Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Μετά τι?

  • Μπήκα στο facebook και είδα το στάτους του κύριου Στεριώτη, που ανήκει στο ΛΑΟΣ, την ευχή να τα ξεχάσουμε όλα. Άφησα μία απάντηση, την οποία θα αποκαλύψω σε λίγο και περίμενα απάντηση. Αντί απάντησης, ο κύριος Στεριώτης απεγγράφηκε από το facebook.
  • Θέλω να πιστεύω ότι ήταν από στοιχειώδη ευθιξία και όχι για να μην ταράζει η πάσα μία αθηνόβια λαϊκούρα την ηρεμία του απογευματινού του τέϊου.
  • Πριν μπώ στις λεπτομέρειες της απάντησης εκείνης (μη φανταστείτε τίποτα το συνταρακτικό, μία κοτσάνα ήτανε), θέλω να κάνω μία δήλωση, όχι άλλη εκτός από τη λειτουργία της ανθρώπινης πίστης.
  • Ο πράτσεττ είναι ο πιο διάσημος που το εδήλωσε, όμως ήδη αυτό ήταν ανέκαθεν γνωστό ότι πρώτα υπάρχει η πίστη και μετά έχεις το αντικείμενο της πίστης.
  • Όπως κάθε δάσκαλος/προπονητής ξέρει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να μελετήσει ο μαθητής είναι να του δώσεις κίνητρο (τα ωφέλη της επιτυχίας) και την ακλόνητη πίστη ότι μπορεί τα καταφέρει. Όσα προσόντα κι αν έχει ένα παιδί, θα πάνε χαμένα εάν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την αξία του. Υπάρχουν κι άλλα βέβαια, αλλά αυτό είναι το ήμισι του παντός. Έχοντας το νού του στο άριστα, ας το ορίσουμε στα εκατό, τότε θα βάλει τα δυνατά του και μετά από ζόρι θα καταφέρει να φτάσει τα 80. Αν όμως του πεις από την αρχή ότι αξίζει για 80 τότε είναι αποδεδειγμένα μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα ξεπεράσει το 50 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Διαβάστε όποιο βιβλίο παιδαγωγικής/ψυχολογίας θέλετε για να το επιβεβαιώσετε.
  • Η ελπίδα είναι αυτή που μας δίνει δύναμη, η προοπτική ότι κάτι καλό έχει πιθανότητα να συμβεί.
  • Η ελπίδα αυτή έχει εκλείψει από καιρό, για αυτό και οι έλληνες έχουν παραιτηθεί της προσπάθειας. Ξέρουν ότι οι εισφορές τους θα γίνουν οφσόρ του βουλγαράκη, και για αυτό προσπαθούν και εκείνοι να αρπάξουν ότι μπορούν. Η προοπτική της επιτυχίας έχει σβήσει για τον έλληνα, όχι τώρα, ούτε πέρυσι, αλλά εδώ και δεκαετίες, προσωπικά θα το τοποθετήσω στην τρίτη θητεία του πασοκ, όχι με αποκλειστική ευθύνη του πασόκ αλλά σαν ορόσημο της κατάπτωσης του τελευταίου λαϊκού μεσσία. Από εκεί και μετά, απομυθοποιήθηκαν όλα, όλα τα συστήματα έγιναν φούσκες, όλα τα συνθήματα έγιναν τσιχλόφουσκες, όλοι οι πολιτευτές πιστοποιήθηκαν σαν μπακάληδες στο συλλογικό νου μας. Και στο μπακάλη, μόνο ρέγγες θα βρείς, όχι ήθος.
  • Στο σχόλιο τώρα.
  • Ο συλλογισμός μου είναι ότι εφόσον λεφτά δεν υπάρχουν, και εφόσον είναι απαραίτητο να πειστεί ο έλληνας να κάνει τη ρημάδα την προσπάθεια, τότε το μόνο φως που μπορούμε να του δώσουμε είναι αυτό της ελπίδας, ότι δεν είναι μόνος, ότι υπάρχει τρόπος να γλιτώσει το ποτήριο τούτο.
  • Όλα αυτά δεν τα έγραψα, παρά μόνο αυτό.
Στερ: Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα τα ξεχάσουμε όλα
Άλλη κοπελιά: Ας ελπίσουμε ότι όχι!
Αθηνόβιο: Ας λαϊκίσουμε λοιπόν. Με το εισόδημά σας, πόσες οικογένειες μπορείτε να βγάλετε από την κρίση, να δώσετε 7.000 για να μη χάσουν το σπίτι τους? Καιρός για συνοχή και αλληλεγγύη, σωστά?
Το μένος δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό.
  • Μετά από αυτό, ο κος Στεριώτης εξαφανίστηκε, ίσως υπό το βάρος του πλήθους των απαντήσεων που ίσως να έλαβε μετά από μία τέτοια απερίσκεπτη δήλωση.
  • Προφανώς, δεν υπάρχουν εναλλακτικές, δντ ή τίποτα. Όμως, όπως ο αγρότης την κότα, για να της παίρνει τα αυγά πρέπει να μην την αφήσει να ψοφήσει.
  • Ναι, πιστεύω ότι είναι μία καλή κίνηση από όλο τον πολιτικό κόσμο, αρχής γενομένης από τις αριστερές παρατάξεις, να σώσει ο καθένας όσους μπορεί. Έναν ο καθένας έστω, για να ανάψει η ελπίδα και η συλλογικότητα. Πολλά σπίτια θα χαθούν για ένα πεντοχίλιαρο, όσο κοστίζει ένα συνολάκι της Ντόρας δηλαδή. Είναι καλή διαφήμιση (καλύτερη από ένα κάρο φέιγβολάν) για το κόμμα και έχει άμεσο αλλά και μακροχρόνιο ώφελος. Το ίδιο να κάνει και η εκκλησία και οι πολυαστεράτοι καλλιτέχνες του πενταγράμμου. Εκτός από την τιμωρία, παραδειγματική και ουσιαστική, των λαμόγιων, είναι και αυτό ουσιώδες για να ανακτήσει ο έλληνας την εμπιστοσύνη του.
  • Ψηφίστε τα μέτρα, γιατί έτσι που τα κάνατε δε γίνεται αλλιώς, αλλά πράξετε και σα να το εννοείτε.

9 σχόλια:

  1. Καλά σοβαρά πιστεύεις ότι δεν υπήρχε ή δεν υπάρχει και τώρα εναλλακτική λύση και γι αυτό μας πάνε αλλυσοδεμένους στο ΔΝΤ?
    Να αποτολμήσω μια πρώτη εναλλακτική έτσι στα πρόχειρα?
    Αναγκαστικό κρατικό δάνειο δεκαετούς διάρκειας με επιτόκιο 3% με δέσμευση του 30% των καταθέσεων των ελληνικών κοικοκυριών που βρίσκονται στις τράπεζες.
    Εξασφαλίζεις έτσι τουλάχιστον 60 δις ευρώ για να αντιμετωπίσεις τις ανάγκες σου τουλάχιστον για ένα χρόνο, βάζεις την οικονομία μπροστά να δουλέψει και να παράξει πλούτο κι αν θες εκβιάζεις και τους συναιτέρους σου στην ΕΕ πως αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη να ξεχάσουν το ευρώ και τα οφίκια...
    Εναλλακτικές υπάρχουν αρκεί να βρεθούν ηγέτες που δεν έχουν γαλουχθεί στο σκύψιμο....

    Μήπως λοιπόν ο μονόδρομος του ΔΝΤ επιδιώχτηκε συνειδητά και μήπως αυτός ο μονόδρομος τελικά βγάζει σε μια κατεστραμένη και κουτσουρεμένη από βορά και ανατολικά Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν η δέσμευση των ιδιωτικών καταθέσεων θα ήταν καλύτερη και πως θα τη δέχονταν οι έλληνες, όσα κι αν κερδίζεις στην πραγματικότητα.
    Ίσως υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές, δεν ξέρω.

    Όμως είμαστε εδώ και τώρα είναι η στιγμή να γίνει κάτι.
    Αφού η απόφαση πάρθηκε, και όπως στ'αλήθειαπιστεύω κανένας άλλος δεν υπάρχει που να έχει κάτι ουσίας να πει, τότε θα στηρίξω αυτό που αποφασίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ήθελα να απαντήσω σε όσα ψευδή έγραψε για μένα σήμερα κάποια με το όνομα ΑΘηνόβια ή κάτι τέτοιο.
    αντί άλλης απαντήσεως δημοσιεύω όλα τα κείμενα, όπως μπήκαν το πρωί στην σελίδα μου:
    Ο Ion Steriotis Καλημέρα ~ με την ελπίδα να ξεχάσουμε την χθεσινή μέρα ......
    6 ώρες πριν Αρέσει στoυς/στις Maria Iliaki, Maria Tsanou και Georgina Apostolopoulou..
    Vicky Avgousti πρεπει ;
    6 ώρες πριν · .Athina Nikolopoulou ας λαϊκίσουμε λοιπόν.
    Με το εισόδημά σας, πόσες οικογένειες μπορείτε να βγάλετε από τη φτώχεια?
    Καιρός γι συνοχή και αλληλεγγύη, σωστά?
    Δώστε 7000 ευρώ και σώστε μία οικογένεια από το να χάσει το σπίτι της.
    Για να δούμε...!...
    Δες περισσότερα

    Κε Στεριώτη, το μένος δεν είναι προσωπικό, αλλά συλλογικό.

    6 ώρες πριν · .Athina Nikolopoulou Ναι,....κάτι τέτοιο φαντάστηκα.
    6 ώρες πριν · .Ion Steriotis Σε μια στιγμή τεράστις Οικονομικής και Ηθικής Κρίσης στην Χώρας και στον απλό κόσμο, στολίζετε το προφίλ σας επάνω στο ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΑΣ και στην τρελλή χαρά, και ερχόσαστε με ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ να ρωτήσετε τους άλλους - χωρίς να ξέρετε ποιοί είναι, ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση σήμερα και τι έχουν προσφέρει - για το τι προσέφεραν στο σύνολο !!!! ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ !!!!!
    5 ώρες πριν · .Ion Steriotis μια και ρωτάτε: έχω συνεισφέρει τεράστια ποσά στο κοινωνικό σύνολο, όταν πληρωνόμουν από ξένες τράπεζες, και παρακρατούσε η Τράπεζα της Ελλάδος τους φόρους, μια και μέσω αυτής πληρωνόμουν. Και έχω βοηθήσει πάρα πολλούς συναθρώπους μου - χωρίς ποτέ να βγάλω ντουντούκα, μεταξύ αυτών ένα παιδάκι 12 ετών, που έχασε σε τροχαίο και τους δύο γονείς και κάλυψα για 5 χρόνια όλες τις δαπάνες του.
    Ι. Στερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχάς, το σχόλιο στην δημοσίευσή σας ήταν επώνυμο με το ίδιο ονοματεπώνυμο που γνωρίζουν όλοι όσοι διαβάζουν το μπλογκ αυτό, Αθηνά Νικολοπούλου.

    Δεύτερον, δεν εξηγείτε γιατί εξαφανίστηκε το προφίλ σας από facebook και δεν εμφανιζόταν για ώρες ούτε στις ενημερώσεις ροής, ούτε στην αναζήτηση. Εάν ήταν κάποια κακόβουλη ενέργεια όπως ιός ή κάποιο κόλλημα του συστήματος τότε θα επιθυμούσα να δεχτείτε τη δημόσια και ειλικρινή συγγνώμη μου.

    Όμως, η "ελπίδα να ξεχάσουμε τη χτεσινή ημέρα" ήταν μία δήλωση τουλάχιστον άστοχη. Γιατί η χτεσινή ημέρα, κάτι σήμαινε και αν δεν έχετε ακόμα καταλάβει γιατί έγιναν όλα αυτά εχτές, τότε στα αλήθεια θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιον να σας πει.

    Επίσης, διευκρίνισα ότι το μένος δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό.
    Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η ερώτηση να απευθύνεται σε εσάς, όμως αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου, όπως και μέσα στην ανάρτηση, όπου η κυρία Μπακογιάννη αναφέρεται με το μικρό της όνομα. Προφανέστατα, το ερώτημά μου αφορά εκτός από εσάς τον ίδιο και τη κα Μπακογιάννη, και όλους τους πολιτικούς που ηγούνται της χώρας μας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

    Δεν έχω καμμία περιέργεια να μάθω το εισόδημά σας. Το ερώτημα ήταν καθαρά ρητορικό και το ξέρετε.

    Όσο για την θρασύτητα με τη οποία επιδεικνύω το ιστιοφόρο μου, έχετε κάνει ένα λάθος. Δεν είμαι μέσα στην τρελλή χαρά, αλλά είμαι υστερική από χαρά και γεμάτη υπερηφάνεια. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το ιστιοφόρο αυτό, μαζί με την επιχείρηση που ΄'εστησα εξ ολοκλήρου μόνη μου μαζί με το σύζυγό μου, είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ δημιούργημα, χωρίς κανενός τη βοήθεια.

    Από 18 χρονών δούλεψα σκληρά, βοηθώντας την οικογένειά μου να χτίσει 1 σπίτι, να σπουδάσουν τα αδέρφια μου και όταν όλα βολεύτηκαν, δούλεψα ακόμα σκληρότερα για να στηθεί αυτή η επιχείρηση. Και όταν λέμε δούλεψα, εννοούμε με την πραγματική χειροπιαστή έννοια, όχι να κάθομαι σε ένα γραφείο να δέχομαι επισκέψεις και να κάνω δημόσιες σχέσεις. Στις φωτογραφίες του προφίλ μου, θα δείτε και των δυονών τα σπίτια και συγκρίνετε ποιός έχει μεγαλύτερο θράσος.

    Λέτε ότι βοηθήσατε έναν 12χρονο και το δέχομαι, και το αναγνωρίζω.

    Και εσείς θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι, όπως εγώ με την επιχείρηση δυόμισι ατόμων (όποτε βοηθά ο αδερφός μου) θα κληθώ να πληρώσω με το υστέρημά μου τη διαφθορά ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, έτσι και εσείς θα αναγκαστείτε να υποστείτε την απαξίωση όλου του πολιτικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να συμπληρώσω ότι το προφίλ ακόμα δεν είναι διαθέσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναγκαστικά, μοιράζω το κείμενο για να χωρέσει.

    Έχοντας δουλέψει 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, τώρα μου λένε ότι όχι μόνο θα μου μειώσουν το μισθό, αλλά και ότι δεν θα πάρω σύνταξη γιατί κάποιοι έκλεψαν 300.οοο.000.000.

    Ωστόσο, δεν έχω άλλη επιλογή, θα τα πληρώσω.
    Εσείς, το σύνολο του πολιτικού κόσμου δηλαδή, θα προτιμούσα να μην εξαντλείτε όλη την ευθιξία σας καταφερόμενοι στους ιστότοπους κοινωνικής συνανστροφής αλλά εκεί που πρέπει.
    Τι εννοώ?
    Αφού είστε από τους αδιάφθορους, τότε θα απατήσω να μην συγκαλύψετε όσους πέφτει στην αντίληψή σας ότι παρανομούν και να δώσετε ονόματα, και αποδείξεις και μαρτυρίες. Σίγουρα, έχετε περισσότερη εμπειρία από εμένα που, ακόμα και στην τοπική μου κοινωνία, έχω γνωρίσει βουλευτές από κοντά και έχω μάθει και μερικά πράγματα. Με τη διαφορά, ότι εσείς έχετε την ισχύ να κάνετε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Αθηνά Νικολοπούλου ή athinovio,
    Σας ευχαριστώ, που απαντήσατε αναλυτικά.
    Σας απαντώ κι εγώ αναλυτικά:
    1) η χθεσινή δολοφονία 4 ανθρώπων με στεναχώρησε τόσο πολύ, που έκπληκτη η κόρη μου, που καθόταν δίπλα μου, με είδε να κλαίω καθώς σκεφτόμουν τους ανθρώπους να καίγονται. Αυτήν την εικόνα προσπαθώ να ξεχάσω - το επαναλαμβάνω και σήμερα!
    2) δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα. κοιτάζω αν σε κάποιο κομμα υπάρχει κάποιος ανθρωπος να εμπιστευτώ. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή ήμουν υποψήφιος - για κάποιους προσωπικούς μου λόγους - δεν με καθιστά συνυπεύθυνο με όλους τους πολιτικούς για όλα τα λάθη, που έγινα τα τελευταία χρόνια!!!!
    3) στο σημείωμα σας πουθενα δεν αναφέρετε την Ντόρα. Απλά - για ανεξήγητούς λόγους, κάνατε μια προσωπική επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου, που δεν ξέρετε και δεν σας ενόχλησε ποτέ.
    4) το εισόδημα μου είνα φέτος 1.445 Ευρώ μικτά τον μήνα, φορολογείται κανονικότατα, και θα υποστεί τις μειώσεις, που προβλέπει η πρόσφατη νομοθεσία.
    5) εργάζομαι 35 χρόνια και δικαιούμαι κι εγώ σεβασμού, γιατί ούτε βρήκα τίποτα από τον πατέρα μου και ξεκίνησα κι εγώ από το μηδέν γιατί ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος ενώ εγώ δικηγόρος.
    Νομίζω αυτά είναι αρκετά για να λήξει αυτή η επίθεση εναντίον μου με το αιτιολογικό, που βρήκατε, ότι εγώ έχω δυνατότητες ενω εσείς δεν έχετε.
    Κι εγώ τα λέω τόσα χρόνια αλλά δεν με ακούει κανείς αλλά και γι αυτό δεν έχω πάρει ποτέ δημόσια θέση - ενώ θα μπορούσα να προσφέρω λόγω της μεγάλης μου εμπειρίας.
    Η σελίδα μου στο fb: www.facebook.com/Steriotis είναι πάντα ανοικτή σε οποιονδήποτε καλοπροαίρετο, δεν έκλεισε ποτε, αλλά φυσικά "φίλοι", που χωρίς λόγο και χωρίς αιτία μου επιτίθενται αβάσιμα, δεν έχουν θέση στους ανθρώπους, που τιμώ, σέβομαι και αποκαλώ φίλους.
    Από την άλλη πλευρά -σε περίοδο εξαιρετικά μεγάλης κρίσης, 400.000 απολύσεων και με 4 νεκρούς χθες, είναι ίσως λιγάκι άκαιρο εσείς να φιγουράρετε στην φωτογραφία προφίλ σας οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα το ταχύπλοο σκάφος σας (που το βαφτίζετε εδώ ιστιοφόρο) και να κριτικάρετε τους άλλους ........
    Να είστε καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σκάφος είναι ιστιοφόρο, 35 ποδών, Jeanneaux Sun Odyssey.
    Ίσως με το μισθουλάκο σας να έχετε συνηθίσει μεγαλύτερα σκάφη.
    Πάντως μπορείτε να το δείτε εδώ

    http://www.youtube.com/watch?v=07Zm5eT4M2o&feature=related

    Το λινκ εξακολουθεί να μη δουλεύει και μάλιστα στο Ion Steriotis ούτε καν ο κέρσορας δεν αντιδράει.
    Δεν είναι αυτό το θέμα μας.

    Στα αλήθεια ελπίζετε να ξεχαστεί ότι συνέβη εχτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή αυτον τον καιρό παρακολουθώ στα ιντερνετια διαλογους κάθε μορφής εκτος ελέγχου,υβριστικούς,
    προσβλητικούς,
    απειλητικούς για την αντίθετη αποψη,
    φαιδρούς κλπ,μπραβο σου,βρε Αθηνά μου,για τον ευγενικό διάλογο που άνοιξες με τον άνθρωπο...
    Μα και βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!