Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Πως να αγαπήσετε κάποιον

  • Συνήθως δε χρειάζονται οδηγίες, βγαίνει αυθόρμητα, χωρίς καν να το καταλάβεις. Ωστόσο οι άνθρωποι είναι πλάσματα πολύπλοκα και ατελή, συχνά δε η κοινωνική πίεση τους εμποδίζει να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να αγγίξουν κάποιον, όσο ελκυστικό και αν τον βρίσκουν.
  • Και αυτό , το άγγιγμα, είναι η πρώτη εκδήλωση αγάπης, γιατί μπορεί τα μάτια μας να δουν πολλούς, όμως δεν θα μπουν στον πειρασμό να τους αγγίξουν όλους.
  • Άγγιγμα λοιπόν.
  • Μπορεί το άγγιγμα να έχει πολλές μορφές, πολλές παραλλαγές, όμως είναι ένα και το αυτό στην ουσία. Ένα χάδι, μία αγκαλιά, ένα γαργάλημα, ένα πείραγμα.
  • Είναι και η κουβέντα. Όταν αγαπάς κάποιον, σου έρχεται να του τα πείς όλα, είτε είναι απλός φίλος, είτε σύντροφος, οτιδήποτε. Απλά σου αρέσει να μιλάς σε αυτό το πρόσωπο, χωρίς να μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό. Και σου αρέσει να το ακούς επίσης, ο ήχος της φωνής του είναι για εσένα πολύ ευχάριστος.
  • Όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και ο λόγος είναι ότι νιώθεις ασφάλεια.
  • Η ασφάλεια είναι υποτιμημένη στη σημερινή θεώρηση των σχέσεων γιατί ο επιστημονικός άνθρωπος θεωρεί ότι ξέρει καλύτερα, όμως η φύση έχει καθορίσει ένα ένστικτο που λέγεται "Τα γονίδιά σου μου ανήκουν" και είναι αδύνατον να το αλλάξει ο οποιοσδήποτε αυτό. Για αυτό όταν κάποιος μας μιλάει για το πως πέρασε την ημέρα ή τι ωραία τα κατάφερε, όταν μας αγγίζει και όταν μας παίρνει νιώθουμε ότι είμαστε δικοί του και ότι είναι δικός μας και ακόμα παραπάνω από αυτό, ότι ο ένας δίνει στον άλλον στήριξη και βοήθεια, σαν έρθουν τα σκούρα. Αυτό είναι να ξέρεις τον άλλον.
  • Το ένα χωρίς το άλλο δεν είναι γνωριμία, γιατί είναι ελλιπής η επαφή και τα στοιχεία που συλλέγει ο εγκέφαλος μισά. Αν μόνο μιλάς με κάποιον η αν μόνο αγγίζεις κάποιον, τότε μόνο οι μισές πληροφορίες περνάνε από το ένα κορμί στο άλλο και τότε η επικοινωνία είναι ημιτελής. Βολεύει όταν πας στον μπακάλη, από το σύντροφο σου όμως περιμένεις περισσότερα.
  • Άρα, όταν αγαπάς κάποιον τον αγγίζεις και του μιλάς και τον ακούς. Αν δε σου βγαίνουν αυτά τότε κάτι πάει στραβά. Μπορεί απλά να είσαι πολύ αγχωμένος στη δουλειά και τίποτα άλλο, μπορεί όμως και πολύ περισσότερα από αυτό. Έτσι , επίσης, θα καταλάβεις αν ο άλλος σε αγαπάει, θα του βγαίνει αβίαστα και από μόνο του. Μόνο εσύ το ξέρεις δυστυχώς, οπότε μόνο εσύ μπορείς να σε βοηθήσεις.
  • Μπορείς να τα υποκριθείς όλα αυτά αλλά όχι για πολύ. Σύντομα το σοφό υποσυνείδητο θα αναλάβει δράση και, πριν το καταλάβεις, ψάχνεις εραστές κι αναρωτιέσαι που πήγε ο παλιός καλός εαυτός σου, αυτός που πίστευε ότι του λέγαν στο δημοτικό για την πηνελόπη. Εκεί είναι , δεν έφυγε, άλλος είναι που αποχώρησε.
  • Όπως είπαμε πιο πριν, ο άνθρωπος είναι πλάσμα πολύπλοκο και ημιτελές γιατί ενώ τον κόσμο μπορεί να τον φέρει βόλτα, τους άλλους ανθρώπους δεν μπορεί να τους καταλάβει. Και αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό των άλλων δεν φαίνεται εξ όψεως, ενώ τα φυσικά φαινόμενα μπορείς να τα δείς δια γυμνού οφθαλμού. Έτσι, ενώ σου αρέσει κάποιος, μπαίνουν εμπόδια στη μέση που δεν ξέρεις πως να τα χειριστείς, εμπόδια όπως τι θα πει ο κόσμος, αν σε θέλει, αν θα σου γίνει κολλιτσίδα, το που, το πως το γιατί και άλλες αηδίες. Δυστυχώς το σεξ είναι κοινωνικό φαινόμενο, όσο κι αν νομίζουμε ότι επειδή κλειστήκαμε σε ένα δωμάτιο όπου κανείς δε μας βλέπει είναι σα να μην έγινε τίποτα, και όποιος πει το αντίθετο απλά θα υποστεί τις συνέπειες αργά η γρήγορα.
  • Ας υποθέσουμε όμως ότι τα ξεπεράσαμε όλα αυτά. Μετά? Μετά τι?
  • Μετά βρίσκουμε ένα σημείο του κορμιού του που να μας αρέσει, και το αγγίζουμε. Όλα τα άλλα, απλά θα έρθουν.

1 σχόλιο:

Βράζει το καζάνι!