Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Γιατί δε μου αρέσει το facebook

  • Πρώτον γιατί έχει ενσωματωμένο τον "καταδότη". Κάθε φορά που θες να εγκαταστήσεις μία εφαρμογή σου ζητά την άδεια να συλλέξει προσωπικά δεδομένα για εσένα και τους φίλους σου.
  • Δεύτερον γιατί δεν είναι εύκολη η πραγματική επικοινωνία. Δύσκολα ανταλλάσεις απόψεις. Το περισσότερο που μπορείς να κάνεις είναι με κάποιο ευφυολόγημα να τραβήξεις προς στιγμήν την προσοχή, αλλά μόνο αυτό και τίποτα άλλο.
  • Σε πρήζουν όλην ώρα με τα gadget και τα σαχλαμαρο-δώρα και τις καρδούλες και τα τεστ. Το πιο εκνευριστικό από όλα δε, είναι το τεστ IQ και το τεστ της αγάπης που σου ζητάνε αριθμό κινητού που μου φαίνεται πολύ ύποπτο, ειδικά αν το συσχετίσεις με την διαφήμιση για τον εντοπισμό κινητού μέσω GPS....
  • Τα μηνύματα που λαμβάνεις όλην ώρα για να στηρίξεις κάποιον σκοπό που μου φαίνονται εντελώς άσκοπα, αφού τίποτα δεν μπορείς να κάνεις εκτός από το να δηλώσεις υπέρ του σκοπού και μετά να το ξεχάσεις δια παντός. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι , άντε και μπήκα στην ομάδα για τις φώκιες του Καναδά. Και μετά? Είναι απλώς μία κοτσάνα.
  • Νομίζεις ότι αν δηλώσεις φίλος με τον τάδε ή με τον δείνα κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ακόμα και όσοι αναζητούν δικτύωση και γνωριμίες, ξεχνάνε ποιόν έχουν κάνει φίλο, αφού χωρίς επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, ούτε καν μία φωτογραφία, τί να συγκρατήσεις από αυτόν τον άνθρωπο!
  • Είμαι λοιπόν υπέρ του blog, γιατί είναι καλός τρόπος να εκτονώνεις ότι απασχολεί το μυαλό σου, να γίνεις συγγραφέας ή ρεπόρτερ ή επαναστάτης ή μία μικρή πράσινη νεράιδα, να είσαι όσο ματαιόδοξος, ρομαντικός, ανατρεπτικός και τολμηρός όσο δεν μπορείς στην πραγματική ζωή και ίσως βρείς καναδυό να σε καταλαβαίνουν.

7 σχόλια:

  1. Kαλημερα!

    Νομιζω οτι δεν τιθεται θεμα "συγκρισης" μεταξυ blogs και facebook.

    Και εγω σαφως προτιμω τα blogs.

    Καλο ΣΚ!

    (εκπομπη???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και γω δεν το γουστάρω το μαλακισμένο, το κολλημένο, τον αρτέμη μάτσα.
    Αλλά επέμενε ο ανηψιός μου.Τώρα μου το θύμισες, πάω να το διαλύσω.
    καλημέρα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μαζευτούμε να διαδηλώσουμε την συμπαράστασή μας βρε παιδί μου!

    :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα άπαντες!
    το βαρέθηκα το ρημάδι, απλά δεν ασχολούμαι πιά. Το κακό είναι ότι έπαιξα καναδυό φορές πόκερ και από τότε όλοι φίλοι μου στέλνουν τσίπς. Έχω γίνει εκατομμυριούχα χωρίς να παίξω σχεδόν ποτέ! καλό, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to facebook είναι σημερα ότι ήταν παλιά το νυφοπάζαρο, το κωλόμπαρο και τα μπαράκια.
    Το μέρος όπου το κάθε πιτσιρίκι (και σε πιο pathetic περιπτώσεις ενήλικες) που δεν θέλει να κουραστεί και να περάσει από τα στάδια μιας φυσιολογικής γνωριμίας, να βρεί γκόμενο ΄΄η γκόμενα.
    Τα είπες πολύ σωστά και ακόμα καλύτερα τα λέει μια τύπισα εδώ :
    http://www.youtube.com/watch?v=KpLNlSKugHw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΟΝ αντώνη,αλλο το ενα,αλλο το άλλο,δε με τραβαει το facebook,με το ζορι βρέθηκα εκει,ως εναλλακτική μορφή επικοινωνίας,τιποτα περισσότερο....

    Καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα vad!
    χάθηκες με τις αθλοπαιδειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!