- Όλοι πλέον ξέρουμε για την αρνητική προσοχή. Είναι όταν ένα άτομο, μη μπορώντας να τραβήξει την προσοχή μας με τον καλό τρόπο, καταφεύγει στον κακό τρόπο. Αν είναι παιδί κάνει αταξίες, αν είναι μεγάλος αρχίζει να φωνάζει κι αν είναι γυναίκα αρχίζει τις υστερίες. Για αυτό και οι Άγγλοι λένε ότι αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις τότε δεν πρέπει να λες τίποτα.
- Ανάλογα, όταν επισημαίνουμε την κακή συμπεριφορά μόνο αλλά περνάμε τις καλές στιγμές χωρίς να τις σχολιάσουμε, τότε αυτό εμμέσως αλλά σαφέστατα δίνει το μήνυμα ότι η κακή συμπεριφορά επιβραβεύεται, ενώ η καλή απλά περνά απαρατήρητη. Με αυτόν τον τρόπο όταν γκρινιάζουμε χωρίς ποτέ να είμαστε ευχαριστημένοι είναι σα να λέμε στους άλλους ότι η αρνητική προσοχή είναι και η μοναδική που πρόκειται να λάβουν από εμάς. Και φυσικά η αρνητική προσοχή είναι καλύτερη από τη μη-προσοχή.
- Έτσι, νομίζω ότι τα δελτία ειδήσεων θα έπρεπε να συμβάλουν στη μείωση εγκληματικότητας και της βίας δίνοντας δημοσιότητα σε θετικές εξελίξεις, περνώντας τις αρνητικές στα γρήγορα και χωρίς πολλή έμφαση. Πρίν αγανακτήσετε, δείτε ένα παράδειγμα.
- "Δέκα μέρες πέρασαν χωρίς συγκρούσεις στη Λωρίδα τις Γάζας. Οι κάτοικοι ανακουφισμένοι συνεχίζουν την προσπάθεια να ζήσουν φυσιολογικά. Στα δικά μας τώρα, χωρίς μεγάλες πυρκαγιές πέρασε το φετινό καλοκαίρι, ευτυχώς για όλους μας. Παρόλο που η Πυροσβεστική δεν είχε πάρει κανένα επιπλέον μέτρο, όσες εστίες προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, χάρις στην έγκαιρη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής . Η τιμή της βενζίνης είναι σταθερή τις τελευταίες οκτώ ημέρες, ενώ οι ελπίδες όλων αναπτερώθηκαν με τη μείωση των τιμών του πετρελαίου στη διεθνή αγορά. Στα αθλητικά τώρα, καταπληκτικό ποδόσφαιρο είδαμε στον αγώνα ΑΕΚ-Άνω Λιόσια(λέμε τώρα...) όπου δεν δόθηκε καμμία κάρτα και ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0." Και πάει λέγοντας.
- Δεν ξέρω αν θα ήταν αποτελεσματικό, πάντως οπωσδήποτε θα είχε μεγαλύτερες τηλεθεάσεις και ακροαματικότητες, αφού ο μέσος ενήλικας ούτε σοκάρεται πλέον ούτε ενδιαφέρεται για δράματα και ακραίες ειδήσεις. Προσωπικά, μου σφίγγεται το στομάχι τόσο πολύ που έχω κόψει τις τηλεοπτικές ειδήσεις. Ενημερώνομαι αλλιώς.
- Ωραία δε θα ήτανε?
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008
Έκτακτο Δελτίο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Μα ειδήσεις είναι αυτές που προβάλλεις εσύ;τι λες τώρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδήσεις λέει το Star!To βρακί της τάδε Starοπούλου,ο γκόμενος του δείνα Starάκη,η συν-ξαπλώστρα της τάδε Λεσβ-ίδου και πάει λέγοντας ή μάλλον οφθαλμοπορνολουτρώντας!
ξέρεις κάτι?
ΑπάντησηΔιαγραφήτο μεσημέρι όταν κάθομαι να φάω λέω να δω ειδήσεις να μάθω τι γίνεται.
αν όμως βάλω τα σοβαρά κανάλια, μου σφίγγεται το στομάχι. βάζω τότε κι εγώ τα σταροσώβρακα όπως είπες και σύ και χαλαρώνω.
Δηλαδή πιστεύεις πως μπορεί να έχουμε 10 μέρες χωρίς αιματοχυσία τη γάζα και με σταθερή τη βενζίνη στην Ελλάδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήεντάξει, υπερέβαλα λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήάκου λοιπόν μία άλλη εκδοχή.
"στα αθλητικά μας νέα τώρα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έδωσαν μάθημα ήθους, όταν χειροκρότησαν τον αντίπαλο Ολυμπιακό εις αναγνώριση της ανωτερότητάς του στον σημερινό αγώνα. Ο προπονητής δήλωσε ότι η ομάδα του χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να καταφέρει να πάρει τη ρεβάνς και συνεχάρη τους παίκτες των ερυθρολεύκων."
Πως σου φαίνεται αυτό?
:)
Μμμμ θα ρωτήσω τους Παοκτζίδες και θα σου πω... :p
ΑπάντησηΔιαγραφήOι ειδήσεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία!!! Μας φοβίζουν για να καθόμαστε στα αυγά μας, στον καναπέ μας με τη πόρτα κλειδωμένη με 10 λουκέτα και σύρτες και τα αφεντικά...να σουλατσάρουν ανενόχλητα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή;0))
Αυτό με τις ειδήσεις, πιστεύω ότι το κάνουν σκόπιμα για να μας παρηγορούν:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς πούμε, ενώ έχεις περάσει μια εντελώς-χάλια μέρα, κάθεσαι να δεις ειδήσεις και μαθαίνεις ότι στον πλανήτη γη (ενδεχομένως και στην ίδια τη γειτονιά σου) υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν τη μέρα τους πολύ πιο χάλια από ότι την πέρασες εσύ (μερικοί εκ των οποίων, μάλιστα, δεν επέζησαν).
Όπως και να το κάνουμε, είναι μια μορφή παρηγοριάς...
:-)
Το κακό είναι αυτό το οποίο φοβούνται οι άνθρωποι αν και οι πιθανότητες να συμβεί είναι ίδιες ακριβώς με το καλό. Είναι λοιπόν αυτό που προσέχουν. Ας πούμε πως αυτό είναι η ψυχολογική προυπόθεση για τα δελτία. Γιατί η πραγματική είναι η βλακεία αυτών που τα σχεδιάζουν...
ΑπάντησηΔιαγραφή