Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οι μικρές αρχές λέγονται αρχίδια

  • Οι μεγάλες αρχές είναι αυτές που υποτίθεται ότι διευθετούν τα μεγάλα ζητήματα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και είναι οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί και εν γένει τα ανώτερα στελέχη της διακυβέρνησης.
  • Ωστόσο, όπως οι μέσοι στο ποδόσφαιρο, οι μικρές αρχές (τα αρχίδια) που παρεμβάλλονται ανάμεσα στην υψηλή εξουσία και στον απλό λαό, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δομή και ιεράρχηση μίας κοινωνίας. Πολλές φορές δεν ασκούν εξουσία καθεαυτή, όπως ένας δήμαρχος ή ένας διευθυντής κάποιας υπηρεσίας, αλλά έχουν την οικονομική δυνατότητα να επηρεάσουν καταστάσεις, να κινήσουν νήματα. Σε αυτή την κατηγορία μικρών εξουσιών(αρχίδια) ανήκουν διάφοροι επαγγελματίες, όπως οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι ιερείς, οι δικαστικοί και δικηγόροι, οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί, οι ελεγκτές κάθε είδους.
  • Άσχετα με το αν πρόκειται για δημόσιους υπάλληλους ή όχι, ανάμεσα σε άλλα ο ρόλος των μικρών αρχών(αρχίδια) είναι να διαβιβάζουν μηνύματα από την υψηλή εξουσία προς το λαό και αντίστροφα. Για παράδειγμα, ένας γιατρός σε νοσοκομείο που μπορεί να κάνει κάποια εισήγηση σχετικά με κάποιο λειτουργικό ζήτημα των νοσοκομείων, έχει στο νού του τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις ανάγκες του, αλλά και τα κονδύλια που λαμβάνει το νοσοκομείο από το υπουργείο. Βλέπει και τον παπούλη που έρχεται με κάταγμα από κλωτσιά κατσίκας ή τσίμπημα σκορπιού που μπήκε στη ντουλάπα με τα λιπάσματα, αλλά βλέπει και τον βουλευτή και τον επιχειρηματία.
  • Αυτές οι μικρές αρχές(αρχίδια) λοιπόν, εδώ και καιρό δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε στην Ελλάδα και εκεί εντοπίζεται όλο το δυσλειτουργικό κόστος του κράτους, διότι αυτοί που υποτίθεται ότι δρουν συντονιστικά, επίτηδες και εσκεμμένα μπερδεύουν τα μηνύματα από τον έναν προς στον άλλον για προσωπικό τους χρηματικό ώφελος.
  • Αντί να πουν στους Υψηλά Καθήμενους ότι οι χαμηλά καθήμενοι έχουν αυτό και αυτό το πρόβλημα και ότι η παραγωγή αντιμετωπίζει αυτό κι εκείνο το πρόβλημα, το διογκώνουν και το παραποιούν ώστε να λάβουν μεγαλύτερα κονδύλια ως βοήθεια. Αντί να πούν στους κάτω ότι οι πάνω έστειλαν τη βοήθεια, βάζουν τη βοήθεια στην τσέπη και λένε στους κάτω ότι η εξουσία είναι διεφθαρμένη.
  • Έτσι λοιπόν, οι γιατροί αντί να κάνουν καλά τη δουλειά τους, παίρνουν φακελάκια και σκοτώνουν κόσμο, γιατί δεν τους φτάνουν οι βίλλες και τα εξοχικά που έχουν ήδη. Γιατί για να γίνεις γιατρός, πρέπει εξ αρχής να είσαι πλούσιος, για να μπείς στο κύκλωμα πρέπει ήδη να έχεις πλάτες από κάπου, γονιός ή θείος ή νταβαντζής... Αντί να κάνουν ότι μπορούν, αυτοί που έχουν τα μέσα να βοηθήσουν τον κόσμο, να κάνουν τη διαφορά, αντί να ασκήσουν την εξουσία που τους χαρίστηκε, χαράμι τους, δίνουν και την χαριστική βολή στο σύστημα που τους θρέφει τόσο καιρό, κλέβουν από τις προμήθειες, κλέβουν από τις τροφοδοσίες, κλέβουν από μισθούς που δεν καταβάλουν κλέβουν γιατί δηλώνουν τόσα άτομα προσωπικό αλλά στην πραγματικότητα έχουν δύο νοσοκόμες για εκατό ασθενείς τις οποίες πηδάνε επίσης... Και τώρα που ο κόσμος δεν έχει λεφτά να δώσει, αντί να πουν "Εντάξει, ας κάνουμε τη δουλειά μας τώρα" λένε ότι η κατάχρηση είναι δικαίωμά τους και αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά.
  • Αυτή είναι η μεσαία τάξη? Εκεί στηριζόμασταν τόσον καιρό?
  • Αντί να πει ο διορισμένος δάσκαλος ότι τα παιδάκια που έρχονται δεν έχουν άλλη ελπίδα εκτός από εμένα για να ξεστραβωθούν, τα αφήνουν στη μοίρα τους και εκβιαστικά αποσπούν ιδιαιτεράδικα δίδακτρα για να τα περνούν από τάξη σε τάξη, παράγοντας άχρηστους αριστούχους και σάπιους άνθρωπους που επειδή είναι γιοί κάποιων θα λάβουν και αξιώματα, δηλαδή αρχές μικρές (αρχίδια). Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή μάθημα, όλο τρέχουν σε εκδηλώσεις και συμβούλια και συνελεύσεις κι από τον ένα μήνα μόνο δέκα μέρες γίνεται μάθημα. Και μετά λένε ότι φταίει ο μισθός. Ε, όχι.
  • Αντί ο εφοριακός να πεί ότι εντάξει έχω τόσα σπίτια και τόσα στην τράπεζα, ας κάνω λίγη ρέγουλα, να κάνω ότι δουλεύω για να μη με καταλάβουνε, ας αφήσω λίγο να περάσει χρήμα στο ταμείο που με ταίζει με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους κι από είκοσι μεριές το κλέβω κι από πάνω, ακονίζουν τα δόντια τους πάνω στους μικρούς για να συνεχίσουν να τα παίρνουν από τους μεγάλους, μην και χάσουν τις διακοπές στις κανάριες νήσους αυτά τα χριστούγεννα...
  • Και αυτό αποτελεί καθαρά προσωπική τους επιλογή, χωρίς καμμία βία και χωρίς καμμία ανάγκη να τους πιέζει.
  • Απολύστε, τώρα.
  • Απολύστε τους να μη μας τα τρώνε από δύο μεριές αλλά από μία μόνο και άρετε τη μονιμότητα. Απολύστε τους, ώστε να πάψουν να ταίζουν τα τσιράκια τους στους δήμους και τις επιτροπές, απολύστε τους για να μην έχουν να δίνουν δωράκια δεξιά και αριστερά, απολύστε τους για να μην δίνουν θεσούλες όπου τους βολεύει, απολύστε τους για να μην έχουν ούτε καν αυτές τις μκρές αρχές (αρχίδια).
  • Απολύστε (όχι μετάταξη και αηδίες: απόλυση) τους διευθυντές σε κάθε υπηρεσία/νοσοκομείο/διεύθυνση/σχολείο και βάλτε Ευρωπαίο, Αυστριακό ή Ολλανδό που να μην έχει ούτε σόι ούτε να θεωρεί κεκτημένη και αναφαίρετη τη ρεμούλα. Εναλλαγή αυτών ανά εξάμηνο για να μην τους κάνουμε σαν τα μούτρα μας, και αφήστε τα ήδη ειλημμένα μέτρα να δράσουν, να κάνουν τον κύκλο τους.
  • Να σπάσει αυτή η σατανική μαγιά που σκοτώνει ανθρώπους, που χέζει πάνω στα προνόμιά της και πάνω στη μόρφωσή της και πάνω στα κοινωνικά κεκτημένα των άλλων.
  • Γιατί οι μικρές αρχές ( αρχίδια) αποτελούν τη δεξαμενή για τις μεγάλες αρχές.
  • UPDATE: Σε ένα από τα σχόλια, κάποιος αναφέρει ότι ακόμα και αν γίνουν απολύσεις, αυτές δεν θα γίνουν αξιοκρατικά και ότι πάλι οι ημέτεροι θα κάνουν τη κομπίνα τους και θα την πληρώσουν όπως πάντα οι άνευ μοίρας. Μα, για αυτό πρότεινα απολύσεις διευθυντών αντί υπαλλήλων, και τοποθέτηση ευρωπαίων διευθυντών: για να μην γίνουν εκατό χιλιάδες απολύσεις αλλά χίλιες, οι οποίες θα είναι διαρθρωτικά σημαντικές, δλδ οι νέοι διευθυντές όχι μόνο θα είναι καλύτερα καταρτισμένοι σύμφωνα με κάποιο σχέδιο δράσης, αλλά και θα λογοδοτούν σε όλους ( έλληνες τροϊκάνους, κτλ) και θα εναλλάσσονται ανά εξάμηνο, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για "προσωπικές ερμηνείες" των διαταγμάτων, ούτε για πατέντες, ούτε για χατήρια και παρεκτροπές .

36 σχόλια:

  1. Προσφατη εμπειρια εν Αθηναις σε υπουργειο,σε Διευθυνση 36 υπαλλήλων στις 8.15 το πρωί υπήρχαν μόνο δυο,η μια επειδή ειχε ραντεβού μαζί μου!!!Και όλα αυτά τρεις ορόφους κάτω απ'τα γραφεια της υπουργου!Όπως ευθαρσώς τις αποκάλεσες "αρχίδια",απλώς προσεχουμε το συλλαβισμό "α-ρχί-δι-α",για να μη θεωρηθούμε αθυ(-νθη)ρόστομοι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα ελάχιστα άρθρα σου που συμφωνώ. Καθώς ανήκω και εγώ στα αρχίδια ή ετοιμάζομαι να γίνω, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όντως έτσι είναι.Και συμφωνώ με τις απολύσεις.
    Η μόνη μου επιφύλαξη είναι αν θα γίνουν αξιοκρατικά ή και εκεί κάποια μεγαλοαρχίδια θα απολύσουν τους καλούς και θα αφήσουν τους κακούς, πράγμα που θα τα κάνει ακόμα χειρότερα.
    Σε συνομιλία με τον Άρη, πριν κανά μήνα, αυτό προσπαθούσα να του εξηγήσω όταν του έλεγα ότι είναι μύθος ότι φταίει όλος ο λαός, αλλά ότι έχουμε διαχρονικό πρόβλημα ηγεσίας.Εσύ το ανέλυσες καλύτερα.Εγώ λόγω θέσης μπορώ να σου γράψω 100 σελίδες για το πως ακριβώς γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, ξέχασα να προσθέσω στη λίστα μηχανικούς και αρχιτέκτονες.

    Vad,
    φωτιά και μπούρμπερη!

    ενικολο
    ήσουν από τη στιγμή που άρχισες να ασκείς το επάγγελμά σου. Το αξίωμα (υψηλό ή χαμηλό) διαφέρει μόνο στις αμοιβές.
    Σε προκαλώ λοιπόν να το κάνεις.
    Αν το κάνεις σωστά και με επικοινωνιακή τακτική που να σου εξασφαλίσει συμπαράσταση από το σκηνικό, θα γίνεις ο επόμενος πρωθυπουργός (η υπουργός άμυνας)

    Άμπαν, όχι.
    Κι αλλού είναι καπιταλιστές, αλλά δεν παίρνουν στο λαιμό τους ασθενείς εξ αιτίας μη-λαδώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμπανε, έχεις μία τάση να αποποιείς ευθύνες άλλων.
    Όταν λέμε φταίει το σύστημα λες ότι όχι τα άτομα είναι ανήθικα, κι όταν λέμε ότι τα άτομα είναι για τα μπάζα, τότε λεςότι το συ΄στημα τους αναγκάζει.
    ΟΧΙ!
    Ο γιατρός που άφησε το παιδί να πεθάνει επειδή δεν τον δωροδώκησε, είναι μαλάκας με δική του υπαιτότιητα κι ευθύνη, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος ακολουθεί την ίδια τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ή ο επόμενος δικτάτορας :-).
    Με το βαθμό δεν αλλάζουν μόνο οι αμοιβές.Αλλάζουν (μεγαλώνουν) επίσης :
    α. η ποσότητα των πραγμάτων που εξαρτάται από την ικανότητα ή ανικανότητά σου.
    β. το μέγεθος των πληροφοριών για το σύστημα που είσαι , στις οποίες έχεις πρόσβαση.
    γ.η ηλικία και το μυαλό σου.
    δ. τα παιδιά σου και τα λεφτά που χρειάζεσαι για αυτά.
    ε.οι επισκέψεις σου στους γιατρούς.
    στ. ο ρυθμός απομείωσης της μαχητικής σου διάθεσης.
    ζ. η απογοητευσή σου για τους συναθρώπους οι οποίοι σου δώσαν το αξίωμα και οι οποίοι αποτελούν το λόγο ύπαρξής σου.

    Όλα αυτά οδηγούν :
    α. Τους άτιμους στην αδιαφορία (βλέπε αρχικό σου άρθρο).
    β.Τους έντιμους στην παραίτηση.
    γ.Τους μαλάκες στην αυτοκαταστροφή.
    Αν λοιπόν σκεφτείς τις ανάγκες τις δικές μου κα της οικογένειάς μου , να εύχεσαι να είμαι άτιμος.
    Αν σκέφτεσαι την τιμή μου, να εύχεσαι να είμαι έντιμος.
    Και αν σκέφτεσαι το καλό της Ελλάδας, να εύχεσαι να είμαι μαλάκας.
    ΥΓ : στρατιωτικός & επικοινωνία = 3ης κατηγορίας πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σατανικη μαγεια δεν μπορει να σπασει γιατι μιλαμε για ανθρωπους οι οποιοι πολλοι απο αυτος οντως συμετεχουν σε μασωνικες τελετουργιες τυπου καμπαλα κτλπ οι οποιες ειναι οντως σατανικες. Ολα τα συμβολα, λογοτυπα που χρησιμοποιουνται απο τις μεγαλες εταιριες προερχονται απο αυτο το συστημα μαγειας καμπαλα. Απο εκει παιρνουν εντολες, "δυναμη" και πρατουν ετσι απανθρωπα. Δεν εχουν τοσο αναγκη οι τραπεζιτες του ΔΝΤ τα χρηματα μας που μας παιρνουν παρα κοιτανε να μας σκοτωνουν ηθικα μαζι με οικονομικα. Ποσοι απο αυτους που βλεπουμε στην τηλεοραση, πολιτικοι, τραγουδιστες ηθοποιοι δημοσιογραφοι, μεγαλοεπιχηρηματιες κτλπ ανηκουν σε τετοιους κυκλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ελλαδα φκιασθηκε σαν κρατος για τις αναγκες της στιγμης (να εξυπηρετηση την δυτικη πολιτικη) δεν προγραμματισθηκε η χρηση της επι μακροχρονιου βασεως , γι΄αυτο εχει και τα χαλια που εχει , τα κομματα λειτουργουν σαν συμμοριες , κρατικος μηχανισμος που αποτελειται απο αλητες και ενας λαος ...που "ψηφιζει" και εχει υποστει τα πανδεινα απο τις κυβερνησεις , πιστευω οτι και ο πιο προηγμενος λαος του κοσμου αν ειχε υποστει αυτα που εχει υποστει ο ελληνικος λαος , θα ειχε καταρευσει . γιωργος-λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννη, η απληστία μπορεί από μόνη της να κάνει έναν άνθρωπο αδίστακτο.

    Γιώργο από Λευκάδα,
    Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου. Από την άλλη, από τότε οι έλληνες έχουν προχωρήσει. Έχουν πάει σχολείο, έχουν μάθει γράμματα και έχουν δει και πως γίνονται τα πράγματα, ότι αν δεν πείς για το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.
    Αν οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι είναι οι πιο έξυπνοι και μορφωμένοι και καλλιεργημένοι, όπως οι γιατροί, δεν υποστηρίξουν το λαό που τους τρέφει αλλά αντίθετα τους σκοτώνουν για τα λεφτά, τότε τι να περιμένει κανείς από τους υπόλοιπους?

    Αν ο γιατρός νομίζει ότι αυτός που τον ταΐζει είναι το κράτος, τότε θα μείνει έκπληκτος όταν το κράτος πάψει αν τον ταΐζει και ούτε ο λαός θα έχει να του δώσει τίποτα.

    Και μάντεψε τι:
    αν ένας έλληνας γιατρός πάει έξω, δεν θα μπορεί ούτε κωλοσφούγγι των ξένων δεν θα μπορεί να είναι γιατί έξω τα πτυχία (οι περισσότεροι) τα παιρνουν με την αξία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα συμφωνούσα μαζί σου στην μανία που βγάζεις γιά τους γιατρούς,
    (λες και δεν υπάρχουν δικηγόροι πιχι, που με αποφάσεις που βοηθούν να βγούν ή όχι ,σκοτώνουν (μακροπρόθεσμα όμως)ή αντιπρόσωποι της τιμημένης εργατιάς, που σε ξεζουμίζουν στο άψε σβησε γιά δουλειές που χρειάζονται τα μισά λεφτά, και σου πέφτει κι ο σοβάς στο κεφάλι στο χρόνο απάνω,
    ΑΝ δεν ήξερα ένα σωρό από δαύτους, που έχουν χαραμίσει ζωή και οικογένεια,δουλεύοντας πολύ περισσότερο από πολλούς "ξύστες", και ελάχιστα αμοιβόμενοι.
    Θα ήμουνα μαζί σου επίσης , άν θεωρούσες οτι σέ όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν τα λαμόγια, και με διάφορους τρόπους, σου μπαίνουνε στην τσέπη.φανερούς η όχι.Και όλοι στην τελική σε σκοτώνουνε αργά η γρήγορα.
    αυτός ο λαικισμός με τους γιατρούς, μου θυμίζει τη μανία των εργατών γιά τους κουλτουριάρηδες στη σοβιετία.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όσο γιά τα κωλοσφούγγια που λες, μη ζεις το μύθο σου , έχε υπ όψι σου , πως οι έλληνες γιατροί έξω γίνονται ανάρπαστοι, γιά έναν βασικότατο λόγο που πιθανόν δεν ξέρεις.
    έχουν πολύ περισσότερες θεωρητικές και χρειαζούμενες γνώσεις από τους εξωτερικού.Και είναι εξαιρετικά ψαχτήρια.Τα μεσα τους έλειπαν κάποτε, τώρα τα έχουν κι αυτά.
    Σου εύχομαι, να μη χρειαστείς ποτέ γιατρό στη ζωή σου.Αλλά κι αν χρειαστείς, να μην είναι ολανδός ή σουηδός πιχι.
    αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταλαβαίνω γιατί το παίρνεις προσωπικά και επίσης δέχομαι ότι υπάρχυν και άνθρωποι που αποτελούν εξαιρέσεις.
    Αλλά όσο αποτελούν κλίκα που καλύπτει τις ασχήμιες ο ένας του αλλουνού θέτοντας την ανθρώπινη ζωή δεύτερη κάτω από την προσωπική βολή, θα τα καούνε ομαδικώς, τα χλωρά με τα ερά ένα πράμμα.

    Γιατί, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, φτωχό γιατρό δεν ξέρω. Και γιατρό έχω χρειαστεί και η ζωή μου έχει κινδυνέυσει και ανθρώπων που γνωρίζω κι αγαπώ, και συγκεκριμένα ο πατέρας μου και ο πεθερός μου έπαθε καρδια κι ο νόβας δεν μπορούσε να το διαγνώσει, αλλά το μισθουλάκο τον επαίρνει ντάγκα-ντάγκα γιατί κανείς από τους "υπεύθυνους" δε θέλει να βγάλει το Φίδι από την τρύπα και γιατί οι άλλοι γιατροί, οι μόνοι που πραγματικά ξέρουν, ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.

    Άρα, μπορεί ναι να υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες που είναι το ίδιο και περισσότερο λαμόγια (που αναφέρονται μέσα στο κείμενο) αλλά το σπίτι αμα σου κλέψει ο καλός εκείνος άνθρωπος (βλέπε Καλδή που έχει προσληφθεί και στη Βουλή) τέλως πάντων αγοράζεις άλλο.
    Άμα πεθάνεις όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε λέω ότι όλοι οι γιατροί έστι κάνουν, όμως αυτό που έκανε ο κύριος που περιγράφει ο τζόλι ρότζερ στο λινκ, είναι φόνος.

    Θες κι άλλα?
    Στο ικα ο Δάτσης δεν ξέρει να κάνει διάγνωση και τον έχουνε μόνο για να γράφει συνταγές. Και ο μισθός ντούκου-ντούκου. Ο Σουμαλεύρης έρχεται όποτε του καπνίσει, βρίζει και προσβάλει τους ασθενείς, δουλειά δεν κάνει εκτός από το να λέει στη νοσοκόμα να γράφει συνταγές τις οποίες υπογράφει τυφλά και αν δεν τον προλάβεις μέσα σε αυτό το 10λεπτο, ψάχνεις για ραντεβού τον επόμενο μήνα.
    Χρόνια τώρα. Και ο μισθουλάκος ντίγκι-ντίγκι μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει και επιτροπές....

    Ποιός τους καλύπτει όλους αυτούς? Τους έχει ελέγξει κανένας?
    Για βάλε ένα γερμαναρά διευθυντή να δούμε τι κώλο θα κουνήσουν οι έξυπνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην αγχώνεσαι δημητρούλα μ', η αννούλα φροντίζει τα πανεπιστήμιά μας για να γίνουν οι επιστήμονές (όσοι βγαίνουν βεβαίως βεβαίως γιατί τώρα τελευταία οι φοιτητές δεν στοχεύουν την επιστήμη, αλλά το χρήμα) μας τόσο άσχετοι όσο οι του εξωτερικού (μιας και το εξωτερικό έπαψε να έχει ιδεολογία εδώ και χρόνια και δεν λέει να την ξαναποκτήσει)

    Η αθηνόβια είναι κλασικό παράδειγμα ανθρώπου που πιστεύει την επικοινωνιακή δυσφήμηση κλάδων, όπως αναπτύσσεται από τα μαϊντανούς στυλ πρετεντέρη, λαζόπουλου και άλλων τέτοιων. Τί να κάνεις... αγάπα το φίλο σου με τα ελαττώματά του και απλά ρίχτου την σπόντα μπας και τα δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε άμπαν, αφού τα βλέπω να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μου, θα με βγάλεις τρελη τώρα?
    Ο πεθερός μου είχε τρείς εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο και διάγνωση δεν του έκαναν! Μαλιστα ο γιατρός του είπε ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη!

    Όταν γέννησα, δε με κοίταξαν ούτε με βοήθησαν παρά μόνο μου λέγανε μην ανησυχείς για τίποτα μέχρι που έπαθε σπασμούς το μωτρό και τρέχαμε στα γιάννενα μέσα στα μεσάνυχτα, γιατί ο παιδίατρος δεν μας έδινε θερμόμετρο να μετρήσουμε οιίδοι το παιδί.
    Ξέρεις τί σημαίνει ότι το μωρό μου κόντεψε να πεθάνει ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ? Επειδή ο γιατρός βαριόταν!

    Κι αυτό επικοινωνιακό ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορώ να συνεχίσω για πάντα, απλά και μόνο με όσα έχω ζήσει η ίδια, όπως όταν ο οδοντίατρος μου χάλασε επίτηδες υγιές δόντι, βουτώντας τον τροχό πρώτα στο δόντι για το οποίο τον είχα επισκεφθεί και μετά κατευθείαν στο υγιές από την άλλη μεριά.

    Μην τολμήσεις να μου πείς ότι πρόκειται για επικοινωνιακό κόπο ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μην είσαι σίγουρη πως μπορείς να αγοράσεις άλλο.
    μπορεί αυτή η απώλεια της μοναδικής σου περιουσίας, να σε σκοτώσει ωραιότατα, με κανά καρκίνο, με καμμιά καρδιά, με κανά εγκεφαλικούλι.Μη τα αρχίσουμε αυτά τώρα.
    όσο γιά το άν δεν ξέρεις φτωχό γιατρό, που δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να ειναι
    είσαι μιά χαρά, εγώ δεν ξέρω φτωχό
    ταξιτζή, φτωχό μπιτόρο,φτωχό πλακά,φτωχό υδραυλικό, φτωχό ηλεκτρολόγο, αν το πάμε έτσι απο κει που τόπιασες, δε θα πάει πουθενά.
    και όχι δεν μιλάω προσωπικά, και ξέρεις τη γνώμη μου γιά πολλούς γιατρούς.Αλλά δεν είναι περισσότεροι από τους άλλους κακούς των άλλων επαγγελμάτων.
    Γιά την ανοχή των άλλων; Θα ήθελα και γω να μείνουν έκθετοι, αλλά οταν μου εξήγησε φίλος το γιατί , το βούλωσα.ωραία μου λέει, είναι κουλός, τι θες να κάνω; να μη τον καλύψω εργασιακά; αυτός θα τους ξεκάνει όλους.
    Έχεις σκεφτεί ποτέ , πως οι πρώτοι που την πληρώνουν σε παραπάνω δουλειά ΄και σε υγεία, δεν είναι ο κοσμάκης αλλά οι συνάδελφοί τους που τους καταγγέλεις σαν συνυπεύθυνους;
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό, Δήμητρα, θα χρειαστεί να μου το εξηγήσεις, για μην πέφτω θύμα της επικοινωνιακής τακτικής και της προπαγάνδας.(Δεν είναι ειρωνία)

    Αλλά εδώ δημοσίως. Ποιό είναι το ώφελος του να καλύπτεις έναν που δεν πληροί τις προυποθέσεις και πως αυτό σε βλάπτει (όχι εσένα προσωπικά αλλά γενικά τον συνάδελφο γιατρό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ναι ρε αθηνούλα; περίμεναν;
    κι η΄κόρη μου στην ολανδία με το φοβερό σύστημα, πήρε σειρά εξάμηνη γιά τη μαστογραφία, και η φιλενάδα μου στην ιταλία, νοσοκόμα ούσα, γιά να κάνει φυσιοθεραπεία σε σπασμένο δάχτυλο, πήρε σειρά μετά από 4 βδομάδες, με κίνδυνο να της αγκυλωθεί.Αλλά δεν σκέφτηκε να κράξει , γιατί αυτοι ως πιό παρακατιανοί, αντιλαμβάνονται πως στο σύστημα, μπαίνουν πολλοί.
    Αλλιώς, υπάρχει και το όξω.Σου λέει ο ολανδός διευθυντάς, άμα βιάζεσαι μανδάμ, πλέρω.
    η ασφάλιση που είμαστε υποχρεωμένοι να σου παράσχουμε σύμφωνα με αυτά που πληρώνεις,αυτή είναι.
    που μεταξύ μας, χίλιες φορές να κάνουνε κι εδώ, και να μπούνε στη σειρά άπαντες, και όχι πότε με τους γνωστούς και πότε με τα πενηντάρικα να μπαίνουν να κάνουν τη δουλίτσα τους μέσα στη βδομάδα.
    και στην εφημερία του κάθε κορόϊδου
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις.
    οταν ένας σε μιά κλινική ΄΄ενας είναι άχρηστος, άρα και επικίνδυνος, και οι υπόλοιποι πέντε της κλινικής πιχι το ξέρουν,
    για να μην την πληρώσει ο αρρωστος, επωμίζονται και την δική του δουλειά με τα ίδια λεφτά εννοείται.Γιά το καλό του κόσμου που τους βρίζει.Εν γνώσει τους το κάνουν.Είναι χοντρόπετσοι πιά, και τόχουν συνηθίσει.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δεν το κατάλαβα αυτό το δημοσίως..
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. παρόλο που, όπως είπα, στο άρθρο συμφωνώ απόλυτα, βλεπω ότι στα σχόλια εκφυλίζεις την ανάλυση.
    Γενικεύεις και παραλογίσεσαι.
    α. Εσύ στη δουλειά σου αποφεύγεις να είσαι όλα αυτά που αποδίδεις στους άλλους?Πχ αν ήσουν Σουηδέζα μπορεί να διέθετες καλύτερες τιμές στους πελάτες, με καλύτερα σκάφη και καλύτερα γραφεία και καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες.Αν απαντήσεις πως αυτό σκόπευες αλλά δε σε αφήνουν τα συμφέροντα και το σύστημα, τότε το ίδιο μπορεί να σου πεί και ένας γιατρός.Και αν μου πείς ότι εσύ δεν πληρώνεσαι από το δημόσιο, θα σου πω ότι οι φόροι που δεν μπορείς να πληρώσεις και ο τουρισμός που δεν έρχεται είναι εις βάρος του δημοσίου.
    β. Όταν λες να έρθουν ξένοι διευθυντές, ποιός εννοείς ότι θα τους φέρει?Μήπως να φέρουμε και έναν Σουηδό Πρωθυπουργό?Και αυτόν ποιός θα τον φέρει?Μήπως να πούμε στους Σουηδούς ότι θέλουμε να γίνουμε υπήκοοι?
    Εν πάσει περιπτώση, η αρχική ανάλυση είναι τέλεια. Προσπάθησε να αφαιρέσεις εμπάθεια, διάθεση υπεραπλούστευσης και σύνδρομα καθώς και ιλαρότητα και θα έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα είναι το ιλαρό, ότι ενώ εγώ μίλησα γενικά για τη διαφθορά, ο κάθε ένας από εσάς το πήρε προσωπικά (μυγιάστηκε) με αποτέλεσμα να αυτο-καρφωθείτε από μόνοι σας.

    Στην αρχική ανάρτηση αναφέρθηκαν όλες οι πηγές μικρής εξουσίας, με έμφαση στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς διότι α)αφορμή δόθηκε από την ανάρτηση του τζόλι ροτζερ και β)είναι τα δύο σημαντικότερα πράγματα μετά το φαγητό: υγεία και μόρφωση.

    Δήμητρα, δεν είπα να πεθάνουν οι γιατροί ούτε να κλείσουμε τα νοσοκομεία, αλλά να βεβαιωθούμε, με ελέγχους αυστηρούς και τακτικούς, ότι οι ζαβολιάρηδες δεν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζαβολιές, είτε πρόκειται για γιατρούς είτε για όλους τους υπόλοιπους που αναφέρονται στο ποστ.

    ε νικολο, είναι εντελώς παράλογο αυτό που κάνεις, αυτό που έκανε και η δήμητρα, να εξισώνεις τη σπουδαιότητα του ιατρικού επαγγέλματος με αυτή ενός υδραυλικού ή ταξιτζή. Ή ενός ξενοδόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η κρατικοδίαιτη μεσαία ελληνική τάξη δεν ανέπτυξε ποτέ ούτε πραγματική εθνική συνείδηση, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε υπευθυνότητα ή αίσθηση του ρόλου της στην κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επίσης (συνέχεια προς ενικολο) ήδη η εργασία σε ευρωπαίους ήδη επιτρέπεται, όπως πχ έχουμε δάσκαλους ξένων γλωσσών από ευρώπη. Ασιάτες γιατροί ασκούν εδώ και χρόνια στην Πρέβεζα και μάλιστα κάνουν και πολύ καλή δουλειά. Γιατί όχι και σε διευθυντικές θέσεις όπως στις μεγάλες εταιρείες?

    Στην Γερμανία κάποια πόλη εξέλεξε έλληνα δήμαρχο και κάποιο κόμμα έχει έλληνα αρχηγό.
    Εντός ευρωπαικής ένωσης, είναι νόμιμο και θεμιτό.

    Εκτός και αν μου πείς ότι οι έλληνες που ασκούν τις μικρές αρχές (αρεχίδια) θα συνετιστούν και θα πάψουν να κάνουν ρεμούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και, το σημαντικό, αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, να τη χάνουν ή να υποβιβάζονται, αντί να διατηρούν θέσεις μισθούς και δικαιώματα παρά τη ζημιά που προξενούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ουτε όλοι οι γιατροί ειναι ίδιοι, ούτε όλοι οι δάσκαλοι κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.
    Αντι να δούμε πώς θα διορθωθούν γρήγορα τα κακώς κείμενα, πέφτει μίσος για τους ΔΥ. Δηλαδη, πονάει κεφάλι, κόψει. Πονάει αρχίδι, κόψει.
    Παρ'το αλλιώς, σου βγαίνει πολύ μίσος και δεν προτείνεις λύσεις, μάλλον δεν σε διόρισαν γι αυτό, ουτε κι εμένα αλλα δεν μισώ τους ανθρώπους ούτε τα αρχίδια, σαν πολύ τα υποτιμούμε τα αρχίδια, που χωρίς αυτά δεν θα είχαμε απογόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μίσος?
    Δεν ξέρεις τί είναι μίσος. Μίσος είναι να θέλω να βγάλω μία απλή άδεια και να μου την καθυστερούν έξι μήνες ( και περισσότερο) για να μου αποσπάσουν δωροδωκία, τη στιγμή που έχω δάνεια να τρέχουν και η σεζόν του επαγγέλματός μου είναι τρείς μήνες, δλδ η κάθε μέρα που περνάει με βάζει όλο και πιο μέσα επειδή κάποιος θεωρεί ότι αδικείται που λαμβάνει πεντέμισι χιλιάδες το μήνα.

    Ωστόσο, επαναλαμβάνω κάτι που δεν δείχνετε να καταλαβαίνετε.
    Δεν είπα να απολυθούν οι ΔΥ ούτε να τους σκοτώσουμε.
    Η πρότασή μου είναι αυτό που υπαγορεύει η κοινή λογική, δλδ αν κάποιο διευθυντικό στέλεχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, είτε να υποβιβάζεται είτε να απολύεται, ώστε να μην εμποδίζει την καλή λειτουργεία της υπηρεσίας και να σταματήσει η επιχείρηση (νοσοκομείο, σχολείο, υπηρεσία) να χάνει, να ζημιώνεται από τις κακής ποιότητας υπηρεσίες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. http://greekrider.blogspot.com/2010/11/blog-post_5197.html

    Για διαβάστε στο λινκ πόσο κοστίζει το απλό άνοιγμα μίας επιχείρησης, και πείτε μου γιατί κάποιος να συνεχίσει να ξεπατώνεται για να επιχειρεί στην ελλάδα, να πληρώνει φόρους, τη στιγμή που άλλοι ρουφάνε πόρους κάτω από το τραπέζι και πως στο καλό ένας επιχειρηματίας πρέπει μετά από όλα αυτά ΚΑΙ να δωροδωκήσει ΚΑΙ να επιβιώσει ΚΑΙ να δώσει το κέρδος του στην κοινωνία για υπάρχουν οι κοινωνικές παροχές.

    Το ξέρετε ότι οι ΔΥ δεν πληρώνουν φόρο? (στην ουσία, τυπικά, ....όλοι ξέρουμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ... Χα χα , να ...αυτοκαρφωθούμε; που να αυτοκαρφωθούμε ... μήπως είμαστε στην παρανομία και δεν τόχουμε καταλάβει; έλεος πιά με τους χαρακτηρισμούς.
    η λέξη μύγιασμα, παραπέμπει σε αμαρτήματα, κοινώς λερωμένη φωλιά..Και γω δεν θεωρώ πως επειδή δεν εναρμονίζομαι με την απόλυτη και επικίνδυνη θέση σου, υποπίπτω σε οποιόδήποτε αμάρτημα.
    Θα μπορούσα να αναρωτηθώ και γώ μιά και πιάσαμε τις μύγες, τι αλογόμυγα σε τσίμπησε,αλλά προτιμώ να το πάρω αλλιώς.
    Έχεις πολύ εύκολη την χρήσι ταμπελών, (μπορώ να υποψιαστώ από που σου έχει μείνει) να τις καρφιτσώνεις όταν ξεμενεις από επιχειρήματα σε όποιον σε ενοχλεί. αλλά πίστεψέ με,δεν ιδρώνει το αυτί μου από τέτοια παλιά.
    Όσο γιά τις εξισώσεις επαγγελμάτων;
    γιατί παρακαλώ, οι δικές σου αυθαίρετες απόψεις και παραδείγματα υπολείπονται των δικών μου;Και επειδή εσύ θεωρείς πως μόνο ένας κακός γιατρός μπορεί να σε βλάψει, μάθε, πως στη ζωή μπορεί να σε βλάψει μακροχρόνια αλλά εξ ίσου βλαβερά, και ένας κακός λογιστής πιχι.
    Και όχι , αφού το θέλεις να βάζεις τον κάθε μαλάκα γιατρό που χάνει τη ζωή του εκεί κάτω, εγώ θα σε ακολουθήσω και θα τον κρατήσω εκεί.Και γιαυτό , θα τον εξισώσω, μέ όποιονδήποτε επαγγελματία, που δυνητικά μπορεί να μου προκαλέσει σωματική βλάβη.
    Ξέρεις , τα πράμματα δεν αναλύονται με δόγματα.Και οι άνθρωποι που συζητάς, δεν είναι υποχρεωτικό να αποδέχονται τους αφορισμούς σου ως θέσφατα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κοίτα, αυτό που με ενοχλεί συν τοις άλλοις είναι ότι οι γιατροί λένε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα στο σύστημα υγείας, οι δάσκαλοι λένε ότι έστι είναι το σύστημα και τί να κάνουμε και ο καθένας κάνει την πάπια, γιατί έτσι λέει ότι είναι το καλύτερο δυνατό.
    Και μου λες εσύ τώρα ότι η ευθύνη του γιατρού είναι ίδια με εκείνη του υδραυλικού, και άμπανος λέει ότι οι ταλαιπώριες που περνάμε όλοι μας επειδή έτσι είναι το ΄συστημα είναι επικοινωνιακη πολιτική του συστήματος.

    Με λίγα λόγια, αυτο καρφωθήκατε διότι λέτε αυτό που λέω και στην ανάαρτηση, ότι κι αυτή την ελάχιστη εξουσία που έχουν όλοι αυτοί, αντί να την ασκήσουν πραγματικά, απλά και μόνο κάνοντας τη δουλειά τους για την οποία πληρώνονται πολύ καλύτερα από τον μέσο εργαζόμενο, χαντακώνουν ζωές και ασφαλιστικά ταμεία επειδή δεν τους λαδώνουμε.

    Άρα, αφού οι γιατροί και οι εφοριακοί και οι εκπαιδευτικοί και οι πολεοδόμοι και οι ΔΕΚΟ και οι ΔΥ και οι ένοπλοι και οι ένστολοι δεν φέρουν καμμία ευθύνη και αφού το σύστημα επιτρέπει τέτοιες φρικαλαιότητες, λοπως να είσαι στο ιατρείο σου, κατά την κανονική σου βάρδια, να έχεις τον ασθενή μπροστά σου, να πληρώνεσαι για να τον γιατρέψεις (με αμοιβή που δεν ήταν έκπληξη, την ήξερες και τη δέχθηκες) αλλά θες ΚΙ ΑΛΛΑ για να τον εξετάσεις για αυτό τον αφήνεις να πεθάνει, τότε αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει για να μην έχουν τι να επικαλεστουν οι ανεύθυνοι κάθε ειδικότητας.

    Το σύστημα που προτείνω, είναι ακριβώς αυτό: οι διευθυντάδες που άμα τους ρωτάς τι μπορεί να γίνει δηλώνουν αναρμόδιοι και σηκώνουν τους ώμους με ένα "τι να κάνω, έτσι είναι" θα αντικατασταθούν από ευρωπαίους που ξέρουν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο άμπανος λέει ότι σε προσωπικό επίπεδο κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε, όσο και αν σου έχουν καρφώσει εσένα και μερικών άλλων την ιδέα στο μυαλό.
    Η προσωπική συνεισφορά είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για να έρθει η αλλαγή.
    Κατά τα άλλα ευθύνες σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν μόνο για όσα κάνει ο καθένας, όχι για όσα γενικεύεις εσύ επειδή σ' αρέσει να τα χώνεις, κάνοντας απλά μια τρύπα στο νερό αλλά παίζοντάς το σε τελευταία ανάλυση εσύ η ίδια ανεύθυνη και άμεμπτη.
    Η δυσφήμηση όμως είναι μια πολύ καλή "διαίρει και βασίλευε" τακτική, που σε έχει πετύχει και αλλοτριώσει κάργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι να πω.
    Θεωρώ ότι δεν κατάλαβες το νόημα της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όσα δεν φτάν' η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εκεί που ήσουν ήμουν κι εκεί που είμαι θα'ρθεις.
    Ου συ με λοιδορείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου μιας και προφανώς και ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις.

    Διαφωνώ με την πρόταση σου " οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι ιερείς, οι δικαστικοί και δικηγόροι, οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί, οι ελεγκτές κάθε είδους." μιας και βάζεις στο ίδιο τσουβάλι επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να συγκριθούν. Αναφέρομαι στους γιατρούς και στους δικαστικούς παρόλο που και εκεί υπάρχουν άνθρωποι που δεν αξίζουν τη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!