Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πληρωμένοι κι Απλήρωτοι

  • Αυτό που γίνεται με την αμφισβήτηση του επιστημονικού κόσμου δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί ποτέ.
  • Βγαίνουν ολόκληροι επιστήμονες, γιατροί επιδημιο-τέτοιοι και δόχτωρες, και καθηγητές και διευθυντάδες, και φωνάζουν όλοι μαζί "Κάντε το εμβόλιο ρεεεε!" και δεν τους πιστεύουμε.
  • Παλιά ο γιατρός ήτανε θεός. Κι αν δεν ήτανε ο γιατρός της πόλης ήτανε ο "μεγάλος" γιατρός, ο "κυριακάτικος" της Αθήνας, ο καθηγητής ή ο διευθυντής του νοσοκομείου. Κι αν δεν ήτανε ούτε κι αυτός, τότε οπωσδήποτε θα ήτανε ο ρώσσος, ο αμερικάνος ή ο εγγλέζος.
  • Τώρα....εκτός από δεύτερη, θέλουμε και τρίτη γνώμη για να βεβαιωθούμε, και επαληθεύουμε τη γνωμάτευση με αυτό που διαβάσαμε στο ίντερνετ ή ακούσαμε από έναν άλλον που είχε πάει στον ίδιο γιατρό ή είχε την ίδια πάθηση. Ακόμα χειρότερα, νομίζουμε ότι "θα περάσει" ή ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα ή ένας θεός ξέρει τί άλλο. Δεν εμπιστευόμαστε τους γιατρούς και αυτό είναι μία πικρή αλήθεια.
  • Φταίνε όσοι επιστήμονες πούλησαν τη δουλειά τους στις πολυεθνικές, όπως εκείνοι που έλεγαν ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν πειράζουν ούτε προξενούν καρκίνους στο μυαλό? Μήπως φταίνε όσοι γιατροί ξεζουμίζουν τους ανθρώπους, παίζοντας με το φόβο και την αγωνία τους στέλνοντάς τους για άχρηστες εξετάσεις και συνταγοπνίγοντάς τους με άχρηστα φάρμακα, ή φάρμακα δευτέρας διαλογής? Ή μήπως φταίνε όσοι γιατροί ζητάνε εμμέσως πλήν σαφώς το φακελάκι του ετοιμοθάνατου?
  • Μπορει από την άλλη να φταίνε εκείνοι οι επιστήμονες που, έκαναν ανόσιες έρευνες πάνω σε όπλα μαζικής καταστροφής? Ή μήπως εκείνοι οι επιστήμονες που το έπαιξαν θεοί με τις ανθρώπινες ζωές, και έβγαλαν συμπεράσματα όπως "Για να συνεχιστεί η ανάπτυξη, θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα όπλα που έχουν κατασκευαστεί" ή ακόμα χειρότερα, "Για να μείνει σταθερή η τιμή του αργού θα πρέπει να διατηρηθεί ο έλεγχος στο βορειοδυτικό σουδάν" ? Και τα δύο σημαίνουν πόνο και θάνατο και αδικία.
  • Όλοι αυτοί είναι αξιοσέβαστοι κύριοι με γραβάτα και κοστούμι και περγαμηνές και κύρος. Με γνώμη βαρύνουσα.
  • Ίσως η μόνη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι πλέον ο μέσος παγκοσμιωμένος άνθρωπος ξέρει γραφή και ανάγνωση. Για να εμπιστευτεί την ημιμάθειά του περισσότερο από τους αλλοτινούς θεούς, ίσως έχει κλονιστεί η πίστη του σε εκείνους.
  • Και δεν υπάρχει κανείς να τον διαψεύσει.
  • Αυτοί οι στίχοι με αυτή την παρουσίαση, είναι το κάτι άλλο...

8 σχόλια:

  1. Αμφισβήτηση των πάντων Αθηνά μου. Επαφίεται πλέον στο καθένα μας ξεχωριστά, να χειριστούμε σαν μάνατζερς, τα χρήματα του μοχθου μας, να ερευνήσουμε ανα περίσταση την αξιοπιστία των πληροφοριών, να διαχειριστούμε μέσω ατομικής κρίσης την υγεία μας, την παιδεία των παιδιών μας. Και όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε, τόσο καλύτερη η κρίση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός...Η γνώση είναι δύναμη.Νάχαμε καί λίγη κριτική σκέψη νά αξιοποιήσουμε όλη αυτή τήν γνώση που απλόχερα? μοιράζεται γύρω μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το αν πρέπει να εμβολιάσω τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς δεν θα εμβολαστούμε οικογενειακώς τουλάχιστον 21 άτομα του στενού μας οικογενεικού περιβάλλοντος λέμε όχι!
    (σσ. έχουμε και γιατρό στην οικογένεια)
    Άλλα μέλη που βρίσκονται στο εξωτερικό μας λένε πως εκεί το εμβόλιο απαγορεύτηκε...

    Όσο για την γνώση που πλέον μας δίνεται απλόχερα, εκεί έχει σημαίνοντα ρόλο η καθοδήγηση (ο δάσκαλος που λές και στο επόμενο ποστ). Γιατί χωρίς το σωστό δρόμο η γνώση γίνεται μπούμερανγκ καισε χτυπάει κατακούελα!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλα μέλη που βρίσκονται στο εξωτερικό μας λένε πως εκεί το εμβόλιο απαγορεύτηκε...

    Όπως βλέπει κανείς η παραπληροφόρηση καλά κρατεί.
    Οι περισσότεροι δέχονται σαν αληθες ότι ανοησία και να διαβάσουν και αυτή αναπαράγεται συνεχώς.
    Αν θα ρωτήσεις σε ποιές λοιπόν χώρες απαγορεύτηκε το εμβόλιο δεν θα μπορεσουν να σου απαντήσουν γιατί πουθενά δεν έχει απαγορευτεί!
    Για τον λόγο αυτό αναγκάστηκα να γράψω τα πρόσφατα ποστ που μπορεί να δεί κανείς ποιοί παραπληροφορούν και τι ψεύδη διασπείρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το καλύτερο και πιο εμπεριστατωμένο άρθρο που διάβασα σχετικά: Οι παρενέργειες της ενημέρωσης (από την Ελευθεροτυπία). Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντως η ιατρική μας υπηρεσία οργανώνει εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων - σε εθελοντική βέβαια βάση όπως και για το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης. Στο Βέλγιο επισήμως ανακοινώθηκε πάντως ότι το κύμα της νέας γρίπης αφού πέρασε το σημείο έξαρσης αρχίζει να υποχωρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kikop80

    "στο εξωτερικο το εμβολιο απαγορευτηκε."

    Επειδή μάθαμε στο σχολείο πως εξωτερικό είναι όλος ο υπόλοιπος κόσμος.Μπορείς σε παρακαλώ ποιό ακριβώς εξωτερικό;
    γιατί και γώ μπορώ να γράψω παπαριές επειδή έχω μιά κόρη στην ολλανδία και δέκα φίλους στην ιταλία, πως το εμβόλιο προτείνεται , ακριβώς όπως και εδώ.
    Ένυγουέη που λένε και στο εξωτερικό, όποιος γουσταρει το κάνει κι οποιος πάλι δε γουστάρει δεν το κάνει.
    Αυτη τη λυσσα να πείσουνε οι μη γουστάροντες τους γουστάροντες δεν την καταλαβαίνω.
    21 άτομα είπες ε;
    τελικά η φύση την κάνει την οικονομία της.
    ..................

    Αλλά ξέρεις κάτι Αθηνά;
    αμα κολλήσει κανένας από μας, αυτήν την μαλακισμένη τη γρίππη, από έναν τέτοιο θα την κολλήσει.

    τα παιδιά είναι στην ομάδα μεγάλου κίνδυνου;
    Ερώτησις.
    Τα άλλα εμβόλια τους τα κάνεις;
    υ.γ
    εγω προσωπικά έχω μεγάλο τρόμο και μεγάλη απέχθεια γιά τους δικηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους!

    Καταρχάς, το άρθρο που προτείνει ο κος Αλεβαντής είναι που εξαρχής με έβαλε σε σκέψεις, μιας και ,έτσι όπως το ερμηνεύω, αυτό που μας λέει είναι ότι ο κίνδυνος δεν είναι τι θα πάθουμε αν κολλήσουμε οι ίδιοι αλλά τι συνέπειες θα έχει στα συστήματα υγείας και στην ευρύτερη κοινωνία αν όλοι μαζί αρρωστήσουμε. Κανείς από εμάς δεν ανήκει σε ευπαθή ομάδα εκτός από τα παιδιά και τον παπού που έχει κάνει μπαιπας αλλά αυτός έχει εμβολιαστεί ήδη.

    Γενικά, αφήνω τα παιδιά χωρίς αντιγριπικά εμβόλια, όχι από καχυποψία αλλά γιατί οι γονείς που ξέρω ότι εμβολιάζουν τα παιδιά τους, όλην ώρα με τους φυσιολογικούς ορούς και τα θερμόμετρα τριγυρνούν, δλδ δεν γλιτώνουν την γρίππη τελικά. Τα δικά μου αρρωσταίνουν από ιώσεις συνήθως δύο φορές κάθε χειμώνα, μία τέτοια εποχή και άλλη μία μετά τον Γενάρη.

    Οι ντόπιοι γιατροί, ανάμεσά τους και κάποια πρωτοκλασσάτα ονόματα (ναι, έχουμε ΚΑΙ τέτοιους στην Πρεβεζάρα) όχι μόνο δεν δείχνουν να ανυσηχούν αλλά και απροκάλυπτα εκφράζονται κατά του εμβολιασμού.

    Εξακολουθώ να μην γνωρίζω κανέναν που να έχει πάθει αυτή την γρίππη, παρόλο που ακούω για κρουσματα, όλα τους ελαφρά, με τον ίδιο τρόπο που ακούμε τα κοτσομπολιά που πάντα αφορούν τον ξάδερφο της θείας του μπαντζανάκη ενός φίλου...

    Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά μέχρι τα μέσα νοέμβρη οπότε θα γίνουν οι παιδικοί εμβολιασμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!