Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Απαρατήρητο... (εκτόνωση μέσω αναρτήσεως)

  • ... πέρασε σήμερα το γεγονός ότι στην κτε μίλησαν για άρση τραπεζικού απορρήτου για όσους έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα. Αυτό σημαίνει όχι μόνο πολιτικούς, αλλά και υποδεέστερους εξυπνάκηδες. Οι προεκτάσεις, είναι αυτονόητες και τις αφιερώνω στον νικολιό που κάτι έλεγε τις προάλλες περί αποκαλύψεων.
  • ... ότι μέσα σε όλα, το μεσοπρόθεσμο συζητήθηκε και αποφάσεις ελήφθησαν: κούραση- ξεκούραση, η δουλειά έγινε. Και μάλιστα υιοθετήθηκαν προτάσεις της νιδέλτα για αφορολόγητο.
  • ... επίσης πέρασε απαρατήρητη η παγωμένη μούγκα των πάντων, όταν δεν ήταν ακόμα ξεκάθαρο αν ο γαπ μπλοφάρει η όχι. Αυτό ήταν πανικός, αγνός και σκέτος, δισταγμός μπροστά στο αδιανόητο.
  • "Κι αν παραιτηθεί και πρέπει να κάνουμε αυτά που λέμε?"
  • Και είναι αδιανόητο για όλους, διότι θα αφήσουν τον γαπ να κάνει τη βρωμοδουλειά που κανείς άλλος δεν έκανε ως τώρα, και μετά, όταν θα μπούν όλα σε μία σειρά, τότε θα πουν, να ορίστε, τώρα που έφυγε ο γαπ όλα φτιάξανε.
  • Βρωμοδουλειά είναι το συμμάζεμα του δημοσίου. και κανείς εώς τώρα δεν τόλμησε να αγγίξει τη μαφία αυτή, παρά το κόστος συντήρησης και παρά την αναποτελεσματικότητά του. Και, ναι κανείς δεν διανοήθηκε να στεναχωρήσει τους δυ με πράγματα αυτονόητα όπως εννιαίο μισθολόγιο, ή αμοιβές που να αντικατοπτρίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας: δεν είναι δυνατόν να δανειζόμαστε για να παίρνει ο άλλος οκτώ επιδόματα, τη στιγμή που ο ιδιωτικός δεν παίρνει ούτε καν ασφάλιση. Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση ήταν να οργανώνεται μία απεργία από την αριστερά και μετά από υποχωρήσεις να δίνονται κι άλλα λεφτά στους δυ. Αυτό, τελείωσε.
  • Βρωμοδουλειά είναι το κλείσιμο των τεχνικών σχολών που λειτουργούν για να νοικιάζονται γκαρσονιέρες και να γεμίζουν οι καφετέριες, παράγοντας αλαζόνες πτυχιούχους που δουλειά θεωρούν μόνο την καρεκλάτη.
  • Βρωμοδουλειά είναι να μπεί μία τάξη στους δήμους, στα νοσοκομεία και στις δεκο.
  • Μπορεί να διαφωνεί κανείς ως προς τις λεπτομέρειες, αλλά αν δε γίνει μία αρχή τότε ποτέ δεν θα γίνει τίποτα και, να με συμπαθάτε όσοι θιχτείτε, αλλά μέχρι τώρα το μόνο που είχε γίνει σε αυτή την κατεύθυνση ήταν οι αυξήσεις στις χρεώσεις. Πρώτη φορά επιχειρείται κάτι σε επίπεδο δομικών αλλαγών και το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα. Είναι μία αρχή.
  • Άλλη βρωμοδουλειά είναι να κάνεις τους πολίτες και τους πολιτικούς να μιλήσουν επιτέλους. Για πρώτη φορά, ειπώθηκε από όλους τους πολιτικούς το προφανές, ότι έκαναν σφάλματα και ήταν ανεπαρκείς, ότι κορόιδεψαν τον κόσμο. Το είπε και η ντόρα με τον μπαμπά της στη βουλή, το είπαν όλοι, εκτός από την παπαρήγα που έχει ταυτόχρονα το αλάθητο και το ακαταλόγιστο. Οι περιβόητες μάσκες, αν και από καιρό πεσμένες, τώρα διαλύθηκαν.
  • Ο αντωνάκης της φακής, αφού είδε μετά τη γύρα στην ευρώπη ότι ούτε αναδιαπραγμάτευση ούτε τίποτα άλλο επιτρέπεται απ'έξω, ανέβασε την ταρίφα ώστε να είναι αδιανόητη η συμφωνία και να μπορεί να ρίξει την ευθύνη στον γαπ: εγώ πρότεινα, αυτός είπε όχι, λέει ο αντωνάκης. Φυσικά, αυτό που πρότεινε, είχε ήδη απορριφθεί από τους ευρωπαίους, άρα ποιός λογικός άνθρωπος θα το συμμερίζονταν υπό τις συνθήκες αυτές? Μα είναι η κωλοτούμπα πριν την κωλοτούμπα αυτό, "ναι στο μνημόνιο αλλά με τους δικούς μας όρους" χαχαχαχαχαχα... ποιούς δικούς σου όρους βρε σαρδανάπαλε, που έχεις κλέψει κόσμο και ντουνιά, που έφαγες τα λεφτάκια του κόσμου και θες και όρους? Όρους θέτει ο ισχυρότερος και αυτή τη στιγμή ο αμέσως ισχυρότερος είναι ο γαπ, μετά η μέρκελ, μετά η ευρώπη, μετά οι τράπεζες. Εσύ αντωνάκη, είσαι απλά ο ανθυπολακές στη θέση του λακέ ( του γαπ εννοώ, φυσικά).
  • Όποτε και αν γίνουν εκλογές, αντωνάκη και λοιποί, η παρούσα πολιτική βάρδια είναι τελειωμένη. Όποιος ήθελε να γίνει σωτήρας, την έχασε την ευκαιρία.
  • Οι αριστερές με την εθελουσία απομόνωσή τους, απλά ανίκανες να επηρεάσουν το οτιδήποτε, μιλάνε στο βρόντο, περισσότερο προς εκτόνωση παρά ως ουσιαστική προσφορά στη διαμόρφωση θέσεων, και απόδειξη για αυτό είναι ότι μέσα σε όλη αυτή την αγανάκτηση, αν και ούτως ή άλλως δεν προβάλλεται ως αριστερή πρωτοβουλία, τα ποσοστά της αριστεράς σημειώνουν πτώση, ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν θα είχε εκτοξευτεί στα ουράνια η δημοτικότητα και η συσπείρωσή της.
  • Και η αριστερά, μία μάσκα ήτανε.
  • Ο γαπ, ο γατομαμής, μετά την μπλόφα "προσέξτε γιατί παραιτούμαι" τώρα έχει όλο το πεδίο ελεύθερο. Να υπενθυμίσω ότι μόλις είχε εκλεγεί όταν έκανε πρόταση στους οικολόγους να αναλάβουν τα του περιβάλλοντος, όμως αυτοί αρνήθηκαν: ούτε κι αυτοί συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων χωρίς καρέκλα, έδειξε περίτρανα ο γαπ.... Ουσιαστικές προτάσεις ή εναλλακτικές δεν υπάρχουν από πουθενά, ούτε καν από τα ευρωπαϊκά μυαλά.
  • Ο γαπ είναι μόνος, με ότι αυτό σημαίνει.
  • Βέβαια, είμαι κι εγώ, αλλά αυτή τη στιγμή έχω να πλύνω κάτι χαλιά και να σιδερώσω δυό πλυντήρια, οπότε την παρασκευή πάλι θα είμαι διαθέσιμη.
  • Τώρα, για να μην έχετε αγωνία για τα παρακάτω, θα σας πω εγώ τι θα γίνει διότι κανείς από όλους αυτούς τους γραβατωμένους (γειά σου ρε λοβέρδο με τη παπαγαλί γραβάτα!) δε θα σας πει την αλήθεια, παρόλο που κι από μόνοι σα κάτι έχετε πάρει πρέφα.
  • Καταρχάς, θα έχουμε κι άλλη υποβάθμιση των πάντων. Το μόνο που θα αυξάνει θα είναι η ανεργία για κάποιο διάστημα.
  • Θα γίνονται κάποιες αλλαγές αλλά μέχρι να παράγουμε πλεόνασμα θα πρέπει πρώτα να έχουν εξυγειανθεί δυο-τρία πραγματάκια και μετά να δοθεί ρευστότητα αλλιώς ρισκάρουμε την κατρακύλα στα ίδια πρότυπα των "πακέτων" και των "συγχρηματοδοτήσεων" και άλλες τέτοιες ευρεσιτεχνίες ελληνικές: αν είναι να εκμεταλλευτούμε τον κοσμάκη, θα πρέπει να το κάνουμε με τον ευρωπαικό τρόπο.
  • Κάποια στιγμή, από ευρώπη, θα έρθει ένα μπουγιουρντί: τα δανεικά τέλος. Δεν θα έρθει μέχρι να βρεθεί τρόπος να βγάλουν την ουρά τους από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά το σίγουρο είναι ότι κάποτε θα έρθει.
  • Ό,τι αλλαγές έχουμε να κάνουμε, πρέπει να προλάβουμε να τις κάνουμε εώς τότε.
  • Οι αλλαγές πρέπει να αφορούν τα πάντα, από την πρωτογενή παραγωγή, την αοζ, το τραπεζικό σύστημα, την ενέργεια, τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, την παιδεία, τα πάντα.
  • Ευτυχώς, τόσο μαντάρα τα έχουν κάνει οι οι πολιτικοί μας και τόσο πολύ τα μπουρδούκλωσαν όλα, που για να ξεμπερδευτεί αυτός ο γόρδιος δεσμός χρειάζεται πολύυυς καιρός.
  • Φέεετα!

6 σχόλια:

  1. Η αναπόφευκτη συνεργασία των δύο κομμάτων θα γίνει μετά τις αναγκαστικά επερχόμενες εκλογές με την διαφορά ότι τότε θα έχει ο Σαμαράς την καυτή πατάτα στο χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς.

    Τίποτα από όλα αυτά δε με ικανοποιεί, αλλά τι να κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το διάβασα κάπου ,μου αρεσε,το μεταφέρω,"ο μόνος Σαμαράς που θα είχε πιθανότητες να κυβερνησει την Ελλάδα δεν ειναι ο Αντώνης αλλά ο...Τρύφωνας:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχα!
    κάτι τέτοιο σκέφτηκε και ο άπος

    http://aposargentino.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

    Τουλάχιστον θα γελούσε το αχείλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έπρεπε το περίφημο0 3+3=0 να γίνει -άπειρο για να γίνουν αλλαγές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!