Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πάρε κόσμε

  • Αυτό είναι το μνημόνιο 2 το, κατά τους ευρωπαίους, αδιαπραγμάτευτο.
  • Αυτό πρέπει να υλοποιήσει ο αντωνάκης της φακής, με πενιχρή πλειοψηφεία 29% διαφόρων αποβρασμάτων που περισυνέλεξε ο αντωνάκης από τους σκουπιδοτενεκέδες της ιστορίας, με πρώτη και καλύτερη την Ντόρα.
  • Καλή όρεξη αντωνάκη.
  • Καλοφάγωτα.
  • Κι εσείς που τον ψηφίσατε γιατί φοβηθήκατε ότι θα χάνατε τις περιουσίες σας αν έβγαινε ο Τσίπρας, περιμένετε να δείτε τί θα σας κάνει ο αντωνάκης.
  • Παραπέμπω το φιλοθεάμον κοινό στις διαρθρωτικές αλλαγές νούμερο 17, 19, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 31, 32, 34, 36, 37, 42, 43, 52, 53, 55και εξήντα, οι οποίες ήταν αυτές που έβγαλαν τους αγανακτισμένους στις πλατείες και έριξαν τον γαπ.
  • Αν τα κάνεις αυτά αντωνάκη, εγώ θα σε ψηφίζω μέχρι να πεθάνω.
  • Κι άλλη πρωθυπουργική σύνταξη σε λαμόγιο....
  • Εύχομαι να τον χαίρεστε και σε τρείς μήνες.

10 σχόλια:

  1. Πω πω τσατιλα. Ειδες τι κακο μπορει να κανει η δημοκρατια... στα νευρα.

    Τη μια μας λες οτι θα ψηφιζεις μια ζωη Σαμαρα αν εφαρμοσει αυτα τα αρθρα του μνημονιου, αλλα απο την αλλη λες οτι ψηφισες Τσιπρα που ειπε οτι δεν θα εφαρμοσει τιποτε απο το μνημονιο.

    Κατι δεν κολλαει εδω. Περαστικα και καλοχωνευτο το αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς είσαι νέος στο καζάνι, ανώνυμε.
    Αν δεν ήσουν, θα ήξερες ότι ο λόγος που δεν θέλω το ΣΑμαρά είναι διότι δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του εκτός από ρουσφέτιεα και ότι , ως ανέκαθεν μνημονιακιά, δεν θεωρώ ότι ένας τίποτας όπως ο αντωνάκης μπορεί να να φέρει εις πέρας ένα υπουργικό συμβούλιο, πόσο μάλλον να τα βάλει με όλους αυτούς που λέει το μνημόνιο.

    Εγώ ΘΕΛΩ να γίνουν όσα λέει το μνημόνιο, και μάλιστα ήμουν κατά της "αγανάκτησης" πέρυσι τέτοιον καιρό που οι έλληνες διαμρτύρονταν για αυτό. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ο αντωνάκης θα κουραστεί νωρίς, ότι τα κοπρόσκυλα που μάζεψε θα τον ρίξουν με την πρώτη ευκαιρία και ότι αντί να εφαρμόσει μνημόνιο θα βολέψει το σόι του όπως πάντα, όπως όταν ήαν υποργός του κωστάκη που δεν πέρασε ούτε ένα νομοσχέδιο σε πέντε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαι και τοσο νεος στο καζανι. Απλα αυτη η στροφη προς τον Τσιπρα δεν ταιριαζει με τα πιστευω σου.

      Και επειδη θελεις να εφαρμοστουν αρκετα απ' αυτα που λεει το μνημονιο, και εδω συμφωνουμε, δεν καταλαβαινω γιατι να θελεις τον Τσιπρα, που ειναι εκ διαμετρου αντιθετος με το μνημονιο.

      Εγω το βλεπω πιο πρακτικα το θεμα. Για παραδειγμα, το μεγεθος του δημοσιου, που θελω να μειωθει. Αν ερθει ο Σαμαρας και δεν κανει τιποτε, τοτε το δημοσιο θα μεινει εκει που ειναι. Αν ερθει ομως ο Τσιπρας, θα αυξηθει. Αρα το μη χειρον βελτιστον.

      Θα μου πεις ο Τσιπρας μπορει να κανει αλλαγες που δεν τολμαν αλλοι, να φερει τα πανω κατω. Συμφωνω, αλλα δεν νομιζω οτι τα κατω ειναι απαραιτητα καλυτερα απο τα πανω. Και ο Τσιπρας δεν μας εχει αποδειξει με επιχειρηματα οτι αυτα που λεει μπορουν να γινουν και να φερουν καλυτερα αποτελεσματα. Ευχολογια και υποσχεσεις μας ειπε μεχρι τωρα. Επαναλαμβανει τα συνθηματα του Ανδρεα.

      Μονο που αυτη τη φορα, η ιστορικη συγκυρια ειναι εκ διαμετρου αντιθετη απ' αυτη που ειχε την τυχη να βρεθει ο Ανδρεας. Και συνεπως χρειαζομαστε μια τακτικη εκ διαμετρου αντιθετη απ' αυτη του Ανδρεα.

      Θελω να δω κυβερνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μονο. Τωρα που εφυγαν τα λαμογια του Πασοκ προς το Συριζα και τον Κουβελη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορουν να καθαρισουν το δημοσιο χωρις μεγαλο πολιτικο κοστος. Και μακαρι να ενωθουν και να φτιαξουν ενα μεγαλο κεντροδεξιο κομμα με μοντερνα οικονομικη πολιτικη και ευρωπαικο προσανατολισμο.

      Διαγραφή
    2. Έχεις ένα point. Όντως, ο Τσίπρας, εκτός από αδοκίμαστος, είναι και μέρος του υπάρχοντος, επιεικώς ατελούς συστήματος.

      Η υποστήριξή μου προς τον Τσίπρα αποτελεί απλά μορφή διαμαρτυρίας, με σκοπό την αφύπνιση των μεγάλων κομμάτων, να μην έχουν για δεδομένη την λαική αποδοχή αλλά αντιθέτως να την κερδίζουν με τη δουλειά τους. Μία υπενθύμιση ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

      Όσο για το μεγάλο κεντρώο κόμμα που ονειρεύεσαι, εγώ θα διαφωνήσω για έναν λόγο και μόνο.

      Στη νέα δημοκρατία βλέπω λιγότερη αξιοκρατία και περισσότερη οικογενειοκρατία και ο ΣΑμαράς, ειδικά μετά την επαείσοδο της Ντόρας, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να καθαρίσει τη νδ αλλά αντιθέτως συνεχίζει να προστατεύει τα ίδια λαμόγια,, την ίδια στιγμή που το πασόκ έχει διώξει αρκετά από τα στοιχεία του, όπως είπες κι εσύ και πολλά από τα στελέχη του έχουν χάσει την κομματική κάλυψη.
      Και στη νδ ακόμα έχουν τον καρμανλάκη μπροστά-μπροστά, και τη ντόρα και τους καλογιάννηδες και τους βαρβιτσιώτηδες, κοκ.

      Εν ολίγοις, μόνο αν ο Σαμαράς πραγματοποιήσει αλλαγές θα έχει την δική μου αποδοχή.

      Ειδάλλως, προτιμώ να βγούμε εκτός ευρώ, παρά να έρχονται από εκτ τα λεφτά και να τα τρώει η Ντόρα, με τον κούβελο και τον κυριάκο.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως η αποτομη ανοδος του Τσιπρα, αναγκασε τον Σαμαρα να συσπειρωσει ολες τις δεξιες δυναμεις. Μαζι και τα σκουπιδια.

      Αυτο το βλεπω σαν μια κινηση τακτικης. Το καθαρισμα πιστευω θα το κανει, γιατι αν δεν το κανει, θα εξαφανιστει κι αυτος πολιτικα οπως ο ΓΑΠ.

      Διαγραφή
    4. Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο, αφού εξαρτάται από αυτούς που μάζεψε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
  3. Εν των υστέρων, ο Αντωνάκης δεν είπε κουβέντα για αναδιαπραγμάτευση. Μόνο σημείωσε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του για΄τι το κράτος έχει συνέχεια. Δηλαδή τάζαμε, αλλά... Και είναι τάχα νέος αρχηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί δεν είπε, δείμε;
    Υποσχέθηκε 150.000 θέσεις εργασίας τη στιγμή που το μνημόνιο προβλέπει 150.000 απολύσεις. Τί άλλο θες για να τον πείς ψεύτη;

    Τα μισά από αυτά που υπόσχεται τα έχει δρομολογήσει ο γαπ και τα άλλα μισά είναι αυτά πουυ έριξαν τον γαπ, για αυτό και τα περνάει στα κρυφά.

    Και πάλι, δεν με πειράζει, αν τα κάνει.
    Θα φανεί πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο.
    Ακριβώς αυτο που λες στο τελευταίο σου σχόλιο.
    Ετσι ακριβώς.
    Μα αν δεν απατώμαι και ο Τσίπρας ειχε υποσχεθεί πολλές χιλιάδες προσλήψεις ναι ;
    Μήπως ο ΓΑΠ ητνα πιο ειλικρινής και απλά τα σκάτωσε στην πράξη ;
    Τι θέλουμε να ακούμε ;
    Αλήθειες ή ψέμματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζονάκο,
    Αφού ξέρεις ότι είμαι γαπικιά, γιατί με προκαλείς;
    :)

    Θα υπενθυμίσω ότι η ψήφος στον τσίπρα δεν ήταν τόσο υπέρ αυτού αλλά περισσότερο κατά των άλλων, αντιψήφο τρόπον τινά.
    Εννοείται, ότι έχοντας σώας τας φρένας, όταν κάποιος μιλά για θέσεις εργασίας και μάλιστα 150.000 από δαύτες, τότε πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, αφού για να ανθίσει ο ιδιωτικός τομέας ώστε να τρέφει το δημόσιο-κράτος, πρέπει να γίνουν ένα σωρό αλλαγές, οι οποίες δεν συμφέρουν τους εξουσία έχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!