Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Tέταρτο Κουτάβι: γράφει ανάμεσά μας

  • Αύριο, στην Καρδίτσα, το Τέταρτο Κουτάβι aka Φοίβος Νικολόπουλος, θα παραλάβει το βραβείο που κέρδισε για τη συμμετοχή του στο Τρίτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Σαμαράκη, το τέταρτο βραβείο.
  • Το κουτάβι από πολύ νωρίς είχε δείξει την ικανότητα στην συγγραφή, γέμιζε τα τετράδια με ιστορίες αλληγορικές και μη, έγραφε στοίχους και όλα τα σχολικά βιβλία του έφεραν τη σφραγίδα του: "Αρχέτυπος". Στο λύκειο, όταν ζητήθηκε από την τάξη του να γράψει έκθεση σε κάποιο σημαντικό θέμα, ο Αρχέτυπος έγραψε ποίημα που τελικά εκδόθηκε σε λογοτεχνικό περιοδικό και τον έβαλε στην Βουλή των Εφήβων.
  • Έγραψε θεατρικό μονόπρακτο που επίσης βραβεύτηκε σε ερασιτεχνικό διαγωνισμό κάποιου δήμου στην Αθήνα και τώρα, διακρίνεται σε αυτόν τον διαγωνισμό.
  • Είναι ο μικρότερος αδερφός μου.

10 σχόλια:

  1. Το κουταβι απ΄ότι βλέπω έχει μεγαλώσει,ομορφήνει και διακρίνεται.
    Να τον χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο στο παλληκαρι, να τον χαιρεσαι Αθηνά!

    Εχει εκδοθει κατι απο οσα εχει γραψει;

    Καλημερα, καλη Κυριακη!


    (γραφει και στο xlevi καποιες σκεψεις του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντώνη

    ναι, έχουν εκδοθεί τρία ή τέσσερα έργα του σε λογοτεχνικά περιοδικά και το έργο που βραβεύτηκε έχει δημοσιευτεί σε βιβλίο μαζί με τα υπόλοιπα που κέρδισαν διάκριση στον διαγωνισμό.
    Δεν αναφέρω κανένα από αυτά γιατί η ανάρτηση έχει γίνει χωρίς τη συγκατάθεσή του και δε μου δίνει αποσπάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε βρε, και σε εκδοτικό οίκο ;)

    (Nα παίρνουμε σειρά :ppp)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. :)
    σε ευχαριστώ άμπαν, από το στομα σου και στου θεού τ'αυτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να το χαίρεσαι τ' αδερφάκι!
    Μπράβο του και να 'ναι καλά να συνεχίζει να γράφει!
    Άντε και με οικογενειακό εκδοτικό οίκο!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eυχαριστω αδερφουλα για την αναρτηση, και τους υπολοιπους για τις ευχες σας...Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει περισσοτερο να διαβαζω παρα να γραφω. Επισης ειναι αληθεια πως στην Ελλαδα οποιος εχει βγαλει το δημοτικο θεωρει υποχρεωση του να γραφει.

    Ευτυχως εχω γνωρισει πραγματικα μεγαλα πνευματα, και εκτιμω το μεγεθος μου ρεαλιστικα. Γραφω οταν εχω κατι να πω, με πολλη προσοχη και χαμηλο προφιλ.

    Αφ ενος, δεν εχει τυχει ως τωρα να συμμετασχω σε διαγωνισμο και να μη διακριθω- αρα μαλλον εχω αρκετα καλη πενα. Αφ ετερου, εχω γνωρισει πανω απο 10 ατομα- αρα θα υπαρχουν πολυ περισσοτεροι- που γραφουν απο πολυ εως παρα πολυ καλυτερα απο μενα.

    Επιπλεον, συγγραφεας δεν ηταν ποτε επαγγελμα στην Ελλαδα, και πολυ περισσοτερο σημερα, με την οικονομικη κριση αλλα και την παραγκωνιση του βιβλιου.

    Αρα, θα συνεχισω να γραφω πρωτα απ ολα γιατι μου αρεσει, χωρις να περιμενω καμια μεγαλη αναγνωριση.

    Δε σου κρυβω αλλωστε πως το να γινω συγγραφεας ειναι το δευτερο μεγαλυτερο ονειρο (φαντασιωση) μου. Το πρωτο ειναι να εχω καποτε το δικο μου βιβλιοπωλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!