Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Συναυλία

  • Ένα βράδυ Δευτέρας, ο σύζυξ ήταν στο σταθμό για τη βραδινή του εκπομπή. Κάποια στιγμή, μπαίνει στο στούντιο ένας συνεργάτης κατακόκκινος από έξαψη και έσκασε το νέο: Οι πιουρέσσενς έχουν κενό για μία συναυλία στην Πρέβεζα!
  • Πως, τι, γιατί? είπε ο σύζυξ. Είναι το μισό συγκρότημα, ο κιθαρίστας και ο τραγουδιστής, οπότε θα παίξουν ανπλάγκντ, θα είναι και μεσοβδόμαδα.
  • Δεν μας ενοχλεί καθόλου, είπαν τα παιδιά του σταθμού, που εκείνη την ώρα έτρωγαν αραβική πίτα από τον νομπελίστα της γεύσης.
  • Αμέσως, άρχισαν οι διαδικασίες, οι επαφές, οι συνεννοήσεις, τα τηλέφωνα, κτλ, ώστε σε διάστημα δύο εβδομάδων να βρεθούν χορηγοί, χώρος διαθέσιμος, μπύρες, αφίσες, εισιτήρια, κτλ. Το πιο δύσκολο όμως ήταν το θέμα της συνέντευξης, και εκεί, παρενέβη ο σύζυγας ο οποίος κατείχε το θέμα καλύτερα και τα αγγλικά του είναι αρκετά ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή : Εγώ και αμισθί! είπε όλος ενθουσιασμό, που θα γνώριζε το συγκρότημα από κοντά. Κατοχυρώθηκε λοιπόν, οπότε την επόμενη Δευτέρα στις έξι το απόγευμα ο συζυγάτος μου πήρε την πολυπόθητη συνέντευξη, από την οποία έμειναν όλοι ευχαριστημένοι, το μεν συγκρότημα γιατί τους έκανε βατές ερωτήσεις και δεν τους πίεσε πολύ, ο δε σταθμός γιατί δεν υπήρχε άλλος που να κατέχει το θέμα τόσο καλά. Ο σύζυγος, από την άλλη, που ακούει τη μουσική τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δίσκο πετούσε από τη χαρά του, σα μικρό παιδί. Όταν μάλιστα πήγαν όλοι μαζί για μπύρες σε ραφινάτο μεζεδοπωλείο, περιττό να πω ότι ήταν σα να γύρισε πίσω στο χρόνο και του έφεραν για τα χριστούγεννα το πλέηστέησον ένα.
  • Μαζί μεταφράσαμε τη συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε από το σταθμό δύο μέρες αργότερα, με μεγάλη επιτυχία (μάλλον).
  • Την ημέρα της συναυλίας, όλοι τους ήταν στο χώρο που κλείστηκε τελικά, μέσα στο κάστρο του Παντοκράτορα, για να στήσουν τα σκηνικά. Δεν τους ένοιαξε ούτε το λιοπύρι ούτε η κοπιαστική εργασία. Μαζί με το συνεργείο, συνέδεσαν το ρεύμα, τα φώτα, έστησαν την κάμερα που θα τραβούσε το βίντεο, τα ηχεία, τις καρέκλες, το πανώ της εισόδου, το πανώ της εξόδου, το πανώ της σκηνής, το μπάρ, τον πάγκο για τα εισιτήρια, τους πυρσούς στους τοίχους, όλα. Μετά ήρθε το συγκρότημα για να δοκιμάσει τον ήχο και μετά, ήταν πια προχωρημένη η ώρα, άρχισε να μαζεύεται ο κόσμος....
  • Στην αρχή, για σαπόρτ, βγήκε ένα ντόπιο συγκρότημα, οι Sun goes down ένας εκ των οποίων ήταν παλιότερα μαθητής μου και εννοείται ότι είναι το καλύτερο παιδί και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους στην Πρέβεζα. Ο Θάνος ο Παγκράτης, για όσους ξέρουν από Πρέβεζα, όπως φαίνεται και στη φωτό.
  • Μετά, ήταν η σειρά της Τζοάννα Ντρίγκο, η οποία είναι γιαννιώτισσα και τραγουδάει πολύ μελωδικά, με την κιθαρίτσα της και το γλυκύτατο παρουσιαστικό της.
  • Και μετά.....τα-ντάμ....!
  • .... ο σύζυξ επί σκηνής. Ευχαρίστησε τους χορηγούς έναν προς έναν όπως είναι το δέον, ανέφερε το σταθμό και όλους όσους βοήθησαν να στηθεί η συναυλία τόσο σύντομα και καλωσόρισε τους puressence.
  • Παρά το ακουστικό χαρακτήρα της βραδιάς, είπαν πολύ καλά ακόμα και τα πιο δυνατά τους κομμάτια, έκαναν ανκόρ, μας έκαναν το χατήρι να πουν αυτά που περιμέναμε τόσο να ακούσουμε και ο ήχος τους ήταν ολόιδιος με αυτά που είχαμε συνηθίσει από τα δισκάκια τους. Ο δε τραγουδιστής, μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα με τη φωνή του, είναι απλά χαρισματικός, ακόμα και αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτό το είδος μουσικής.
  • Όταν τελείωσε, μαζευτήκαμε όλοι στα παρασκήνια (αυτό που κάποτε ήταν μπουντρούμια του κάστρου) και βγάλαμε φωτογραφίες, ξαλαφρωμένοι που όλα πήγαν τόσο καλά. Μόλις τελείωσαν τα μαζέματα από τα συνεργεία, όλοι μαζί, πήγαμε σε τοπικό μπαράκι για να συνεχίσουμε τη γνωριμία μας.
  • Εκτός από τον ενθουσιασμό του Δημήτρη, το αξιόλογο στην όλη υπόθεση είναι ότι είναι κάτι το καινούριο για την πόλη μας να φέρνει ένας ραδιοφωνικός σταθμός καλλιτέχνες γνωστούς και θέλω με το παρόν ποστ να συγχαρώ τα παιδιά που μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας ήταν οι πρώτοι που συμμετείχαν σε τόσες δραστηριότητες και έφεραν τόσες προσωπικότητες στην πόλη μας.
  • Πάντα τέτοια!

2 σχόλια:

  1. Τελικά είσαι πολυτάλαντη μιας και είσαι και μουσικός παραγωγός :)

    Πολλά συγχαρητήρια μιας και υποθέτω ότι τα μεγάλα ονόματα δεν παίζουν σε μικρές πόλεις σαν την Πρέβεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ γιάννη, αλλά η δική μου συμβολή ήταν πολύ μικρή, ίσα με μισή μετάφραση. Ο σύζυγας ήταν η ψυχή της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!