Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τώρα. Πάμε.

  • Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όσοι με διαβάζετε καιρό, είμαι χαιρέκακο και εκδικητικό άτομο. Πολύ.
  • Κοίταζα, ειδήσεις, πριν από ένα λεπτάκι, τη στιγμή που κάποιος από τον οτε δήλωνε πως ξεπουλιέται ο εθνικός πλούτος.
  • Μόνο που δεν μας εξήγησε πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται "πλούτος" ένας οργανισμός που παρουσιάζει μονίμως και απαράλλαχτα έλλειμα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες.
  • Θα ήταν πλούτος εάν τα έξοδά τους ήταν μικρότερα από τα κέρδη τους, όμως αυτοί είχαν προνόμια, είχαν άδειες επί αδειών, είχαν υπερωρίες ψεύτικες και κοπάνες και τριήμερα. Λέσχη Ιστιοπλοΐας του ΟΤΕ, σας λέει τίποτα αυτό? Και της ΔΕΗ.
  • ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!!!!
  • Ποιά ιδιωτική επιχείρηση που παρουσιάζει έλλειμα επί δέκα έτη, μπορεί να έχει λέσχη ιστιοπλοίας, μου λέτε? Μήπως υπάρχει λόγος για αυτό?
  • Μήπως, υποθέσεις κάνουμε, μήπως λέω, μαζεύτηκε εκεί μέσα η σάρα και η μάρα του κάθε βουλευτή? Μήπως η οργανισμός αυτός δίνει και προνόμια όπως δωρεάν τηλέφωνο ή παροχή ηλεκτρικού, μήπως οι εργαζόμενοι εκεί μέσα, δε φτάνει που μπήκαν με τον τρόπο που μπήκαν, αλλά δεν είχαν το φιλότιμο να κάνουν μία δεκάρα δουλειά, να μάθουν πως δουλεύει εκείνο το ρημάδι το ίντερνετ που ακόμα σε πάνε από τον άννα στον καΐάφα για μία απλή αλλαγή τηλέφωνου ή ημέηλ?
  • Λέω εγώ τώρα....
  • Να πως γίνονται τα ελλείματα κίκοπα.
  • Γιατί ο πολιτικός είναι αυτό που είναι, όμως μέσα στις δεκο και στους οργανισμούς, μπαίνουν οι γιοί των προηγούμενων, οι ημέτεροι και όλοι γνωρίζουμε ότι μαζί με την ολυμπιακή είναι κατεξοχήν ημετεροθήκες, αυτές οι υπηρεσίες. Γιατί μπορεί οι πολιτικοί να είναι καθάρματα όμως αυτός που τσίμπησε τη θεσούλα έδωσε δικαίωμα σε κάτι τσογλάνια να λένε πράγματα όπως μαζί τα φάγαμε, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ! Γιατί ο τύπος που τσίμπησε τη θεσούλα, είναι και αυτός πουλημένος, απλά το αντίτιμο αλλάζει, το αδίκημα όμως είναι το ίδιο.
  • Και ξέρεις κάτι?
  • Τόσα χρόνια, όλα αυτά τα ανέχτηκα.
  • Ανέχτηκα την υπάλληλο του ΟΑΕΔ που μου έφαγε τα λεφτά και εξαφάνισε τα χαρτιά μου για να μην υπάρχουν στοιχεία, και μετά κυκλοφορούσε με τα ταγιεράκια τα ιταλικά, δεν της αρκούσε το διχίλιαρο μηνιαίως, βλέπεις.
  • Ανέχτηκα τους γιατρούς που παίρνανε από τους τύπους με τα βαλιτσάκια μίζες για να με φλομώνουν στα φάρμακα, και μετά σου λέγανε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και ότι δε βγαίνουν να πάνε για σκι φέτος, με τα δικά μου λεφτά εις βάρος της δικής μου υγείας.
  • Ανέχτηκα τους άχρηστους που μπήκανε μέσω συγγένειας στο δημόσιο και δεν είχαν το φιλότιμο να μάθουν τη δουλειά που κάνουν, κι από πάνω έκλεψαν και τη δική μου, αυτοί δύο δουλειές κι εγώ καμμία.
  • Ανέχτηκα το σνομπισμό εκείνων που είχαν μισή μέρα δουλειά και πληρώνονταν τα διπλάσια, ανέχτηκα, ανέχτηκα, ανέχτηκα, ανέχτηκα.
  • Ναι, ρε! Μαζί τα φάγατε!
  • Ναι, ρε Γιώργο, για αυτό σε ψήφισα.
  • Μη φοβάσαι τίποτα.
  • Σπάστα όλα
  • Πάμε!

13 σχόλια:

  1. Εγώ σκέφτομαι τα κακόμοιρα έθνη της Ευρώπης, της Αμερικής κ.ά. Πώς ζουν χωρίς εθνικό τηλεπικοινωνιακό φορέα, χωρίς δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, χωρίς δημόσια επιχείρηση ύδρευσης; Πώς ζουν όλοι αυτοί έχοντας ξεπουλήσει προ πολλού τον εθνικό τους πλούτο; Φαντάζομαι ότι θα τους έχει ρημάξει η φτώχεια. Πώς και δεν μας ζήτησαν ακόμη δανεικά εμάς που τον έχουμε τεράστιο τον εθνικό πλούτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να τα λεμε 100% ακριβως, η δεη και ο οτε παρουσιαζουν οντως κερδη. Δεν ειναι ζημιογονες επιχειρησεις. Τα κερδη τους ειναι οριακα μικρα, αλλα ειναι κερδη.

    Αν λειτουργουσαν με ευρωπαικα κριτηρια, θα επρεπε να παρουσιαζουν κερδη πολλων δις - αντι για τα ψιχουλα που παρουσιαζουν τωρα.

    Οπερ σημαινει, οτι οι συλλογισμοι σου στο ποστ ειναι σωστοι. Μας (κατα)κλεβουν.
    Απλα μας κανουν την "χαρη" να μην πρεπει να καλυψουμε και τα ελειμματα τους απο πανω - οπως γινεται σημερα με τον οσε και την ολυμπιακη παλιοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή όλοι αυτοί μπήκανε μόνοι τους με το έτσι θέλω λες, ε????
    ΤΈζησα να το ακούσω κι αυτό!!!
    Μπράβο τους που εκβίασαν και μπήκαν στο δημόσιο και που ανάγκασαν τους πολιτικάντηδες να τους κανουν τα χατήρια!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!
    Έχει απόλυτο δίκιο λοιπόν ο Πάγκαλος και με τέτοιους ψηφοφόρους καλά κανει και ο Τζέφρυ και ξεπουλάει όλη την Ελλάδα!
    Μπράβο γιατί αποδεικνύεται πως ότι και να γράφει μια δανειακή σύμβαση, ακόμα και για την παραίτηση από οποιαδήποτε ασυλία, ο λόγος του "Έλληνα" έντιμου πρωθυπουργού φτάνει για να πείσει!
    Εμπρός λοιπόν να πουλήσουμε και τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ για μερικά εκατομμύρια ενώ η αξλια τους είναι δις! Εμπρός λοιπόν! Και όταν δεν θα 'χει μείνει άλλο για ξεπούλημα-χάρισμα να σε δώ να κουνάς το σημαιάκι του ΠΑΣΟΚ, ακόμα!

    Λοιπόν, πριν ξαναγράψεις οτιδήποτε κάνε έναν κόπο και διάβασε τη δανειακή σύμαση που ακόμα δεν έχει απικύρωθεί από τη βουλή, έτσι?
    Γιατί να κάθομαι να εξηγώ τα αυτονόητα είναι και λίγο ψυχοφθόρο και δεν αξίζει!
    Μετά τα λέμε πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kikop, δεν τους ανάγκασε κανείς. Ζητήσανε, μερικοί γονατιστοί και φιλώντας κατουρημένες ποδιές, να μπούνε.
    Και εφόσον μπήκαν, έστω κι έτσι, δεν φρόντισαν να είναι ευσυνείδητοι, ούτε καν έμαθαν τα στοιχειώδη για τη δουλειά τους.

    Μιλάω από προσωπική πείρα, από χρήματα που έχω χάσει, εις βάρος της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης μου, μιλάω για γνωστούς που δουλεύουν εκεί, μιλάω για το πως έβαλαν τα παιδιά τους μέσα.

    Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί σου, όμως τα πράγματα που έζησα ήταν αληθινά, δεν τα φαντάστηκα. Και τα βαρέθηκα, κίκοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο για τη δανειακή σύμβαση, ούτε εσύ ούτε εγώ γνωρίζουμε αρκετά για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.


    Άλλωστε, όπως και να έγινε, αν δεν ήταν η δανειακή σύμβαση, όλα θα συνεχίζονταν και ούτε εσύ ούτε εγώ θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τίποτα.

    Σιχαίνομαι που το λέω, αλλά από τους εγχώριους σωτήρες, έπαψα να περιμένω οτιδήποτε.

    Θα μπούν λέει να εισπράξουν ότι δεν εισπράχθηκε από τις εφορίες.

    Γουστάρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και δύο πολύ παλιές ιστοριούλες για τις ΔΕΚΟ.
    Η πρώτη.
    Προ πολλών-πολλών ετών ένας πελάτης μου επιχειρηματίας, ο κ. Α., αγόρασε ένα εξοχικό σπίτι στην Αττική. Ζήτησε να βάλει τηλέφωνο. (Πολύ πριν των κινητών..). Το αρμόδιο γραφείο του ΟΤΕ τον ενημέρωσε ότι ο κατάλογος αναμονής ήταν μεγάλος, προβλεπόταν αναμονή 4-5 ετών… Ο κ. Α. ο οποίος ήθελε να ησυχάζει τα Σαββατοκύριακα, χωρίς τηλέφωνα για να μην τον βρίσκουν δεν στενοχωρήθηκε, αντιθέτως μάλλον χάρηκε. Παρά ταύτα, λόγω κυρίως επιμονής των παιδιών του, έκανε αίτηση. Μετά από άκαρπα 7-8 χρόνια αναμονής η σύζυγος του πελάτη μου, η κ. Α., υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια, και ο κ. Α., ενδιαφερόμενος πλέον για την ύπαρξη τηλεφώνου, εζήτησε από το τοπικό γραφείο του ΟΤΕ πληροφορίες για την πορεία της αιτήσεώς του και, εφοδιασμένος με τα σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά, και επίσπευση της συνδέσεως. Εκεί επληροφορήθη κατάπληκτος ότι από 3ετίας και πλέον του είχαν ικανοποιήσει την αίτηση και συνδέσει το σπίτι του! Του έδωσαν μάλιστα και τον αριθμό της τηλεφωνικής συνδέσεως, η οποία δεν υπήρχε στον κατάλογο του ΟΤΕ επειδή εφέρετο ότι είχε δηλωθεί ως απόρρητος !!
    Το τηλέφωνο βεβαίως λειτουργούσε σε άλλο σπίτι με άσχετο ιδιοκτήτη ο οποίος προφανώς είχε «ενδιαφερθεί» πιο αποτελεσματικά…
    Η δεύτερη.
    Στις προαγωγές σε κάποια ΔΕΚΟ τα έτη 1977-1981 η τότε Κυβέρνηση είχε, προς αποφυγή αυξήσεως του κόστους λειτουργίας της, θεσπίσει ανώτατο αριθμητικό όριο προαγωγών σε κρίσιμους βαθμούς. Τι έκαναν τότε τα σαΐνια της ΔΕΚΟ , σε αγαστή υπερκομματική σύμπνοια και υπό την επίνευση των συνδικάτων. Πχ έπαιρναν από την Κυβερνητική Επιτροπή άδεια να προάγουν σε συγκεκριμένο βαθμό 50 υπαλλήλους. Τι έκαναν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια; Προήγαγαν 50, αλλά παραμέριζαν την σειρά αρχαιότητος και χωρίς λόγο τους ενδιαμέσους υπαλλήλους. Αυτοί προσέφευγαν στα Δικαστήρια και κέρδιζαν τις δίκες. έπαιρναν τον βαθμό από το Δικαστήριο και αναδρομικώς και τους μισθούς τους!!
    Έτσι εάν από την Διοίκηση είχε προαχθεί στον συγκεκριμένο βαθμό και ο 100ος του πίνακα οι 50 έπαιρναν το βαθμό από την Υπηρεσία και άλλοι 50 από το Δικαστήριο με αναδρομικές μάλιστα αποδοχές!!
    Το αστείο δε είναι ότι στο Τμήμα που εξεδίκαζε τις εργατικές διαφορές στο Εφετείο Αθηνών υπηρετούσε τότε και ένας πολύ μορφωμένος και αντικειμενικός φίλος μου Δικαστής (που είχε εν συνεχεία λαμπρή σταδιοδρομία) και ο οποίος αργότερα μού εξιστορούσε την κακοδιοίκηση της ΔΕΚΟ και πως το Δικαστήριο διόρθωνε τις αδικίες χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι γινόταν οργανέτο της υπερσυνδικαλιστικής μαφίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ιστορίες πολλές. Κύριε Βαρδάκα, θα επαναλάβω το ίδιο που έλεγα από τότε που άρχισα το μπλογκ: αυτή την ελλάδα την βαρέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαιρέκακο και εκδικητικό πλάσμα, στις έντεκα ιουνίου θα είμαι στην πρέβεζα.
    βρες μου ξενοδοχείο και στείλε το τηλέφωνο να κλείσω δωμάτιο.
    και φυσικά κανόνισε να σε δω. και τα κουτσούνια σου βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασε αυτό για μια γρήγορη ενημέρωση:

    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και πού ήταν ο κύριος αυτός τότε? Πού ήταν όλοι αυτοί που τώρα φωνάζουνε?

    Αυτά που μου λές τα ξέρω, και δεν τρέφω καμμία αυταπάτη. Σε κανενα σημείο οποιασδήποτε αναρτήσεως από τότε που ξεκίνησα στο μπλπογκ δεν ισχυρίστηκα ότι υπάρχψουν άγγελοι και αηβσίληδες.
    Όμως που ήταν αυτός ο κύριος, ή άλλοι σαν αυτόν όταν υπήρχε καιρός να γίνει κάτι?

    Που ήταν αυτός ο κύριος πέρυσι?

    Πού ήταν όλοι όσοι τώρα αγανακτούν όταν ο χοντρός και ο κρεατοελιάς τα κάναν όλα αυτά?

    Θα σου πω εγώ που ήταν. Ήταν στην ταβέρνα και τρώγανε, χωρίς να φωνάζουν πολύ δυνατά μήπως χάσουν το κέρασμα. Και ΄λέγανε "έτσι είναι το σύστημα, έτσι είναι η ελλάδα".

    Άρα, ο κύριος αυτός, μήπως έχει λόγους που τώρα ξαφνικά μιλάει? Μετά από δέκα χρόνια ενασχόλησής του με τα οικονομικά?

    Κίκοπ, ο θυμός μου είναι απύθμενος, όχι μόνο για όλα αυτά που περιγράφει ο κύριος αλλά και για όλα όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα αυτό αλλά έχουν κάνει τη χώρα μας να πονάει.

    Όμως, αν δεν ήταν η δανειακή σύμβαση, εσύ τώρα δεν θα ήσουν στους δρόμους, αλλά ακόμα θα τρώγαμε με δανεικά, εισαγόμενες σαρδέλες και ντομάτες τουρκίας με ελαιόλαδο ιταλίας. Και θα πληρώναμε με διακοποδάνειο.

    Η απογοήτευσή μου φτάνει μέχρι τα μπούνια και από τους έλληνες δεν περιμένω τίποτα άλλο από το να μαιμουδίζουν τους ισπανούς, τους, αιγύπτιους, και όποιον κάνει μία εξυπνάδα.

    Ως εκεί.

    Φωτιά και μπούρμπερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζημιογόνες επιχειρήσεις;;;
    Μακάρι να υπήρχαν τέτοιες ιδιωτικές επιχειρήσεις καλή μου. Απλά καλύτερη οργάνωση χρειάζονται και αν δεν είχαν ξεπουληθεί, δεν θα είχαμε ως κράτος το έλλειμα που έχουμε.
    Όμως τώρα, απλά θα αυξηθεί το έλλειμα του κράτους μιας και όπως και να το κάνεις, θα χαθούν έσοδα...
    Άλλο να πουλας τα ασημικά, και άλλο να πουλάς τις γκαμήλες που σου αποφέρουν κέρδη...
    Απλά θέμα πολιτικής είνια, όχι οικονομίας. Και η πολιτική θέλει απλά γιγαντομένο ιδιωτικό τομέα. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα και πηγάζουν από αυτή την πολιτική, η οποία δεν είναι και η μόνη, απλά παρουσιάζεται ως πανάκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!