Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πως Καλπάζει το Γαϊδούρι


  • Ο λόγος που απεχθάνομαι τον Αντώνη είναι βαθύς και αμετάκλητος.
  • Ο λόγος είναι ότι δεν έχει κάνει τίποτα, και αυτό με φοβίζει περισσότερο από την απειρία του αλέξη.
  • Τα πράγματα που δεν έκανε είναι πολλά και μερικά από αυτά που δεν έκανε έχουν να κάνουν τόσο με την δική του προσωπική εξέλιξη όσο και με την πορεία του κόμματός τους και με την δημόσια ζωή.
  • Όσο ήταν αντιπολίτευση, αντι να ανεβάσει τα ποσοστά του όπως συνηθίζεται όταν έχεις την ευχέρεια να ασκείς κριτική "έξω από το χορό", όχι μόνο τα έριξε αλλά έκανε και την εξής πρωτοτυπία, διέλυσε το κόμμα του.
  • Ξέρω, θα πείτε για το πασόκ, τώρα. Δίκιο θα έχετε, αλλά θα τα πούμε στην επόμενη ανάρτηση και, επιπλέον, το πασόκ δεν το παίζει εθνοσωτήρας πλέον ούτε έχει το θράσος να μιλάει λες και πήρε 80% τοις εκάτό, διότι έτσι μιλάει ο Αντώνης, λες και δεν έφαγε τα μούτρα του, ούτε του έστειλαν επιστολή υπογεγραμμένη από 35 στελέχη ζητώντας του να παραιτηθεί.
  • Σα να μη συνέβη τίποτα, πάει να αποσιωπήσει την παταγώδη αποτυχία του.
  • Απλά μία μόνο αναφορά θα κάνω στο ψευτο-νταηλίκι του, το να διαγράψει δλδ τη μισή νδ λόγω απείθειας και τώρα γονατιστός ικετεύει να επιστρέψουν για μερικά ψηφουλάκια και την πρωθυπουργική σύνταξη. Αξιοπρέπεια καμμία, αξιοπιστία καμμία, σταθερότης καμμία, πολιτική τακτική καμμία, συνέπεια καμμία.
  • Τι δεν έκανε, τώρα.
  • Καταρχάς, σαν πολιτικός, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα. Ο κόσμος δεν τον θυμάται για τίποτα εκτός από το Μακεδονικό και στα υπουργεία από όπου πέρασε, εκτός από δηλώσεις και κουβέντες, άλλο τίποτα δεν έκανε, ούτε ένα νομοσχέδιο, ούτε μία δράση, μόνο λόγια του αέρος, φτερό στον άνεμο, τη μία εδώ την άλλη εκεί. 
  • Δεν άλλαξε τη νδ, τότε που μπορούσε. Δεν έδιωξε τα εξίσου άπραγα επτά κακά της μοίρας μας, κάτι σπηλιωτόπουλους, αβραμόπουλους, βαρβιτσιώτηδες γιό και πατέρα, καλογιάννηδες πατέρα και κόρη, τον κωστάκη, ένα σωρό κόσμο που απλά δεν έχει κάνει τίποτα, και όταν λέω τίποτα εννοώ τίποτα, μηδέν εις το πηλίκο, εκτός από κάτι υπογραφές σε αμφίβολης ηθικότητας και νομιμότητας εγκρίσεις. Και όχι μόνο δεν τους έδιωξε , αλλά τους έχει και πρώτους-πρώτους στις πιο υπεύθυνες θέσεις , και μάλιστα υπόσχεται να αλλάξει ή ακόμα χειρότερα, να σώσει την ελλάδα με αυτούς ως επιτελείο.
  • Και σε ρωτώ, τώρα φίλε και αναγνώστα: εσύ, όσο καλός νεοδημοκράτης και αν είσαι, τον αβραμόπουλο για τί τον έχεις ικανό, που ούτε μερικά κιγκλιδώματα δεν στάθηκε ικανός να περάσει;
  • Τον καραμανλή τζούνιορ, που έχει ανακυρηχθεί και επισήμως ο πιο ανίκανος πολιτικός όλων των εποχών, εσύ θα τον έβαζες να κάθεται στην πρώτη σειρά για μόστρα ή θα τον έκρυβες σε καμμία ντουλάπα, όπως ο βενιζέλος τον γαπ;
  • Ωραίο επιτελείο έφτιαξες, Αντώνη, με όλα τα αποκαΐδια των τζακιών...
  • Δεν άρθρωσε αληθινό λόγο, ούτε καν σαν αντιπολίτευση, αποδεικνύοντας ότι εκτός από το πασόκ, υπάρχουν κι άλλα κόμματα που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ο λόγος του αποτελείται κυρίως από πιασιάρικες αντιγραφές, θυμίζει έντονα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων στα περίπτερα, αλλά πάνω από όλα, στην προσπάθειά του να πιάσει το λαικό αίσθημα έπεσε στο ατόπημα να χρησιμοποιήσει αριστερόχρωμο τόνο για να προωθήσει την προφανέστατα φιλελεύθερη φιλοδοξία του. Δηλαδή, ποιός είσαι και βγαίνεις να μου πείς για τον χαμηλοσυνταξιούχο;
  • Ποιός είσαι που βγαίνεις και μιλάς για ανάπτυξη, λες και δεν έχεις ήδη δώσει χέρια με επιχειρηματίες και οίκους;
  • Δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα;
  • Δεν ήταν συνεπής ως προς τον ίδιο του τον εαυτό, κάτι που ακόμα και η παπαρήγα καταφέρνει με σχετική ευκολία. Είπε ότι όποιος βλάψει τη νδ είναι ιστορία,και όχι μόνο δεν είναι,αλλά τους παρακαλάει κιόλας, ο γλύφτης. Ενώ το πασόκ πέρασε τα μύρια όσα για να περάσει το μνημόνιο (δεν το λέω για καλό, απλά τουλάχιστον το πασόκ είναι σταθερό στη στάση του) ο Αντώνης έριξε το πασόκ, για να παραστήσει τον πατριώτη και μετά στήριξε τη μνημονιακή κυβέρνηση. Κατηγόρησε το πασόκ για αδιαφάνεια αλλά απέσυρε τη στήριξή του μόλις πήγε ο γαπ να αγγίξει τους λογαριασμούς των πολιτικών, μόλις έξι μήνες πριν. Στον προεκλογικό του λόγο, καταλογίζει το μνημόνιο στο πασόκ, αλλά το υπερασπίζεται όταν στρέφεται προς τον Αλέξη.
  • Το κυριότερο όλων, δεν επέτρεψε να γίνουν οι καλές αλλαγές, τις φρενάρησε, τις πολέμησε  με λύσσα και μανία. Είχε μεγάλες αντιρρήσεις σε οτιδήποτε θετικό πήγε να αρχίσει, αντιτάχθηκε στις αλλαγές στα πανεπιστήμια, αντιτάχθηκε στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, αντιτάχθηκε στην αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού τοπίου, και μετά βγήκε υποκριτικά να μας πεί ότι πάλεψε για τους μισθούς, αφού ο βενιζέλος τα είχε κάνει όπως τα έκανε. Αντιτάχθηκε στο δημοψήφισμα. Ούρλιαξε όπως ποτέ πριν όταν για πρώτη φορά στην ιστορία ο γαπ άγγιξε τους εκδότες και τα κανάλια.
  • Έκτοτε, ο βενιζέλος με τον αντώνη, φροντίζουν να πάνε όλα "καλά".
  • Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, τα ελληνικά του είναι φτηνά, λεξιλόγιο λαχειοπώλη.
  • Αντώνη, το 19% σου φαίνεται λίγο;
  • Περίμενε και σου έρχεται.
  • Πες "αλεύρι".




7 σχόλια:

  1. Άδικη η κριτική νομίζω. Διόρισε τη μισή Μεσσηνία στο μουσείο της Ακρόπολης, ενεργώντας ως άξιος συνεχιστής των τιμημένων κοτσαμπάσηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σαμαράς άλλαξε τη ΝΔ, την έστρεψε πιο ακροδεξιά (συσπειρώνοντας και κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ). Δες λίγο την προεκλογική του ρητορεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δες εδώ πόσο μπροστά είναι ο μπρο (αυτή τη φωτό τη δημοσίευσε πριν 2 χρόνια :) http://foibosnikolo.php0h.com/images/FN.jpg
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι κάτι νέο! Ασφαλεις πηγές αναφέρουν ότι "Άλλαξε ο επικεφαλής της Τρόικα, και περιμένει τον Τσίπρα για διαπραγμάτευση του χρέους" Δε θα φανταστείτε ποιόν επιλέξαν ...https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=726ba3c817&view=att&th=13760f4bef57d94a&attid=0.1.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9CMo2oP4PeJfyvHeeky4W7&sadet=1337371504177&sads=gF-TOpUBT886_sNlG2tWi4h05UE&sadssc=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτσε, ο Αντώνης έφτασε την ΠΟΛ.ΑΝ στο 18%, λίγο είναι;

    Και με Πλεύρη και Βελόπουλο πάει για άλλα μεγαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΠύρο, Δείμε,
    λέτε να του οφείλουμε συγγνώμη κι ευχαριστώ;

    δύο ανώνυμοι
    δεν ξέρω το γιατί αλλά δεν βλέπω τα δύο λινκ που μου προτείνετε.

    πόλσε
    χωριάτικη σαλάτα την έκανε τη νδ, ο αντωνάκης της φακής. Αλλά έτσι είναι, όταν ο ηγέτης δεν διαθέτει προσωπικότητα, τότε ακόμα και να την αναζητήσιε αλλοή πάλι σαν τα μούτρα του θα διαλέξει.

    Πλεύρης, Βορίδης, Άδωνις... αυτό δεν είναι κόμμα, αλλά freak show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα και για το Μακεδονικό, επειδή ΔΕΝ έκανε τον θυμούνται!!!

    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!