Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Διαβαθμίσεις του φυσιολογικού και ο Παραμορφωτικός καθρέφτης του Βολέματος

  • Για πόσο καιρό μπορούσε να συνεχιστεί αυτό? Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή αλλά οι άνθρωποι τείνουμε να θεωρούμε αιώνιο αυτό που έχουμε συνηθίσει.
  • Το κινητό, το ιστιοφόρο, τα αυτοκίνητα πάνω από ορισμένα κυβικά και όλες οι μηχανές αποτελούν είδος πολυτελείας. Δεν τα χρειαζόμαστε. Μπορούμε να ζήσουμε και μάλιστα πολύ καλύτερα χωρίς αυτά. Μα, αν δεν φορολογήσεις το σκάφος και τη μηχανή σαν τεκμήριο, τότε τι θα φορολογήσεις? Τον πασατέμπο? Και αφού από μόνοι μας δεν πειθαρχούμε, τότε πίπτει ράβδος. Περιοριστικά μέτρα. Κατασταλτικά μέτρα. Αποδείξαμε ότι σαν έλληνες, μπορεί να έχουμε φιλότιμο αλλά όχι πατριωτισμό ούτε ηθική. Κάναμε κομπίνες για να απολαύσουμε αυτά τα πράγματα και κλέψαμε δημόσιο χρήμα. Αξίζουμε αυτά τα μέτρα.
  • Για εμένα τα μέτρα είναι σωστά. Αφού δεν έχεις από μόνος σου το φιλότιμο να διαδηλώσεις χωρίς να καταστρέψεις ιστορικά μνημεία, πάρε ένα κατασταλτικό νόμο "κουκούλα".
  • Αφού βάζεις το παιδί σου στο δημόσιο να τρώει τα λεφτά του δημοσίου χωρίς να κάνει τίποτα, πάρε ασφάλιση χωρίς ασφάλιση τώρα. Γιατί ο άχρηστος που θα σε στείλει στα θυμαράκια λόγω ανικανότητας, μπορεί κάλλιστα να είναι και ο γιός σου.
  • Αφού απεργείς πάνω στην ώρα που υποφέρει ο άλλος κι ας έχεις ένα σωρό προνόμια, πάρε ένα εργασιακό να'χεις για τις επόμενες γενιές.
  • Εγώ ψηφίζω Μέτρα. Βόλεμα τέλος κύριοι.

12 σχόλια:

  1. Καλημερα Αθηνά.

    Σε πολλά απο οσα εγραψες συμφωνω, αλλά οχι σε ενα.

    Κομπινες και κλεψια του δημοσιου χρηματος ποσοι εκαναν-κανουν;

    Τις κομπινες των λιγων θα τις πληρωσουμε ολοι;

    Και αυτο γιατι δεν μπορουν (ή μαλλον δεν θελουν) να πιασουν τους κομπιναδορους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν πράγματι το όνομά σου είναι αθηνά, εχεις υπέροχο όνομα.

    είναι ακριβώς όπως τα λες. θες ακριβό αυτοκίνητο και σκάφος? τι νομίζεις ότι δε θα χρειαστεί να φορολογηθείς για αυτά?

    είμαστε ένα φτωχό κράτος με πλούσιους κατοικους. μέχρι και σε ένα αμερικάνικο σάιτ διάβασα που λέγανε ότι στην ελλάδα δεν υπάρχει κρίση λόγω της παραοικονομίας!

    θέλουμε τη βολή μας, να μην πληρώνουμε φόρους, να μας παρέχει το κράτος τα πάντα, να μη δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε.

    ε, δε γίνονται αυτά.

    και εγώ θεωρώ ότι τα μέτρα είναι σωστά. στο μόνο που κάπως ενοχλούμε, είναι το κινητό. έ όχι και να μη μιλάμε γιατί είναι τεκμήριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιστερ μηπως το επώνυμό σου είναι παπαδόπουλου? :-)
    το χεις χασει τελειως?
    όλα αυτά που λες ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ λογικά αλλα δεν είναι.
    Δεν έκλεψε όλος ο λαος αλλα οι λιγοι.
    Δεν διέφθηρε όλος ο λαος το δημοσιο αλλα οι λιγοι (εννοείται ότι αμα ο βασιλιας ανοιξει τα θησαυροφυλακια θα μπουν όλοι μεσα.Δεν σημαινει ότι μετα πρέπει να τους μαστιγώσεις ή οτι φταινε αυτοι για την καταντια).
    Η ευθύνη του λαού είναι στην επιλογη της εξουσίας.
    Για αυτό ενώ θα διαφωνήσω στους λόγους, θα συμφωνήσω στο ...καλά γαμησια μαλακες (50% που πηγαν για μπανακι και χαιρόντουσαν κι ολας στις εκλογές και από τους υπόλοιπους κανα 50% που ψήφισε γιωργακη-κωστάκη).
    Είμαστε άξιοι των μετρων όχι γιατί φάγαμε καλά αλλά γιατί είμαστε (δεν σταματήσαμε ποτε να είμαστε μετα την τουρκοκρατία) κράτος ακαλιέργειτων και απολίτιστων.
    Μη δίνεις όμως και δίκιο στον υπουργό ανδρείκελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω προσωπικες εμπειριες και δεν (θελω να) κρινω τιποτα.
    Διαβαζα ομως προσφατα ενα ποστ στο μπλογκ της γενιας των 700 ευρω που ελεγε περιπου τα εξης:

    -- οι ελληνικες επιχειρησεις χρειαζονται σημερα επειγοντως 3000 τεχνιτες (ξυλουργους, οξυγονοκολλητες κλπ. Η πληρης λιστα ειδικοτητων ειναι στο μπλογκ). Λογω του νομου προσφορας / ζητησης προσφερουν πολυ καλα λεφτα.

    -- επειδη δεν βρισκουν τεχνιτες, φερνουν απο Βουλγαρια και Ρουμανια

    -- οι ελληνες νεολαιοι θα μπορουσαν πολυ ευκολα να γινουν τεχνιτες (η ζητηση δεν ειναι σημερινη. Υπηρχε και πριν 5 χρονια). Αλλα κανενας δεν θελει να γινει τεχνιτης γιατι ο ελληνας πουλαει μουρη.
    Προτιμουν ανεργοι "μανατζερ" (τρομαρα τους) παρα οξυγονοκολλητες.

    Δυσκολευομαι να τα πιστεψω αυτα. Δεν το χωραει το μυαλο μου να εχεις τρυπιες τσεπες και να το παιζεις μουρατος. Αν ομως αληθευει, τοτε εξηγουνται πολλα απο τα χάλια αυτης της κοινωνιας.

    Αν τα μετρα μπορεσουν να αναγκασουν τον τυπικο ελληνα να στρωσει τον κ.. (λογοκρινεται) του στην δουλεια αντι να πουλαει φιγουρα, τοτε ειναι ευπροσδεκτα.

    Η μονη μου επιφυλαξη ειναι οτι τα μετρα (οπως πολλα μετρα στην Ελλαδα) ειναι σαπουνοφουσκες που θα ξεφουσκωσουν συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσοι έκαναν κομπίνες?
    Όλοι βέβαια.

    Ο μάγειρας που κρατάει προμήθειες από την σίτιση του στρατεύματος, ο ελεγκτής που κάνει "χάρες", ο δικαστικός που χρηματίζεται, ο αγρότης που έφαγε τις επιδοτήσεις αντί να τις ρίξει σε επενδύσεις και καλλιέργειες, ο δημόσιος υπάλληλος που παίρνει αναρρωτικές για να πάει τριήμερο στα ζαγοροχώρια, ο εκπαιδευτικός που αφήνει αμόρφωτα παιδιά γιατί θέλει να δουλεύει μόνο μισή ημέρα και μέσα στη μισή αυτή ημέρα να κάνει και συμβούλια και συνελεύσεις και συνδικαλισμό. Όλα αυτά κοστίζουν σε χρήμα και σε αποτέλεσμα. Ξέρετε πόσα ξοδεύουμε για να έχουμε υπαλλήλους χωρίς να παράγεται έργο? Μιλάμε για απίστευτα ποσά.

    Καμμία πρόφαση για κανέναν. Θα ψήφιζα την ίδια κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές αν τιμωρούνταν έστω και ένας (καλύτερα 5-6) από αυτούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως Ρουσσόπουλος, Σουφλιάς, και ο άλλος ο νομοταγής και ηθικός...
    Όπως ο Κοσκωτάς, να βρεθούν στο κελί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα αυτα που λες ειναι αληθεια. Αλλά γιατι να τα πληρωσω και εγω ο δυσμοιρος ιδιωτικος υπαλληλος;
    Ας πιασουν τους κομπιναδορους και ας τους τα παρουν πισω. Ή ας δημευσουν περιουσιες.

    Το οτι δεν πιανουν κανενα, και μας φορολογουν ολους απο που κι ως που ειναι δικαιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κακά τα ψέματα... αυτοί που δεν κρύβουν τίποτα από την εφορία είναι αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν (μισθωτοί και συνταξιούχοι). Δυστυχώς τα λαμόγια είναι η πλειοψηφία, αλλά σε διαφορετική κλίμακα μεταξύ τους. Ο υδραυλικός που παίρνει τριάντα ευρώ και δεν κόβει απόδειξη θα σου πει "ας πάνε πρώτα να πιάσουν εκείνους που κλέβουν εκατομμύρια". Και θα συνεχίσει να μη δίνει απόδειξη. Οπότε μέχρι να βρεθεί τρόπος αποτελεσματικού ελέγχου θα τρώμε στη μάπα πάσης φύσεως "αντικειμενικά" κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ δεν θα διαφωνήσω Αθηνα.Μπορεί να μην ειναι η πλειοψηφία εκείνοι που έβαλαν χέρι σε κρατικό χρήμα,αλλά είναι πολύ περισσότεροι εκείνοι που επιζήτησαν "να σιτίζονται στο πρυτανείο" για να δουλεύουν λιγότερο,να μην υπόκεινται σε αγχωτικές αξιολογήσεις και να έχουν ευκαιρίες να 'διαφθαρούν" λιγάκι.
    Κι ακόμα και τώρα το όνειρο πολλών παραμένει η τακτοποίηση στο Δημόσιο ακριβώς λόγω της ανασφάλειας που συνιστά η ιδιωτική απασχόληση.
    Ακόμα βλέπετε δεν έχουν καταλάβει οτι πλέον τα προνόμια του Δημοσίου θα είναι μόνο ονομαστικά,δίχως πρακτικό αντίκρυσμα.Ασφάλιση δίχως ασφάλιση,βιβλιάριο οσονούπω δίχως γιατρούς,νοσοκομεία δίχως στοιχειώδη υλικά κλπ.
    Μια άλλη ματιά όμως στην κακοδαιμονία μας και στα νέα μλετρα(καιτάλλα που θαρθούν) θα βρεις στο δικό μου μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθηνά τα μέτρα δεν είναι κάτι κακό. Φυσικά και θα πρέπει να διορθωθούν κάποια στιγμή τα πράγματα, και είναι επίσης δεδομένο ότι θα την πληρώσουν και κάποιοι (μάλλον όλοι) αυτοί που δε "φαγανε". Το ζήτημα είναι ποιοι θα πάρουνε τα μέτρα και πως θα είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι δικοί τους δεν θα "εξαιρεθούν". Το ζήτημα δηλαδή δεν είναι να σκεφτούμε τι μέτρα θα πάρουμε, αυτό είναι εύκολο, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο να μην απαξιωθούν αυτά τα μέτρα με άλλου είδους λαμογιές.

    Δυστυχώς αυτοί που τώρα θέλουν να πάρουν τα μέτρα είναι αφερέγγυοι γιατί δεν έκαναν κάτι όταν μπορούσαν και όταν είχαν μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού μαζί τους. Δηλαδή το 2004. Πλέον δεν τους εμπιστεύεται σχεδόν κανένας και κατά συνεπεια τα μέτρα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αντώνη

    δυστυχώς το να ξετρυπώσεις τους "άσπιλους" είναι σα να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα, οπότε μαζί με τα ξερά, θα καούν και τα χλωρά. Άλλωστε, όπως επισημαίνει και ο αταίριαστος παρακάτω, όποιος δεν έχει κάνει τη μία "στραβή" θα έχει κάνει στα σίγουρα κάποια άλλη...Ξέρω άτομο πχ που έκλεβε επιδέσμους από τα συρτάρια της νοσοκόμας μόλις αυτή έβγαινε από το γραφείο. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αταίριαστε

    ο αποτελεσματικός έλεγχος είναι νομίζω το χαλίκι που κολλάει τα γρανάζια. Πως θα γίνει να έχουμε δίκαιους και αντικειμενικούς, αδιάφθορους ελέγχους?
    Θα το σκεφτώ και θα σου πω.
    :)

    άμπανε
    ???

    ndn
    ναι, αλλά από κάπου θα πρέπει να γίνει η αρχή. Κάποιος θα πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της αλληλο-κάλυψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!