Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πως να γίνετε δυστυχισμένος, χοντρός και μόνος

  1. Πρέπει να ανησυχείτε πολύ για τον εαυτό σας: τί θα φάτε, τι θα πιείτε τι θα φορέσετε, τι θα πουν οι άλλοι για εσάς, που θα πάτε για διακοπές και τα λοιπά. Έτσι, είτε υπάρχουν οι άλλοι άνθρωποι είτε όχι, για εσάς θα είναι το ίδιο. Δεν θα συμπαθήσετε ποτέ κανέναν διότι όλους θα τους βλέπετε σαν προϊόντα όπως"Η καυτή γκόμενα", "Ο ηλίθιος συνεργάτης" και "Φίλος για Ξενύχτια" ή ακόμα "Φίλος για εξομολογήσεις". Τώρα, αν δεν προσέχετε, μπορεί να παρασυρθείτε, γιατί το ανθρώπινο σώμα είναι το πιο απολαυστικό και διασκεδαστικό πράγμα του κόσμου. Μπορεί κανείς να το χαζεύει για ώρες, την πλαστικότητα στις κινήσεις, την μαγεία μιας καμπύλης, τη γοητεία ενός βλέμματος και τη σαγήνη ενός νεύματος. Το πως λυγίζει η γραμμή του λαιμού και ξεχωρίζει από το πουκάμισο μία φλεβίτσα όταν κάποιος πάει να πιεί τον καφέ του, ή ο τρόπος που στήνεται το κορμί όταν όρθιος στηρίζεσαι σε έναν τοίχο, ένα χαμόγελο ειρωνικό από γνώριμα χείλη που ίσως είναι το πιο ζεστό πράγμα για να θεραπεύσει την κοτσάνα που μόλις έκανες... ... ... Όχι, δεν πρέπει να παρασυρθείτε! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε ένα σωρό αξεσουάρ, και να τα ζαλωθείτε. Δεν έχει σημασία η αξία τους ή το γούστο. Αυτό που έχει σημασία είναι να περάσετε όλο το χρόνο σας ανησυχώντας για το άν ταιριάζουν μαζί, αν είναι της μόδας, αν θα αρέσει σε κάποιον ή κάποιους, αν αλλού θα το βρείτε φθηνότερα, αν είναι αληθινό ή συνθετικό, από τι υλικό είναι, με τι ρούχα και σε ποιές περιστάσεις πρέπει να το φοράτε, πόσα κουμπιά και τι λειτουργίες έχει, και πάει λέγοντας. Όλη αυτή η σκοτούρα, δεν μπορεί, θα σας κάνει να νιώσετε πιεσμένος ή περιφρουρημένος από μία αόρατη αστυνομία, αυτή του φαίνεσθαι.
  2. Ότι σας αρέσει είναι κακό ή χαζό. Βρείτε οποιαδήποτε δικαιολογία για το αναβάλετε ή να το ακυρώσετε: έχετε δουλειά, δεν έχετε τι να βάλετε, η παρέα πάει αλλού, κτλ... Πρέπει να σας αρέσουν τα ακριβά πράγματα ή εκείνα που προϋποθέτουν να έχετε δυσκοίλιο ύφος, γιατί αν δείχνετε ευτυχισμένος θα σας πουν απλοϊκό ή αφελή. Πρέπει να σας αρέσουν τα ταξίδια και τα βιβλία, ΔΕΝ πρέπει να σας αρέσει η καλλιέργεια της γης. Αν επιμένετε να έχετε επαφή με το χώμα, τότε φροντίστε να το κάνετε με στύλ ώστε να μη νομίσουν ότι είστε ευτυχισμένος και σας πάρουν με τις πέτρες. ΑΝ θέλετε να γίνετε χειρωνάκτης, ντε και καλά, τότε φροντίστε να εξασφαλίσετε εξωτικούς σπόρους που να χρειάζονται υπερποσότητες νερού και ενέργειας για να επιζήσουν, να μη χρησιμεύουν σε τίποτα και ζούν καναδυό μήνες το πολύ. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάζει καρπούς, ούτε να χρησιμοποιείται ως βότανο ή αφέψημα, ούτε να μυρίζει όμορφα για να διώχνει τα έντομα ούτε να ρίχνει ίσκιο τα καλοκαίρια ούτε να προσφέρει οποιαδήποτε άλλη ευχαρίστηση ή ώφελος, διότι ο σκοπός μας είναι να είστε δυστυχισμένος, όχι ευτυχισμένος και, πιστέψτε το: αν νιώσετε πόσο συγκινητικά όμορφος είναι ο καρπός που μόνοι σας καλλιεργήσατε, δεν θα ξανανιώσετε δυστυχισμένος. Ή το ψάρεμα, μία άλλη τρέλλα ... ΑΝ επιμένετε να ψαρεύετε, τότε στραγγίξτε κάθε χαρά από την επαφή με τη θάλασσα και τα πλάσματά της, με τον γνωστό τρόπο των αξεσουάρ. Αν πάρετε μία πετονιά με σωλήνες ή σκουληκάκια και τη στήσετε σε ένα βαρκάκι ή στην άκρη μίας προβλήτας, τότε ο ρυθμός του κύματος και το αγνάντεμα στον ορίζοντα πιθανόν να σας φέρουν την απεχθή χαρά που τόσο αποφεύγετε. Για να εκμηδενίσετε το κύμα, οπτικά αλλά και ακουστικά, πάρετε μαζί σας μουσική και πολλά τσουμπλέκια. Έτσι δεν θα ακούτε τον ηρεμιστικό του χτύπο ούτε θα έχετε μυαλό να κοιτάξετε τον ορίζοντα, παρά μόνο θα ασχολείστε με το που θα βάλετε το ψυγειάκι, τα πανάκριβα δολώματα από έντερα βραζιλιάνικου βάτραχου, την ομπρέλλα, το σκαμπώ με τα ανοξείδωτα ποδάρια, το ραδιόφωνο, το κινητό, η απόχη, όλα... Μην βρέξετε τα χέρια σας. Φορέστε γάντια και , αν πιάσετε ψάρι μετά από όλα αυτά, μην το αγγίξετε: με γάντια ή απόχη ρίξτε το όσο πιο γρήγορα γίνεται στον κουβά και μην το καθαρίσετε μόνος σας, αλλά δώστε το σε κάποιον άλλον. Την ίδια αρχή πρέπει να θυμάστε σε κάθε πιθανή χαρά, από το σεξ και τη φιλοσοφική συζήτηση μέχρι το χαζοτράγουδο καθώς θα λούζεστε: παντού τσουμπλέκια.
  3. Για να γίνετε χοντρός δε χρειάζεται και πολλή προσπάθεια. Απλά μείνετε καθισμένος ή ακίνητος και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Γιατί, είναι γνωστό σε όλους, πως όσο περισσότερο κινείσαι τόσο ξεχνάς να φας. Επίσης η απραξία φέρνει δυσάρεστα αισθήματα γιατί βλέποντας το κόσμο να προχωράει χωρίς εσένα, νιώθεις παρατημένος και ξεχασμένος. Επίσης, οι ευεργετικές ορμόνες που εκκρίνονται κατά την κίνηση του σώματος αλλά όχι στη στασιμότητα, θα σε κάνουν να νιώθεις διαρκώς νυσταγμένος και κουρασμένος. Μόλις πας να σηκωθείς θα ζαλίζεσαι, θα αναρωτιέσαι τι έπαθες και θα τρώς για να δυναμώσεις, να πάρεις ενέργεια. Πρέπει να τρώτε από όλα κάθε μέρα: και κρέας και τυρί και αυγό και ψωμί και ζυμαρικά και φρούτα και γλυκά και ορεκτικά και όσπρια και λάδι και βούτυρο και χυμούς και αφεψήματα και ροφήματα και αλκοόλ και γάλα.. Μόνο και μόνο για να τα εξασφαλίσεις όλα αυτά, προϋποθέτει τόση ανησυχία και έγνοια που, όσο καλή γεύση κι αν έχουν, το άγχος θα είναι πολλαπλάσιο της απόλαυσης. Σύν ότι αν τρώς τόσα πολλά ημερησίως χρειάζεσαι πέντε μέρες τρέξιμο για αντισταθμίσεις την αποθηκευμένη ενέργεια... Ο χρόνος είναι ένα πρόβλημα, δηλαδή για να τα φας όλα αυτά σε μία μέρα πρέπει να περνάς όλο το χρόνο σου σε ένα τραπέζι. Πολλοί το κάνουν ούτως ή άλλως, γιατί δουλεύουν τρώγοντας στο γραφείο, αλλά καλύτερα είναι να συνδυάζεις τρόφιμα. Μέσα στη σούπα αντί για σκέτο ρύζι ή ζυμαρικό, βάλτε και πατάτα. Πάνω στο κοτόπουλο βάλτε μπέηκον ή βούτυρο ή και τα δύο, στο μπιφτέκι τριών ειδών κρέατα, στα μακαρόνια βάλτε και κρέμμα και τυρί και λάδι και σάλτσα. Πάντα να έχετε πολλά συνοδευτικά όπως πίτες ή τηγανητές πατάτες σε κάθε γεύμα, και οπωσδήποτε δύο φέτες ψωμί ακόμα κι αν τρώτε παστίτσιο ή αν το πιάτο σας έχει ήδη ρύζι και πατάτες. Δεν έχει σημασία αν παραγγείλετε ή αν τα φτιάξετε μόνοι σας γιατί η ζωή σας είναι τόσο λειψή που ότι και αν σας βάλουν θα το φάτε. Είναι απαραίτητο να έχετε άγχος και αγωνία για το τί-πως-που θα φάτε, γιατί έτσι και στερείστε τη χαρά και χαλάρωση που συνοδεύει ένα παραδοσιακό γεύμα αλλά και σφίγγεται το στομάχι με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστά η χώνευση, με μακροπρόθεσμο ώφελος ένα μόνιμο στομαχόπονο και την χρυσοποίκιλτη δυστυχία της τζάμπα αφθονίας.
  4. Τώρα, μετά από όλα αυτά, αν ασχολείστε μόνο με τον εαυτό σας και τα τσουμπλέκια σας, αν είστε αδρανής και χοντρός που μόνο για το φαγητό και τα αξεσουάρ ξέρει να μιλάει, αν έχετε ουδέτερο και ανέκφραστο ύφος από την απραξία και δυστυχισμένο από τη δυσκοίλια και το στομαχόπονο, τότε είναι σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα έρθει η μοναξιά.

2 σχόλια:

  1. για το πως να γίνουμε δραστήριες, αδύνατες, πανέμορφες (περισσότερο από όσο είμαι) και είκοσι χρόνια νεώτερες, καμιά μαγική συνταγή έχεις;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι πανεύκολο, δε χρειάζεται συνταγή.
    Άμα το θες απλά το κάνεις.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!