Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Το Κεφάλι του Ψαριού

Από τον Hakis.
  • Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε κάτι που μας απασχόλησε για λιγότερο από ένα 24ωρο και μετά το ξεχάσαμε, με τη βοήθεια και της ορκωμοσίας Ομπάμα.
  • Τη Δευτέρα έγινε στη βουλή συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε(!!!) να λάβει μέρος στη διαδικασία και αποχώρησε!!! Έτσι δε θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, και αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα παραγραφούν μέσα σε λίγους μήνες.
  • Σε απλά ελληνικά: κλέβω εγώ 100 εκατομμύρια ευρώ, με φωνάζουν στο δικαστήριο, αρνούμαι να πάω, και μου λένε, "εντάξει, δεν πειράζει, θα παραγραφεί το αδίκημα".
  • Και εμείς που είμαστε τόσο ευαίσθητος λαός και κάνουμε διαδηλώσεις και πορείες για ψύλλου πήδημα, μέσα σε 24 ώρες είχαμε ξεχάσει όλη αυτή την ιστορία (και μερικοί, από συζητήσεις που έκανα, δεν την πληροφορήθηκαν ποτέ...). Η αλήθεια είναι πως αδυνατώ να συλλάβω το τι έγινε. Προφανώς στην Ελλάδα δεν έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα. Αντί να κατέβουμε και να κάτσουμε στην πλατεία Συντάγματος μια, δυο, τρεις μέρες, μέχρι να ψηφιστεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής (για να μην πω μέχρι να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών), κάτσαμε άνετα στο ζεστό καναπέ μας. Και οι συνδικαλιστές μας που κόπτονται τόσο πολύ για τα δικαιώματά μας, μάλλον ήταν busy με τους συναδέλφους αγρότες...
  • Αναρωτιέμαι πόσο πολύ πρέπει να ταρακουνηθούμε ακόμη μέχρι να ξυπνήσουμε...
  • Υπάρχει και η Κούνεβα, και ο αρχιμανδρίτης, και, και, και....
  • Προσωπικά, ούτε ψήφισα ούτε αξίζω τέτοια διακυβέρνηση.
  • UPDATE:
  • Δείτε αυτό το βίντεο. Πέρα από τα πολιτικά και τις λοιπές σαχλαμάρες :), είναι και ο αδερφός μου μέσα!

7 σχόλια:

  1. Δυστυχως οι "πολιτικοι" μας βρισκουν και τα κανουν.

    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χεχεχεχε
    Άρτος και θέαμα, δοκιμασμένη συνταγή.

    Τί να κάνεις; Αφού αυτοί που νομοθετούν φροντίζουν ώστε οι νόμοι να μην ισχύουν γι' αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατανοήστε επιτέλους τους ανθρώπους!Ειναι νόμιμο και ηθικό να φροντίζουμε για το μέλλον των παιδιων μας,δεν ειπε ο Βουλγαράκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ξέρω.....
    πιο πολύ αγανακτώ με την ιδέα ότι δεν γίνεται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τάσος Λειβαδίτης σε κάποιο ποίημά του είπε την εξής φράση.(Το μεταφέρω με δικά μου λόγια γιατί δε το θυμάμαι ακριβώς). "Οι μεγαλύτερες επαναστάσεις γίνονται από τους αγανακτησμένους".
    Αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να γίνει για να αγανακτήσουμε κι άλλο! Να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε να φάμε; Αυτό που κατάλαβα στις φετεινές γιορτές είναι ότι ο κόσμος ζει στη...κοσμάρα του.
    Τόσα γεγονότα,τόσες αδικίες εις βάρος του λαού τόσα αδικήματα από την εξουσία της διαπλοκής και της διαφθοράς. Κι όμως! Στα μαγαζιά διασκέδασης δεν έπεφτε καρφίτσα.
    Και γω αναρωτιέμαι. Μα τι στο διάλο;
    Ο κόσμος έχει κλείσει αυτιά και μάτια; Και άντε τα έκλεισε και δε βλέπει,δεν ακούει. Μα δεν τον αγγίζουν καν όλα αυτά που συμβαίνουν; Δε ξέρω...δε ξέρω τα έχω χαμένα.

    Υ.Γ
    Επί ευκαιρίας της αναφοράς σου στο Βατοπέδι,σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσεις το βιβλίο "Μ.Χ" του Αλεξάκη. Αναφέρεται σε όλα αυτά που γίνονται στον Αθω. Το σημαντικό είναι ότι εκδόθηκε λίγο καιρό πριν βγουν στη φόρα τα του Βατοπεδίου.

    Καλό σου βράδυ Αθηνόβιο...όσο γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον αγγίζουν και τα ακούει και τα βλέπει. αλλά αμα κόψουμε και την διασκέδαση, το μόνο πράγμα που παράγει το ελλαδάκι, θα αρχίσουν είτε οι μαζικές αυτοκτονίες είτε μία καραμπινάτη εξέγερση (όχι το street party του δεκεμβρίου)

    καλό βράδυ και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!