Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ασφαλής παρέα του αντίθετου φύλου

  • Έχω τρείς αδερφούς με διαφορά δύο, οκτώ και δώδεκα χρονών από εμένα που ήμουν η μεγαλύτερη. Είχα πολλούς ξαδερφούς και στην αυλή που έπαιζα τα περισσότερα ήταν αγοράκια. Οι φίλοι των αδερφών μου, οι ιστορίες που μου μετέφεραν καθημερινά αλλά και οι απλή συνύπαρξη με τόσα αρσενικά είχε κάποιες συνέπειες στο είναι μου.
  • Καταρχάς ήμουν αγοροκόριτσο. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και οι "μπίλιες", το κυνηγητό και το σκαρφάλωμα. Μετά, όπως κάνουν συνήθως τα παιδιά, μιμούμενη συμπεριφορές που οι τριγύρω μου θεωρούσαν καλές και σωστές, και επειδή οι τριγύρω μου ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφεία αγόρια, από νωρίς μιλούσα και περπατούσα σαν αγόρι. Τι φιογκάκια μου φορούσε η μάνα μου, τί φορεματάκια ροζ και κοτσιδάκια.... τίποτα εγώ: με ένα νεροπίστολο και με ένα ξύλινο όπλο στο χέρι έτρεχα στις αλάνες της αυλής μας, στις κατοικίες των Ναυτικών σχολών που μέναμε τότε. Αν και συνήθως με έβαζαν τερματοφύλακα, ήμουν μέλος της αντροπαρέας και της "συμμορίας". Φτιάχναμε τόξα από κλαριά ευκάλυπτου που φύτρωνε στη μέση της αυλής και "πολεμούσαμε" για ώρες... Στις απόκριες ντύθηκα καουμπόης.
  • Ήμουν με τα αγόρια όπως το ψάρι κλόουν με την θαλάσσια ανεμώνη. Είχα ανοσία.
  • Μεγαλώνοντας, αυτό έγινε πρόβλημα γιατί ένα κορίτσι που συμπεριφέρεται σαν αγόρι μπερδεύει τους άλλους. Η κοριτσίστικη παρέα δε μου άρεσε γιατί, σαν αγόρι, περιφρονούσα τα κοριτσίστικα ζητήματα όπως το ροζ ή την σούπερ κατερίνα που όλες οι υπόλοιπες συμμαθήτριές μου διάβαζαν. Εγώ διάβαζα Όμπραξ, Ταρζάν, Λοχαγό Μαρκ, Σπάιντερμαν και Κόναν τον Βάρβαρο. Από τότε που άρχισα να διαλέγω τα ρούχα μου, μονίμως ήμουν με τζήν, άρβυλα και το πουλόβερ του αδερφού μου ή το μπουφάν του αδερφού μου, που ήταν και πιο ζεστά και πρακτικά για αλητείες από τα ζακετάκια και τα δαντελωτά και τα μίνι και τα ντεκολτέ που φορούσαν οι νορμάλ κοπέλες.
  • Από την άλλη, είχε γίνει κάτι περισσότερο από προφανές ότι δεν ήμουν αγόρι. Οι μέχρι χτές συμμορίτες μου, σιωπούσαν όταν ερχόμουν ή άλλαζαν θέμα.
  • Άρχισε η μοναξιά.
  • Η αντρική παρέα άρχισε να γίνεται "επικίνδυνη". Σε σχολιάζουν όσοι σε βλέπουν αλλά και η παρέα. Και μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε σε κωμόπολη της Ηπείρου, σωστά?
  • Αυτό ωστόσο δε με πτόησε. Τελικά, από δώ το έφερα από κεί το γύρισα, πάλι σε αντροπαρέα κατέληξα, στη Δημοτική Ραδιοφωνία όπου έκανα και το ραδιοφωνικό τρίτο καζάνι αριστερά, πράγμα αδιανόητο για τις περισσότερες κοπέλες. Με εκείνη την παρέα περάσαμε πολύ ωραία.
  • Αν με ρωτήσετε αν είναι δυνατή η φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας, θα σας πώ ότι ναι, είναι δυνατή υπό μία και μόνο προϋπόθεση η οποία είναι να έχει αποκλειστεί η ερωτική πιθανότητα. Αν ξεκαθαριστεί αυτό, τότε όσοι κάτι περίμεναν θα απομακρυνθούν απογοητευμένοι και όσοι έχουν κάποια εκτίμηση θα μείνουν φίλοι. Έτσι λοιπόν και έκανα. Για άλλη μία φορά, έγινα μέλος της συμμορίας.
  • Έτσι λοιπόν ανέπτυξα εντός του μυαλού μου τη θεωρία της ασφαλούς παρέας του αντίθετου φύλου. Είναι απολαυστικό να βρίσκεται κανείς με άτομα του αντίθετου φύλου, όχι για φλερτ αλλά για πιο βαθιά επικοινωνία. Οι άντρες είναι πιο άνετοι και πιο χαλαροί σε αντίθεση με τις γυναίκες που μετράνε την κάθε λέξη και το κάθε βλέμμα. Έχουν πιο αυθόρμητο χιούμορ και εκεί που μία γυναίκα θα πετάξει μπηχτή ή ειρωνία, ο άντρας θα πεί ένα "Άσε μας ρε μαλάκα" και θα τελειώσει το θέμα εκεί. Λένε φανταστικές ιστορίες από το στρατό και από ταξίδια και παρόλο που ξέρεις ότι τα "φουσκώνουν" λιγάκι για να κάνουν τον καμπόσο στην παρέα, έχουν πολλή πλάκα και μεγάλο ενδιαφέρον. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μένεις αφανής και να ακούς.
  • Το κακό με τους αρσενικούς είναι ότι όλην ώρα φεύγουν.
  • Η παρέα, μέσα στην φυσιολογική ανακατωσούρα της ζωής, διαλύθηκε.
  • Φέτος, η παρέα ξαναβρέθηκε, για αυτό και είναι τόση η ενασχόλησή μου με τα ραδιοφωνικά.
  • Μέσα σε αυτή την παρέα είναι ο σύζυγας, τα αδέρφια μου και δύο πρώην μαθητές μου αλλά και όλη η παλιά "σειρά", άρα ασφαλέστερη δε γίνεται. Για άλλη μία φορά, μπορώ να πω και μία κουβέντα παραπάνω χωρίς να παρεξηγηθώ, να είμαι το παλιό αγοροκόριτσο και να απολαμβάνω μία ειλικρινή επικοινωνία.
  • Υπάρχουν κλινικά στοιχεία για την περίπτωσή μου?

12 σχόλια:

  1. Εισαι μιά χαρά.
    Εχω ακούσει πολλές φορές απο γυναίκες να λένε οτι η ανδρική παρέα τους εχει κάνει καλό.
    Επίσης αρκετοί άντρες εχουν πολλές φίλες και μπορούν να ελέγξουν το θέμα της ερωτικής πρόκλησης ή το εχουν συζητήσει μια χαρά και τα εχουν βρεί.
    Τα αντρογύναικα συνήθως δεν ειναι ελκυστικά, ειδικά αν δεν βοηθάει και η εμφάνιση τους αλλα απο την άλλη μια γυναίκα που καταλαβαίνει τους άντρες ειναι πραγματικά πολύ επιθυμητή παρέα και νομιζω οτι μπορώ να την εμπιστευτώ λιγο παραπάνω απο τις συνήθεις "ρόζ" γυναίκες.
    Πολύ ωραίο θέμα, πάρα πολυ ωραίο, χάρηκα που το διάβασα αυτό.
    Καλη σου μερα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑ, τα ίδια πράγματα διαβάζαμε στα μικράτα μας αν και εγώ είχα στο μενού και τη Μάχη, Σούπερμαν, Κάπτεν Αμέρικα και όλα τα συναφή (εχμ.. οκ, εγώ ακόμα και τώρα την έχω ολίγον την πετριά...) όσο για τις μπίλιες και τον πετροπόλεμο, μια από ακριβώς τα ίδια! Εμένα ακόμα και τώρα η πλειονότητα των φίλων μου είναι άντρες. Αλλά και οι γυναίκες, στα σίγουρα δεν ανήκουν στην κατηγορία Σούπερ-Κατερίνας ή τέλος πάντων, στα υποκοριστικά αυτής!! ;-ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζονάκο
    είναι κρίμα που τα δύο φύλα συνεχίζουν τον πόλεμο. Θα ήταν πολύ πιο όμορφα να κάνουν μία ανακωχή!

    σοφία
    άμα δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε (διαδικτυακώς)

    άμπαν
    κλινική περίπτωση, χρονία και βαρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακούγεσαι η ιδανική φίλη για έναν άνδρα!
    -)))
    Τι γινόταν όμως αν κάποιος με τον οποίον έκανες καλή παρέα ελκυόταν και ερωτικά από σένα κάποια στιγμή?
    Γιατί ν'αποκλείσεις την φιλία ως συστατικό ή προοίμιο του έρωτα,εκτός απ την πιθανότητα να απογοητευτείς κάποια στιγμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σκουέαρ.
    Βασικά, κάπως έτσι γνώρισα το σύζυγα...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ό τι ακούω και διαβάζω τόσο καιρό, είσαι μιά χαρά !
    . Μάλιστα στην αρχή, η αμεσότητα τών προτάσεών σου, και τής ματιάς σου στα πράγματα, με έκανε να πιστεύω οτι ήσουν άντρας. Αλλά επειδή έχω φίλες δυό τρία κορίτσια με αυτό το χάρισμα τής καθαρής ματιάς ( που κακώς βέβαια θεωρείται αντρικό χαρακτηριστικό ), τής απαλλαγμένης από το ρόζ και τα φιογκάκια με τις δαντέλες, δεν δοκίμασα και καμμιά μεγάλη έκπληξη ! Αντίθετα ήταν θετικό το συναίσθημα.
    . Με βάση μοιπόν και την εμπειρά μου από τις παραπάνω φίλες μου, ένα μόνο σού λέω :
    . Είσαι μιά χαρά, αλλά κάπου κάπου φόρεσε και κανα φόρεμα ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτού του είδους τα κορίτσια (ας ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας)κάνουν σχέσεις ζωής- τόσο με τους φίλους, όσο και με τους ερωτικούς συντρόφους. Δεν παίζουν "παιχνίδια", δεν είναι femmes fatales, δεν "κλείνουν σπίτια", αντίθετα χτίζουν γιατί ο άλλος ξέρει πάντα πού πατάει..
    (Δόκτωρ Δίκαιο διάβαζε κανείς;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκιώνη
    είναι πολύ ευχάριστο που ακούω άντρες να το λένε αυτό, γιατί επιτέλους επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος πλήν του ρόζ. Φορέματα, δυστυχώς, μόνο το καλοκαίρι, γιατί αν δεν έχει καύσωνα πάντα κρυώνω (σε αυτό μοιάζω με τις υπόλοιπες!)

    Θεία Θ.
    Τί είναι ο δόκτορ δίκαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο "Δόκτωρ Δίκαιος" ήταν σύγχρονος του "Αγοριού" και του "Μπλεκ", γιατρός που ήξερε και τζούντο, με πολύ βραχύ βίο στα ελληνικά περιοδικά γράμματα- τώρα ξέρω γιατί: μόνο εγώ τον αγόραζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!