Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Περί Ελλάδος και Μνημονίου

  • Οι φωνές φώναζαν απο νωρίς και όλοι αναγνωρίζαμε ότι λένε καλά και λογικά, ψέγαμε τους ελληναράδες και είχαμε ήσυχη τη συνείδηση, κοιμόμασταν στα χαμομήλια.
  • Ακόμα χειρότερα, το ποσοστό εκείνο των ελλήνων που δεν κοιμόταν στα χαμομήλια αλλά είχε μία ιδέα, είτε δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί δεν είχαν πρόσβαση στην εξουσία είτε που εσκεμμένα πουλήθηκαν στην εξουσία και τα προνόμια που αυτή ενέχει.
  • Και ενώ η διαφθορά στην εξουσία δεν είναι κάτι το νέο, η γενικευμένη διαφθορά στα χαμηλότερα στρώματα ήταν αυτό που τελικά  έφερε τα πάνω κάτω.
  • Και ενώ η άρχουσα τάξη επέτρεπε τα όργια για να έχει συνένοχους, οι χαμηλές τάξεις έπεσαν στην παγίδα, τσίμπησαν το δόλωμα και τώρα νιώθουν το αγκίστρι, αν και αργά γιατί τώρα πιάστηκαν.
  • Όι περισσότεροι έκλεβαν γιατί όλοι έτσι κάνουν, γιατί κανείς δεν ελέγχει τίποτα, γιατί όλοι ορκίζονταν ότι δεν θα υπήρχαν συνέπειες. Άλλοι έκλεβαν γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τα φέρουν βόλτα, σε ένα κράτος όπου πληρώνεις δέκα για να πάρεις μισό και όπου το κόστος συντήρησης οποιουδήποτε μεγέθους είναι μεγαλύτερο από το ίδιο το μέγεθος, οικογένεια, επιχείρηση, χωράφι, κοκ.
  • Κλέβει ο πολιτικός; Ε, τότε θα κλέψω κι εγώ, αφού μάλιστα τα βρήκαμε μεταξύ μας και κάνει τα στραβά μάτια...
  • Να όμως οι συνέπειες.
  • Το γεγονός ότι μαζί με τους πολιτικούς μας κλέβαμε κι εμείς, απλά επιτάχυνε το άδειασμα και τελικά την κατάρρευση.
  • Εννοείται ότι οι αρχές φταίνει αν μη τι άλλο γιατί όχι μόνο δεν το σταμάτησαν αλλά το ενθάρρυναν μάλιστα.
  • Εμείς φταίμε δια της μικρότητας μας, δια της αφέλειας μας, που νομίσαμε ότι με δανεικά, αυγά βάφονται, που νομίσαμε ότι υπάρχει μαγική λύση, εμείς να παίρνουμε δανεικά κι αυτά να να αυγατίζουν.
  • Θα μπορούσαν, αν και εμείς είχαμε φροντίσει για το μέλλον, έλα όμως που γνωρίζοντας ότι όλα αυτά δεν είναι παρά πατέντες, εμείς οι ίδιοι χάσαμε την πίστη στην ίδια μας τη χώρα...
  • Έλα όμως που εμείς οι ίδιοι καταδίδουμε ο ένας τις κομπίνες του άλλου και βρίσκουν ευκαιρία οι προδότες να μας πουλήσουν σε φετούλες...
  • Σκεφτόμαστε κάτι όπως : "Εγώ να καλύψω τον Άλφα ποτ έκανε εκείνο και εκείνο και το άλλο; Πρίτς!" και όντως ο Άλφα τα έκανε όλα αυτά, όμως ο ξένος που θέλει να υφαρπάξει τη χώρα και τους πόρους δεν θα κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε καλά και κακά παιδιά, θα τα σαρώσει όλα.
  • Και έχουμε θάλλασες ελληνικές , με έλληνες στα λιμάνια και τις πόλεις με ελληνικά φαγητά και υπηρεσίες, αλλά τα λεφτά θα τα παίρνει ο Τούρκος στην τουρκία, και σε εμάς λένε ότι θα έρθουν επενδύσεις και θα έχουμε όλοι δουλειές, κατάλαβες;
  • Δεν είναι κρίμα να πλουτίζει ο τούρκος με ελληνικούς πόρους, απλά και μόνο επειδή ο Σαμαράς είναι μαλάκας;
  • Νά όμως που αντί να εξυγειάνει αυτά που όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται εξυγείανση, θα πουλήσει ότι πουλιέται και θα το μοιραστεί με όσους δεν απολυθούν από το δημόσιο, το οποίο θα αφήσει τρείς φορές χειρότερο από ότι βρήκε, αφού όχι μόνο δεν θα εφαρμόσει τα δυο-τρία θετικά του μνημονίου, αλλά και τα ισοδύναμα μέτρα που θα πάρει θα ισοπεδώσουν ότι υπήρχε, μέσα από μειώσεις και μετατάξεις, κοκ, γιατί σιγά μη μετατάξει ή αγγίξει τα τσιράκια του: όσους μπήκαν με την αξία τους και χωρίς μέσο και κάνουν δύο δεκάρες δουλειά, αυτούς θα πειράξει, όπως ήδη έχει αρχίσει να κάνει.
  • Και αφού ο Σαμαράς εσκεμμένα καθυστέρησε με όποιο τρόπο μπορούσε την εφαρμογή του μνημονίου, μόλις εξελέγη είπε ότι θα τηρήσει τις υπογραφές του (και τις επιστολές του υποθέτω) και τώρα αντί να κάνει τα σωστά, λέει ότι θα τα διαπραγματευτεί αυτά που θα τιμούσε και ότι θα βρεί ισοδύναμα: αναμόρφωση του δημοσίου; όχι βέβαια. Θα κόψουμε μισθούς, συντάξεις, θα επιβάλουμε κι άλλους φόρους, αρκεί να μην πειράξουμε τους δικούς μας. Να γίνει λειτουργικό το δημόσιο; Μα γιατί να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας; Αντί να ζοριστούν να λειτουργήσουν τα μανάρια, θα πουλήσουμε πεντέξι δεκο, θα χαρίσουμε πεντέξι εργοστάσια, και αύριο βλέπουμε, κάτι θα πουλήσουμε πάλι, μέσω της γνωστής πατέντας, πουλάω το υγειές κομμάτι σε μία χρεωκοπημένη τράπεζα, ώστε όταν αυτή "σκάσει" το 75% της υποθηκευμένης αγροτικής γης να περάσει στους δανειστές.
  • Έξελεντ τζομπ, Αντόνις.
  • Και γαμώ τις διαπραγματεύσεις!
  • Όσοι ψηφίσατε Σαμαρά, συγχαρητήρια.
  • Κι αν έχετε ακόμα αμφιβολίες, περιμένετε μέχρι να έρθει ο Σεπτέμβρης.
  • Νομίζατε ότι σώσατε περιουσίες και καταθέσεις;
  • Α, ρε ΓΑΠ...

5 σχόλια:

  1. Πάντως και ο ΓΑΠ κομμάτι της εξουσίας είναι, αυτής που δεν είναι νέο ότι είναι διευθαρμένη ντε!
    Δυστυχώς και οι δύο (ΓΑΠ-Αντωνάκης), όπως και ο βαγγέλας ο πολλά παχύς, το ξεπούλημα το είχαν προγραμματισμένο εδώ και χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπημένε μου και υπομονετικέ φίλε άμπαν,
    έχεις δίκιο (συμβαίνει κι αυτό, που και που) ωστόσο ο γαπ είχε τουλάχιστον την ευφυία να το κάνει σωστά. Τουλάχιστον, εκτός από το ξεπούλημα των πάντων έθεσε σε κίνηση μία κοινωνία, την ξύπνησε από ένα βαθύ λήθαργο δεκαετιών στον οποίο ο Σαμαράς πάει να μα ξαναρίξει.

    Αναιρεί όλα όσα θετικά έγιναν, από την εκπαίδευση μέχρι το άνοιγμα των διαφόρων κλάδων.

    Ανησυχώ που ξαφνικά σώπασαν οι φαρμακοποιοί, οι ταξιτζήδες και οι δικαστικοί, όλοι όσοι φώναζαν επί γαπ, διότι αυτό σημαίνει ότι ξανα βολεύτηκαν.

    Κατάλαβες;

    Το 28% των ψηφοφόρων (δλδ το 25% των ελλήνων) επέλεξε να συνεχιστεί η ρεμούλα, Άμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα, ασφαλείς μετρήσεις δείχνουν πως αυτή η κίνηση που έθεσε ο ΓΑΠ την κοινωνία ήταν της τάξης του nm/Th!!!
    Τώρα εσύ έχεις την εντύπωση πως κάποιοι είχαν ξεβολευτεί και ξαναβολεύτηκα, αλλά σου εγγυώμαι πως ελέφαντας δεν είμαι, όσο και αν αδυνατώ να στο αποδείξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ντάλα καλοκαίρι, γιατί μας κανεις μαύρη τη μέρα αθηνούλα μου; άσε να έρθει ο σεπτέμβρης και θα έρθει και το άγχος μαζι του. άσε να χαρούμε τη θαλασσα, άσε να ξενοιάσουμε, έστω και για λίγο!

    φιλια στον ξανθό και το μελαχροινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρια, άμπαν

    τι να πω...
    αφού δε σας ενοχλεί το θέμα, ποιό το νόημα να συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!