Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αφήστε με να αγιάσω!

  • Πάνω που είπα όχι άλλο πληκτρολόγιο, έπεσα σε πολλά ιστολόγια με θέμα το δημοψήφισμα περί ιθαγένειας των μεταναστών και των παιδιών τους.
  • Συμφωνώ με την νοοτροπία που διέπει τη νομοθεσία αυτή, αφήνω στους πολιτικούς και στους νομοθέτες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες, όπως 3 ή 5 χρόνια, σε ποιό στάδιο της μόρφωσης να γίνονται αποδεκτοί κτλ, και επικεντρώνομαι στο ίδιο το δημοψήφισμα.
  • Το δημοψήφισμα είναι μισή λύση διότι η μόνη επιλογή είναι ανάμεσα στο "ναι σε όλα" και στο "όχι σε όλα", αγνοώντας τις ενδιάμεσες δυνατότητες, ενώ για ότι προκύψει το μπαλάκι πάει στον λαό. "Εσείς το ψηφίσατε" θα μας πουν. Καλύτερη και πιο έντιμη προσέγγιση θεωρώ την κίνηση που γίνεται με την ανοιχτή διαβούλευση, όπου εκτός από την συμφωνία ή διαφωνία, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί σε επιχειρήματα και τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει τη μία ή την άλλη άποψη. Την καλημέρα μου και καλή χρονιά να έχουμε όλοι.
  • Συγγνώμη αν δεν απαντάω στα σχόλια αλλά περνάω τις διακοπές μου μαγειρεύοντας, όπως όλες οι μαμάδες...

11 σχόλια:

  1. Η Ευρωπαϊκή παράδοση αιώνων στο ζήτημα της ιθαγενείας (πλην της Αγγλίας) βασίζεται, όπως και στην Ελλάδα, στο ius sanguinis (δίκαιο του αίματος).
    Η παράδοση των ΗΠΑ, χώρας δεχομένης και ομογενοποιούσας μετανάστες στο ius loci, στο δίκαιο της τοποθεσίας. Αλλά και στις ΗΠΑ δεν παραχωρούν την ιθαγένεια σε όποιον την ζητήσει, αλλά με αυστηρά κριτήρια, εξετάσεις κλπ. Και πάντοτε σε μετανάστες που έχουν εισέλθει στην Χώρα νομίμως με πρόσκληση ύστερα από εξέταση της υγείας τους, της μορφώσεώς τους, των εργασιακών γνώσεών τους, του ποινικού τους μητρώου κλπ. Ποτέ στους λαθρομετανάστες.
    Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση επιχειρεί τώρα την μαζική Ελληνοποίηση μόνον και μόνο για ευτελείς ψηφοθηρικούς λόγους. Για να αυξήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!!
    Μπάτε σκύλοι κι΄αλέστε κι' αλεστικά μην δίνετε!
    Είναι εθνικό έγκλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνούσατε ωστόσο να γίνει, εάν οι προϋποθέσεις ήταν οι σωστές?

    Άλλωστε το θέμα απλώς τέθηκε προς συζήτηση και είναι πολύ πιθανό να υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις πριν ψηφιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απεχω απο πολιτικες-κοινωνικες συζητησεις αυτες τις μερες, απλα γευομαι την οποια μαγεια των ημερων.

    Καλη χρονιά Αθηνά!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υπάρχουσα Ελληνική νομοθεσία είναι πλέον ή ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ανέκυψαν. Δεν χρειάζεται μεταβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον με την ανοιχτή διαβούλευση και να μην συμφωνεί κάποιος σε κάτι μπορεί να ρίξει τα μπινελίκια του και να αισθανθεί ότι τα είπε κάπου...Το λέω χωρίς ειρωνεία, αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

    Εύχομαι καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααα τί καλό φτιάχνεις σήμερα;

    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντώνη
    καλή χρονιά να έχεεις κι εσύ, να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να σε χαίρονται και εκείνοι, με υγεία πάνω από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άμπαν

    Χοιρινό με σάλτσα από λεμόνι πορτοκάλι, θυμάρι, μπύρα και πάπρικα, για τα παιδιά μπουτάκια ψητά (για να τρώνε όπως οι πειρατές με το χέρι) τηγανητές πατάτες, ρυζότο, τυρόπιτα και φυσικά τζατζίκι.

    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλή χρονιά, υγεία ευτυχία και ότι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!