Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Απωθημένο 3: η βαθιά κρυμμένη, άπραγη αγάπη

  • Σε κάποιο στίχο τους οι Βασίλισσες έλεγαν ανάμεσα σε άλλα "...so you think you can love me and leave me to die...". Λογικό. Δεν αφήνεις τον άνθρωπο που αγαπάς να τα περνάει μόνος του τα ζόρια. Αν δεν μπορείς να κάνεις έμπρακτα κάτι, τουλάχιστον μία ενθαρρυντική κουβέντα, έναν καλό λόγο μπορείς να τον πείς για να νιώσει καλύτερα ο άνθρωπός σου.
  • Αντίστροφα, αν κάποιος κάνει όλα αυτά τα πράγματα για εσένα, τότε καταλαβαίνεις ότι νοιάζεται, ότι ενδιαφέρεται ή ότι ενδεχομένως σε αγαπάει ή έστω είναι καλός άνθρωπος. Ενδεχομένως, γιατί με τους ανθρώπους ποτέ δεν ξέρεις που να πάρει η οργή.
  • Αντιστρέφοντας για άλλη μία φορά, εάν κάποιος δεν κάνει τίποτα από αυτά, τότε το πιθανότερο είναι να αδιαφορεί ή να μας αντιπαθεί ή ακόμα και να μας μισεί.
  • Και έρχεται κάποιος και σου λέει"εγώ έτσι είμαι, κι άμα γουστάρεις" . Και μετά σου λέει ότι η αγάπη είναι χωρίς ανταλλάγματα για αυτό καλά θα κάνεις να μην περιμένεις τίποτα από αυτόν. Σου λέει ότι πρέπει να τον αγαπάς για αυτό που είναι και όχι για αυτά που σου προσφέρει και ότι αν περιμένεις κάτι από αυτόν είναι αλισβερίσι και αγοραπωλησία.Και σου λέει "από μακριά κι αγαπημένοι". Και σου λέει "Σήκωσε τα μανίκια σου. Εσύ είσαι δυνατή και θα τα καταφέρεις χωρίς τη βοήθεια κανενός" και φεύγει φουμάροντας το τσιγαράκι του. Και μετά σου λέει ότι αφού ούτε εκείνος σου ζήτησε ποτέ τίποτα, ούτε κι εσύ να του ζητάς τίποτα. Και σου λέει ότι όποιος προσφέρει βοήθεια σου παίρνει τον έλεγχο.
  • Ένας τέτοιος άνθρωπος όχι μόνο δεν σε αγαπάει, όχι μόνο δεν δίνει δυάρα για εσένα αλλά ούτε και για κανέναν άλλον εκτός από την πάρτη του.
  • Άντε γειά.
  • Άντε γειά!

11 σχόλια:

  1. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να πάει άνετα να -ΤΟΥΤ- (λογοκρισία)!!
    Ήμαρτον πια πήξαμε στους καραγκιόζηδες!!!

    ΆΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ!!!

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως και έγινε τελικά, κίκοπα

    τζοτζίου, δεν ξέρω για ποιό πράγμα μιλάς. Εγώ δεν κάνω ποτέ παραλείψεις ή λάθη. Μήπως το φαντάστηκες?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς και το φαντάστηκα. Συγγνώμη για το θράσος μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ καλο και ευστοχο! Μου αρεσει εκει που λες ενδεχομενως, γιατι οντως ,με τους ανθρωπους ποτε δε ξερεις!

    Μου θυμισε την παραβολη με το σπουργιτι και τη γατα... Ενα σπουργιτι ειχε φιλο ενα χεληδονι. Το χεληδονι επεισε το σπουργιτι να μεταναστεψουν μαζι,να πανε σε μια ζεστη χωρα να την αραξουν.

    Το σπουργιτι γρηγορα κουραστηκε απο το πεταγμα, οποτε επεσε μεσα σε ενα σωρο απο κοπρανα. Μια γατα που περνουσε απο κει, το εβγαλε, το καθαρισε και το εφαγε.

    Ηθικο διδαγμα: αυτος που σε ριχνει στα σκατα δεν ειναι απαραιτητα εχθρος σου, και αυτος που σε βγαζει απ τα σκατα δεν ειναι απαραιτητα φιλος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν κάποιος αγαπάει θυσιάζει τα πάντα για το πρόσωπο του έρωτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο αγάπη, άλλο έρωτας. Ο έρωτας είναι καθαρά εγωιστικό συναίσθημα: θέλεις τον άλλον για την πάρτη σου, ζηλεύεις και αρρωσταίνεις αν δεν είναι κοντά σου ή δεν τον έχεις. Η αγάπη, αντιθέτως, είναι μόνο δόσιμο.

    Στις περισσότερες σχέσεις μας, υπάρχει μια μίξη αγάπης και έρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και δεν είμαι πια θρησκευόμενος νομίζω ότι ο καλύτερος ορισμός της αγάπης έχει δοθεί στην επιστολή προς Κορινθίους α΄ κεφ. 13

    4 η αγαπη μακροθυμει χρηστευεται η αγαπη ου ζηλοι η αγαπη ου περπερευεται ου φυσιουται
    5 ουκ ασχημονει ου ζητει τα εαυτης ου παροξυνεται ου λογιζεται το κακον
    6 ου χαιρει επι τη αδικια συγχαιρει δε τη αληθεια
    7 παντα στεγει παντα πιστευει παντα ελπιζει παντα υπομενει
    8 η αγαπη ουδεποτε εκπιπτει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν ξερω, ο καθένας τα καταλαβαίνει διαφορετκά αυτά τα πράγματα.

    Ένα ξέρω: ο Izzard ειναι απίθανος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης, για όσους δεν ξέρουν το άσμα των Βασιλισσών, εδώ είναι μια πολύ καλή εκδοχή του: http://www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!