Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κρίσταλ Μπωλ


  • Ο Σαμαράς σχηματίζει κυβέρνηση αυτοκτονίας με λιγότερο από το ένα τρίτο του 60% των Ελλήνων που ψήφισαν, δηλαδή με καμμιά δεκαπενταρία τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού. Αρχίζει την εφαρμογή και την "επαναδιαπραγμάτευση" για να πεί μετά οτι "χάθηκε χρόνος" και ότι το μόνο που δέχονται οι ευρωπαίοι είναι μία παράταση αλλά τίποτα άλλο.
  • Με την πρώτη απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, αν δεν βγούν λόγω απελπισίας και θέρους οι έλληνες στις επάλξεις, θα τελειώσει σαν πολιτικός χάνοντας την κομματική του, βολεμένη βάση, άλλο ένα κρούσμα πασοκίτιδας.
  • Ο γαπ έφερε εκείνα τα μέτρα που ήταν λιγότερο δύσκολα και άφησε για τον επόμενο το άνοιγμα των επαγγελμάτων, τα δικαστικά, την εκπαίδευση, τα εργασιακά, τα περιθώρια κέρδους, τους δικηγόρους και , ανάμεσα σε όλα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ενέργεια.
  • Ο Σαμαράς μπορεί στη θεωρία να έχει μία τετραετή θητεία για να τα κάνει όλα αυτά, ωστόσο τα περιθώρια που δίνονται από τους φίλους μας τους ευρωπαίους είναι πολύ μικρότερα.
  • Στις πρώτες 100 ημέρες, δεν θα γίνει τίποτα.
  • Στις επόμενες 100 ημέρες, δεν θα γίνει τίποτα.
  • Το χαράτσι στα καύσιμα που προνοητικά άφησε για φέτος ο γαπ, θα τσουρουφλίσει/φέρει στα λογικά τους, τους απερίσκεπτους ψηφοφόρους, οι οποίοι σύν τοις άλλοις θα έχουν να αντιμετωπίσουν και ακόμα ακριβότερα προϊόντα, ακόμα χαμηλότερα εισοδήματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ακόμα βαρύτερους φόρους, ένα παράλυτο δημόσιο να δυσχεραίνει κάθε δουλειά και τους αργυραμοιβούς να αλωνίζουν ηθικά και, πάνω από όλα, νόμιμα..
  • Ο τσίπρας, καλά δασκαλεμένος από την πρόσφατη, σύντομη γύρα του στην ευρώπη, θα κάνει μία χλιαρή αντιπολίτευση, αλλά όχι πολλά πράγματα, ίσα-ίσα για να μην τον πούνε χαλβά και πουλημένο.
  • Τα χριστούγεννα, θα τα περάσουμε όλοι "οικογενειακά", αποτελειώνοντας τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που έχουν απομείνει.
  • Θα έχουν κλείσει ως τότε και όσα άλλα μαγαζιά ή επιχειρήσεις δεν έκλεισαν το καλοκαίρι.
  • Ούτε το ικα ούτε ο οαεδ δεν θα μπορούν να στηρίξουν ο ένας τον άλλον για τον απλούστατο λόγο ότι οι πολιτικοί δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν θέλουμε να μας πτωχεύσετε και να μας παρηγορείτε με ελεημοσύνες αλλά να δουλεύουμε και να ζούμε μόνοι μας. Θέλουμε να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να εξυγειάνετε πρώτα τον εαυτό σας. Φυσικά, γίνεται το τσιμπούρι να ζήσει χωρίς να ρουφάει αίμα;
  • Δεν γίνεται.
  • Θα απλωθεί και προς τα πάνω η δυσχέρεια.
  • Εκεί που για ψύλλου πήδημα πήγαινες στο γιατρό, πιχί,  τον χειμώνα αυτόν θα τον περάσουμε με χαμομήλι και βεντούζες, οδηγώντας τους κοινωνικά ευαίσθητους υπηρέτες του Ιπποκράτη σε πιο επικερδείς προορισμούς ή στην σεμνότητα. Θα αυξηθούν οι πωλήσεις ομπρελλών, αφού όλοι θα μετακινούμαστε με τα πόδια. Επίσης, θα πουληθούν περισσότερα λουκέτα, για τους τυχερούς που θα έχουν εξοικονομήσει εγκαίρως ποδήλατα.
  • Ο υπουργός ενέργειας θα παχύνει κατά 20 κιλά, λόγω μιζών. Ο αριθμός των επιπλέον κιλών του υπουργού αυτού, θα είναι ευθέως ανάλογος με την συμπάθεια των γερμανικών μέσων και θα αυξάνει γεωμετρικά με κάθε τηλεοπτική χειραψία.
  • Παράλληλα, τα νούμερα θα πέφτουν. Κάθε είδους.
  • Το προ-τελευταίο νούμερο που θα πέσει θα είναι ο σαμαράς.
  • Τέλος θα πέσουν τα υπόλοιπα νούμερα, εμείς.
  • Η πρωτοχρονιά θα μας βρεί χωρίς κυβέρνηση και χωρίς ευρώ και χωρίς κράτος και χωρίς αποθέματα. Επίσης θα μας βρεί χωρίς δημόσια πρόσωπα.
  • Εκτός αν ο Σαμαράς με κάποιον μαγικό τρόπο βρεί πρόσωπα της νδ που δεν είναι λαμόγια και αντί να τα θάψει για να ευνοήσει τις τσέπες της παρέας του, τους αναθέσει ευθύνες, αν αντί να σώσει τα προσχήματα, κάνει δουλειά και μιλήσει αληθινά.
  • Ως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά.
  • Οι εκατό μέρες ήδη άρχισαν με την προσπάθεια σύστασης ικανής κυβέρνησης.
  • Είμαι ο χρόνος, και σε πιέζω.

3 σχόλια:

  1. Έχεις κολλήσει με την απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Ανεξάρτητα με το αν πρέπει να γίνουν απολύσεις ή ανακατατάξεις στο δημόσιο (η δική σου οπτική είναι ούτως ή άλλως ακραία), σήμερα, με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων είναι ισοδύναμο μέτρο με την αύξηση των φόρων. Θα καταστραφεί ακόμα περισσότερο η κοινωνία και οι ελπίδες για να ορθοποδήσει θα εκμηδενιστούν ακόμα περισσότερο, αφού κάθε απόλυση ΔΥ θα σημάνει την άμεση απόλυση άλλου ενός ΙΥ λόγω αύξησης της έλλειψης ρευστού και συνεπώς περεταίρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών αλλά και της κοινωνικής κατάστασης.
    Λίγη πραγματική λογική δεν θα έβλαπτε πέρα από τον ηλίθιο ντεμέκ «ορθολογισμό» των «φιλελεύθερων».

    Είναι γεγονός πάντως ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη, και η παρεπόμενη ακόμα πιο δύσκολη, και οι αποταμιεύσεις θα εξανεμιστούν σε φόρους και μετά δεν ξέρω τι θα απομένει από την πλήρη πτώχευση. Εδώ που τα λέμε, ας απολύσει από το δημόσιο, να τη φέρει μια ώρα αρχύτερα, να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και τα ηλίθια μνημόνια που δεν έχουν ίχνος λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Abban
    περί απολύσεων: το δημόσιο είναι αργό και δεν κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται, άρα δεν υποστηρίζει την ύπαρξή του. Το να είναι εκεί κάποιος που κάνει κακή δουλειά, δεν είναι αρκετό για να βοηθήσει τους έλληνες. Υπηρεσίες, δημόσιες ή ιδιωτικές, δεν μπορούν να παράγουν όλοι αλλά κάποιοι. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παράγουν στον πρωτογεννή τομέα, ενέργεια, τροφή, πρώτες ύλες. Για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει το δημόσιο να επιτρέπει την δουλειά αντί να την πνίγει με τους πατροπαράδοτους τρόπους.
    Οι απολύσεις θα φέρουν το τέλος, ναι.
    Αλλά έχει αποδειχθεί ότι κανείς δεν θέλει την εναλλακτική (αγανάκτηση, διακοπή χορήγησης φαρμάκων, απεργίες δικαστικών και εκπαιδευτικών, κοκ) οπότε δεν μας μένει και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Abban,

    Δεν ειναι θεμα φιλελευθερισμου αλλα απλης λογικης. Οι απολυσεις στο δημοσιο δεν ισοδυναμουν με αυξηση της φορολογιας. Θα σου φερω ενα παραδειγμα.

    Εαν ενας δημοσιος υπαλληλος εχει καποια χτηματα στο χωριο του και μπορει να τα καλλιεργησει και να ζησει, δεν θα το κανει οσο ειναι βολεμενος μεσα στο δημοσιο. Ακομη κι αν του κοψουνε το μισθο. Οποτε η απολυση του ειναι ο μονος τροπος να τον κανει παραγωγικο. Το κρατος γλιτωνει ενα μισθο, εισπραττει φορους απο την καλλιεργεια και η χωρα παραγει περισσοτερα προιοντα. Συνολικα, ολοι βγαινουν κερδισμενοι, εκτος απο τον δημοσιο υπαλληλο που εχασε την ησυχια του και τωρα θα πρεπει να δουλευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!