Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Άρον, άρον, μούντζωξον αυτόν (Κάτι λέγαμε με τον Αντώνη)

  • Έβαλαν τα μαύρα μαντήλια, γύρισαν τα πρόσωπα και τις πλάτες. Ανέβασαν και πανώ.
  • Ως εκεί, η διαμαρτυρία είναι διαμαρτυρία.
  • Η μορφή της διαμαρτυρίας εκτός από το μέγεθος της αδικίας καταδεικνύει και το ποιον του διαμαρτυρόμενου.
  • Φαντάσου, για παράδειγμα, ότι σε απάτησε το ταίρι σου. Το αν απλά θα τον χωρίσεις, ή θα τον εξευτελίσεις δημοσίως, αν θα σέρνεσαι στα πόδια του μήπως και ξαναγυρίσει ή αν θα του ρίξεις βιτριόλι στα μούτρα, ή αν του μπουμπουνίξεις μία με το κυνηγετικό, εξαρτάται από το ποιός είσαι.
  • Από τον αυτοσεβασμό σου.
  • Το να εκπλήσσεται κανείς για το ποιόν των πολιτικών είναι σα να εκπλήσσεται κανείς για το γεγονός ότι η τζένιφερ λόπεζ τελικά δεν είναι παρθένα.
  • Μου απόδωσαν πολλά όταν εξέφρασα την αντίρρησή μου για τα σημερινά καμώματα.
  • Το κύριο επιχείρημά μου ήταν το εξής: ποιόν υπερασπίζεσαι τελικά, όταν καταδέχεσαι να ρίξεις το ήθος σου στο επίπεδο της μούντζας?
  • Το ενιαίο μισθολόγιο και το άνοιγμα των επαγγελμάτων, οι αλλαγές στα πανεπιστήμια είναι πράγματα που όλοι περιμέναμε εδώ και χρόνια, λέγαμε αμάν να τελειώσει αυτό το χάλι, και τώρα που πάει να γίνει πέφτουμε θύμα της αδεδυ και της κάθε συντεχνίας. Οι αλλαγές, παρόλο που τις θέλουμε, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αν τις σαμποτάρουν οι θιγόμενοι, όπως πχ οι εφοριακοί που είτε αδυνατούν είτε εσκεμμένα απεργούν τους τελευταίους έξι μήνες, για τον απλούστατο λόγο ότι δε θέλουν να χάσουν το τσιφλίκι τους, όπως θεωρούσαν ως τώρα το δημόσιο. 'Οταν βγαίνεις στο δρόμο, όχι μόνο εμποδίζεις την πραγματοποίηση των αλλαγών, αλλά χωρίς να το θέλεις εξυπηρετείς και τα συμφέροντα ακριβώς αυτών που σε έφεραν ως εδώ, γιατί σε μερικά πόστα δεν μπαίνουν όλοι, αλλά μόνο όσοι έχουν μπάρμπα στην κορώνη.
  • Και να ξέρεις, αν μετά από όλα αυτά, επέλθει το χάος, οι βολεμένοι δεν θα πάθουν τίποτα, γιατί τα λεφτά τα έχουν βγάλει έξω και έχουν αγοράσει και σπιτάκια στο λονδινάκι, όπως πληροφορηθήκαμε εδώ και μερικούς μήνες. Πάλι εσύ θα την πληρώσεις.
  • Για αυτό σου λέω Αντώνη, σκέψου τι κάνεις. Σκέψου ποιός είναι ο κακός και τί ακριβώς θέλεις από το μέλλον.
  • Να συμφωνήσω μαζί σου, ότι ο κακός είναι ο γαπ.
  • Όταν όμως η διαμαρτυρία ξεφεύγει από τον έλεγχο, τότε οι άνθρωποι χάνουν τη σκέψη τους, γίνονται όχλος και πας είς κοινός νουνεχής νεοέλλην έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, ότι μιας και σε έχουν κατεβάσει στο επίπεδο του όχλου, τότε είναι εύκολο να σε αντιμετωπίσουν: καταστολή και τσουβάλιασμα. Για αυτό και σε τσιγγλάνε από όλες τις μεριές αντώνη, για να σε φτάσουν στα άκρα, να σε κάνουν να χάσεις τον έλεγχο και μετά να σου πούνε ότι είσαι και εγκληματική φύση μετά, να σε ξυλοφορτώσουν κι από πάνω.
  • Για αυτό και το θεατράκι, ενώ ο καρατζαβλάχος ήτανε μέχρι τώρα η π*@*1τσα του γαπ, ξαφνικά άρχισε τις κορώνες (εκτιμώ). Για αυτό και ο σαμαράς, από τη μία πάει και συμμετέχει στις συνόδους και μετά γυρνάει και κάνει το παληκάρι, δήθεν και καλά δε συμφωνεί "Εγώ δεν υπογράφω!" εξανίσταται και όταν τον ρωτάς τι θα κάνει αν εκλεγεί, τα μασάει.
  • Και οι δυ, στη θέση τους, και όλα τα λαμόγια ακλόνητα.
  • Διαμαρτυρήσου, δεν είπα το αντίθετο.
  • Το να κρατήσει κανείς το ύψος του ήθους του, δεν αφορά τον άλλον (όσο καθίκι και αν είναι όντως ο άλλος) αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό.
  • Αφήνοντας τον εαυτό μας να γίνει όχλος, διακινδυνεύουμε να αντιμετωπιστούμε ως τέτοιος, και η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό δεν έχει καλό τέλος συνήθως. Και δυστυχώς, έχω την εντύπωση ότι εσκεμμένα μας οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση,για να χαθεί ο έλεγχος.
  • Θέλεις να κάνεις κάτι? Μην πας στην παρέλαση, μην στείλεις το παιδί σου, ή όπως έκαναν τα παιδιά, στρέψε αλλού το πρόσωπο.
  • Η οχλοποίηση της ελληνικής κοινωνίας είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει.

7 σχόλια:

  1. αλλίμονο σε όλους εμάς, που δεν εχουμε διαμερίσματα στο λονδινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τζένιφερ λόπεζ συγκριτικά με πολλές άλλες είναι παρθένα :)

    Δεν νομίζω ότι η αντίδραση πολλών είναι η ιδανική, το καταλαβαίνω ότι πολλοί είναι εκνευρισμένοι, για να το θέσω ευγενικά, αλλά η λύση δεν είναι οι τραμπουκισμοί. Όπως μπορείς να διαβάσεις στα ποστς μου οι απεργίες χειροτερεύουν τη κατάσταση μιας και παγώνει η αγορά.

    Μιας και αναφέρεις τον Αντώνη Σαμαρά στο ΕΛΚ τον έχουν στο περιθώριο και η ηγεσία της ΟΛΜΕ ανήκει στο κόμμα του. Τυχαίο; Δεν νομίζω :P ή μάλλον :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί σχολίου...
    http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2011/10/blog-post_3087.html

    την καλησπέρα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε, ρία.
    Τώρα και στο σίτι έχουν νέφτι στον εχμμμμ τους.

    ιωάννη, τίποτα δεν είναι τυχαίο. τίποτα.


    ελφ
    αφού ξέρεις ότι εγώ γαπ δώσε μου και την ψυχή μου πάρε (και σοκολάτες).

    βασίλη, εμείς τα είπαμε και στο προσωπο-κατάστιχο.
    Την καλήμερα μου (τέτοια ώρα, πρωί λογαριάζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαστε ένας κακομαθημένος και ανώριμος λαός.
    Μας αρέσει η μεταρρυθμολογία αλλά όψι οι μεταρρυθμίσεις.
    Μας αρέσουν τα λεφτά του ΔΝΤ αλλά όχι το ΔΝΤ.
    Γι’ αυτό και αντιδρούμε σε μέτρα που αν είχαν ληφθεί δεν θα είχαμε φτάσει σε τούτο το χάλι (όπως σωστά λες κι εσύ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ασκαρ
    σε παραπέμπω στο Βυτίο, που τα λέει και πιο περίτεχνα:

    http://tovytio.wordpress.com/2011/10/30/slap/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!