Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Περιμένω Προτάσεις

Η εικόνα, όπως βλέπετε, είναι από το μπλογκ του Ασημώνη
  • Όταν προεκλογικά υποσχέθηκε ο τωρινός πρωθυπουργός να μειώσει το έλλειμμα από 12% σε 3% και μάλιστα σε τρία χρόνια, τι νομίζατε? Πως νομίζατε ότι θα γινόταν?
  • Ποιός λογικός άνθρωπος, έστω και με την δια ΜΜΕ ενημέρωση, πίστευε ότι υπάρχει άλλος τρόπος?
  • Πως θα γίνουμε ευρώπη αν δεν υπακούσουμε στους νόμους της ευρώπης?
  • Ανοίχτε τα μάτια σας και κοιτάξτε τι συμβαίνει τριγύρω, κοιτάξτε τους αλβανούς που έμειναν άνεργοι από την πτώση στην οικοδομή. Κοιτάξτε τους επιχειρηματίες που ελπίζουν στο φέησμπουκ για διαφήμιση, κοιτάξτε τα αστρονομικά κόστη συντήρησης μίας επιχείρησης, κοιτάξτε το πόσο είναι αυτονόητη η εξαπάτηση και πόσο την έχουμε κάνει μέρος της ζωής μας και τη θεωρούμε φυσιολογική και απορούμε που θέλουν να μας τη στερήσουν. Κοιτάξτε τα κινέζικα που ούτε καν αυτά έχουν πια κίνηση, κοιτάξτε τα άδεια μανάβικα, κοιτάξτε τις τιμές που όσο κι αν χαμηλώνουν πάλι τις θωρούμε δύσπιστα. Κοιτάξτε τα πολυτελή καταλύματα με 25 ευρώ το βράδυ, κοιτάξτε τα πολυεθνικά μεγαθήρια να πέφτουν ένα ένα. Κοιτάξτε τους εργοδότες που ούτε ανασφάλιστους δεν αντέχουν πια, κοιτάξτε πόσο μείναμε με τον εαυτό μας, πόσο καιρό λέγαμε να αλλάξει πια η σαπίλα και τώρα που ήρθε ο καιρός το φέρνουμε βαρέως.
  • Πως θα αλλάξουν όλα, αν δεν αλλάξουν όλα?
  • Τι έχετε να αντιπροτείνετε εκτός από εθελουσία χρεωκοπία?
  • Αν δε σας αρέσουν τα ΜΜΕ, μην τα χρησιμοποιείτε. Αν δεν σας αρέσουν τα τσόκαρα, μην τα βλέπετε, αν δε σας αρέσουν τα ξεκατινιάσματα μην τσιμπάτε με την πρώτη κορώνα στο παράθυρο.
  • Ξαφνικά όλοι μας αγαπήσανε και μας κάνουν δώρα, η αλήθεια είναι όμως ότι οι πωλήσεις των πάντων είναι τόσο πεσμένες που ούτε με βιάγκρα δεν ανεβαίνουν.
  • Ότι συμβαίνει σήμερα είναι προαποφασισμένο από καιρό, τότε που αριστεροκάπηλοι έπαιζαν παιχνίδια εξουσίας και πούλησαν την ιδεολογία τους για την ηγεσία. ΟΚ είναι αρχηγός η παπαρήγα. Και τί κατάφερε? Είχε συμμετοχή η κινητοποίηση, και κάτι τρέχει στα γύφτικα...
  • Τα επόμενα χρόνια είναι ήδη σχεδιασμένα, κάποιος έχει προβλέψει τις κουβέντες που κάνουμε και την οργή μας. Κάποιος τρίβει τα χέρια του γιατί όλα του πάνε όπως τα σχεδίασε κι εσείς νομίζετε ότι αν αψηφήσετε το κύμα αυτό θα σας λυπηθεί. Ποιά εναλλακτική υπάρχει εκτός από το κολύμπι τώρα?
  • Κάποιος εκμεταλλεύεται τον ρομαντικό επαναστατικό παλιμπαιδισμό μας, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε ότι για να γίνει κάτι σωστά πρέπει να το κάνουμε σωστά.
  • Δε γίνεται να το κάνεις εσύ στραβά και να περιμένεις αυτό να γίνει ίσια, δεν μπορείς εσύ να βάζεις μέσο και να παρακάμπτεις τους νόμους αλλά να έχεις την απαίτηση να λειτουργεί σωστά το σύστημα.

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα athinovio!
    Η πρόταση σίγουρα είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας!
    Κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να στραφούμε στο διπλανό μας αφού δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Γιατί να μην το κάνουμε από τώρα και να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί...

    Τίποτε άλλο, θα περάσουμε ιστορικά τις δυσκολότερες στιγμές μας, σαν άνθρωποι, σαν έθνος, σαν κόσμος...

    Μη χάσουμε και το χιούμορ μας όμως γιατί σε δύσκολες στιγμές θα μας δώσει δύναμη και θάρρος!!!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με σωστή ανάπτυξη του παραγωγικού τομέα (και τζιιι με λίγη ελάττωση του υδροκέφαλου "τουριστικού προϊόντος")
    Διότι καμάρι μου, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε το δημόσιο ούτε η διαφθορά (μόνο). Είναι κυρίως ότι εισάγει πολύ λιγότερα χρήματα απ' ότι εξάγει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση του ελληνικού πολιτικού σκηνικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ θα ήθελα να είχες άδικο, όμως έχεις δίκιο, και για τον τουριστικό τομέα, εννοείται, γιατί ακόμα και εκεί, εξάγουμε περισσότερα από ότι εισάγουμε, κατά περίεργο και διεστραμμένο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!