Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Επί προσωπικού

  • Δεν έχω πάει ποτέ σε προεκλογική συγκέντρωση κανενός κόμματος, εκτός από μία φορά που κάποιος γνωστός μας ήταν υποψήφιος για κάποια θέση στο δσ (και ευτυχώς δεν εξελέγη) και μία ακόμα φορά που μετά τον απογευματινό μου καφέ, περπατώντας μέχρι τα Δικαστήρια όπου είχα παρκάρει τον "παπού"* έπεσα πάνω σε ομιλία του Πολύδωρα και, από περιέργεια, χάζεψα για μερικά λεπτά, έτσι για να δω τί εστί πολιτική ομιλία.
  • Η ομιλία του δεν ήταν καλή. Έλεγε ασυναρτησίες, προσπάθησε να κάνει ελεεινό, σαχλό χιούμορ και ειλικρινά έχασα πάσα ιδέα για τους παρευρισκόμενους Πρεβεζιάνους συμπολίτες μας που, για αδιευκρίνιστους μέχρι και σήμερα λόγους, τον χειροκρότησαν σε κάποια σημεία που, εκτός από το χρονικό σημείο άλλη διαφορά δεν είχαν από την υπόλοιπη ομιλία σε ευστοχία, νόημα ή οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα.
  • Τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες χρόνια, είδα τον πολύδωρα να ανεβαίνει σε πόστα και να χαίρει άκρας εκτίμησης απο τα υπόλοιπα στελέχη της νδ. Από τότε, απεταξάμην τη νδ, παρόλο που γενικά είμαι της πεποίθησης ότι μία κοσμοθεωρία δεν αρκεί για την υφήλιο και ότι κάθε πράγμα απαιτεί λεπτή διαχείριση και ότι δεν μπορείς να λες ότι ξέρεις τη λύση αλλά δεν την εφαρμόζεις επειδή δεν συμβαδίζει με την κοσμοθεωρία σου. Λίγο φιλελευθερισμός όπου έχεις να κάνεις με φιλελεύθερους, λίγο σοσιαλισμός όπου πρέπει, και λίγο από όλα, όχι σαλάτα, αλλά κατά περίπτωση και συγκυρία η κατάλληλη δράση στην ανάλογη ανάγκη.
  • Τέλος πάντων, τόσο αηδίασα, που από τότε εκτός από τη νδ, απεταξάμην και την πολιτική, απέφυγα με κάθε τρόπο την ένταξη και την επίσημη συμμετοχή, ωστόσο συνέχισα να διαβάζω τις εφημερίδες του μπαμπά και να λέω τη γνώμη μου όποτε μου το ζητούσαν ή ακόμα και χωρίς.
  • Απόψε, αν όλα πάνε καλά, λέω να παρακολουθήσω την ομιλία του Τσίπρα στην Πρέβεζα, για τον ίδιο λόγο , μέσες άκρες. Θέλω να δω τί θα πεί, πως θα το πεί και τί προσέλευση θα έχει από τους Πρεβεζιάνους που ήταν τόσο ζώα, ώστε να ξαναψηφίσουν πασόκ-νδ, μετά από όλην αυτή την επικοινωνιακή εξαθλίωση και τα προεκλογικά μασκαριλίκια αυτών των κομμάτων.
  • Επίσης, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αν τελικά ψηφίσω τσίπρα δεν θα είναι επειδή πιστεύω ότι ο τσίπρας θα τηρήσει αυτά που είπε, αλλά περισσότερο για να γίνει κατανοητό στα κοράκια ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!
  • Για παράδειγμα, η Ντόρα που με την αξία της και το σπαθί της και με το οικογενειακό της όνομα, έμεινε εκτός βουλής την 6η Μαΐου, τώρα μοστράρει στην πρώτη θέση μετά τον Σαμαρά, σα να μην την έδιωξε κλωτσηδόν ο έλληνικός λαός, σα να μην είναι κατανοητό ότι άλλους μητσοτάκηδες δεν σηκώνουν αυτά τα έδρανα. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΈΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
  • Φυσικά, η προεκλογική ομιλία δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να σχηματίσεις ρεαλιστική άποψη για κάποιον πολιτικό, αλλά δεν διαθέτω κάτι καλύτερο, τουλάχιστον προς το παρόν.
  • Αυτό που θα ήθελα, είναι το εξής.
  • Θα ήθελα να φέρω στο σπίτι μου τον γαπ, τον γερο-μητσοτάκη, τον λοβέρδο, το σουφλιά, τον χατζηγάκη, τον γερουλάνο και καναδυό ακόμα, που να ξέρουν να ξεχωρίζουν τα κουκιά από τα ρεβύθια, το κρεμμύδι από το σκόρδο, για να μπορέσει να γίνει συζήτηση. Να παραγγείλουμε πίτσες και μπυρίτσες και μόλις ζαλιστούν λίγο, να τους ρωτήσω αυτά που θέλω. Να τους ρωτήσω τί έγινε στα αλήθεια, γιατί έκαναν αυτά που έκαναν, τι λόγια αντάλλαξαν και τι περνάει από το μυαλό τους. Να μου εξηγήσουν αυτά που όλοι λένε ότι δεν καταλαβαίνω, παρόλο που εγώ τα βλέπω να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μου.
  • Γιατί οι δημοσιογράφοι δε ρωτάνε αυτά που θέλω να μάθω, παρά μόνο περιορίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο και μόλις παει να πεί κάτι ουσίας ο πολιτικός, τον διακόπτουν για διαφημίσεις.
  • Θα ήθελα να ρωτήσω ένα σωρό πράγματα...
  • Καταρχάς, τον Λοβέρδο τον γουστάρω, παρόλο που είναι αληταράς, γιατί μου κάνει τα χατήρια. Άλλωστε, για να τα βάλεις με τους γιατρούς, πρέπει να διαθέτεις ένα άλφα επίπεδο αλητείας...
  • Τους άλλους, θα τους ήθελα για ιστορικούς λόγους, να μάθω πράγματα που δε μου λέει κανείς, παρά μόνο μου τσαμπουνάνε ότι πρέπει να μείνουμε στην ευρώπη.
  • Συμφωνώ, μεν αλλά υπό μία προϋπόθεση:
  • Αν είναι να μείνουμε στην ευρώπη, να υποστούμε όσα ακόμα θα υποστούμε, τότε αυτό δεν θα γίνει υπό την ηγεσία των ίδιων απατεώνων.
  • Αν είναι να μείνουμε στην ευρώπη, δεν θα έχω την Ντόρα να τρώει μαζί με όλο της το σόι, ούτε με τους βενιζέλους να ριζώνουν μέσα στις διαδικασίες, ούτε με τα τσιράκαι και τους παρατρεχάμενους να λυμαίνονται τη δουλειά μου και το μέλλον μου.
  • Και αν η ευρώπη επιμένει να στηρίζει αυτά τα λαμόγια, να μου υποδεικνύει τί να ψηφίσω και τί όχι, "ψηφίστε πασόκ και νδ αλλιώς μπάι-μπάι"  τότε σε μία τέτοια ευρώπη δεν θέλω να είμαι.
  • Αν ο κύριος Σαμαράς είναι τόσο πατριώτης, τότε μετά την δεύτερη και ακόμα καταστροφικότερη, αναπόφευκτη ήττα που του έρχεται, ας υποστηρίξει τον Τσίπρα, τουλάχιστον να έχει κάτι στο ενεργητικό του εκτός από κωλοτούμπες.
*"παπούς" είναι το παλιό μου μηχανάκι, ένα θρυλικό χόντα πενηντάρι που έχει κάνει μαζί μου το γύρο όλου του νομού πρεβέζης και περιχώρων.


16 σχόλια:

  1. Άντεξες ομιλία του Βύρωνος;Ηρωίδα εισαι,ρε!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι να μην το βάλω πείσμα. Άπαξ και το έβαλα (το πείσμα) αυτό ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγω σε λίγες ομιλίες εχω πάει, σε ομιλητές 5-6 κομμάτων όλο κι όλο.
    Με το λόγο για τον οποίο θα ψήφιζες κάτι, διαφωνώ.
    Η ψήφος μας πρέπει να είναι θετική προς κάποιον και όχι αρνητική προς κάποιον άλλον.
    Διαφορετικά, μια και οι περισσότεροι αν όχι όλοι, συμφωνούμε οτι ειναι κακό αυτο το πολιτικό "σύστημα" μας, τότε θα έπρεπε να απέχουμε εντελώς απο τις Εκλογές. Ολοι.
    Και οταν λέμε όλοι, εννοώ ΟΛΟΙ μας.
    Ετσι, θα δίναμε την αρνητική μας( μη)ψήφο προς αυτο το πολιτικό σύστημα της κακιάς της ώρας.
    Ομως επιμένω, η ψήφος πρέπει να ειναι θετική, αυτο είναι πολύ σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδανικά, ναι. Όμως, tzonako, σε ποιόν να δώσει κανείς θετική ψήφο;
    Αυτό είναι που έχει εκλείψει, όχι μόνο τώρα, αλλά από καιρό.
    Δεν έχω που να δώσω θετική ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύσκολο για όλους τους σκεπτόμενους πολίτες να βρούν που να δώσουν θετική ψήφο.
    Οσοι δεν σκέφτονται και πολύ, πάνε σε ενα μαντρί ετσι χωρίς σκέψη,επειδη ετσι.
    Οσοι πάνε σε άλλο μαντρί για να τιμωρήσουν τα άλλα μαντριά, πάλι λάθος κάνουν.

    Αλλα τελικά, ναι, ειναι δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eίδα το σχόλιό σου προς Τζονάκο,"Δεν έχω που να δώσω θετική ψήφο",γι αυτό επανήλθα...κι εγω νιώθω ξεκρέμαστος ρε γμτ,οπου και να το ρίξω πάλι με μισή καρδιά...δεν εχουμε πού ν'ακουμπήσουμε,αδέρφια...και είμαστε πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tzonakos, vad
    ένα ακόμα ζήτημα που με απασχολεί είναι ότι , ενώ υπάρχουν άτομα που αξίζει κανείς να ψηφίσει, δεν θα ήθελα να χαθεί η ψήφος μου ή να έχει αντιθετο αποτέλεσμα, δλδ, αν ψηφίσω κάποιον υποψήφιο από μικρό κόμμα, τότε θα αντί να ενισχύσω το κόμμα αυτό, στην ουσία ενισχύω τα μεγάλα, γιατί το να πάρει το μικρό κόμμα τρία αντί δυόμισι τοις εκατό δεν θα κάνει καμμία διαφορά, ενώ αν ο τσίπρας πάρει εικοσιπέντε αντί για είκοσι κάνει μεγάλη διαφορά.
    Ειδικά όταν ψηφίζοντας νδ βάζεις αυτόματα και το πασόκ στην κυβέρνηση (και το αντίστροφο, φυσικά)

    Για αυτό, επειδή επιθυμώ να καθαρίσει η πολιτική μας από τις κακές ρίζες, θέλω να ψηφίσω ανατροπή, γιατί αλλιώς δεν γλιτώνουμε από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσπαθείς από τη μια να σταθείς ιδεολογικά κι από την άλλη να αντισταθείς. Διαλέγεις δύσκολο αγώνα, αυτόν της χειραφέτησης. Ίσως ένα κριτήριο που πρέπει να θέσεις στο νου σου είναι από την υποστήριξή σου ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα: εσύ ή οι πολέμιοί σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πολέμιοί μου....
    ΑΝ πάμε στην ευρώπη με βενιζέλο-σαμαρά, αυτό θα σημάνει καταστροφή, όχι επειδή θα εφαρμόσουν το μνημόνιο (που δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν σε κάμμία περίπτωση) αλλά περισσότερο επειδή , σύν τοις άλλοις, θα τους μπαγκωθούμε στο σβέρκο για άλλον έναν αιώνα, να τρώνε και να πίνουν στις πλάτες μας, αυτοί και τα σόγια κι οι κλίκες τους.
    Πρέπει να επιτραπεί η πρόσβαση στην εξουσία νέων δυνάμεων και αυτά τα δύο κομματα απλά δεν τις διαθέτουν.

    Ντροπή στην Ευρώπη που υποστηρίζει αυτά τα βδελύγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν τους φέρεις όλους αυτούς σπίτι, ενημέρωσέ με να φέρω το μπουρλώτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοείται!
    Αλλά πρώτα, αφού τελιώσω εγώ μαζί τους, θα φέρω τη Δήμητρα, να τους πεί και αυτή δό λογάκια, γιατί θαρρώ κάτι έχει κι αυτή κατά νου.ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ λέω ούτε εσύ να τελειώσεις (γιατί μετά θα χρειάζεσαι ζουρλομανδύα) ούτε τη δήμητρα να φέρεις, να κερδίζουμε χρόνο. Δώσ' τους το ραντεβού και με το που μαζευτούν πηδάς εσύ από το μπαλκόνι και ρίχνω εγώ το μπουρλώτο στην πόρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και να της στερήσω την ευχαρίστηση;
    Εγωιστικό δεν θα ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλέπεις το θέμα αρνητικά: Θα της δώσουμε μια πολύ μεγαλύτερη αν την καλέσουμε να παρακολουθήσει το θέαμα από το απέναντι μπαλκόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψηφιζοντας Τσιπρα, φερνεις πισω τα τσιρακια του Ακη και τα πρωτοκλασατα λαμογια των συνδικατων. Δηλαδη τα κατακαθια του παλιου Πασοκ.

    Αφου δεν σ' ενδιαφερει αν μεινουμε η φυγουμε απο την Ευρωπη, ψηφισε Χρυση Αυγη για να καθαρισει ο τοπος απο ολους τους πολιτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανώνυμε
    έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λές.
    Δεν έχω ψευδαισθήσεις για τον τσίπρα, ούτε θεωρώ ότι τα τσιράκια αυτά θα φύγουν σε μία νύχτα, επειδή εγώ ψήφισα τσίπρα, γιατί εκτός από τις ηγεσίες των κομμάτων, υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός από κάτω σε υπηρεσίες, διευθύνσεις και οργανισμούς που για να αλλάξει πρέπει να έχει αλλάξει πρώτα το σύμπαν ολόκληρο, ώστε οι συνθήκες να μην επιτρέπουν τέτοιες εκτροπές πλέον.

    Και οι συνθήκες αυτές φιλοδοξώ να είναι οι νέες νομοθεσίες, οι έλεγχοι που προσπάθησε να περάσει ο γαπ αλλά τώρα θέλει να τις περάσει ανεπρόκοπος ο σαμαράς και αγύρτης ο βενιζέλος, αλλά και τους εξονυχιστικούς ελέγχους που κάνει η τρόικα με πρόσχημα την δημοσιονομική πειθαρχεία και με πραγματικό σκοπό τα λεφτά.

    Ψηφίζοντας σαμαρά και βενιζέλο, είναι σα να λες ότι σου άρεσε το μέχρι τώρα, όπως πήγαιναν τα πράγματα μέχρι το 2008, και εμένα ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!