Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Και τώρα, τα δύσκολα

  • Η πρώτη, η πρόβα , ήταν απογοητευτική και για αυτό είχε εξίσου απογοητευτικά αποτελέσματα.
  • Αν ακούσω άλλη λάσπη για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον ξαναψηφίσω και θα τρέχετε μετά να μαζεύετε τους οπαδούς από τα βοσκοτόπια και τους επενδυτές από τας μπανανίας.
  • Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί:
  1. Όχι λάσπη. Και όταν λέμε όχι λάσπη, εννοούμε κανενός είδους λάσπη: ούτε την πολίτικαλι κορέκτ, αλλά στα αλήθεια να μην κατηγορήσεις κανέναν από τους αντιπάλους σου. Αν θες να αποδείξεις τί υπεράνω είσαι, τότε πες σε ποιόν τομέα υπερέχεις και τί έχεις να προσφέρεις εσύ ο ίδιος.
  2. Όχι αοριστολογίες. Άσε τα θολά "για το καλό της πατρίδας" και τα "εμείς θέλουμε την ανάπτυξη" και τα "η ύφεση είναι φαύλος κύκλος". Θέλω προγραμματικές δηλώσεις με λεπτομέρειες: τί θα γίνει με τα κλειστά επαγγέλματα, τίθα γίνει με την παιδεία, τα πανεπιστήμια, τους μετανάστες, πως θα αντιμετωπίσεις την ενέργεια και με ποιό τρόπο θα μοιραστούν τα λεφτά του δανείου. Οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο ακούγεται ακριβώς το ίδιο όπως αυτά που θα πούν οι άλλοι, αλλά ακούγεται και πολύ υποκριτικό, ετούτη την ώρα, ετούτη τη στιγμή.
  3. Όχι φωνές στις οθόνες. Όχι καυγάδες στα παράθυρα, όχι κορώνες στα έδρανα, όχι άλλο επικοινωνιακά κλισέ. Όχι άλλο ηθοποιία και δραματικοί τόνοι, όχι άλλο στημένες συνεντεύξεις και ομιλίες, όχι άλλοι παπαγάλοι.
  4. Όχι άλλες παρεμβάσεις από έξω. Ούτε υπέρ, ούτε κατά. Θα είναι εις βάρος σου. Άσε με, και δεν θα το μετανοιώσεις.
  5. Μην με κοροιδέψεις άλλο. Ξέρω τι πας να κάνεις και δεν θα με ξεγελάσεις. Αν με κοροιδέψεις, η ψήφος που θα πάρεις θα είναι για μία εβδομάδα, και μετά το χάος.
  6. Ό,τι έχεις να μου πείς, πες το τώρα.
UPDATE 1: εχτές, έλεγα στα παιδιά ότι στα νιάτα μου είχαμε δραχμές. Όταν με ρώτησαν πόσο είναι μία δραχμή, θεώρησα πιο κατάλληλο να αποδώσω την αναλογία δραχμής-ευρώ με ένα παράδειγμα. Ο μελαχροινός μου λύθηκε από τα γέλια όταν του είπα πως, όταν ήμουν στην ηλικία του, ένα παγωτό κόστιζε τρία λεπτά του ευρώ (15 δρχ)

UPDATE 2: σε συζήτηση εκλογική ρώτησα τον συνομιλητή μου ποιό κόμμα έχει πρόγραμμα. Η απάντηση που έλαβα ήταν "Ο φούφουτος."

7 σχόλια:

  1. Τί λες παιδί μου που δεν θα σε κοροϊδέψουν; Μετά πως θα γελάνε; Δεν είδες ο ΓΑΠ που έχει ψοφήσει στο γέλιο που τον κάναμε πρωθυπουργό; Το γέλιο κάνει καλό!
    Γέλα κι εσύ λίγο μαζί σου!!!
    Θα δείς! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασικά με ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι όχι μόνο γέλασε όταν έγινε πρωθυπουργός, αλλά ήταν χαμογελαστός και στην αποχώρησή του.

    Θα βάλω τα δυνατά μου: καγχασμός και πολύ μου πέφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη αναφορά και κυρίως κριτική σε θέσεις που περιέχονται στα προγράμματα των αντιπάλων κομμάτων, όλων και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη!, επιτρέπεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κύριε Βαρδάκα,
    αυτή η απάντηση καλύπτει πολλά ερωτήματα της επικαιρότητας όπως "ποιός είναι ο πιο ικανός για πρωθυπουργός", "ποιόν πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο" και "ποιός θεωρείτε ότι ευθύνεται για το χάλι μας".

    Εμείς, ωστόσο, συνεχίζουμε απτόητοι, γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτιμώ ότι, παρά τη λογική σου προσέγγιση, ο πόλεμος λάσπης θα συνεχιστεί: τα ετοιμοθάνατα θηρία αγωνίζονται με κάθε μέσο να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους (δεν αναφέρομαι μόνο σε κόμματα) και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε "όπλο". Η νηφαλιότητα έχει προ πολλού εκλείψει. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. khlysty
    οψόμεθα διότι ίδωμεν

    δείμε
    δύο είναι τα πράγματα που ποτέ δεν θα δούμε στην ελλάδα: καλό ποδόσφαιρο και αξιοπρεπή προεκλογική εκστρατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!