Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σιγά την αποκάλυψη

  • Μετά την προηγούμενη ανάρτηση-ξέσπασμα, ο αδερφός μου, που δουλεύει στο Πολεμικό Ναυτικό, μου έστειλε αυτό το βίντεο, που μάλλον έχει κάνει το γύρο των μπλογκ ως τώρα, με αυτό το σχόλιο:
"Που είχα βάλει εκείνα τα γκαζάκια άραγες?????
αυτά που λέει, πρίν 3 χρόνια θα μου φαινότανε τρελλά.Αλλά πάλι , έτσι θα έλεγα
αν μου έλεγαν ότι θα μου μειώσουν το μισθό......"
  • Απαντώ:Αυτά που λέει είναι τα αυτονόητα.
  • Κοίτα στη δουλειά σου και θα διαπιστώσεις πόσοι κλέβουν δημόσιο χρήμα ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ μάλιστα! Από τις προμήθειες στη σίτιση μέχρι τα ψεύτικα οδοιπορικά, τους εξοπλισμούς ή την απροκάλυπτη κλοπή από τα ταμεία, αυτά τα λεφτά είναι που θα πήγαιναν αλλά δεν πηγαίνουν αφήνοντας το σύστημα φτωχό και ανοχύρωτο, σε περίθαλψη, σε εκπαίδευση, σε οργάνωση κι εξοπλισμό και όλα αυτά μέσα στη μικροκλίμακα του επαγγελματικού κύκλου ενός μόνο απλού ανθρώπου. Υπολόγισε τώρα το γενικευμένο κλέψιμο σε όλες τις βαθμίδες δημόσιας και ιδιωτικής δραστηριότητας σε εφορίες, πολεοδομίες, σύστημα υγείας ( όπως σίγουρα θα ξέρεις από τη Μαρία) παιδεία, ασφάλιση, όλα...Όλα αυτά είναι λεφτά που δεν κάνουν τη δουλειά τους ( να αγοράσουν δλδ υγεία, παιδεία, υπηρεσίες κτλ) αλλά καταλήγουν στις τράπεζες που λέει ο ετούτος. γιατί τόσα λεφτά για τόσους κλέφτες από κάπου προέρχονται. Το ότι εσύ τώρα το σκέφτηκες και τώρα το αναζήτησες, δε σημαίνει τίποτα. Αυτό είναι το αρχαιότερο επάγγελμα και συνεχίζεται από τον κάιν με τον άβελ, όπου ο κάιν είναι ο πρώτος εκμεταλλευτής και ο αδάμ με τον άβελ τα πρώτα κορόιδα ενώ ο θεός ο πρώτος παγκοσμιοταξίτης.
  • Νομίζατε ότι κλέβετε και δεν θα υπάρχουν συνέπειες?
  • Να' τες οι συνέπειες.
  • Μόνο που ενώ οι μικρομεσαίοι δεν είχαν ιδέα για το τι έκαναν όταν έπαιρναν λουφατζήδικα χρήματα, οι μεγάλοι και εμπνευσμένοι ηγέτες μας από την αρχή της ιστορίας μετά την απελευθέρωση (μητσοτάκηδες, καραμανλήδες και λοιποί) όχι μόνο ήξεραν και πολύ καλά μάλιστα, αλλά και επωφελήθηκαν στο έπακρο, και τώρα έχουν τα μούτρα να βγαίνουν στα κανάλια και να εκφέρουν και γνώμες. Για διαβάστε ιστορία να δείτε πως πήρε την ανεξαρτησία της η Ελλάδα μετά το 21... Αγοραπωλησία ήταν κι αυτό.
  • Τι μου λές τώρα...
  • Α' στο καλό σου μας συντάραξες πρωινιάτικα...

13 σχόλια:

  1. Πρόσεχε γιατί αν κάτσουμε να ψάξουμε ενδελεχώς ποιοί κλέβουν ή καπηλεύονται, και σε τί ποσοστό ο καθένας, το δημόσιο χρήμα, ίσως αρχίσουμε να εκθιάζουμε το δημόσιο και τους υπαλλήλους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα
    καλό το αστειάκι σου

    Το ξέρω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Όπως είπε και ο τζονάκος στο σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης, δεν είναι όλοι ίδιοι. Όμως αυτοί που είναι καταδικάζουν και τους υπόλοιπους.

    Αν μιλήσουμε για την Πρέβεζα (και είμαι σίγουρη ότι ο καθένας στον τόπο του το ίδιο θα μπορεί να κάνει) μπορώ να σου δείξω με το δάχτυλο πάρα πολλούς τέτοιους, σάπιους δηλαδή, γιατί ότι κάνουν μπροστά στα μάτια ολων με τη δική μας ανοχή.
    Μην προσπαθήσεις να μου αποδείξεις ότι δεν έζησα αυτά που έζησα, όπως όταν πήγα στην εφορία και στο διπλανό γκισέ γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας είπε στην υπάλληλο "Με έστειλε ο διευθυντής" κλείνοντας το μάτι. Η κοπέλα (που σίγουρα δεν θα βγάλει το φίδι από την τρύπα ούτε θα πληρώσει από την τσέπη της τα κλεψιμαΐικα) με κοίταξε ένοχα και του είπε να φύγει γιατί έχει δουλειά τώρα...Φυσικά στην Πρεβεζα όλα μαθαίνονται άμα ξέρεις τον Θανάση, και τελικά μάθαμε τι ήθελε ο κύριος που ίσως τώρα να παραπονιέται για το σύστημα και την πεσμένη κίνηση...

    Αυτή η υπάλληλος ήταν η εξαίρεση? Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα έκανε το ίδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άθενς, για άλλη μια φορά κάνεις ένα κλασικό (φυσιολογικό) σφάλμα. Στην προσπάθειά σου να αναλύσεις και να περιγράψεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, μένεις in the box.
    Αν για λίγο ξεχάσεις τις προσωπικές σου εμπειρίες και βιώματα (και βγείς out of the box), θα καταλάβεις πια είναι η αποκάλυψη στο βίντεο.

    Έχεις "κολήσει" με μια καριόλα που σε τσάντισε και όλα καταλήγουν σε αυτή.Αυτή είναι η αιτία όλων των κακών.

    Η πραγματικότητα είναιο λίγο διαφορετική. Αυτή είναι παράγωγο, σύμπτωμα. Όταν συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς σημαίνει ΑΕΠ, οικονομία κλίμακας, εθνική στρατηγική, οικονομικό σύστημα κλπ, τότε θα δείς ότι:
    α. λεφτά υπάρχουν για να κλέψει όλο το κοινοβούλιο για μια ζωή.Και όλοι όσοι είναι άρχοντες αυτού του τόπου.ΑΚΡΙΒΩΣ όπως κάνουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.Τα "λεφτά" δεν λείπουν από εκεί.Δεν μας λείπει χρήμα΄: πλούτος: αξία.Αυτό θα ήταν απλό και εύκολο να λυθεί.Δεν θα το μάθαινες καν! Μας λείπει η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ παραγωγής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολιτικοί των τελευταίων 100 χρόνων δε θέλουν τυφεκισμό γιατί έβαζαν στην τσέπη τους λεφτά. Θέλουν τυφεκισμό γιατί (παρόλο που τα έτρωγαν) δεν έκαναν τίποτα.

    Το πρόβλημά μας σήμερα (και οι ξένοι το ξέρουν αυτό) είναι ότι τα πανεπιστήμια μας παράγουν άχρηστους επαγγελματίες, οι κατασκευαστές μας παράγουν αναξιόπιστα προιόντα, κλπ κλπ.

    Για να ξαναέρθω στο βίντεο λοιπόν, η αποκάλυψη είναι :
    α. ότι αυτό το πολιτικό κενό (σε ισοπεδωτικά επίπεδα) που νοιώθεις τόσα χρόνια (μέσω της κυράτσας που και αυτή θύμα είναι) δεν είναι τυχαίο.Προκλήθηκε μεθοδικά.Που σημαίνει , Παπανδρεικό, Μητσοτακεικο, Σημιτικό and so on, δεν πρέπει να δικαστεί για εγκληματική αδιαφορία ή ανεπάρκεια, αλλά κυριολεκτικά για ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    β. άσχετα με το αν θα δικαστούν αυτοί και πως, το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί. Σε λίγα χρόνια, δε θα έχει νόημα να λες είμαι Έλληνας ή Γερμανός κλπ, αλλά υπάγομαι στο ευρώ, στο δολλάριο, στη τάδε τράπεζα κλπ.Δες από τώρα τι γίνεται : στη διεθνή σκηνή (και για πρώτη φορά στην ιστορία) έχουν μπεί χρηματικοί ιδιωτικοί οίκοι σαν αναγνωρισμένες (και μάλιστα ισχυρές και αδιαπραγμάτευτες) ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ : ΠΟΛΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ-Διαμορφωτές διεθνών εξελίξεων (πρόσεχε τι λέω : ΕΠΙΣΗΜΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ)!
    γ. Λέει ο τύπος κάποια στιγμή : δεν ανατρέπεται η εξάρτηση ούτε με δικτάτορα! Εντυπωσιακό!

    Σκέψου λοιπόν αυτά που αποκαλύπτει αυτός γιατί αν το ένα δέκατο είναι αλήθεια, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πλεόν το ενδεχόμενο ότι εμείς και τα παιδιά μας έχουν μέλλον ...μόνο σαν παράνομοι (κυριολεκτώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η καθημερινότητα του κάθε επιχειρηματία βρίθει τέτοιων καριολών και θα το ήξερες αν δεν ήσουν κλεισμένος στο δικό σου κουτί, μακριά από την επώδυνη συναλλαγή με το δημόσιο, όχι σε προσωπικο επίπεδο ούτε όταν η περιουσία σου κρέμεται από μία απόφαση ή μία άδεια που δε βγαίνει χωρίς λάδωμα κοκ. Αλλιώς συναλλάσσεσαι ως εκπρόσωπος μίας υπηρεσίας και αλλιώς συναλλάσσεσαι σαν ιδιώτης επιχειρηματίας, πίστεψέ το, είναι εντελώς διαφορετικό.

    Μην υποτιμήσεις το επιχείρημα, γιατί θα με αναγκάσεις να αναφέρω όοοοοοολα τα περιστατικά, και θα μας πάρει πολλή ώρα.

    Υπάρχουν και καλοί, όπως η δασκάλα στο νηπιαγωγείο του γαλανού μου, ή γιατρός που με εγχείρησε στα Γιάννενα, αλλά όπως ξαναείπα, οι καλοί καίγονται μαζί με τα ξερά.

    Όσο για το βίντεο,είναι ακόμα ένα συνομωσιολογικό κιτρινοειδές προπαγανδιστικό προιόν και μάλιστα κακής ποιότητος.

    Ακόμα κι αν δεν ήταν, η γνώμη μου είναι ότι η μόνη απάντηση είναι να κάνει ο καθένας από εμάς τη δουλειά του όσο καλύτερα ξέρει και μπορεί, να κερδίζει στ'αλήθεια το μισθό του, για να παράγουμε έργο ουσίας και όχι κουτσουλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ουσία είναι μία: Πάμε κατά διαόλου ομαδικώς με μαθηματική ακρίβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anyway, δεν επιμένω αλλά οι προσωπικές εμπειρίες του καθένα έχουν αξία σαν σύνολο που διαμορφώνει την αντίληψή του για τα πράγματα και τρόπο ανάλυσής τους (μαζί με μόρφωση, χαρακτήρα κλπ).Δεν έχουν καμία αξία σαν ξεχωριστές και αυθύπαρκτες οντότητες και μάλιστα όταν προσπαθεί κανείς να προσεγγίσει θέματα πολυσύνθετα και πολυδιάστατα.
    Έτσι δεν ερμηνεύεις (ούτε κατανοείς) την πραγματική λειτουργία των πραγμάτων, απλά την "κουμπώνεις" σε αυτό που "αντέχεις" ή "θέλεις" να καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Athinovio συμφωνω απολυτα με το αρθρο.

    Παντως, ολοι σας, αν νομιζετε οτι αυτο που συμβαινει ειναι τοπικο, νομιζω πως κανετε λαθος.

    Τα προβληματα της Ελλαδας, απο την καριολα δημοσιο υπαλληλο μεχρι τους σαπιους πολιτικους, ηταν ανεκαθεν μεγαλα.

    Αλλα αυτο που συμβαινει τωρα δεν εχει σχεση με αυτα. Αυτο που συμβαινει τωρα ειναι μεγαλυτερο απ την Ελλαδα.

    Αθηνα και Μανωλη, θα θυμαστε τι εκανε η Ρουλα οταν στο μαθημα της υπηρχε ενας ταραξιας. Εβρισκε ανω του κατι διαφορετικο, τον απομονωνε απο την υπολοιπη ταξη και τον μειωνε. Ετσι αυτος εχανε την ισχυ του, και εκεινη επεβαλλε το συστημα που ηθελε.

    Η κυρια Ρουλα ηθελε να μας μαθει αγγλικα. Οι υπαιτιοι για την τωρινη κατασταση, θελουν να μας μαθουν να ζουμε με το μισο μισθο, να δουλευουμε οσο απαιτηθει χωρις παραπονο, και να ξεχασουμε τη συνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενικολό

    αυτό ισχύει για όλους, και για τους ηγέτες, που δε νομίζω να έχουν πραγματική συναίσθηση της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο απλός άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, συζητούμε και ανταλλάσσουμε εμπειρίες. Επίσης, είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι εμφανίζουν τις ίδιες συμπεριφορές όταν βρίσκονται σε ίδιες συνθήκες. Ένας κουκουές, πχ, αν πλουτίσει θα φερθεί όπως οι πλούσιοι και όχι όπως οι κουκουέδες. Εσύ πάντως απαντάς σα λαμόγιο, δλδ σα να προσπαθείς να καλύψεις ένοχη συμπεριφορά με συγκαταβατικά σχόλια τύπου "έλα μωρέ, εντάξει,ας μην το γενικεύουμε, δεν είναι όλοι ίδιοι, υπάρχουν περιοχές γκρίζου..." και άλλες κοτσάνες.

    Στο συγκεκριμένο θέμα, οι συζητήσεις, οι κρίσεις και οι μαρτυρίες όλων των ανθρώπων από διαφορετικές εθνικότητες και πολιτισμούς λένε το εξής: οι πλούσιοι και ισχυροί εκμεταλλεύονται τους φτωχούς και ανίσχυρους προς όφελός τους και αυτό δε χρειαζόταν να μας το πει ένας εξυπνάκιας σε ένα αμφιβόλου αξιοπιστίας βίντεο.

    Το ότι κάτι είναι στο γιουτιούμπ δεν αποτελεί πιστοποίηση γνησιότητας ούτε απόδειξη για οτιδήποτε, παρά μόνο άποψη καποιανού, όπως όλα στο διαδίκτυο.

    Το να υποτιμάς τη νοημοσύνη κάποιου όταν δεν έχεις επιχειρήματα για να αντικρούσεις τα δικά του, είναι χτύπημα κάτω από τη μέση και το κάνεις για δεύτερη φορά. Το νού σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δύο απόψεις που με βρίσκουν σύμφωνη σε εξαιρετικά μπλογκ

    http://radicaldesire.blogspot.com/2010/03/2010.html

    και

    http://tovytio.wordpress.com/2010/03/05/mia-mikri-pikri-tsantila/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαφωνώ εν μέρη με το video, τα διπλά βιβλία της Ελλάδας ήταν γνωστά από τότε που κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης και έτσι μπήκαμε στην ΟΝΕ.

    Η σύγκριση μας με την Ισλανδία ή ακόμα χειρότερα με την Ινδονησία είναι υπερβολική.

    Σε κάθε περίπτωση δεν μας φταίνε οι άλλοι για τον νεοπλουτισμό που χαρακτηρίζει πολλούς Έλληνες. Αν θέλεις καταναλωτικά αγαθά πρέπει να έχεις και την αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια, απλά Οικονομικά.

    @athinovio
    Αυτό που περιγράφεις δεν γίνετα μόνο στην Πρέβεζα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αν έχεις βύσμα είσαι Θεός. Τραγικό αλλά έτι δουλεύει η Ελλάδα...

    @enikolo
    Εϊναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τους πολιτικούς αλλά τους ψηφίζει ο Έλληνας πολίτης οπότε αυτόν πρέπει να κατηγορούμε. Δεν έχουμε δικτατορία αλλά Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιάννη

    απορώ γιατί είναι η ελλάδα στο στόχαστρο, τη στιγμή που στημ ολλανδία έχει πέσει πείνα πολύ χειρότερη. Ενδεικτικά, σκάφος που εδώ πωλείται 70.000 στην ολλανδία δεν φτάνει τα 50.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποθέτω ότι και εκεί η αγορά στην Ελλάδα πάσχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!