Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!! (από καρκίνο του πνεύμονα και του οισοφάγου)

  • Η σχέση μου με το κάπνισμα άρχισε από πολύ νωρίς, από την κοιλιά της μάνας μου, η οποία προφανώς ήταν και είναι καπνίστρια. Συνεχίστηκε όταν, ίσως λόγω αδιαφορίας ή ίσως λόγω ελλειπούς ενημέρωσης, κάπνιζε όχι μόνο μέσα στο σπίτι σαν φουγάρο μαζί με τον πατέρα μου, όχι μόνο μέσα στο αυτοκίνητο, στα κέντρα και με τις παρέες συγγενών, αλλά ακόμα και όταν με θήλαζε, γιατί τότε έβρισκε την ευκαιρία να καθήσει σε καρέκλα. Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε πολλά χρόνια αργότερα, περισσότερες από μία φορές έτυχε να κλειστεί στο αυτοκίνητο μαζί με μία άλλη μητέρα, επίσης καπνίστρια, στο αυτοκίνητο και θήλαζαν εμένα και τη Λίνα καπνίζοντας και με κλειστά παράθυρα, γιατί ήταν ντροπή να θηλάσεις μπροστά στην παρέα.
  • Μεγαλώνοντας τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Παντού το κάπνισμα ήταν υποχρεωτικό, στο σπίτι όπου συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν να χαλαρώσουν ούτε να συζητήσουν χωρίς τσιγάρο, σε καταστήματα, σε εστιατόρια, παντού. ΚΙ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΝΟΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΤΟ Η ΤΟ ΓΕΥΜΑ!!!!
  • Δεν καταλαβαίνω ρε φούστη μου, γιατί να καταπιέζομαι μία ζωή εγώ, να χαλάνε τα νεύρα μου εμένα, να χαλάει η επιδερμίδα μου εμένα και να τσούζουν τα μάτια μου εμένα! Γιατί η δική σου ευχαρίστηση είναι πιο σημαντική από την υγεία όλονών?
  • ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΦΡΕ????
  • ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΕΔΩ ΧΑΜΩ!!!
  • ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙ????
  • Όπως καταλαβαίνετε, τρέφω ισχυρά συναισθήματα για το τσιγάρο και τη νοοτροπία των καπνιστών που δε σέβονται τίποτα.
  • Στη δουλειά αργότερα, ήμουν η μόνη που δεν κάπνιζε. Στα διαλείμματα, το γραφείο καθηγητών γίνονταν νταχάου, ειδικά το χειμώνα που δεν ανοίγαμε λόγω κρύου τα παράθυρα. Για άλλη μία φορά, η απόλαυση του καπνιστή ήταν πιο σημαντική από την υγεία αλλά και την ψυχική μου γαλήνη, καθώς αποτελούσα και μειοψηφεία του ενός... Μετά τη δουλειά, αν τύχαινε να βγούμε, στα κέντρα ήμουν αναγκασμένη να δεχτώ το φούμο όλων στο δωμάτιο και , το χειρότερο, δεν είχα το δικαίωμα να αρθρώσω λέξη γιατί το δικαίωμα στα κάπνισμα είναι ιερό, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί "Ποτό χωρίς τσιγάρο, γίνεται?" όπως έλεγαν με ράθυμο αρειμάνιο ύφος οι θεριακλήδες, απολαμβάνοντας το ψευτομάγκικο συνοφρύωμα που φέρνει η γκριμάτσα του ρουφήγματος, και τσούουουουορ να τρέχουν τα δάκρυα από το τσούξιμο....
  • Είναι απίστευτο, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!!, το ξέρω από προσωπική εμπειρία. Υπάρχει ο χορός και η συζήτηση, υπάρχει η πλάκα και το αστείο και η αμπελοφιλοσοφία....ΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΎ!!!
  • Εμείς, οι λιγότερο "μερακλήδες", είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε την δική σας κατάχρηση και εθισμό.
  • Το ίδιο και στην τράπεζα, το ίδιο και στο ΙΚΑ, το ίδιο και στον παιδότοπο για όνομα του θεού!
  • Αυτό δεν είναι φασισμός? Αυτό δεν είναι καταπίεση? Αυτό δεν αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων μεγάλης ομάδας ανθρώπων?
  • Και λες εμένα φασίστα?
  • Ε, ΟΧΙ!!!!
  • ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΕΞΩ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΜΕ ΕΣΑΣ.
  • Έτσι, για να δείτε τη γλύκα.
  • Εγώ θα σας καρφώνω, να το ξέρετε.

11 σχόλια:

  1. Τσκ τσκ τσκ...
    Μα τί εκδικητική γυναίκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατι μας καταριέσαι όλους ;
    Τουλάχιστον πάντα ρωτούσα κάποιους που δεν κάπνιζαν, αν τους ενοχλεί.
    Τεσπα, καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Abban
    Όχι άλλο κάρβουνο!

    τζονάκος
    δεν είναι κατάρα, είναι κοινός τόπος, είναι αυτό που βλέπω τριγύρω μου να συμβαίνει, μπροστά στα μάτια μου. Είναι αυτό που θα συμβεί ούτως ή άλλως.

    Οι δύο γονείς μου και ο πεθερός μου πάσχουν από σοβαρότατες παθήσεις λόγω καπνίσματος, αλλά ακόμα και τώρα υπό την απειλή του "τέλους" δεν εννοούν, δεν μπορούν να το κόψουν. Δεν έχουν τη δύναμη για στοιχειώδεις δραστηριότητες όπως να περπατήσουν λίγο παραπάνω ή να πάνε για μπάνιο. Μόνο η πεθερά μου, η μόνη που δεν καπνίζει είναι σε θέση να χαρεί ακόμα τη ζωή. Πολύ κοντινά μου άτομα πέθαναν από τους δύο αυτούς καρκίνους.
    Πολλά ξενύχτια σε νοσοκομεία γιατί ο άλλος έχει "δικαίωμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Είναι απίστευτο, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!!"
    Ναι οπως το χασις,χαχαχα
    Μην ακουσω οτι καρφωσες καπνιστη κι οτι πηρες το 1142 Αρτεμης Ματσας, θα ερθω στην Πρεβεζα, θα σας ξελογιασω ολες τις γυναικες και μετα δεν θα εχετε το νυφοπαζαρο στην παραλια.
    Κανε αμα θες κινηση, ετοιμο τον εχω τον ζελε να φτιαξω το θανατηφορο μαλλι που φερνει αναστατωση και δεν συγχωρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, ρε? Θες παρεξήγα?
    Πάμε έξω να λογαριαστούμε αν είσαι άντρας ρε!
    Θα σε σφάξω στο γόνατο!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορεις να τα βαλεις με εμενα γιατι ειμαι καπνιστης κι επομενως πιο μαγκας. Κι οπως ολοι ξερουμε οι μαγκες παντα κερδιζουν τους καυγαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Με συγχωρείτε, μπορώ να καπνίσω;» είπε το ηφαίστειο στο διπλανό βουνό.

    Τουλάχιστον όταν περάσαμε για επίσκεψη, θα παρατήρησες πως ούτε εγώ ούτε η συμβία κάναμε καμία παράτολμη κίνηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε σεις και δεν της φαινόταν ότι ειναι τόσο κατπιεστική!:)))
    Τωρα μας...τρόμαξες:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τζω, βαντ
    ξέρετε τι είναι να λές στον άλλον να φυσάει αλλού τον καπνό και αυτός να σου τον ρίχνει κατάμουτρα ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ξέρετε τι είναι να λές στον άλλον να φυσάει αλλού τον καπνό και αυτός να σου τον ρίχνει κατάμουτρα ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ???!!!" ΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Σε βρηκε παιχνιδι και σε πειραζει, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η φίλη μου η Δήμητρα μου έμαθε ένα κόλπο: όποιος με πειράζει, του δαγκώνω το κριτσιλάγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!