Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Το κοντό μου.

Η παρούσα ανάρτηση δεν έχει σκοπό την υπεράσπιση των μνημονιακών τακτικών στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο ούτε πουθενά αλλού. Παρόλο που όλοι όσοι με διαβάζετε ξέρετε ότι είμαι μνημονιακιά και γαπικιά μέχρις αηδίας, δεν θα προβώ σε υπεράσπιση αυτών των τακτικών, διότι δεν μπορώ να υποχρεώσω τον καθένα να βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ. Άλλωστε, αυτή την κουβέντα την έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα κανένα: συνεχίζουμε να διαφωνούμε.

Αυτό που ήθελα να επισημάνω μετά τα τεκταινόμενα περί κύπρου, είναι η εξής αντίφαση, όχι ως προς τις συμπεριφορές των κυβερνήσεων, αλλά ως προς τις συμπεριφορές ημών των ιδίων, που ενώ είμεθα αριστερισταί και δήθεν αποσκοπούμε σε μία πιο δίκαιη κοινωνία, όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι, και άλλα κουραφέξαλα, μόλις πάνε να μας πραγματοποιήσουν αυτό που λέγαμε τόσον καιρό, φωνάζουμε περισσότερο από αυτούς που θίγει η νομοθεσία αυτή.

Διότι, ποιοί εξ ημών και υμών έχουσι καταθέσεις εις την γενέτειραν την Αφροδίτης και μάλιστα υπερβαίνουσες τις 100.000;

Μα, η φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών δεν υποτίθεται ότι είναι ένας τρόπος να αρθούν κάποιες από τις πιο κατάφωρες αδικίες στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε;
Ειδικά εφόσον μετά σειρά έχουν άλλα έθνη, πλησιέστερα στον πυρήνα (το κουκούτσι) της Ευρώπης;
Και να που οι αριστεροί φωνασκούν δυνατότερα από τους δεξιούς.

Πολύ χαίρομαι. Μα την αλήθεια, ήξερα ότι κάπως έτσι θα γίνει, οι δήθεν αριστεροί που μόνο στον ρουχισμό ξέρουν να εφαρμόζουν αριστερές ιδεολογίες (χαϊμαλιά και σουξουμούξου) αλλά όσον αφορά τις πρακτικές είναι ως τα μπούνια χωμένοι στο βούρκο του συστήματος, θα τους έπνιγε το "άδικο", θα "αγανακτούσαν", όπως κάτι πρεβεζιάνοι με εισοδήματα άνω του μέσου όρου έσειαν τα καλόγουστα μπιζού τους στην πλατεία παρά θιν αλλός τε  και παρά καφετερίας μοδάτης.

Ναι, είμαι χαιρέκακη, το έχουμε εμπεδώσει.
Γουστάρω.

Και κάθε μέρα που περνάει, αυτή τη μέρκελ τη συμπαθώ ακόμα περισσότερο.
Και γουστάρω και τον ερντογάν που δεν βγήκε ο ίδιος να κάνει δηλώσεις αλλά το άφησε στον υπεξ. Τρελό γατόνι, ο Έρντι, και μακάρι να είχαμε έναν τέτοιον στην ελλάδα, αντί για το γιουσουφάκι τον σαμαρά που κάνει διαπραγματεύσεις πεσμένος στα τέσσερα.

Γιατί ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα;
Έχοντας όσα έχουμε, βλέπουμε τον εαυτό μας σαν κανονικό ή, ακόμα χειρότερα, ως καημένο που του αξίζει να "φάει" κι αυτός κάτι, ξεχνώντας ότι "τρώμε" από το μέλλον μας και από τη σάρκα μας, για να χτίσουμε πισίνα παίρνουμε πέτρες από τα θεμέλια του σπιτιού, κλέψαμε από τα ταμεία, κλέψαμε από τις συντάξεις, κλέψαμε από τα υπουργεία και από τις ασφαλίσεις και από παντού, κι ό,τι δεν κλέψαμε οι ίδιοι ψηφίσαμε κλέφτες και προδότες για να μη χάσουμε την ευκαιρία να κλέψουμε κι άλλο.

Φυσικά και δεν έχω ψευδαισθήσεις για τα κίνητρα της Ευρω-μέρκελ. Αλλά αυτή τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει, αν οι δήθεν αριστεροί δεν ήταν οι ίδιοι χωμένοι μέσα στη διαπλοκή, αν οι δεξιοί δεν ήταν τόσο αλαζόνες ώστε να θεωρούν εαυτούς άτρωτους και αν οι ίδιοι εμείς δεν είχαμε εξευτελίσει την ίδια μας την πατρίδα με τις ίδιες μας τις μικρο- ή μεγαλο-κομπινούλες, και τώρα απορούμε γιατί κανείς δε θέλει να περάσει τις διακοπές του σε αυθαίρετο, πάνω σε μπαζωμένο ρέμα που ζέχνει από βιολογικούς που δεν λειτουργούν και κοστίζει ο καφές όσο πέντε στη γαλλία, γιατί εμείς δε γουστάρουμε να στεναχωρήσουμε ορισμένους.

Γιατί εσύ προτιμάς να χρυσοπληρώνεις τα λαμόγια για να σου διορίσουν το παιδί, παρά να ανοίξουν τα επαγγέλματα και να πέσουν οι τιμές, τόσο για εσένα που πληρώνεις τριπλά τα μεταφορικά, όσο και για τον τουρίστα πελάτη που την ιταλική, τουρκική και ευρωπαϊκή υπηρεσία την βρίσκει στο ένα τέταρτο του κόστους της ελληνικής, και μετά βρίζεις το σύστημα το οποίο ο ίδιος συντηρείς.

Όσο μένουν κλειστά τα επαγγέλματα και δεν αίρεται η μονιμότητα των δυ, φως δεν θα δείς και θα πληρώνεις χαράτσια. Και ενώ ο βουλευτής που είναι δικηγόρος, αρχιτέκτονας ή λογιστής-οικονομολόγος έχει κάθε συμφέρον να μην θέλει την απελευθέρωση  εσύ το μόνο που έχεις να ωφεληθείς  μέσε έλληνα, είναι η διατήρηση μίας ελίτ που σε έχει γραμμένο, όπως βλέπεις, στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Κατάλαβες;

Περίμενε εσύ τον τουρισμό να κάνεις το γκαρσόνι, όπως περιμένει η γεροντοκόρη τον ιππότη.
Σε πάω στοίχημα: ο τουρισμός δεν θα έρθει.

υ.γ. --> Και, ναι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ!
             Υπάρχει κι άλλος τρελός!
             ΩΣΑΝΝΑ!





5 σχόλια:

  1. Καλό κορίτσι το αθηνόβιο, αλλά από πολιτική και οικονομία δε σκαμπάζει.

    Ας πάω να δω τί λένε οι ειδήμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σκαμπάζει και πολύ μάλιστα και λεει τα σύκα συκα και τη σκάφη σκάφη!Κι ΑΠΟΥΡΩ πώς δε σου την πέσανε ακόμα αγριως οι πλειστοι όσοι δήθεν αντιμνημονιακοί,τάχα μου αγαναχτισμενοι,να σου το κάνουνε το μπλόγκι λαμπόγυαλο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Βασίλη.
    Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι έχουν βαρεθεί να με ακούνε να τσαμπουνάω τα ίδια και τα ίδια, ενώ κα΄ποιοι άλλοι μου έχουν κόψει την καλημέρα.
    Άλλοι δε είναι χαζομπαμπάδες και στα φρύδια τους για τον Σαμαρά και τον αναστασιάδη ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

    Απλώς εκτονωνόμαστε λίγο, αφού δε μας ακούει κανείς άλλος, κι αφού ο λόγος μας δεν έχει πέραση εκεί που πρέπει, θαρρούμε ότι αν έχουνε δίκιο κάτι τρέχει στα γύφτικα.

    Καλές σοδειές στο περιβόλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω πει πως έχω καθιερώσει μέρα ανάγνωσης αποκλειστικά δική σου? Ε στο λέω τώρα! Δεν υπάρχει κάτι δικό σου εδώ μέσα, που δεν βρίσκω εξαιρετικό. Δεν χαρίζεσαι και είσαι το Τριτο Καζάνι Αριστερά που λείπει από αυτή τη χώρα. Ευτυχώς που δε μπορείς να κάνεις αλλιώς και συνεχίζεις! Πάω τώρα να διαβάσω και τα υπόλοιπα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Να σου πω βρε 'συ, να φορολογηθούν οι καταθέσεις για να κάνεις κοινωνική πολιτική, ναι, τότε αίρεις αδικίες.
    Αλλά να φορολογηθούν για να σωθούν οι τράπεζες, δηλαδή τα λαμόγια που έχουν ακόμα περισσότερα φράγκα αι που κλέβουν τον κόσμο με τα δανεικά χωρίς αντίκρισμα που του δίνουν;
    Εγώ αντί να τους σώσω θα προτιμούσα να τους κρεμάσω (ακριβώς δίπλα στον ΓΑΠ και τους λοιπούν τροϊκανούς!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!