Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Καλαμίνη: οι Πλουτοκράτες είναι φίλοι μας

  • Για να λειτουργήσει το κράτος χρειάζεται χρήματα.
  • Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την φορολογία πάσης φύσεως.
  • Αν οι μισοί φοροδιαφεύγουν και οι άλλοι μισοί είναι μπατίρηδες, τότε το κράτος δεν έχει τι να φορολογήσει. Άρα, ανεβάζοντας τη φορολογία πάσης φύσεως, ελαττώνονται τα έσοδα, γιατί ου καν λάβεις (όπως έλεγε ο πατήρ μου όταν ζητούσα χαρτζηλίκι) διότι η υπέρογκη φορολογία θα αναγκάσει τους επιχειρηματίες είτε σε πιο απελπισμένη (εισ)φοροδιαφυγή, είτε σε χρεωκοπία, όπως έχει ήδη συμβεί, και τότε στη στρατιά των ανέργων θα προστεθούν και οι πρώην εργοδότες.
  • Για να δουλέψει το σύστημα πρέπει να βγάζουν οι πλουτοκράτες τόσο κέρδος ώστε να στηρίζουν με αυτό και το κράτος και τους εργαζόμενους, που νομίζουν ότι χωρίς εργοδότη ο κόσμος θα ήταν ένα λιβάδι με παπαρούνες, αλλά μόλις ζορίσουν τα πράγματα λένε "που είναι το κράτος που αρνούμαστε να συντηρήσουμε? Οέο?"
  • Για να δουλέψουν παραγωγικά οι πολίτες, άρα-ώστε-επομένως-ήγουν-τουτέστιν-δηλαδή-με άλλους λόγους-ήτοι, να συμβάλουν με τον οβολόν τους, χρειάζονται τα εξής εργαλεία:
  1. Νόμους που να είναι δίκαιοι και να τηρούνται, αντί για τον ονειροκρίτη τύπου "Αν ίδεις εις τον ύπνον σου άδεια ασκήσεως, συμφορά μεγάλη θα βρεί την οικίαν σου" που ισχύει ως τώρα. Νόμους που να είναι ρεαλιστικοί και άμεσα εφαρμόσιμοι, όχι αφορμές για λάδωμα.
  2. Υποδομές και μεταφορές σε τιμή που να μην είναι αστρονομική λόγω λαμόγιων.
  3. Εργασιακό που να είναι ρεαλιστικό. Χαμηλές εισφορές σε τομείς νευραλγικούς, όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, ενέργεια. Ο μισθός δεν αποτελεί πρόβλημα: οι εισφορές ναι, γιατί είναι δυσανάλογες με κάθε άλλο μέγεθος, όπως η σύνταξη που δικαιολογούν και οι υπηρεσίες που έχει να λαμβάνει ο εισφορο-μη-διαφεύγων.
  4. Ανθρώπινο φιπιά σε καύσιμα και πρώτες ύλες. Να ανεβάσεις το φιπιά σε κοκακόλα, κρουασάν με γέμιση μαρμελάδα ροδάκινο και μηχανές μεγάλου κυβισμού, αλλά όχι σε αλεύρι, γάλα, φακή, κτλ, για να έχουν επιχειρηματίας και εργαζόμενος να φάνε μέχρι να καταβάλλουν τον φόρο, και μετά βλέπουμε. Στα τσιγάρα θα έλεγα να τους τσακίσετε τα κουτάλια, αλλά επειδή καπνίζει ο σύζυξ, άσ'το καλύτερα για κανα δίμηνο μέχρι να το κόψει. Ή μάλλον ανεβάστε το μήπως και το κόψει μιαν ώρα αρχύτερα.
  • Αφού τα έχουμε τακτοποιήσει όλα αυτά, είναι ο καιρός για τον επιχειρηματία να επενδύσει τα ωραία του λεφτάκια στην ελλάδα. Το θέμα είναι το εξής τώρα: τι να κάνει κανείς στην ελλάδα?
  • Δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι κορεσμένο: κάθε παραλία είναι χτισμένη με μονάδες και ενοικιαζόμενα, οι καφετέριες είναι όσα και τα εστιατόρια, ρουχισμός και εμπόριο έχουν ήδη τους νονούς τους, το δημόσιο χάριν στους ημετεροκένταυρους είναι υπερπλήρες, οι αγρότες περισσότεροι από τους ΔΥ, τί να κάνει κανείς στην ελλάδα? Τι να παράξει κανείς σε σύντομο διάστημα, με τα δεδομένα που ισχύουν εντός συνόρων? Να δραστηριοποιηθείς που? Τι να φτιάξεις για να πουλήσεις ώστε να βγάλεις κέρδος ώστε να πληρώσεις φόρους, ώστε να έχεις κράτος ώστε να μην είσαι έρμαιο των υπερεθνικών?(έρμαιο>ερμής: θεός των εμπόρων και των κλεφτών)
  • Τί βρίσκεται σε αφθονία στη χώρα μας που να μπορεί να αξιοποιηθεί? Ήλιος και...?
  • Καλάμια.
  • Έχει διαπιστωθεί ότι μεταβολίζοντας (μέσω απλούστατων χημικών διεργασιών) τις ίνες της καλαμιάς είναι δυνατόν το υγρό προϊόν να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο σε μηχανές εσωτερικής καύσεως, όπως αυτές των αυτοκινήτων ή των γεννητριών ώστε η κίνηση και η παραγωγή ενέργειας να έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος. Άλλωστε το ζαχαροκάλαμο ήδη χρησιμοποιείται σαν βιοκαύσιμο. Μετά από έρευνες του K.S.P (Kazani School of Physics) έχει αποδειχθεί ότι αναμιγνύοντας νερό με φύλα και κορμούς καλαμιάς, η ζύμωση που ακολουθεί έχει σαν προϊόν ένα υγρό παρόμοιο με το οινόπνευμα (kalaminis nobilis)) που με λίγη καλή θέληση καίγεται όπως η βενζίνη. Η καλαμιά είναι ανθεκτική και αυτοφυής σε κάθε περιβάλλον, σε μεγάλες ποσότητες, ακόμα και σε περιοχές χωρίς ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες, άρα σαν πρώτη ύλη είναι ανεξάντλητη και φθηνή.
  • Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ξεκαβαλήσουν οι καλομαθημένοι παροχείς υπηρεσιών και να δουλέψουν, να κατασκευάσουν με τον ιδρώτα τους κάτι που να πουλιέται, από ύλες ελληνικές.
Σοβαρά , τώρα. Αν υποθέσουμε ότι η ενέργεια είναι το μέλλον, τότε ήδη κάποιος έχει αναλάβει κάτι που να σχετίζεται με αυτό, αλλιώς δεν θα υπήρχε νόημα να γίνουν όλα αυτά.
Ποιός έχει την ενέργεια της Ελλάδας?

5 σχόλια:

  1. Επίσης, από την καλαμιά, παράγονται οδοντογλυφίδες υψηλής ποιότητος, καλαμάκια για σουβλάκι, ψάθες, καλαμωτές και ψάθινα καπέλα για κάθε γούστο, ηλικία και περίσταση.

    Πολλαπλά τα ωφέλη λοιπόν από την εκμετάλλευση του ευλογημένου φυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή.Θυμάσαι ότι τα έγραφα εξαρχής.
    Τώρα που τα "έσοδα βουλιάζουν"= ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος πελατεία,ο ειδήμων περί τα Οικονομικά
    κ.Φοροκωνσταντίνου,ακονίζει τα δόντια του για νέα μέτρα...
    Να δούμε πότε θα του κόψει ο λαός τα χεράκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιφυλάσσομαι, μέχρι τη δεθ.
    Ούτως ή άλλως όμως, φωτιά και μπούρμπερη, όπως έχω πει επανειλημμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην παρούσα συγκυρία είσαι εξαιρετικά τοποθετημένη για να μην καταλάβεις το μέγεθος της ύφεσης:
    1.δραστηριοποιείστε σ'εναν τομέα που έχει να κάνει κυρίως με πελάτες απέξω
    που δεν επηρεάζονται απ την ελληνική τραγωδία.
    2.Επιπλέον στον τομέα σας το Κράτος δεν έχει παρουσία,ούτε ως παροχέας υπηρεσιών ούτε ως διαμορφωτής τιμών.
    3.Απευθύνεστε κατά τεκμήριο σε πελατεία με γερά πορτοφόλια,οπότε ούτε η διεθνής κρίση τους αγγ'ιζει όσο άλλους.
    Το μεγάλο προβλημα το έχουν-εκτός απ'όσους απασχολούνται στο Δημόσιο-αυτοί,που αν και στον ιδιωτικό τομέα,αφενός το κράτος αυξάνει τις καθε είδους απαιτήσεις του,αφετέρου δεν πληρώνει εκείνο τις υποχρεώσεις του,και ενδεχομένως παίζει και ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ίσως, σκουέαρ.
    όμως
    1. το τουριστικό προιόν είναι αναπόφευκτα ακριβότερο, άρα λιγότερο ανταγωνιστικό, πράγμα που σημαίνει ότι άσχετα με την έξω κατάσταση ο έξω καταναλωτής θα προτιμήσει κάτι φθηνότερο, Βάλε και τη δυσφήμιση μηνών, τύπου "Οι έλληνες είναι κλέφτες" και το αντίκτυπο των απεργιών σε αεροδρόμια, λιμάνια, βενζινάδικα, κτλ..... Ήδη κάποιοι γνωστοί από ιταλία μας έλεγαν ότι όλοι τους έλεγαν να μην έρθουν ελλάδα γιατί όλα πάνε κατά διαόλου....

    2. Πήγαινε στο λιμεναρχείο να βγάλεις το οποιοδήποτε έγγραφο, πήγαινε στην εφορία για οποιαδήποτε εργασία, έλα να δεις τι γίνεται και πόση γραφεικρατεία υπόκειται πελάτης και αθηνόβιο, και μετά ξανασκέψου το.

    3.στο 3 σου απάντησα μαζί με το 1

    4.στη διαμόρφωση των τιμών παίζει ρόλο η τομή των καυσίμων και ο φιπιά. ο ψυχολογικός παράγων δεν είναι αμελητέος, επίσης. Το κράτος παίζει το ρόλο νονού της μαφία, έρχεται δλδ και σου λέει:
    "ΑΝ μου πληρώσεις τις τιτάνιες εισφορές, τότε ΔΕΝ θα ρημάξουμε το μαγαζάκι σου" και μετά σε ταλαιπωρεί με την ανικανότητα και αδιαφορία του. Δύο γραφεία του είδους μας έχουν ήδη φύγει από πόλη μου για να πάνε σε ένα μέρος χωρίς λιμεναρχείο και οι υπόλοιποι πρέπει να κουρδίζουμε τα νεύρα μας κάθε πρωί για να μην πάρουμε τα άρματα με δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!