Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων

  • Γιατί απώλεσαν οι παρατάξεις κομμάτια του σκληρού πυρήνα τους; -Γιατί δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να "ταΐσουν" τις συμμορίες τους.
  • Γιατί αν γίνουν εκλογές τα κόμματα των νδ-σοκ θα είναι ακόμα μικρότερα; -Γιατί ήδη κατέστη σαφές ότι είναι δυνατόν να σχηματιστεί κυβέρνηση άλλης σύνθεσης και άλλης κατεύθυνσης. Το έδειξαν οι προσφορές για συνεργασία από μικρότερα κόμματα και το έδειξε η μισή κωλοτούμπα της ευρώπης , οπότε οι πολίτες πήραν θάρρος, είδαν ελπίδα. Επίσης, αφού φάνηκε ότι τα παλιά μέλη των κομμάτων είναι ανεπιθύμητα, θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα, τα οποία όμως δεν υπάρχει χρόνος να προβάλλει κανείς επαρκώς. Επίσης, οι αρχηγοί τους 
    έχουν χάσει την υπόληψή τους, εξευτελίστηκαν αφού δεν μπόρεσαν ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν.
  • Τι έδειξε ο λαός με την ψήφο του; - Ότι δεν θέλει τους πολιτικούς αυτούς. Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση όλων των προσώπων, των προθέσεων, των τακτικών, της ηθικής και των ικανοτήτων τους, ένα τεράστιο "ούστ!". Εκτός απο αντιμνημονιακή, η ψήφος ήταν κυρίως αντι-καθεστωτική, κατά του ελληνικού καθεστώτος και των προσώπων που το απαρτίζουν. Η ψήφος αυτή έδειξε ότι οι Έλληνες δεν θέλουν κομματικούς συμμορίτες, ευθέως, ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας. Όποιος δεν το καταλάβει αυτό, όποιος εστιάζει τη συνολική απόρριψη αυτή μόνο στην πολιτική του μνημονίου, είτε πλανάται πλάνην οικτράν είτε έχει σκοπό να υποβιβάσει τη σημασία αυτού του εκλογικού μηνύματος.
  • Αυτό που θέλω να πω, είναι πως αν νομίζουν οι σαμαρωμένοι και οι ξεσαμάρωτοι ότι αλλάζοντας τα λόγια ή την τακτική τους θα καταφέρουν να πείσουν τον οποιονδήποτε για το οτιδήποτε, τότε απλά ζουν σε άλλο κόσμο: θέλουμε να ξεκουμπιστούν, όλοι. Όταν λέμε όλοι , εννοούμε ΌΛΟΙ!
  • Και η Ευρώπη; Το δντ και η παγκόσμια οικονομία; -Θα περιμένουν. Αν τελικά αποφασίσουμε σαν έθνος να τους παίξουμε, να συνεχίσουμε την συνεργασία, θα το μάθουν. Προέχει η Ελλάδα. Γιατί αν σχηματιστεί κυβέρνηση υπό το καθεστώς βίας, υπό πίεση και υπό το άγχος των εκβιασμών, τότε εξ ορισμού όλα θα πάνε στραβά, εκ του προχείρου, θα είναι απλά άλλη μία σπασμωδική κίνηση. Και δεν χρειαζόμαστε σπασμωδικές κινήσεις τώρα. Είναι δική μας υπόθεση, εμείς θα διαλέξουμε ηγέτη και εμείς θα σκεφτούμε αν επιθυμούμε τον έναν ή τον άλλον τρόπο χρεωκοπίας.
  • Χρεοκωπία; Έξοδος; Δραχμή; -Εδώ που είμαστε, όλα είναι πιθανά. Όποιος ξέρει τί είναι καλύτερο, να το πει και σε εμάς, γιατί οι "ειδήμονες" δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε αν ο ουρανός είναι πάνω. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι αγορές έχουν χαμένο το παιχνίδι, ότι κατά λάθος το ελληνικό παράλογο σκόνταψε στα ίδια του τα πόδια ρίχνοντας τον πύργο από άμμο του καλού καπιταλιστή. 
  • Ο Τσίπρας, μπορει; - Μάλλον όχι. Ίσως και να έχει τα προσόντα και το επιτελείο, αλλά οι δυσκολίες θα προκύψουν από την ίδια τη φύση και τη θέση των πραγμάτων. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μόνο ακραίες λύσεις είναι δυνατές, είτε απόλυτη συμμόρφωση είτε ριζοσπαστική ρήξη και διάλυση στο εσωτερικό της χώρας, με τις ανάλογες συνέπειες , φυσικά. Τα γρανάζια του συστήματος συνεχίσουν να καίνε το ίδιο καύσιμο: το βόλεμα. Υπό αυτή την έννοια, κάθε μέτρο θα έχει τη μοίρα των προηγούμενων (αν επιλέξουμε τη συμμόρφωση) ή (αν επιλέξουμε τη ρήξη) οι μόνοι ισχυροί θα είναι οι διεφθαρμένοι απόγονοι των βολεψάκηδων, γιατί αυτοί έχουν συγκεντρώσει και τα καλύτερα κομπόδέματα, οπότε με κλεψιμέικα λεφτά σε χέρια κλεφτών οι φτωχοί θα νομίζουν ότι έκαναν επάνάσταση.
  • Όπως είναι προφανές, πιστεύω ότι δεν θα γλιτώσουμε την μακρόχρονη κακοδαιμονία, ότι μέχρι να αλλάξει η υποβόσκουσα νοοτροπία, ώσπου να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση στα αλήθεια και όχι την λυκίσια, μαφιόζικη, αλληλοκάλυψη που μας έφερε ως εδώ, μέχρι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, μέχρι τότε θα ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια.
  • Αχ, βρε γαπ....
  • Δεν θα σε πετύχω πουθενά;

4 σχόλια:

  1. Τί εννοείς; :o
    Ο ουρανός δεν είναι πάνω, είναι παντού!
    Η γη είναι σφαιρική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αααχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααααα!
    οκ
    ας το θέσω με μεγλαύτερη σαφήνεια.

    Ο ουρανός βρίσκεται πιο μακρυά από τον πυρήνα της γης, σε σχέση με το έδαφος.

    Εντάξει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε και; Θέλω να σε δω να κάθεσαι στον πυρήνα για να σε ενδιαφέρει η σχετική χωροθέτηση του ουρανού!!!

    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!