Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τί θα πεί ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

  • Σε αναμονή για τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου βρίσκεται όλη η χώρα, από αξιόπιστη πηγή όμως διέρρευσε το κείμενο της επικείμενης ομιλίας του στη ΔΕΘ. Αν και πρόκειται για προσχέδιο της ομιλίας με πολλές διορθώσεις και σημειώσεις, περιέχει σημαντικές αναφορές στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης που θα επηρεάσουν την πορεία της οικονομίας τον χειμώνα. Εδώ παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της υπό σχεδιασμό ομιλίας:
  1. Με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, αναιρούνται ή ανακαλούνται οι προδοτικές διμερείς συμβάσεις σε δασμούς, περιορισμούς ποσοτήτων και υποχρεωτικές καλλιέργειες που υπογράφηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις με σκοπό να πλουτίσουν τα μέλη των αλλά καταδικάζουν τον έλληνα παραγωγό να αγοράζει ακριβά πρώτες ύλες και να πουλάει φθηνά το προϊόν.
  2. Μετά από μελέτες και συνδυασμένες ενέργειες του υπουργείου εσωτερικών και του υπουργείου οικονομικών και εργασίας, δημιουργήθηκε και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας η νέα Κατάσταση Εγγράφων και Εντύπων, μία πρωτοπορία για τα ελληνικά δεδομένα. Η Κατάσταση Εγγράφων και Εντύπων θα είναι ένας κατάλογος όλων των εντύπων που χρειάζεται για την έκδοση οποιουδήποτε δημόσιου εγγράφου ή πιστοποιητικού, που θα αναρτάται και θα ανανεώνεται κάθε μήνα στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εξοικονομεί χρόνο από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με το δημόσιο, αλλά και οι υπάλληλοι που μερικές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν είτε λόγω νεότητας στη θέση είτε γηραιότητας στο μυαλό και δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες μίας προκήρυξης, αίτησης, κτλ. Παράλληλα, θα αναγράφεται δίπλα από κάθε περίπτωση ο μέσος εκτιμώμενος χρόνος περάτωσης της κάθε υπόθεσης, ώστε οι πολίτες να μπορούν να προγραμματίσουν τις υποθέσεις τους με τη μικρότερη δυνατή απώλεια σε χρόνο και χρήμα.
  3. Δίνεται το δικαίωμα στον έλληνα επιχειρηματία ή ιδιώτη να μηνύσει οποιονδήποτε κρατικό υπάλληλο κωλυσιεργήσει, είτε με σκοπό την έμμεση απόσπαση δωροδωκίας είτε λόγω ανεπάρκειας προσόντων. Θα μπορεί ο επιχειρηματίας να καταθέσει αγωγή όχι κατά του κράτους αλλά κατά του (διεφθαρμένου ή ανεπαρκούς) υπαλλήλου, ο οποίος θα υποχρεούται να καταβάλει το κόστος των διαφυγόντων κερδών του επιχειρηματία ή, εφόσον δεν έχει τα χρήματα, να παραιτηθεί από τη θέση του. Αυτό πιστεύουμε ότι θα περιορίσει σημαντικά το φαινόμενο της διαφθοράς αλλά και της γραφειοκρατίας, με μηδενικό κόστος για την κρατική μηχανή, ενώ θα δώσει νέα ώθηση στις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.
  4. Θεσπίζεται η μείωση εργατικών και άλλων εισφορών κατά 50% για επιχειρήσεις με έδρα σε πόλεις της επαρχίας. Με αυτό το μέτρο επιθυμεί η κυβέρνηση να ενθαρρύνει την αποκέντρωση, να ενισχύσει τους αγρότες και επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και να μειωθεί η ανεργία που σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας αγγίζει τιμές ρεκόρ.
  5. Ο πλούτος μίας χώρας δεν είναι τα χρήματα, αλλά τα προϊόντα που παράγει, ειδικότερα στον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα, η αγροτική παραγωγή και η αγορά της ενέργειας είναι τομείς που η χώρα μας μπορεί και έχει το δυναμικό να αξιοποιήσει. Το βαμβάκι, το (ανακυκλωμένο)χαρτί, η ηλιακή και αιολική ενέργεια, το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά και πολλά άλλα, είναι όλα προϊόντα υψηλής ποιότητας που αποτελούν τη ναυαρχίδα της νέας μας πορείας. Αυτά δεν θα επιδοτηθούν αλλά, με διαμεσολαβητή και εγγυητή το ελληνικό κράτος, οι παλιές, κρατικοδίαιτες, σχεδόν χρεωκοπημένες επιχειρήσεις θα πωληθούν σε άλλους, έλληνες ιδιώτες επιχειρηματίες με μειοδοτικό διαγωνισμό, ώστε να σχηματιστούν υγιείς, κερδοφόρες επιχειρήσεις και να απορροφηθεί ή ανεργία.
  • Το κείμενο, χειρόγραφο σαρανταπέντε σελίδων κι εξήντα παραγράφων σε άπταιστα αγγλικά, δημοσιεύτηκε εχτές στην προσωπική ιστοσελίδα του πρωθυπουργού κατά λάθος, όταν αντί να πατήσει "αποστολή" για να το στείλει στον διορθωτή και μεταφραστή του, πάτησε "δημοσίευση στο μπλογκ μου", το οποίο έγινε άμεσα ορατό και στο προφίλ του στο φέησμπουκ, αφού το μπλογκ του κ. πρωθυπουργού ανήκει στα networked bloggs. Εντός ολίγων λεπτών χιλιάδες χρήστες και ιστολόγοι επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα και διέδωσαν την πληροφορία επαναδημοσιεύοντας το κείμενο σε εκατοντάδες ειδησεογραφικά και μη ιστολόγια.
  • Καμμία διάψευση ή επιβεβαίωση δεν έχει δοθεί ακόμα στα Μέσα, ωστόσο φημολογείται ότι ο κύριος Παπανδρέου, εφόσον οι εξαγγελίες ήδη έγιναν, σκοπεύει να μιλήσει για την δεύτερη και την τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου, που κανονικά θα εξαγγέλονταν μετά την Πρωτοχρονιά.

3 σχόλια:

  1. Το μόνο που θέλει ο έλληνας για να διαπρέψει είναι τα σωστά εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πράσινο ακρωτήρι έσβησα το σχόλιό σου γιατί έβγαζε σε ασυνήθιστο λινκ.
    ελπίζω, αν δεν είσαι σπάμμερ , να μη μου θυμώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκατά στη ΔΕΘ θα πει ο πρωθυπουργός.Να πέσει από το ποδήλατο με τα μούτρα στα σκατά.Είναι φασισμός να σβήνεις τα σχόλια γιατί θα σβήσει και το καζάνι σου με τα σκατά που βράζουν.Εγκώ μετανάστη από Σουντάν πουλάω κασέτες, πήγα στη ΔΕΘ και μ'έπιασε κόψιμο και έχεσα δίπλα στην πλαστική σημαία της ΠΑΣΟΚ και σκουπίστηκα μ'αυτήν και γρατσούνισα τον κώλο με τον ήλιο.Την πέταξα στο Ντου Νου Του και έφυγκα.Κάπνισα λίγη πράσινη ανάπτυξη και ΠΑΛΙ μ'έπιασε κόψιμο.Και ξαναέχεσα στη ΧΑΝΘ και σκουπίστηκα με τη σημαία του Άνθιμου και ήρθαν οι ΑΕΚτσήδες και με ψόφισαν στο ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!