Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Αυτό, με τους Δέκα Πόντιους

  • Μία φορά ήταν δέκα Πόντιοι που ναυάγησαν σε ένα ερημονήσι.
  • Τις πρώτες μέρες, βάλθηκαν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, μιας και φαινόταν ότι η σωτηρία θα αργούσε να έρθει. Όλοι μαζί δούλευαν, όλοι μαζί έτρωγαν.
  • Μετά, έπρεπε να κατασκευάσουν κάποιο καλύβι, οπότε τρείς από αυτούς ασχολήθηκαν με αυτό.
  • Κατόπιν, δύο άλλοι χρειάστηκε να προστατεύσουν την ομάδα από τις επιθέσεις των άγριων θηρίων.
  • Μόλις κόντευαν να τελειώσουν την καλύβα, ένας από αυτούς τραυματίστηκε, πράγμα που σήμαινε ότι άλλος ένας ήταν απαραίτητο να αναλάβει την φροντίδα του τραυματία.
  • Και σα να μην έφτανε αυτό, ανάμεσα στην ομάδα ήταν και μία έγκυος γυναίκα.
  • Μοιράζοντας τις αγγαρείες, ήταν δυνατόν να ζήσουν χωρίς προβλήματα, και έτσι έγινε τον πρώτο καιρό. Η έγγυος έκανε απλές εργασίες, όπως το μαγείρεμα ή την επισκευή των σκισμένων ρούχων, κάποιοι ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, άλλοι για τα μαστορέματα, κάποιος ήταν πάντα σε επιφυλακή μην τυχόν περνούσε κανένα πλοίο, και όλοι ήταν φορτωμένοι με δύο ή τρείς ευθύνες για να γίνουν όλα όσα ήταν απαραίτητα.
  • Με τη γέννηση του μωρού, και ενώ ο τραυματιας δεν είχε ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του, ο καιρός άρχισε να χαλάει, άρα ήταν απαραίτητο να ενισχυθεί η καλύβα για να παρέχει ικανή προστασία. Οι ανάγκες της ομάδας ήταν μεγαλύτερες, τα χέρια όμως ήταν όσα και πρίν.
  • Με όλα αυτά να συμβαίνουν, τελικά μόνο ένας έμεινε να παράγει τροφή.

4 σχόλια:

  1. Έλληνες ήταν, αλλά δεν είμαστε σίγουροι επί ποίας κυβερνήσεως ναυάγησε το πλοίο. Τέτοιες πληροφορίες είναι αναγκαίες για μερικούς ανθρώπους, αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, λες κι έχει σημασία.
    Παρεμπιπτόντως, σε μια παράλληλη πραγματικότητα και άλλο χρονικό συνεχές, το athinovio έκανε λάθος και έγραψε «έγγυος» (εννεάμηνη γύηση) αντί για «έγκυος» (εννεάμηνη κύηση). Ευτυχώς η δική μας οικοδέσποινα είναι τύπος φερέγγυος (και όχι φερέγκυος) και δεν κάνει τέτοια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπερβολές, ο λόγος που έμεινε ένας για τροφή ήταν γιατί οι άλλοι απλά το παίζαν ανωτάτου και θέλαν να βάλουν δορυφορική στην καλύβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρια
    Οι πόντιοι ΕΙΝΑΙ Έλληνες

    τζωτζίου
    βασικά, θα μπορούσε να ήταν χειρότερα, να είχα γράψει πχ εγγειος...
    (α, να χαθείς, σαρδανάπαλε!)

    Μόνο ο άμπαν με καταλαβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!