Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Είχε προαναφερθεί.

  • Το θέμα του δημοψηφίσματος είχε αναφερθεί από τον γαπ πριν από έξι μήνες, λίγο μετά την "ψήφιση" του μεσοπρόθεσμου. Γιατί εκπλήσσονται όλοι, δεν γνωρίζω.
  • Ωστόσο...
  • Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αυτοί που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πετάξουν τη σκούφια τους με το νέο αυτό (κουκουέ, νουδού, σύριζα, και άλλοι) αντί αυτού, ουρλιάζουν χειρότερα κι από το αν τους άφηνες απλήρωτους ένα μήνα.
  • Τα σενάρια έχουν ως εξής.
  • Αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο γαπ, τότε πάμε για εκλογές. Αν βγεί ο Σαμαράς με τόσο νωπή ακόμα την διπλή αποχώρηση από την βουλή κατά την ψήφιση για την παραπομπή του Βατοπεδίου, τότε πολύ θα εκπλαγώ αλλά και θα απογοητευτώ ταυτόχρονα, διότι η νέα δημοκρατία έκτοτε μόνο το λόγκο της άλλαξε. Άτομα και επιτελεία έχει ακόμα τους ίδιους ή τους γιούς και τις κόρες των ίδιων: Βαρβιτσιώτηδες, Καλογιανναίοι, Μητσοτάκηδες, κοκ.
  • Ωστόσο δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι αν βγεί αυτόνομος ο Σαμαράς, τότε θα συνεχίσει από εκεί που άφησε ο γαπ, και μάλιστα με υποδεέστερο επιτελείο, οπότε μάλλον δεν θα μας βγεί σε καλό.
  • Αν απορείτε τί έχω με το επιτελείο της νδ, τότε ερκεί να ανατρέξετε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή για να δείτε ότι εκτός από δηλώσεις άλλη δουλειά δεν έκαναν.
  • Α, ναι. Ο Άρης έκανε "διάλογο" για την παιδεία, "εκ του μηδενός" τον οποίον μετά από εννέα μήνες σιωπής και από τις δύο πλευρές, διέκοψαν οι εκλογές του κουρασμένου (πριν από τις οποίες πρόλαβε ο άρης να υπογράψει κάτι άδειες για ιδιωτικά κολέγια χωρίς να το πεί σε κανέναν).
  • Αυτά, για όσους νομίζουν ότι ο Σαμαράς δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι και παραείναι, και αυτός αποχώρησε και αυτός ήταν άπραγος για πέντε χρόνια, ωστόσο πληρώνονταν.
  • Άλλο σενάριο?
  • Γίνεται το δημοψήφισμα και λέμε ένα βροντερότατο ΟΧΙ!.
  • Η Παπαρήγα πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
  • Τότε είτε που χρεοκωπούμε, πράγμα που θα οδηγήσει σε απίστευτη πείνα, είτε που βγαίνουμε από εοκ, πράγμα που σημαίνει επίσης απίστευτη πείνα. Θα κοστίζει η φραντζόλα 30 εκατομμύρια, δεν ξέρω αν σας θυμίζει τίποτα αυτό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάτι πολυτέλειες τύπου δουλειά, σπίτι και σχολείο τις ξεχνάτε δια παντός, ελπίζοντας ότι σε πεντέξι δεκαετίες ίσως να μπορέσετε να δείτε τα εγγόνια σας να ζούνε όπως ζούσαμε εμείς προ εικοσαετίας.
  • Επίσης, οι δυ (όσοι μείνουν) θα παίρνουν μισθό καρυωτάκη, χαλβά θα αγοράζουμε βερεσέ σαν τον μπακαλόγατο και το κρέας θα το κρατάμε για την προίκα της κόρης μας.
  • Όσοι ανήκουν στην κατηγορία "ελευθερία ή θάνατος" καλά θα κάνουν να σκεφτούν ότι χωρίς δανεικά από έξω, λεφτά δε φτάνουν ούτε για δύο εβδομάδες.
  • Επίσης, όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή, ας σκεφτούν για ποιανού το χατήρι το ρισκάρουν αυτό.
  • Για τον βενζινοπώλη που νόθευσε καταστρέφοντας τους κινητήρες μας, που υπερκοστολόγησε, που πείραξε τα μετρητήρια? Που μας βρήκε στην ανάγκη κάποια νύχτα και μας μοσχοπούλησε διπλά και τρίδιπλα δύο λίτρα βενζίνη?
  • Ή μήπως για τον εφοριακό που έκανε περιουσία και ντόλτσε βίτα με επίσημο μισθό οκτακόσια ευρώ?
  • Ή μήπως για τον πανεπιστημιακό που ενώ ο νόμος ορίζει αν μπει κάποιος να σπάσει φωνάζουμε την αστυνομία, εκείνοι άφηναν να γίνεται της πόπης σε δημόσια περιουσία? Για τους ίδιους τους πανεπιστημιακούς που επέτρεψαν τα ιδρύματα της γνώσης να γίνουν εκδοτικά παρατήματα των συγγραμάτων τους? Που έκαναν τσιφλίκι τους τη δημόσια δωρεάν παιδεία, μοιράζοντας σε δικούς τους ότι τίτλο τους περίσσευε?
  • Οι τελωνειακοί, οι δικαστικοί και οι δικαστές και οι δικηγόροι, είναι αυτοί άνθρωποι που θεωρείς ότι θίγονται από τους νέους νόμους, και πρέπει να τους υπερασπιστεί κανείς προτιμώντας την χρεωκοπία?
  • Μα αυτοί, δεν θα πάθουν τίποτα. Αυτοί πρώτοι-πρώτοι εξασφαλίστηκαν και έδιωξαν τα λεφτά τους, ή αγόρασαν τα σπίτια που πουλούσαν οι φτωχοί κοψοτιμής για να πληρώσουν τη δεη. Αυτοί, οι έξυπνοι, πάλι καλά θα την βγάλουν. Ίσως όχι τόσο καλά όσο προ κρίσης, αλλά και πάλι καλά. Θα στείλουν και τα παιδιά τους στο εξωτερικό, να γλιτώσουν από τους σαλτιμπάγκους που εσύ υπερασπίζεσαι για δάσκαλους.
  • Αυτούς θες να υπερασπιστείς?
  • Για αυτούς βγαίνεις στο δρόμο και αγανακτείς?
  • Ένα μόνο με παρηγορεί.
  • Ούτε η αντιπολίτευση θέλει το δημοψήφισμα, ούτε κανένας άλλος, διότι έτσι όπως θα τεθεί δεν θα έχουν άλλη επιλογή εκτός από τις εξής δύο.
  • Στηρίξτε με και θα κάνω ότι νομίζω ή Ρίξτε με να δούμε πως θα τα βγάλετε πέρα μετά.
  • Και κανείς δεν θα θελήσει να βρεθεί αντιμέτωπος με τα λόγια του, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
  • Προσωπικά, ο βασικός λόγος που δεν θέλω κυβέρνηση συνεργασίας ή άλλο παρόμοιο σχηματισμό, είναι η διάχυση της ευθύνης. Αν έχεις το πασόκ, βρίζεις το πασόκ, ρίχνεις το πασόκ.
  • Αν όμως έχεις μία από όλα, τότε η ευθύνη διαχέεται, χάνεται και άντε να την βρείς. Και μόνο τα αντικρουόμενα συμφέροντα που θα αλληλοσπαράσσονται στον διχρωματικό μηχανισμό, αρκούν για να γίνει χειρότερη ασυνεννοησία από αυτή που βλέπουμε τώρα.
  • Και, ντρέπομαι που το λέω, δεν ξέρω αν υπάρχει έλληνας αυτή τη στιγμή που να μπορεί να σκεφτεί το συμφέρον το εθνικό και όχι την τσεπούλα του.
  • Γιατί όσο έμπαινε το παραδάκι στην τσεπούλα, καθόλου δεν μας ενοχλούσαν τα λαμόγια, παρά μόνο τα καλούσαμε και στο σπίτι για ποτό, ενώ τώρα που έσφιξαν τα ζόρια, θυμηθήκαμε οι "φιλότιμοι" να αγανακτήσουμε.
  • Αν πέσει ο γαπ, ποιός νομίζεις ότι θα υπερασπιστεί το μισθό σου?
  • Αν πέσει ο γαπ, πριν γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, νομίζεις ότι όλα θα γίνουν όπως πριν?

13 σχόλια:

  1. Πρς τους έξω όμως,οι οποίοι υποτίθεται δεν είχαν ιδέα,δεν είναι απίστευτη πολιτική απάτη?
    Δεν μπορουν αύριο κι όλας,να μας στείλουν στο διάολο?
    Γιατί δημοψήφισμα κι όχι εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το δημοψηφισμα θα γίνει για να απαλλαγεί ο γαπ από τις ευθύνες του.
    αν ψηφίσει ο κόσμος όχι, θα πάει σε εκλογές, θα πάρει τα τρία του λαού, θα φύγει
    αλλά ποντάρει στο ότι δε θέλουμε να φαληρίσουμε ντίπ καταντίπ, οπότε θα ψηφίσει πολλύς κόσμος ναι.
    και έτσι ότι και να γίνει ευθύνες και τύψεις δε θα έχει ο γαπ...

    τώρα με ποιο γνώμονα θα ψηφίσει ο καθένας, εδώ είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. square
    για αυτό ίσως ακόμα δεν μας δίνουν άλλα.

    ria
    ο γαπ έχει πράγματα να κάνει αλλά όλοι φωνάζουν όχι. Τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουν οι άνθρωποι αν το εννοούν ή αν απλά εκτονώνονται ή αν λκένε όχι εκ του ασφαλούς ότι στην ουσία κάποιος άλλος κάνει τη βρωμοδουλειά.

    Πιχί, εντός μηχανισμού και απελευθερωση και άνοιγμα και ενιαίο ή εκτός και πραγματική ανεξαρτησία αλλά πείνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης, αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε θα έχετε τις πολυπόθητες εκλογές.

    Νομίζω ότι μερικοί μερικοί δεν ξέρουν τί θέλουν.
    Κάνεις εκλογές, φωνάζουν. Δεν κάνεις εκλογές, πάλι φωνάζουν.

    Δηλαδή, έλεος!

    :)
    >:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά το λές , από όσο γνωρίζεις.Γιατί προφανώς γνωριζεις ελάχιστα , και γιά το κκε και γιά το σύριζα.
    Αν γνώριζες έστω και τα βασικά θα ήξερες πως φωνάζουν γιά εκλογές , διότι πιστεύουν πως το μόνο δημοκρατικό μέσο γιά να εκφραστεί ο λαός είναι οι ελεύθερες εκλογές.Και κυρίως οι εκλογές με απλή αναλογική.
    Ωστόσο, ακόμα και ένας μικρόνοος αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο τσολακογλάκος κραδαίνει τώρα απάνω από τον μέσο έλληνα το δημοψήφισμα.
    Και γιατί δεν το έκανε όταν όλοι το ζητούσαν εδώ δύο χρόνια.Αν δηλαδή ήθελε ο κόσμος να μπει στο νομισματικό ταμείο ή όχι.Τόσο απλά.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δήμητρα
    καταρχάς, ο γαπ, εκτός από τις θριαμβευτικές βουλευτικές, πήρε και τις δημαρχιακές, παρόλο που ήδη ήμασταν εντός μνημονίου.
    Έχει ήδη δύο πολύ καλές και νωπές λαικές εντολές.

    Δεύτερον, άντε και είπαμε όχι. Μετά τι?

    Μετά ποιός?

    Θέλεις εσύ κάποιον που να έχει όλα τα λαμόγια χαρούμενα?

    προσωπικά εγώ προτιμώ κάποιον που να στεναχωρήσει και μερικές φατσούλες.

    Άμα βγαίνει πιχι ο μητσοτάκης και λέει ρίξετέ τον, τότε μάλλον στεναχωρήθηκε.


    (ναι, μη σου θίξουμε το κουκουέ και το σύριζα εσένα, αμέσως να τσιμπήσεις)

    Σοβαρά πάντως, τέτοια αντίδραση δεν την περίμενα, ειδικά εφόσον το δημοψήφισμα είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αθηνά,
    και γω και όλοι ξέραμε , και στο έχω πει και κατ' ιδίαν , πως όταν θα έβλεπε ο Γάπης πως τάχει κάνει σκατά, και προκειμένου να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα γιά να φέρει εις πέρας την αποστολή του , θα έπαιζε το δημοψήφισμα.
    Επίσης και διάφοροι χοντροκώληδες υπουργαίοι , πολλάκις απειλούσαν μ αυτό.
    Και μ αυτό τι;
    Επειδή το περίμενα (-με) δεν κατάλαβα!!!!Θα πρέπει να το κάνω γαργάρα τώρα που έγινε;
    Τι σόι λογική είναι αυτή που κουβαλάς;
    Χέσε με μωρέ και συ με το Μητσοτάκη.Δεν έχεις καταλάβει ακόμα άπό πιά μεριά σου μιλάω;Και χρησιμοποιείς ό,τι ύποπτο τσιτάτο κυκλοφορεί το πασόκ , μόνο και μόνο γιά να ευτελίσει όλον τον αριστερό κόσμο.
    Κάποτε μπορεί να έκανα πίσω άν με ανακατεύανε με τους παπάροζούμηδες νουδούδες και φασίστες.
    Τώρα είμαι αρκετά μεγάλη γιά να μασήσω.
    ένι γουέη που λένε και στο χωριό μου, δεν μου έθιξες τίποτα, ούτε είναι θέμα τσιμπήματος.(ειδικά με το κκε που τρελλαίνομαι κιόλας ! )απλώς όταν θες να παραστήσεις την ειλικρινή , να παραθέτεις και τις αληθινές παραμέτρους.

    υ.γ
    μόνο τον καστανίδη να έβεπε κανείς χτες το βράδυ (που άφησε στραβοστομισμένο ακόμα και τον πρετεντέρη)θα καταλάβαινε γιατι απειλούν και εκβιάζουν τον κόσμο.

    υ.γ2
    αν ακόμα θεωρείς τις εκλογές που πήρε ο γιωργάκης ....θριαμβευτικές και όχι χυδαίες και κάλπικες , τότε είναι περιττό να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα.

    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δήμητρα

    ο καθένας διαλέγει τα τσιτάτα του, υποθέτω.

    Το ενιαίο το θέλεις?
    Το άνοιγμα το θέλεις?
    Την αλλαγή στα παμεπιστήμια τη θέλεις?
    Την φορολόγηση των τραπεζών τη θέλεις?

    Αν η απάντηση σε όλα αυτά τα πρακτικά θέματα είναι ναι, τότε ο μόνος τρόπος για να γίνουν είναι μέσω ευρώπης.

    Δε σου λέω απαραιτήτως μέσω γαπ, αλλά η νουδού είχε την ευκαιρία της και απέτυχε λόγω κούρασης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι λένε ότι όχι, προτιμάμε έξοδο και χρεωκοπία.

    Να σημειώσω ότι σε ιδεολογική βάση η ανεξαρτησία μου αρέσει και εμένα, όμως για την πείνα και την ανέχεια έχω μία απέχθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύο ώρες μετά, αυτό το ποστ έχει ήδη παλιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αθηνά,

    και στις δημαρχιακές εκβίασε χοντρά και τελικά πήρε στην Αθήνα το 16% των δυνητικών ψηφηφόρων.Και το αστέρι του Καμίνη ξέφτισε πολύ γρήγορα...
    Δευτερον,ποιός θα ψηφίσει και σε ποιό ερώτημα?
    Διότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να τεκμηριώσω οτι 7 στους 10 Ελληνες δεν έχουν κρίση ούτε για να φάνε ή να μιλήσουν σωστά,όχι να ψηφίσουν για κάτι τοσο σύνθετο,που θα απλοποιηθεί σ'ένα στημένο και τελικά εντελώς παραπλανητικό ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με συγχωρείς, αλλά ποιός από εμάς τους κοινούς θνητούς που ψηφίζουμε πάντα έχει τις τεχνικές γνώσεις ?
    Περισσότερο εμπειρικά και κατά προσέγγιση αποφασίζουμε.

    Όπως και στις ζωές μας, που χωρίς να γνωρίζεις τι ακριβώς εστί να είναι κανείς πιλότος, δάσκαλος ή μουσικός, το ένα ή το άλλο, παίρνουμε αποφάσεις που πληρώνουμε για πάντα.

    Δε σημαίνει ότι η γνώμη μας είναι μη αποδεκτή ή λιγότερο έγκυρη, διότι μέσα από την εμπειρία έχουμε όλοι μάθει να αποκωδικοποιούμε την πολιτική γλώσσα και την πολιτική διαχείριση γνώμης.

    Με άλλα λόγια μπορεί να μην έχω επιστημονικά επιχειρήματα γιατί το κούρεμα είναι καλό ή κακό, ξέρω όμως ότι για να μου χαρίσει κάποιος το μισό μου χρέος, κάτι μας ανάγκασε και τους δύο, πιχί.

    Και ξέρεις κάτι?

    Παρά να τρέχουμε τώρα και να δίνουμε δις για εκλογές με αμφίβολο αποτέλεσμα, καλύτερα μία κι έξω, είτε ναι είτε όχι να τελειώνουμε με αυτή την κατάντια κάθε τρείς και λίγο μία πλατεία μία στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι ναι, πείνα αν βγούμε από το ευρώ! Ή μήπως πολύ ταχύτερη ανάπτυξη;
    Το θέμα είναι ποιούς ακούς πάντα και τί συμφέροντα έχουν αυτοί που ακούς...

    Πάντως το όχι δεν σημαίνει έξοδο ή χρεωκοπία, εκτός και αν η ερώτηση είναι αν θέλεις παραμονή ή μη-χρεωκοπία!
    Σε κάθε άλλη ερώτηση, το όχι σημαίνει όχι στην ερώτηση που θα ερωτηθεί. Και ανήγονται πάντα πολλοί δρόμοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ταχύτερη ανάπτυξη βέβαια, αφού θα γίνουμε κίνα ή ταιβάν, τότε θα δουλεύουμε για 3+60 και θα μας προτιμάνε όλες οι πολυεθνικές, ενώ παράλληλα θα πουλάμε τα προιόντα μας όσο-όσο και όοι θα αγοράζουν από τους γύφτους της ευρώπης.

    Εκεί να δείς ανάπτυξη.

    Βρε μπας κι είσαι κοινωνικός εταίρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!