Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Σκέψεις

  • Όλοι παραπονιόμαστε και όλοι ξέρουμε, σε αντίθεση με τους άλλους που είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν την τύφλα τους. Σύν τοις άλλοις, εμείς έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων. Θέλουμε να γίνουν τα πράγματα σωστά.
  • Για να γίνουν σωστά τα πράγματα πρέπει πρώτον, να τα κάνουμε και δεύτερον, να επιτρέψουμε να γίνουν.
  • Επίσης πρέπει να έχουμε την καλή κρίση να ξέρουμε ακριβώς ποιά από όλα αυτά που μας παρουσιάζονται είναι πράγματι καλά, όχι απλώς κοντόφθαλμα συμφέροντα αλλά ουσιαστικές αλλαγές των οποίων οι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα επιφέρουν τα ποθητά αποτελέσματα.
  • Ο καλλικράτης είναι κάτι το καλό, οι υποψήφιοι που προέρχονται από τις αγκάλες των κυκλωμάτων και των παρεών, όχι. Ίσως λοιπόν μπορούμε εμείς να ψηφίσουμε όσο γίνεται τα μικρότερα κόμματα, ώστε να αντισταθμιστεί η κυριαρχία των γαλαζοπράσινων τζακιών στη βουλή. Όχι κουκουέ, που είναι το απολίθωμα του σκελετού του δεινόσαυρου, αλλά ίσως οικολόγους, λαός ή έστω σύριζα. Όχι λευκό ούτε άκυρο, αλλά ανατρεπτικό, αν υποθέσουμε ότι οι περιφερειάρχες θα έχουν ουσιαστικό λόγο στη πολιτική σκηνή.
  • Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων είναι και αυτή ένα εξαιρετικό μέτρο, μαζί με αυτή των μεταφορέων, διότι οι δικές τους υπηρεσίες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την υπόλοιπη κίνηση, όχι μόνο σε τιμές αλλά και σε ότι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών. Είναι σαν το αίμα. Αν έχεις αναιμία, τότε όλα θα πηγαίνουν στραβά. Ναι, θα ζημιωθούν οι μεταφορείς, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, με τον ίδιο τρόπο που δεν υπήρχε άλλος τρόπος για τους αγρότες και τους δημόσιους υπάλληλους: όσοι σωστοί υπήρχαν (που δεν είναι και πολλοί, μεταξύ μας τώρα) θα καούν μαζί με τε τους σκάρτους που τρώγανε τα λεφτά του κοσμάκη για το τίποτα, και δε μιλάω μόνο για τους μεταφορείς, αλλά για όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Αν θέλετε να σας εξηγήσω πως το κάνανε αυτό, έχω πολλές ιστορίες να σας διηγηθώ, αλλά δεν είναι τώρα η στιγμή.
  • Το ενιαίο μισθολόγιο, πρέπει να εφαρμοστεί. Είναι νομίζω αυτονόητο, ας μην σπαταλάμε πίξελ...
  • Πρέπει να φύγουν μερικές τράπεζες. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε τόσες, δεν γίνεται, μας πνίγουν. Αν επιμείνουν να σώσουν κάτι σούργελα του συστήματος που δεν έχουν λεφτά ούτε για χαρτί φωτοτυπίας (ας μη λέμε ονόματα), τότε αφού κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις της επικράτειας, θα βαρέσουν και οι στρογγυλοί τραπεζίτες τα κανόνια. Πρέπει να σωθεί οπωσδήποτε η ΑΤΕ, πάσει θυσία, ότι κι αν λέει το δενετέ, γιατί οι επιπτώσεις από συγχώνευση με οποιαδήποτε άλλη θα είναι ακαριαία θανατηφόρες για όλους, εν τέλει.
  • Τέλος, οι ξεφτίλες οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας, είναι ανάγκη να επενδύσουν στην ελλάδα, όχι σε γνωριμίες και ρουσφέτια ή μίζες, ούτε σε υπηρεσίες και ανταλλαγές περιουσιών, ούτε πουλώντας αέρα, αλλά βάζοντας λεφτά σε ποιοτικά χειροπιαστά προϊόντα, όχι σαν τον σουρουκλεμέ τον κόκκαλη που είναι ένα δημόσιο χρέος από μόνος του και το μόνο που έχει να μας πει μετά από τόσα χρόνια είναι ότι δεν έχει κάνει τίποτα στη ευρώπη και ότι έχει κι αυτός τα βάσανά του. Αυτοί πρέπει τώρα να αδράξουν την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους την παραγωγικότητα των ελληνικών μυαλών, που προσπαθούν να πάρουν ανάσα στη σκιά των μπαγαμπόντηδων εδώ και δεκαετίες.
  • Η περαίωση είναι πολύ μεγάλη αδικία και αντιφατική με τα πάντα, αλλά λένε ότι αλλιώς δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν έσοδα. Δεν ξέρω. Τιμιότης, από του χρόνου.
  • Γιατί την πνίγουμε με τα ίδια μας τα χέρια την ελλάδα?
  • Αφού ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για βγούνε τα λεφτά, γιατί δεν το κάνουμε?

7 σχόλια:

  1. δεν εχεις αδικο...αφου ετσι κι΄αλλιως η οικονομια ειναι παραδωμενη στο ξενο κεφαλαιο , ας υιοθετησουμε τουλαχιστον και τους θεσμους τους . καλο βραδυ γιωργος-λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλωσόρισες γιώργο από λευκάδα.
    Τι ναω κι εγώ... ότι μου κατέβει λέω, μήπως και βγεί τίποτα χρήσιμο από όλη αυτή την παραφροσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, η ψήφος που αλλάζει το πολιτικό σκηνικό είναι μια λογική κίνηση…
    Αλλά για να έχει επίπτωση πρέπει να υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό συγκεντρωμένο…
    Άρα πρέπει να δοθεί προς κόμμα που θα βγει στη βουλή, στην αυτοδιοίκηση, κοκ, ώστε να αλλάξει τους συσχετισμούς. Γιατί αν ψηφίσεις κάποιον που τελικά δεν βγει, τότε είναι το ίδιο με το να απείχες…
    Χάος…

    [Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων είναι η συνταγή που οδηγεί στην εξίσωση των αμοιβών με αυτές της κίνας… Τα καρτέλ πάλι είναι καταστροφικά… Ρε μπας και λύση δεν υπάρχει αν δεν αλλάξει νοοτροπία ο κόσμος; Το σύστημα με λύσεις εντός συστήματος δεν διορθώνεται Αθηνά…]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι. υπάρχει τρόπος, απλά θέλει χρόνο.
    Δεν είναι ανάγκη να καταρρεύσει το σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε τρόπος δεν υπάρχει, γιατί κάθε σύστημα είναι καταδικασμένο να αναπαράγει τον παραλογισμό του. Μόνο «εξωγενείς» παράγοντες μπορούν να το εκτρέψουν, αλλά έστω ότι έχεις δίκιο. Υποχρεούσαι να το δείξεις :)
    Αλλιώς και ο γάιδαρος πετάει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει.
    Στην επόμενη ανάρτηση: τώρα παρενοχλώ άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!