Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Πολυτέλεια

  • Νέος πολιτικός φορέας, λέει.
  • Είδανε την απογοήτευση του κόσμου, είδανε την απαξίωση της αριστεράς, είδανε τη σύγχυση και την ανακατωσούρα, είπανε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
  • Με ένα "αλλά".
  • Με παλιά υλικά, δε φτιάχνεις καινούριο φαγητό.
  • Τι έχει να μας πει ο δημοκρατικός αποτέτοιος, τώρα? Τώρα που ήδη ο λαός είναι διασπασμένος σε ομάδες του ενός, τι έχει να προσφέρει άλλη μία διάσπαση? Ήδη, οι ψηφοφόροι δεν έχουν που να σταθούν, ήδη οι ψηφοφόροι φτύνουν όλους τους πολιτικούς στο σύνολό τους.
  • Πιστεύει κανείς ότι το φαγοπότι των περασμένων δεκαετιών υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσουμε αλλιώς? Άσε τα ποιός έφαγε και ποιός πληρώνει. Δίκιο έχεις και σωστά τα λές, όμως τότε τους εστήριζες και αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ίσως σε ξεγέλασαν, ίσως ήσουν κι εσύ μαζί τους, ίσως νόμιζες ότι αυτοί ίσως να ήταν διαφορετικοί, ίσως, ίσως, ίσως το ένα, ίσως το άλλο, δεν έχει σημασία. Τους εστήριζες όμως.
  • Τώρα δύο νέοι "φορείς" γεννιούνται. Άλλο και αυτό, φορείς λέει. Δεν είναι κόμματα, είναι πολιτικοί φορείς. Ναι. Μην πείς κόμματα και νομίσει κανείς ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους με τα ίδια συνθήματα και την ίδια πελατεία, μην προγκήξουμε κανέναν, σσσσς! φορέας είπαμε!
  • Δεν μπορούν να καταλάβουν τι να κάνουν, πιστεύω. Βλέπουν την απαξίωση, βλέπουν τις πλάτες μας καθώς φεύγουμε και δεν ξέρουν πως να μας φέρουν πίσω. Φωνάζουν, μας χαϊδεύουν τα αυτιά σαν τις σειρήνες, ο κυνισμός όμως είναι αποτελεσματικότερος από το κερί που έβαζε ο δύσμοιρος οδυσσέας στα αυτιά του. Δε πα να χτυπιούνται....
  • Αν είχαν έστω και την παραμικρή επαφή με τον πραγματικό κόσμο (όπως ο λοβέρδος) θα ήξεραν ότι δεν θέλουμε άλλες παρλαπίπες και δηλώσεις στα δελτία. Θέλουμε το αυτονόητο δηλαδή να κάνουνε τη δουλειά τους, να σχεδιάσουν την πορεία της χώρας με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, να μη δεχτούν ούτε να προσφέρουν ρουσφέτια, να μιλάνε με ουσία και όχι με σλόγκαν. Να αντιπροσωπεύουν τον πολίτη και όχι το κόμμα.
  • Σε μία ιδανική πολιτεία δεν θα υπήρχαν κόμματα ούτε πολιτικοί φορείς. Θα υπήρχαν ανεξάρτητοι βουλευτές που θα δρούσαν ο καθένας χωριστά για το συμφέρον της περιοχής του ο καθένας και για την ελλάδα όλοι μαζί, και δεν θα μπορούσες να είσαι σίγουρος σε καμμία ψηφοφορία, 160 συν 30 συν 4 ίσον τόσο, πήραμε την έγκριση...
  • Εντάξει, το ιδανικό δεν υπάρχει, κι αν υπάρξει κατά λάθος το διαγράφουμε από το κόμμα, αλλά είναι μέσα στα πλαίσια του λογικού να μην χαντακώσουμε τη χώρα ώστε να συνεχίσει να μας τρέφει.
  • Ώστε θες εμπιστοσύνη Γιώργο?
  • Αν θες εμπιστοσύνη, μην πειράξεις τα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Κόψε ότι θες, αυτό όμως όχι, γιατί το σπιτάκι που μένεις εσύ και όλο σου το σόι, κάποιος άφησε τα κοκκαλάκια του, τη μέση και την πλάτη του για να το χτίσει. Ναι στις ανύπαντρες κόρες, ναι στις εργαζόμενες χήρες, ναι στην παράταση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών, ναι στις εργαζόμενες μητέρες, ναι σε όλα εκτός από αυτό. Άνθρωποι που κατέστρεψαν την υγεία τους, για να έχει η ελλαδίτσα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα και ναυτιλία και λιμάνια και οδούς και ορυκτά και εργοστάσια δεν αξίζουν κάτι τέτοιο.
  • Γιατί ο Λοβέρδος? Γιατί έχει τα προσόντα να σηκώσει το βάρος των αναπόφευκτων αποφάσεων. Και μη γελιέται κανείς ότι άλλος θα έκανε αλλιώς. Τα ίδια και χειρότερα θα έκανε, ακόμα κι ο Κουβέλης να ήταν. Μη βλέπεις που λέει τώρα ότι θέλει εκ του ασφαλούς, όπως η παπαραπλήγα και το τσιπράκι. Άμα έβλεπε τα χάλια θα σκιάζονταν κι αυτός, γονατιστός θα έπεφτε να πάρει κι αυτός ένα δανειάκι, όχι από το δντ, αλλά κι από τη δέλτα της γειτονιάς.
  • Ακόμα και αυτός ο σαμαρωμένος, δεν πολυκουνιέται. Στις δηλώσεις του βάζει στεντόρεια φωνή όταν βρίζει το πασόκ, όταν όμως μιλάει για την τρόικα τα μασάει λιγάκι, δεν μας είπε ακόμα τι ακριβώς εννοεί, χεχεχεχε, ανάξιος ο τυπάκος, ευτελής. Δεν είπε τίποτα για το ασφαλιστικό, το προσέξατε? Ακριβώς όπως ο "αποφασισμένος" χοντρός.
  • Πάρε λοιπόν την εμπιστοσύνη μου, χαράμι σου, αλλά κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά.

3 σχόλια:

  1. Μπααα
    Ούτο ο Γιώργος και ο Λοβέρδος έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.
    Μάρκετινγκ κάνουν όπως όλοι, απλά το συγκεκριμένο, όπως σερβίρεται, αρέσει σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπααα
    Ούτe ο Γιώργος και ο Λοβέρδος έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.
    Μάρκετινγκ κάνουν όπως όλοι, απλά το συγκεκριμένο, όπως σερβίρεται, αρέσει σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μάλιστα έχουν και την υποστήριξη των μουμουεδων..
    Το ξέρω δυστυχως. Ομως κάποια από αυτά που λέει είναι σωστά και κάποια άλλα είναι αναπόφευκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!