Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η αναπόφευκτη πραγματικότητα

  • Έβλεπα το Σαμαρά να βγαίνει συνοφρυωμένος από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι αυτό που άκουσε δεν του άρεσε. Μετά, έμαθα από το ρεπορτάζ ότι αποσύρει την συναίνεση και ότι θέλει να γίνει εξεταστική που να αφορά τα γεγονότα από το 81 και μετά. Θα σε πάρω μαζί μου ρε π****στη, έδειχνε να σκέφτεται... Πάντως κάθε μέρα που περνάει παραδέχομαι το γιωργάκη όλο και περισσότερο. Με μία εξεταστική αδειάζει και τη νδ και τον σημίτη...
  • Παράλληλα, με μεγάλη χαιρεκακία και εκδικητική δικαίωση, χαίρομαι όταν ακούω για τους τελωνειακούς και τους ταξιτζήδες που απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για το ξεβόλεμα. Ήθελα να ήξερα ποιόν νομίζουν ότι κοροιδεύουν...αφού όλοι ξέρουμε τι γίνεται και πως στήνονται οι κομπίνες και πως βγάζουν λεφτά να για διακοπές και σκι...τι θέλουν τώρα, να το παίξουν ευσυνείδητοι επαγγελματίες? Και όχι μόνο αυτοί φυσικά...χαχαχαχα, μα είναι απίθανοι!
  • Γνώρισα κάποτε μία κυρία με επίσημες μηνιαίες αποδοχές γύρω στο διχίλιαρο που καυχιότανε ότι ποτέ στη ζωή της δεν έχει μαγειρέψει, ούτε σκουπίσει, ενώ με φυσικότητα περιέγραφε πως συνδύασε ψευδείς αναρρωτικές με άδειες προβληματικής δήθεν εγκυμοσύνης για να πάει κάπου διακοπές χωρίς τα παιδιά γιατί τι να κάνουν τα παιδιά στο shopping frenzy, θα βαριόντουσαν, πως κανόνισε να εισπράττει κάποια επιδόματα που κανονικά θα έχανε, πως τελικά είχε καταφέρει να λείπει κάποιες ώρες από τη δουλειά για να κανονίζει κάποιες υποθέσεις της με το ξενοδοχείο του οποίου ήταν ιδιοκτήτρια...χααχαχαχαχα... η ψωνάρα.... και μετά όταν τη ρωτήσαμε για κάποιες δυσκολίες που ξέραμε ότι είχε στη δουλειά της μας απάντησε ότι σιγά μη κάτσει να σκάσει... α,ναι και είχε άποψη για όλες τις παραστάσεις που παίζονταν στη αθήνα, ήξερε όλα τα καλά εστιατόρια και τί σερβίρει το καθένα με λεπτομέρειες, γιατί είχε πάει στο καθένα από χιλιάδες φορές....σπόρκα μιζέρια...όλα αυτά με 2000 ευρώ, ε?
  • Ρε παιδιά, μη μου πείτε ότι υπάρχει κανένας ιδιώτης αφεντικός που να κάνει τέτοιες διευκολύνσεις γιατί θα σκίσω τα πτυχία μου! χαχαχαχα...Και μη μου πείτε ότι αυτά είναι κεκτημένα που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα γιατί θα θα σκίσω τα δικά σας πτυχία....
  • Οπότε, ακούω για περικοπές και αύξηση των ορίων ηλικίας και αγάλεται η ψυχή μου, αφού δεν δουλέψατε όσο πληρωνόσαστε, τώρα δουλέψτε χωρίς να πληρώνεστε....αααχαχαχαχα....κεκτημένα του κερατά, αντε να σας δούμε τώρα τι σόι μάγκες είστε, που ότι έχετε και δεν έχετε θα το ξοδέψετε για να πάρετε μία σακούλα φαί από τη λαική, όπως όλοι οι υπόλοιποι.... εσείς φταίτε! Και καναδυό άλλοι βέβαια, αλλά εσείς και τα σόγια που συντηρούσατε, νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν συνέπειες...
  • Teething pains, είναι αυτά, θα περάσουν, πάντως, μην ανησυχείτε.
  • Αρχικά, θα γίνει της τρελής. Δεν θα υπάρχει τίποτα, τουρκία και κίνα θα γίνουμε. Μετά από λίγο, θα βρούν τον τρόπο οι λωποδύτες να διαβρώσουν και αυτό το σύστημα, και μετά πάλι θα ξαναγεννηθείτε από τις στάχτες σας σαν τα λουλούδια του υπόνομου που έχουν απίστευτα χρώματα αλά μυρίζουνε σκατίλας...χαχαχα, όπως οι καταδότες που έδιναν τους εβραίους στους γερμανούς για να κρατήσουν τις εβραικές περιουσίες για τους εαυτούς τους...λαμόγια...και κουνάνε τους κώλους τους με χάρη περισσή στις συναθροίσεις...
  • Εδώ στην Πρέβεζα έχουμε μία κυρία που μαζί με τον γκόμενο.....άσε.... άλλη φορά αυτά....χαχαχαχαχα
  • Πίσω λοιπόν στο Σαμαρά, δεν ξέρω αν νομίζει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά θα χρειαστεί να έχει γερό στομάχι, γερά κοχόνες, γερά νεύρα και πολύ γερή ουροδόχο κύστη γιατί έτσι όπως τα είχε κάνει όταν το συνάφι του ήτανε στην εξουσία, δε βλέπω να τη βγάζει καθαρή: ή που θα αδειάσει τους δικούς του ρισκάροντας εσωτερικές αντιδράσεις, είτε που θα κάνει τον κινέζο χάνοντας δημοτικότητα από τους απογοητευμένους του...χαχχαχαχα...πάρτα κι εσύ επίδοξε εραστή της ψωροκώσταινας... πάντως κάτι θα πάρεις κι εσύ, μία συνταξούλα προεδρική, λαμόγιο κι εσύ...
  • Με το γιώργο θα πορευτούμε μάγκες, πάρτε το απόφαση....γιατί τι να σου κάνει και ο καρατζατέτοιος, μόνο για εκτόνωση χρησιμεύει, να νιώθει ο μέσος νεοναζί ότι εκπροσωπείται κι αυτός....εποίησε τε και η μυία πρωκτόν....χαχαχαχα....μα είναι ασήμαντος !
  • Κοίτα, αν λάβεις υπ' όψιν ότι είμαστε ένα έθνος διεφθαρμένων εμπόρων, καλά τα πήγαμε ως τώρα, ε?
  • Από όλη αυτή την παλιοκατάσταση ένα πράγμα θα κρατήσω, κάτι που είχε πει ένας από τους πιο έξυπνους βλογοφίλους, ο γιούνιβερς, τότε που η κρίση ήταν ακόμα στα σπάργανα. Θα επιζήσει όποιος δουλέψει.
  • Αν αυτά που γίνονται τώρα γίνονταν το 2003, όλα θα ήταν καλύτερα. Αν γίνονταν το 1990 ή το 1980, τότε τώρα θα ήμασταν σουηδία.
  • Δεν είμαστε όμως.

17 σχόλια:

  1. Τον εαυτό σου υποτιμάς που σκίζεσαι στη δουλειά για πενταροδεκάρες και μετά ζηλεύεις που άλλοι προτιμούν μια φυσιολογική ζωή.

    Και πριν αρχίσεις τις υπερβολές, κακοί εκφραστές σαν την κυρία υπάρχουν παντού, εσύ απλά κάνεις τεράστιο λάθος γιατί γενικεύεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά, ανάποδα συνέβησαν τα πράγματα. Ο ιδιωτικός τομέας είχε ήδη εκφυλιστεί και ο δημόσιος απλά ακολούθησε. Αν ανατρέξεις στα προηγούμενα χρόνια θα δείς ότι όλες οι επιχειρήσεις έκλειναν, από κλωστηρια και βιοτεχνίες μέχρι μικρομάγαζα. Στα καταστήματα η κίνηση είχε πέσει πολύ πριν επισημοποιηθεί η κρίση στα μμε.
    Ο δημόσιος πλήτεται διότι προσαρμόζεται στον ιδιωτικό, γιατί νόμιζαν ότι θα περνούσαν τα έξοδα στους ελεύθερους επαγγελματίες για πάντα, να όμως που χωρις τις εισφορές τους κατέρρευσε το σύμπαν.

    Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη για το φυσιολογικό, θα σου εξηγήσω λοιπόν τι εννοώ εγώ φυσιολογικό.

    Εάν είναι απαραίτητο για την κερδοφορία της επιχείρησής μου, τότε θα δουλέψω και παραπάνω, αν έχει κίνηση, ή λιγότερο όταν δεν υπάρχει δουλειά. Όταν η δουλειά είναι πολλή, θα πληρωθώ πολύ, σε αντίθετη περίπτωση θα φάω από τα έτοιμα αφού θα πληρωθώ λιγότερο.
    Εσύ θα πληρωθείς το ίδιο, ακόμα κι αν κάθεσαι να παίζεις πασιέντσα, αν είσαι κακός στη δουλειά σου, αν είσαι τεμπέλης και ανίκανος και κλέφτης, πάλι θα πληρώνεσαι, και ΑΥΤΟ δεν είναι φυσιολογικό για εμένα, προφανώς όμως, είναι για εσένα.

    Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι η κυρία δεν ήταν μία αλλά έχει πολλές φιλενάδες σαν και του λόγου της, ότι αυτή η νοοτροπία είναι η "φυσιολογική" , όπως λες και εσύ.

    Το γεγονός ότι σκίζομαι στη δουλειά αντί να κάνω τον καραγκιόζη και να πληρώνομαι είναι για εμένα λόγος να αισθάνομαι περήφανη για τον εαυτό μου, γιατί ποτέ δεν τεμπέλιασα, γιατί ποτέ δεν άφησα τίποτα στην τύχη του και ότι έχω καταφέρει το χρωστάω στις δυνάμεις μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Ούτε σε γνωριμίες, ούτε σε κουμπάρους, ούτε σε συνάφια, ούτε σε κομπίνες, ούτε σε κλεψιές.

    Θα σε παρακαλέσω να μην ξανα-αναφερθείς στη δουλειά μου, γιατί ούτε σου έδωσα το δικαίωμα, ούτε γνωρίζεις αρκετά για να έχεις γνωμη. Εάν μυγιάστηκες ή πήρες προσωπικά την ανάρτηση, τότε αυτό είναι δικό σου θέμα, για το οποίο ούτε γνωρίζω τίποτα, ούτε ευθύνομαι για αυτό.

    Αντιθέτως, τα γεγονότα που περιγράφω στην ανάρτηση (και χιλιάδες άλλα σαν αυτά) είναι αληθινά και όταν συναντηθούμε μπορώ να σου πω και ονόματα, γιατί οι "κύριοι" αυτοί δεν έχουν καν την τσίπα να το κρύβουν παρά μόνο κορδώνονται κάνοντας βόλτα στην Αγορά, λες και είναι κατόρθωμα μεγάλο να κλέβεις παρέα με το σόι σου...

    Για πες μας Άμπανε, τί είναι για εσένα φυσιολογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eμένα κάτι μου λέει ότι πρέπει να φοβόμαστε ότι κάποια στιγμή, όταν τα πράγματα γίνουν πραγματικά αδιέξοδο, οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ότι θα μας βοηθήσουν (ή και μπορεί να μην το ανακοινώσουν ).
    Και όλοι ξέρουμε τι πάθανε τα κράτη που διεσώθησαν από τις ΗΠΑ....
    Όσον αφορά τώρα την εσωτερική φαγομάρα, είναι αναμενόμενη και φυσιολογική.
    Απλά σίστερ, έχεις ένα θέμα με το δημόσιο (παραπάνω από το φυσιολογικό - στα όρια της ζήλειας).
    Το ίδιο έχω και εγώ με τους ταρίφες λόγω προσωπικών εμπειριών, αλλά εσύ ώρες ώρες δίνεις την εντύπωση ότι θα σφάξεις κανέναν (ή καμία) :-).......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι η οργάνωση του δημόσιου τομέα πάσχει σε πολλά σημεία, ένα εκ των οποίων είναι ο έλεγχος και ένα άλλο η αξιολόγηση, δύο κλειδιά της εύρυθμης λειτουργίας μίας επιχείρησης, οργανισμού, κτλ.

    Επίσης, η απομόνωσή της από την πραγματική αγορά σε συνδυασμό με τα παραπάνω έχει μία πολύ σημαντική συνέπεια, την αφαίμαξη του δημόσιου ταμείου, ακόμα και χωρίς τη διαφθορά. Δηλαδή, είσαι σε κάποιον οργανισμό και μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει παίρνεις τόσα, τα οποία δεν αντανακλούν την κατάσταση της αγοράς όπως είναι φυσιολογικό για έναν ιδιώτη, ούτε είναι ανάλογες με τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, δυστυχώς για εμάς τους ιδιωτικούς. Βγαίνεις στην αγορά, και αγοράζεις προιόντα χωρίς αποδείξεις, άρα χωρίς απόδοση στο κράτος κανενός δασμού, πληρώνεις υπηρεσίες σε ανασφάλιστους, δηλαδή ότι πληρώνεις πάει στην τσέπη κάποιου χωρίς να αποδοθεί τίποτα πουθενά.Παίρνεις λεφτά από το κράτος (δηλαδή από ότι εισφορές πληρώνω εγώ ο ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιώτης, ελάχιστα σα να λέμε)και όσα δεν κρατάς για την πάρτη σου τα δίνεις σε όποιον περαστικό βρείς μπροστά σου.

    Που είναι το δημόσιο χρήμα? Πούφ! Εξαφανίστηκε!

    Βάλε και το γεγονός ότι ορισμένοι είναι ανεπαρκείς στη δουλειά τους, ή ανεκδιήγητοι όπως η κυρία του ποστ, βάλε και καμμία ρεμούλα ή κατάχραση ή κανένα δομημένο, και ορίστε, έδεσε το σιρόπι

    Και όλααυτά είναι φυσιολογικά, δηλαδή τα συζυτάμε ανοιχτά στις καφετέριες, δεν τα κρύβουμε αλλά τα ξέρει όλος ο κόσμος και εκπλήσσονται όταν κάποιος δεν είναι τέτοιος. Γνωρίζω δύο άτομα τα οποία δέχτηκα απειλή από τους παλαιότερους συνάδελφούς τους γιατί δούλευαν πολύ και χάλαγαν την πιάτσα!!!! Μη δουλεύετε γιατί μετά θα έχουν προσδοκίες και από εμάς, έτσι τους είπαν οι παλιοί που ήξεραν καλύτερα...

    Και επειδή οι ΔΥ κάνανε όλα αυτά,βρίσκει πάτημα ο καπιταλιστής και χάνουν τα δικαιώματά τους όλοι.
    Για αυτό τα έχω μαζί τους.

    Αν ήμουν παπαρήγα, θα έριχνα ένα μαρς στους ΔΥ, για αυτό το λόγο, αντί να τους σιγοντάρω για να φαίνομαι καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο που απουσιαζει που το δημοσιο,οπως πολυ σωστα ειπες, ειναι ο ελεγχος.

    Το θεμα δεν ειναι να φτασουν να παιρνουν 700 Ευρω, μισθο που δε θα πρεπε να παιρνουν ουτε οι Πακιστανοι. Το θεμα ειναι αν μπορουν να παιρνουν και 2.000 Ευρω, και να τα αξιζουν.

    Αν πληξουμε το δημοσιο, θα σφαδαξει και ο ιδιωτικος τομεας, που βασιζεται σε τεραστιο βαθμο σ αυτο.

    Οπως υπαρχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι που ανεφερες, υπαρχουν και οι ιδιωτικοι υπαληλλοι η επιχειρηματιες, που παιρνουν υπερογκα ποσα, και ταυτοχρονα φοροδιαφευγουν (για να μη μιλησω για τις παρανομες δραστηριοτητες τους η τις off shore).

    Φυσικα, δινουν στους υπαλληλους τους τα περιφημα 700, για 10 ωρες δουλειας καθημερινα. Κανουν ταξιδακια απο Μιλανο μεχρι Περου, παραγγελνουν απο BMW μεχρι Πορσε απο το εξωτερικο, επενδυουν σε λιρες Αγγλιας, και αποταμιευουν στην Ελβετια. Κινηση της αγορας, ανθρωπινες συνθηκες εργασιας, Ελλαδα; Στα παπαρια τους.

    Οπως ειπε και ο enikolo, ας πιασουμε και τους ταριφες, που εχουν κλειστο το επαγγελμα τους, δεν κοβουν αποδειξεις, και καθε δευτερολεπτο της ζωης τους θα μπορουσε να ειναι σκηνη απο ταινια με τιτλο "αντιεπαγγελματισμος".

    Το θεμα δεν ειναι να κανουμε μια ληστρικη επιδρομη στους πιο ευκολους στοχους. Μια τετοια επιδρομη, πολυ συντομα θα πληξει και εμας.

    Το θεμα ειναι να αποκτησουμε οργανωση, ελεγχο και αποδοτικοτητα. Οπως πολυ καλα ξερεις, η Ελλαδα δε θα σωθει με αυτες τις κινησεις. Το προβλημα δεν ειναι οτι δεν περασαν λεφτα απο την Ελλαδα. Απο τη δεκαετια του 80 μεχρι σημερα, περασαν τοσα λεφτα απο την Ελλαδα που θα επρεπε να ειμαστε ανωτεροι απ τους Σουηδους και τους Ελβετους.

    Το προβλημα ειναι οτι τα λεφτα αυτα δεν αξιοποιηθηκαν ποτε.

    Οταν δεν κανουμε την παραμικρη κινηση για να βελτιωσουμε το συστημα, αλλα αντ' αυτου κανουμε κινησεις απελπισιας για να παρουμε πεντε δεκαρες επιπλεον, απο τους πιο ευκολους στοχους, ειναι προφανες πιστευω οτι δεν κανουμε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα σε μισήσει ο πάσα ένας δημόσιος υπάλληλος και ταξιτζής μ αυτά που γράφεις.Κοίτα να δεις ρε, που θα ζητάμε ξανά τον επιθεωρητή !!!!

    (ποιός είναι ο γκόμενος και ποιά η κυρία μαρή;πέσεμ'γιατί θα σκάσω)
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κουτάβι

    εννοείται ότι τη μεγάλη ευθύνη την έχει το κράτος, για να ελέγχει, να εφαρμόζει και να οργανώνει.

    Από την άλλη και ο καθένας ξεχωριστά φέρει την ευθύνη των πράξεών του. Από τον εργαζόμενο που δέχεται να δουλεύει ανασφάλιστος για να λαμβάνει ταυτόχρονα επίδομα ανεργίας, μέχρι τον βουλευτή που βάζει υπογραφές κατά παραγγελία κι ας πρόκειται να φράξει την εισροή υδάτων ενός οικοσυστήματος (λέμε τώρα...παράδειγμα...). Όλα αυτά διαφθορά είναι και όλοι είναι διεφθαρμένοι εάν ζούν έτσι.

    Απλά οι ΔΥ το κάνουν με κρατική επιχορήγηση δια βίου, και μάλιστα περηφανεύονται για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δήμητρα

    εγώ απλά βγάζω το άχτι μου, που σαν κορόιδο ήμουνα με το σταυρό στο χέρι τόσα χρόνια, και μουντζώνομαι που δεν πέρασα και μερικά παιδάκια χαριστικά, να πάω κι εγώ σε κανα σαλέ για σκι και να περνιέμαι για κυρία όπως μερικές-μερικές που ξέρω...άσε με σου λέω!

    όσο για τη εν λόγω κυρία, είναι διαβόητη, πως σου ξέφυγε?
    Ααααχ, ξενιτιά...
    Με τον καημό θα μείνεις, μέχρι το Πάσχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σόρρυ καλό μου Αθηνόβιο αλλά θα επιζήσιε όποιος έχει λεφτά, όπως πάντοτε επιζούσε, δατς δε τρουθ μάι ντιαρ!
    Όλοι οι άλλοι θα τους φάει το σκοτάδι, χωρίς να φταίνε..
    Πάντοτε την πληρώνανε και πάντοτε θα την πληρώνουν!
    Ή μηπως είχετην αυταπάτη κανείς πως ο Τζώρτζ θα ήταν κάτι διαφορετικό?
    Κάτι το εξαιρετικό?

    Όπου φτωχός κι η μοίρα του...

    Την απαισιόδοξή μου καλησπέρα, μετά από καιρό!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά κάνεις και τα λες. Τουλάχιστο ξεσπάς και δεν τα κρατάς μέσα σου. Άδικο πάντως μια φορά δεν έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. hackaday, καλημερα
    φυσικα και εχει δικιο (καποιο τουλαχιστον) και φυσικα καλα κανει και τα γραφει- γι αυτο ειναι τα blog, για να εκτονωνομαστε και να συζηταμε.

    Το θεμα ειναι οτι εχει δημιουργηθει ενα κλιμα αλληλοσπαραγμου αυτες τις μερες, που το υποστηριζουμε ολοι.

    ΔΥ ειναι και αυτη που τη διορισε ο θειος της σε δημαρχειο, παιρνει 2.000 ευρω, εχει δευτερη δουλεια, φερεται στους πελατες σα σκουπιδια και παιρνει μελανια απ τον εκτυωτη του γραφειου σπιτι της για να μην ξοδευει.

    Αλλα επισης ΔΥ ειναι και ενας δασκαλακος που διοριστηκε στον Αη Στρατη μετα απο 10 χρονια ανεργιας, εχει σπιτι και γυναικα στο Βολο, και καθαριζει μονος του το σχολειο επειδη δεν υπαρχει καθαριστρια.

    Ποιος απ τους 2 θα πληγει ουσιαστικα απο αυτα τα μετρα? Μηπως η πρωτη θα χαλαστει για 100 ευρω λιγοτερα, η αν παρει συνταξη απο το τιποτα που κανει 5 χρονια αργοτερα?

    Με τον ιδιο τροπο που ιδιωτικος υπαλληλος ειναι και ενα golden boy, και ενας φοιτητης απο επαρχια που δουλευει στα Goodys.

    Οταν στοχευουμε σε κατηγοριες ανθρωπων, χωρις να εξειδικευουμε, και χωρις να υπαρχει δικαιο συστημα, την πληρωνουν αυτοι που την πληρωναν παντα.

    Και αυτο γινεται με τη συναινεση μας, αφου τα ΜΜΕ εκμεταλλευονται τα απωθημενα μας και μας βαζουν να σφαζομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και κατι αλλο. Δε θα ηταν πιο επικερδες να πει ο Γιωργακης "Τον επομενο μηνα θα απολυθουν 3.000 απο τους λιγοτερο αποδοτικους ΔΥ, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ"?

    Εκτος του οτι θα πηγαινες την αλλη μερα σε δημοσια υπηρεσια και θα σκοτωνοντουσαν να σε εξυπηρετησουν, θα βγαιναν και περισσοτερα λεφτα.

    Μη μου πεις οτι δεν του περασε απ το μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα, κίκοπ, το ξέρω ότι παράδεισος δεν υπάρχει, όμως περιμένω κάποια στοιχειώδη πράγματα. Δεν είπαμε να έρθει κομμουνισμός, ούτε να γίνουν όλοι οι φτωχοί πλούσιοι... άλλωστε θα ήταν τόσο αφόρητα κιτς..
    Απλά, να, πολλές φορές κάποιοι το παρακάνουν βρε αδερφέ, βγάζει μάτι !

    χάκαντέι
    ευτυχώς που υπάρχει και το βλογάκι να λες...

    κουτάβι
    έχεις αναλογιστεί ότι οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν ενώ οι ΔΥ είναι αιώνιοι? Ότι το κράτος αποτελείται από αυτούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ' αυτό, σύμφωνοι!
    Είναι πολλοί οι δημόσιοι, πρώτον και δεύτερον δεν υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός να τους κρίνει!
    Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του δρόμο!
    Τα επιδόματα, όποιοι τα χρειάζονται και τ' αξίζουν!
    Έτσι ναι!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παιδιά, ελεγκτικός μηχανισμός υπάρχει.Αλλά είναι και αυτός διεφθαρμένος όπως και η κυβέρνηση που ελέγχει και τους ΔΥ και τους ΙΥ.
    Οπότε, όπως το καταλαβαίνω εγώ, ξαναγυρνάμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε : το πρόβλημα δεν είναι οι ΔΥ (αυτοί είναι μέρος του προβλήματος).Το πρόβλημα είναι το πολιτικό σύστημα ήτοι : κυβέρνηση-λαός-κυβέρνηση (κύκλος).
    Το αθηνόβιο δεν πρέπει να εξεγείρεται εναντίον των ΔΥ απρόσωπα και γενικά για αυτά που της συμβαίνουν, αλλά εναντίον όσων ψήφισαν και ψηφίζουν τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς και εναντίον εκείνων που δεν ψηφίζουν (άσχετα αν είναι ΔΥ ή ΙΥ).
    Αλλά αυτό είναι χιλιοειπωμένο (όπως και αυτονόητο), άρα και όλο το σκεπτικό και τα σχόλια του παρόντος άρθρου δεν έχουν καμία αξία πέραν του ξεσπάσματος και της αναπαραγωγής νοοτροπιών κατά της συνοχής (δηλαδή με αφορμή όλες τις κακές εικόνες του ενός δημιουργούνται ατιπαλότητες μεταξύ κοινωνικών ομάδων που πρακτικά ανήκουν στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο).Ποιός άραγε από εσάς δεν είναι ή δεν έχει τουλάχιστον κανα δυό ΔΥ στο ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλον?
    Θυμίζω στο αθηνόβιο πως ο πατήρ μας είναι ένας εξ αυτών και όταν πήγαινε στη δουλειά 0830 και γύριζε 1130 δεν μας κακοφαινόταν τόσο πολύ.Ούτε όταν είχαμε δωρεάν τηλέφωνο-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ επί σειρά ετών και τα καταξοδεύαμε. Αλλά δεν κατηγορούμε τον πατέρα μας για αυτά , όχι γιατί είναι πατέρας μας αλλά γιατί δεν έφταιγε αυτός αλλά αυτοί που όλα αυτά τα καθιερώσαν-τα ανεχτήκαν-τα επιβάλλαν.Και αυτοί λέγονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που μέχρι και τώρα που μιλάμε έχουν το 60-80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ελεγκτικός μηχανισμός αποτελείται από ΔΥ.

    Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, το σύνολο του δημόσιου τομέα κατά κύριο λόγο έχει ελεγκτικό χαρακτήρα.

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τη λύση την έχει ο Αντώνης

    http://giobi1.wordpress.com/2010/02/21/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!