλα, ας μην το ψάχνουμε πολύ. Ούτε ο εξυπνότερος είναι, ούτε καλά ελληνικά μιλάει, αλλά και οι άλλοι το ιδιο είναι. Οσο πιο γρήγορα διαλυθεί το συνολικό σύστημα, τόσο καλύτερα. Σε περίπτωση που δεν βγεί κανένας στις επόμενες βουλευτικές, θα κάνουμε κυβέρνηση προσωπικοτήτων και τελείωσε. Η χώρα ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να ανακύψει αν δεν διαλυθεί τελείως σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. demetrat
    Μου θύμησες ένα σχετικό ανέκδοτο, ολίγον πρόστυχο. Στην επόμενη ανάρτηση.
    :)

    Λόκους
    Ξέρεις ότι αυτά που κάνει ή έστω επιχειρεί να κάνει ο παπανδρέου τα έβρισκα σωστά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαστε και χαζοί, ούτε ότι το ευχαριστιόμαστε κιόλας.

    Θεωρώ ότι εάν η ελλάδα δεν έχει αυταναφλεγεί μαζί με τα χρέη της, είναι γιατί οι έλληνες βλέπουν ότι κάτι αλλάζει, έστω και αν διαφωνούν με αυτό. Είμαστε τώρα στο 0,0000001. Λίγο ακόμα για το "μπραφ"

    Αν ήξερε ο γιώργος πόσο πολύ θέλω να πραγματοποιηθούν όσα λέει αλλά πόσο απόλυτα απογοητευμένη είμαι, ίσως να μου έδινε ένα υπουργείο, να κάνω ότι φοβάται αυτός...
    χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίταξε,μας κάνει που μας κάνει σεξ,θέλει να δείχνουμε οτι το ευχαριστιόμαστε κιόλας...όλα κι όλα,αν δείχνουμε κατσούφηδες θα σηκωθεί να φύγει!Την δουλίτσα του βέβαια την έκανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!