Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Συνεπακολούθως (πρόταση)

  • Αν υποθέσουμε ότι η ευρώπη επιθυμεί ένα κοινό μέλλον, τότε όλα αυτά περί ελλάδας και ισπανίας και άλλα τέτοια, δεν αποτελούν παρά αναβολή του προφανέστατα αναπόφευκτου.
  • Το οποίο έχει ως εξής: δεν μπορεί να είμαστε οι μισοί εδώ και οι μισοί εκεί, δεν είναι δυνατόν να δείχνουμε με το δάχτυλο τις αδυναμίες μας, γιατί όποιος δεν παινέψει το σπίτι του θα πέσει να τον πλακώσει.
  • Και δεν το λέω επειδή ζω στην ελλάδα, αλλά γιατί έτσι είναι τα πράγματα. Ακόμα και αν ξέρεις ότι κάποιος από την οικογένεια έχει κάποια αδυναμία, δε βγαίνεις να το διατυμπανίσεις, γιατί τότε είναι σα να λες στον κλέφτη ποιο παράθυρο είναι με χαλασμένη την κλειδαριά.
  • Αν το κάνεις, αν "δώσεις¨τους δικούς σου, όπως κάνουν τώρα οι πλούσιοι της ευρώπης, τότε μέσω του αδύναμου κρίκου, βάλλεται όλο το σύστημα.
  • Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά πρόφαση.
  • Και χρειάζονται τις προφάσεις οι ευρω-κηδεμόνες για να σκεπάσουν τις ενοχές τους, που τα έκαναν σαν τα μούτρα τους και αντί να πράξουν όπως έπρεπε, έδωσαν δικαίωμα στα λαμόγια να έχουν γνώμη στα του οίκου μας (του ευρωπαϊκού πάντα) με το σημερινό κόστος.
  • Οι πλούσιοι της ευρώπης, για να μη χάσουν την οικονομική υπεροχή τους, κανόνισαν έτσι την νομισματική ένωση ώστε να διατηρηθούν οι ανισότητες, παρόλο που , τύποις, έχουμε κοινό νόμισμα.
  • Το νόμισμα δεν είναι ίδιο, φυσικά, απλά έχει το ίδιο όνομα, όπως το δολάριο της αμερικής με το δολάριο της αυστραλίας.
  • Αν ήταν το ίδιο, τότε θα ήταν ίδια και ένα σωρό άλλα μεγέθη, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι δεν είναι.
  • Το τραπεζικό σύστημα της ευρώπης πρέπει να είναι κοινό, πράγμα που θα γίνει μόνο εφόσον όλες οι χώρες, υγιείς ή μη, ενταχθούν οικειοθελώς στο μηχανισμό στήριξης, χωρίς το δντ και χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση των οίκων που ούτως ή άλλως θα έρθει κι αυτή αν δεν την προλάβουμε.
  • Τι κερδίζουμε με αυτό?
  • Ενοποίηση μίαν ώρα αρχύτερα, εξίσωση και ομαλοποίηση των κοινωνικών και οικονομικών διαφορών σε ασφάλεια, εντός των θεσμών της ευρώπης, αντί για την εκβιαστική αιχμαλωσία των αντίπαλων "κερδοσκόπων" (καλά, με αυτό το "κερδοσκόποι¨είχα γελάσει πάρα πολύ) και ανεξαρτησία από αγκυλώσεις των περιορισμών του παρελθόντος.
  • Και οι αγκυλώσεις είναι πολλές.
  • Για να κάνεις ένα απλό πράγμα, πρέπει πρώτα να συστηθούν εκατό επιτροπές, να ρωτήσεις ένα σωρό παρατρεχάμενους και να διαπραγματεύεσαι αιωνίως.
  • Δεν είναι ανάγκη να γίνει έτσι.
  • Μία οικειοθελής είσοδος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, σημαίνει παράκαμψη αυτών ακριβώς των αγκυλώσεων και ένα άλμα μπροστά από τους οίκους ενοχής, φιτσ και μιτσ και πάει λέγοντας...
  • Εναλλακτικά, η ευρώπη πρέπει να διώξει τα αδύναμα μέλη, διατηρώντας με αυτά μία χαλαρή σχέση, όπως με τα αφρικανικά η ασιατικά κράτη, ίσα-ίσα για να τους εκμεταλλευτούν αναλόγως.
  • Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραδοχή αδυναμίας όμως, και δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν εδώ που είμαστε η ευρώπη έχει τον τσαμπουκά να το κάνει.

6 σχόλια:

  1. Το οποίο έχει ως εξής: δεν μπορεί να είμαστε οι μισοί εδώ και οι μισοί εκεί, δεν είναι δυνατόν να δείχνουμε με το δάχτυλο τις αδυναμίες μας, γιατί όποιος δεν παινέψει το σπίτι του θα πέσει να τον πλακώσει.

    Μεγαλη παρανοηση θα ελεγα.

    Α) κανενας ευρωπαιος σε καμμια χρονικη στιγμη δεν "εδειξε με το δαχτυλο" την Ελλαδα.
    Ο δικος μας ανικανος ξεκινησε να μιλαει για τιτανικους, ναυαγια, διεφθαρμενους λαους (ειναι ο μονος αρχηγος κρατος που εχει ονομασει τον λαο του διεφθαρμενο μπροστα σε ξενους).
    Αυτο το εκανε ουτε 1 μηνα μετα απο τοτε που κερδισε τις εκλογες. Οταν δεν υπηρχε ουτε καν η υποψια ενος δντ στον μακρινον οριζοντα.

    Ειτε ηταν βαλτός απο τους αμερικανους - οι οποιοι αποτελουν φιλαρακια του και την *πρωτη* του πατριδα.
    Ειτε ειναι πολυ ηλιθιος και νομιζε οτι κατηγορωντας την Ελλαδα θα ριξει λασπη στην προηγουμενη κυβερνηση.

    Οταν λοιπον ο ιδιος ο αρχηγος ενος κρατους παρουσιαζει - σε ΕΠΙΣΗΜΕΣ - ομιλιες του την χωρα σαν ναυαγιο και τους πολιτες της σαν λωποδυτες, ΤΙ ακριβως περιμενεις να κανουν οι ξενοι; Οι ευρωπαιοι φταινε που τον πιστεψαν;

    Β) Το στοιχημα της Ευρωπης ειναι γνωστο απο τοτε που κατερευσε ο "υπαρκτος". Το στοιχημα ειναι να επιβιωσει η Ευρωπη απεναντι στην κινεζικη λαιλαπα.
    Μονη της ουτε η Γερμανια, ουτε η Γαλλια, ουτε οι σκανδιναυικες χωρες μπορουν να ανταγωνιστουν τους κινεζους.

    Μια ενωμενη Ευρωπη των 450 εκατομμυριων κατοικων, ισως θα μπορουσε.
    Απο το 1981 η ΕΕ εχει δωσει δισεκατομμυρια επι δισεκατομμυριων στην Ελλαδα, με εναν και μοναδικο σκοπο: να χτισει η Ελλαδα υποδομες, να γινει δυνατή - ωστε να μπορεσει μαζι με τους υπολοιπους ευρωπαιους να αντιμετωπισει την Κινα.
    Τα λεφτα που προοριζονταν για υποδομες εγιναν βιλες σε καμενα δαση και καταθεσεις στην Ελβετια - οπως γνωριζεις πολυ καλα.

    Καποια στιγμη, η ΕΕ αποφασισε οτι δεν ωφελει να ταϊζει μια δρακα νεοπλουτων ελληνων, που λυμαινονται (ακομα και σημερα - και ΜΕ τις ευλογιες του πασοκ) το δημοσιο χρημα.

    Η ΕΕ σταματησε να δινει στους κλεφτες και οι κλεφτες - κατεχοντας την εξουσια στην Ελλαδα - αποφασισαν να τα παρουν απο ολους εμας τους υπολοιπους.

    Συμπερασμα: αν θελουμε λεφτα απο την ΕΕ πρεπει να δεχτουμε μια ευρωπαικη κυβερνηση. Τα εγχωρια ανδρεικελα (μαζι με τους παρατρεχαμενους τους) πρεπει να εξαφανιστουν.
    Το ιδανικο θα ηταν αν τους αναγκαζαμε να μας επιστρεψουν οσα εκλεψαν ολα αυτα τα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά, αυτό ακριβώς δεν επιτυγχάνεται δια της εισόδου στον μηχανισμό στήριξης, δηλ. η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικα ναι. Βαδιζουμε προς μια ευρωπαικη διακυβερνηση.

    Ωστοσο, τα πραγματα ειναι καπως πιο πολυπλοκα.

    α) η ιδεα μιας ευρωπαικης κυβερνησης τρομαζει παρα πολλους. Σχεδον παντου βρισκεις δημοσιευματα του στυλ "η Μερκελ ετοιμαζει το δ' ραιχ", ειτε "απειλειται η εθνικη μας κυριαρχια" και λοιπα παρομοια.

    Προσωπικα βρισκω πολυ ελκυστικη την ιδεα να με κυβερναει η Μερκελ. Οποιοσδηποτε αλλος εκτος του γαπ (και του βαθεος πασοκ και της βαθιας νδ) θα υπηρετουσε καλυτερα τα συμφεροντα της Ελλαδας.

    β) ο γαπ φροντισε να βαλει ΚΑΙ το δντ στην εξισωση.
    Οι ευρωπαιοι ετοιμαζαν την συνοδο κορυφης, με μοναδικο θεμα το πως θα μας χρηματοδοτησουν. Και ΜΟΛΙΣ 2 μερες πριν την συνοδο βγηκε ο ανικανος στο Καστελοριζο και ανακοινωσε οτι χρεωκοπησαμε. Δεν μπορουσε να περιμενει 2 μερες; Δεν ειχαν λεφτα τα ταμεια για 2 μερες;

    Οποτε αναγκασε τους ευρωπαιους να δεχτουν το ΔΝΤ σαν συν-διαχειριστη του ελληνικου προβληματος.

    Το δντ ειναι καθαρα αμερικανικος οργανισμος. Τυπικα, συμμετεχουν 170 (συν κατι ψιλα) κρατη, αλλα μονο η Αμερικη εχει δικαιωμα βετο.
    Τυπικα, ολοι πληρωνουν εναν οβολο στο δντ αλλα μονο η Αμερικη κατεχει δικαιωματικα ενα ποσοστο 16% στην ληψη ολων των αποφασεων και την καταληψη των στρατηγικων θεσεων.

    Κατι τελευταιο: το δντ στελεχωνεται παραδοσιακα απο (πρωην) διευθυντες της goldmann sachs, η οποια εχει στενοτατες σχεσεις με το πασοκ, ηδη απο την εποχη του αντρεα.

    Συμπερασματικα - και για να ξαναγυρισω στην αρχικη σου φραση -, οι ευρωπαιοι ετοιμαζαν/-ουν μια ευρωπαικη διακυβερνηση αλλα ο γαπ ανοιξε την κεκροπορτα υπερ της πατριδας του (εννοω τις ΗΠΑ).
    Και απο το δντ δεν ξεμπλεκουμε ευκολα.

    Υ.γ. Συγνωμη για την πολυλογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα υπερβολικά πολλοί τα βρίσκουν απολύτως λογικά, θεωρώντας ότι πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία κατά του ελληνισμού. Το βλέπω παντού.

    Για τα υπόλοιπο θέλω να σε ρωτήσω κάτι όμως.

    Η ευρώπη ήταν στα αλήθεια έτοιμη να εφαρμόσει ευρωπαϊκή διακυβέρνηση ή μήπως το σχέδιο αυτό προέβλεπε υποβάθμιση του ρόλου της ελλάδας?

    Δεν υπάρχει όριο λέξεων.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομιζω οτι υπαρχει καμμια συνωμοσια. Οι ευρωπαιοι ειχαν δηλωσει απο την αρχη τις προθεσεις τους για την ευρωπαικη διακυβερνηση.

    Αλλωστε το κοινο νομισμα και η κοινη νομοθεσια εκει αποβλεπουν (ειναι κατι που δεν το πολυ-λενε, αλλα το ευρωπαικο κοινοβουλιο μπορει να καταργησει νομους οποιουδηποτε "εθνικου" κοινοβουλιου).
    Ηδη απο προπερσυ ανελαβε το αξιωμα του ο "ευρωπαικος πρωθυπουργος" και για του χρονου ετοιμαζεται ο "ευρωπαικος υπουργος εξωτερικων".
    Δηλαδη κοινη ευρωπαικη αμυντικη τακτικη, ευρωπαικος στρατος (οχι πια ελληνικος, ιταλικος, γαλλικος κλπ).

    Φυσικα, ποτέ δεν υπηρξε ομοφωνια. Την κοινη ευρωπαικη διακυβερνηση αλλοι την θελουν εδω και τωρα, αλλοι δεν την θελουν με τιποτα (φυσικα υπαρχουν και ολες οι ενδιαμεσες διαβαθμισεις).
    Διαφνωνουν λοιπον στο πως και στο πότε, αλλα δεν διαφωνουν στο αν.

    Η ευρωπαικη κυβερνηση ειναι δηλωμενος στοχος. Απο την πρωτη στιγμη (1989 - 1990).
    Ποτέ δεν υπηρξε συνωμοσια. Οσοι πιστευουν σε συνωμοσιες εναντιον της Ελλαδας ειναι βλακες.
    Απλα πιστεψαν οτι η Ευρωπη θα μας πληρωνει αιωνιως επειδη εμεις ειμαστε (δηθεν) οι απογονοι του Περικλη και εχουμε ωραιες μυτες - γι αυτο απογοητευονται σημερα.

    Δυστυχως, μπηκαμε στην ΕΕ και στην ΟΝΕ με την ηλιθια προσδοκια οτι θα μας πληρωνουν για να καθομαστε. Κανενας δεν φροντισε να ενημερωθει (αν και ηταν ολα ολοφανερα δημοσιευμενα) οτι τα λεφτα της ΕΕ μας δινονται για συγκεκριμενους λογους και σημαινουν συγκεκριμενες υποχρεωσεις - κυριως την δημιουργια υποδομων.
    Το οτι εμεις τα μετατρεψαμε σε καταθεσεις στην Ελβετια (για τα λαμογια της εξουσιας) δεν ειναι προβλημα των ευρωπαιων, ειναι δικο μας.

    Κατι αλλο πικαντικο: επειδη τα μικρα ευρωπαικα κρατη φοβουνται τους μεγαλους (Γαλλια, Γερμανια) ολοι οι ευρωπαικοι θεσμοι εχουν διαμορφωθει ετσι ωστε τα μικρα κρατη να εχουν ευκολες πλειοψηφιες.
    Δηλαδη η Ελλαδα με 10 εκατομμυρια στελνει Χ βουλευτες στο ευρωπαικο κοινοβουλιο, ενω η Γερμανια με 80 εκ. στελνει μονο 5Χ βουλευτες.
    Σε ολες τις επιτροπές εχει 1 ψηφο η Ελλαδα των 10 εκ. και 1 ψηφο η Γαλλια των 70 εκ.

    Και σε παμπολλες περιπτωσεις εχουμε δικαιωμα βετο - δηλαδη μπορουμε εμεις τα 10 εκατομυρια νοματαιοι να μπλοκαρουμε εντελως τα 400 εκατομμυρια των ευρωπαιων.

    Με αλλα λογια, αποφασιζουμε εμεις για τις τυχες του γαλλικου λαου. Και αντι να εκμεταλλευτουμε αυτο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονεκτημα, μαλακιζομαστε με θεωριες συνωμοσιας.

    * * * *
    Η ευρώπη ήταν στα αλήθεια έτοιμη να εφαρμόσει ευρωπαϊκή διακυβέρνηση ή μήπως το σχέδιο αυτό προέβλεπε υποβάθμιση του ρόλου της ελλάδας?

    Δεν ξερω το πόσο ετοιμη ηταν / ειναι η Ευρωπη.
    Παντως το ελληνικο προβλημα επιταχυνε τις διαδικασιες. Οι ευρωπαιοι διδαχτηκαν απο το παραδειγμα της Ελλαδας, οτι δεν αρκει απλα να ριχνεις λεφτα καπου.
    Πρεπει να ελεγχεις την χωρα ετσι, ωστε τα λεφτα σου να γινουν δρομοι, σχολεια, ερευνα κλπ. - οχι θαλαμηγοι και αθλητικες ομαδες για τους μεγαλοκαρχαριες.

    Δεν ξερω τι εννοεις "υποβαθμιση του ρολου της Ελλαδας". Αλλα ξερω οτι κανενας δεν εχει συμφερον να υποβαθμιστει η Ελλαδα. Ισα - ισα, που μονο μια αναβαθμισμενη Ελλαδα μπορει να παιξει θετικο ρολο στην Ευρωπη.

    Το επιχειρημα οτι μας θελουν σαν φτηνο εργατικο δυναμικο / σκλαβους ειναι γελοίο. Αν θελουν σκλαβους, θα πανε στην Ινδια και στο Πακισταν. Εκει οι σκλαβοι ειναι φτηνοτεροι, πιο εργατικοι και καλυτερα εκπαιδευμενοι.
    Επισης ειναι διαθεσιμοι κατα εκατομμυρια - ενω εμεις ειμαστε αριθμητικα πολυ λιγοι για τις ευρωπαικες φαμπρικες.

    Δεν μας θελουν για σκλαβους λοιπον. Ουτε εχουν συμφερουν να μας υποβαθμισουν.
    Τωρα αν εμεις υποβαθμιζουμε τον εαυτο μας με τις βλακειες που κανουμε, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωτιά και μπούρμπερη.
    Να καούν όλα, γίνεται?

    http://www.preveza-info.gr/node.php?id=961

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!