Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ξαφνικά, Αποκάλυψη

  • Και το παλαιστινιακό η ελλάδα θα το λύσει?
  • Αμάν βρε παιδιά!
  • Το ξέρω ότι γίνομαι κυνική, αλλά τι περιμένατε? Ότι θα τους υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες?
  • Καταρχάς, η αποστολή αυτή εξαρχής ήταν μία πράξη πολέμου, δλδ να περάσεις τα σύνορα μίας εμπόλεμης ζώνης για να βοηθήσεις έναν εκ των αντιπάλων. Αν κάποιος περνούσε τα σύνορα της ελλάδας για να βοηθήσει τους ιταλούς στον παγκόσμιο, πχ, υπήρχε περίπτωση εμείς να το επιτρέπαμε?
  • Αν γίνουν όλα αυτά που ζητάμε από την κυβέρνηση, μήπως καταλήξουμε να κυρηχθεί πόλεμος κατά του Ισραήλ? Κατά πόσο είναι αυτό επιθυμητό?
  • Οι ισραηλινοί είναι μπουχέσες, αλλά σκεφτείτε τι θέλετε και τι ζητάτε και τί συνέπειες θα έχουν.
  • All I'm saying είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει βούληση να λυθεί το ζήτημα, ένα καραβάκι με ρομαντικό πλήρωμα δεν έχει καμμία ελπίδα να κάνει τίποτα άλλο παρά μόνο να καθυσηχάσει συνειδήσεις. Αν υπήρχε πραγματική βούληση, το παλαιστινιακό θα είχε λυθεί από καιρό, ή ίσως να μην είχε δημιουργηθεί καν.
  • Δεν είπα ότι οι ισραηλινοί έχουν δίκιο (το οποίο θα ήταν γελοίο άλλωστε), είπα ότι όταν πας και μπλέκεσαι σε πόλεμο, τότε θα πρέπει να έχεις συναίσθηση του τί κάνεις και σε τι πας να μπλέξεις, αλλά κυρίως και το γιατί πας να μπλέξεις.
  • Δεν θα ήθελα να πλύνει η ελλάδα τα άπλυτα της αμερικής.
  • Ολόκληρη η συζήτηση στο περιβόλι της αγρικουλτούρας.
  • ΥΓ1: Κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ φιλοσημιτική ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, και έχοντας ακούσει τα εξ αμάξης για αυτά που γράφω, θέλω να διευκρινίσω ότι αν είναι να λήξει το θέμα εκεί κάτω, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν. Ο ένας είναι να νικήσει ένας εκ των δύο αντιπάλων και ο δεύτερος είναι με άλλον πόλεμο, να κάνουν ένα ντού από παντού οι υπερδυνάμεις, οι τούρκοι, κτλ. Με συμβολισμούς και διπλωματία και υπογραφές στο φέησμπουκ, από ότι φαίνεται, δεν βλέπω προκοπή. Επίσης, απορώ προς τί η έκπληξη. Οι ισραηλινοί είναι καθίκια και φέρονται σαν καθίκια. Περίμενε κανείς άλλος κάτι διαφορετικό? Ότι ξαφνικά θα ξεχνούσαν τα πάντα και θα δίναμε όλοι μαζί τα χέρια?
  • ΥΓ2: Μόλις έμαθα ότι δύο Πρεβεζιάνοι βρίσκονται σε εκείνο το καράβι, κάποιος Τζίμας και ο ορθοπεδικός Γκαμπάνι που αν και Σύριος, δουλεύει στο ΙΚΑ της πόλης μας. Μόλις γύρισα από τη δουλειά, δεν ξέρω τίποτα άλλο, ελπίζω οι άνθρωποι όλοι να είναι καλά, με λίγο παραπάνω ανησυχία για τους συμπολίτες μας.

18 σχόλια:

  1. Εχεις απόλυτο δίκαιο, ο βασικός λόγος που οι Ελληνες υποστηρίζουν τους παλαιστίνιους είναι γιατί είναι υπερβολικά αντισεμίτες και η απόδειξη είναι η φωτογραφία στο μπλογκ της αγρικουλτούρας, η οποία παρά είναι χοντρή. Ο τύπος δεν σέβεται τους νεκρούς ΕΒραίους που πεθαναν από το χειρότερο έγκλημα που έκανε η Ανθρωπότητα!

    Στο Facebook υπάρχουν άπειρα σχόλια που κατακρίνουν την πολιτική του Ισραήλ η οποία είναι σίγουρα χοντρή και παραβιάζει πολλές διεθνeείς συνθήκες αλλά οι Ελληνες είναι μονομερείς σε αυτό το θέμα, μία απόδειξη είναι η στάση που κράτησε η Ελλάδα στους πολέμους της πρώην Γιουγοσλαβίας. Οι περισσότεροι Ελληνες υποστήριζαν τους Σέρβους χασάπηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και κανείς δεν περίμενε να τους υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες βρε! Μάλλον εσύ νομίζεις ότι αυτό περίμεναν οι άλλοι!
    Πράξη πολέμου δεν ήταν, ήταν πράξη άρνησης του status quo. Αυτό δεν είναι πράξη πολέμου, αν και μπορεί να αποτελέσει αιτία πολέμου.
    Μια χαρά επιθυμητό είναι να γίνουν όσα ζητάμε από την Ελλάδα. Αυτό δε σημαίνει κήρυξη πολέμου. Αν το Ισραήλ θέλει να τον κηρύξει, ας το κάνει.
    (Ρομαντικό ειν’ το μάτι σου, όχι το πλήρωμα του καραβιού!!!)
    Μπλέκεις σε έναν πόλεμο γιατί δεν είσαι μόνος σου σε αυτόν τον κόσμο και γιατί δεν ασχολείσαι μόνο με τον εαυτούλη σου! Αν και ο ατομισμός είναι η βασική ιδεολογία της εποχής μας, δεν σημαίνει ότι είναι πανάκεια!
    Τουναντίον, η Ελλάδα, όπως και κάθε χώρα που θέλει να ανήκει στην διεθνή κοινότητα και να έχει σχέσεις με τους υπόλοιπους, έχει υποχρέωση να εμπλέκεται και να λαμβάνει θέση. Το κακό είναι πως όλα γίνονται μόνο στα λόγια.

    Οι χαρακτηρισμοί "φιλοσημιτικός" και "αντισημιτιστής" αποδίδονται σε άλλους μόνο από ρατσιστές. Αντιθέτως η συμφωνία ή διαφωνία με τις πράξεις ενός κράτους, με βάση την ιδεολογία κάποιου, δεν έχουν να κάνουν με ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εννοείται ότ έχεις δίκιο.
    απλά θα ήθελα η διεθνής κοινότητα (τρομάρα της) να αφήσει τις βλακείες και να τελειώνει αυτή η εξηκονταετής παρωδία τραγωδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ιωάννης
    ενδιαφέρουσα άποψη.
    Πως επειδή βρέθηκε ένας τρελλός να τους βάλει στο φούρνο...
    (που παρεπιπτόντως, αλλα τόσα εκατομμύρια που φουρνίστηκαν ήταν αριστεροί, τσιγγάνοι ,ομοφυλόφυλοι,και αντιστασιακοί των διαφόρων κρατών-αλλά βλέπεις αυτοί δεν ήταν τόσο περιούσιοι λαοί... ...)
    θα πρέπει τα πρώην θύματα να βγάλουν τα δανεικά σε όλες τις φυλές;
    στο κάτω κάτω, αν δεν τους άρεσε η κλεψιμέικη πατρίδα που τους δώσανε , να πηγαίνανε αλλού.

    σου φάνηκε χοντρή η φωτογραφία ε;
    έχεις δίκιο.
    Τα σιντί οι μαγκούρες , τα μαχαίρια και οι σφεντόνες προπαντός, είναι υπερβαρα σε σχέση με τις χειροβομβίδες, τα αυτόματα και τα δακρυγόνα .
    ειδικά δε όταν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα.

    (Κι άμα θες να αρχίσουμε τους σεβασμούς γιά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,έχω πρώτα να σεβαστώ τους προγόνους μου τους πόντιους ,τους προγόνους κάποιου άλλου τους αρμένιους,τους ινδιάνους , και παέι λέγοντας.)
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξέρεις τι με τρελαίνει δήμητρα?

    Ότι από τη μία μας κουρδίζουνε με τραγικές ειδήσεις στα δελτία και μεγαλόστομους αφορισμούς , "το Ισραήλ αυτό, το Ισραήλ εκείνο, φονιάδες κακούργοι" κτλ, και από την άλλη τους στηρίζουνε.
    Όλο καταδίκες από τη μία και μετά γονυκλισίες.

    Πάρτε μίαν απόφαση να τελειώνουμε, να μη σκοτώνεται ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δυστυχώς και η ελλάδα , κωλώνει να υποστηρίξει αυτό που είναι αυτονότο σε όλους.
    Εδω μωρέ δεν τολμάει να διεκδικήσει στα παγκόσμια δικαστήρια την γεννοκτονία των ποντίων.
    Μόνο κάτι μαλακίες τύπου ελέφαντα και μυρμηγκιού και ,,,κοίτα πόση σκόνη αφήνουμε κάνει μόνο.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αλλά εντάξει.
    δεν παρασύρθηκαν απότις μαλακίες της τηλεόρασης οι ακτιβιστες εκεί.
    κανένας δεν έχει αυταπάτες γιά τον εγκληματικό ρόλο του ισραήλ εδώ γύρω.Ξέρανε πάρα πολύ καλά γιατί βρεθηκαν εκεί.Και μάλλον ξέρουνε και γιατί θα ξαναβρεθούνε.
    Αυτό είναι άλλο πράμμα,και δεν νομιμοποιεί την επιδρομή.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προφανώς δεν δικαιολογώ κανένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και δεν είναι δικαιολογία ότι επειδή οι Χ μας έκαναν πριν από Ζ χρόνια κάτι δικαιούμαστε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και εμείς. Μακάρι να μην γινόντουσαν πόλεμοι αλλά αυτό είναι ουτοπία.

    Αν αρχιίσουμε να σκαλίζουμε την ιστορία τότε όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να πολεμούσαμε γιατί πριν από Υ χρόνια ο Κ λαός μας έκανε το Θ έγκλημα.

    Σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσουμε και να συγχωρήσουμε, άλλωστε είναι και μία από τις θετικές αρχές της Ανθρωπότητας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα ζούσαν πάρα πολλοί Εβραίοι και δεν τους σκότωσαν όλους οι Ναζί. Δυστυχώς σε πολλά θέματα η Ελλάδα ανήκει στα Βαλκάνια και όχι στην Δυτική Ευρώπη. Είμαστε έλος της Ε.Ε. εδώ και 30 χρόνια και είναι καιρός να αντιγράψουμε και μερικά από τα θετικά στοιχεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, σωστά, συγχωρείς...
    όσους ζητάνε συγνώμη και μεταννοούν πραγματικά, όχι όσους συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Μετά δεν είσα άνθρωπος, αλλιώς χαρακτηρίζεσαι.

    Τώρα για τα θετικά του δυτικού κόσμου ας μην αρχίσουμε συζήτηση γιατί θα τα χάσουμε μέσα στα αρνητικά που αυτός έχει δημιουργήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα προσπαρήσω να σε πείσω για τα καλά του Δυτικού κόσμου παρόλο που ζεις σε αυτόν και του ασκεις κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωωωω όλοι οι κόσμοι έχουν καλά, και ο δυτικός σίγουρα πολλά. Το κακό όμως σήμερα ο δυτικός κόσμος ταυτίζεται με την παρακμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η παρακμή θα είναι προσωρινή και πάμε στοίχημα αν θέλεις, μιας και ο καπιταλισμπος πάλι προς την δόξα θα τραβήξει. Σε μερικά χρόνια προφανώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρώτ’ απ’ όλα συνδέεις τον δυτικό πολιτισμό με τον καπιταλισμό.
    Πράγμα λάθος. Ο καπιταλισμός είναι απλά ένα σύστημα το οποίο εισήγαγε ο δυτικός πολιτισμός. Η παρακμή του όμως οφείλεται περισσότερο στη γενικότερη φιλοσοφία των ανθρώπων του. Κατά δεύτερο λόγο, όλα ακμάζουν και παρακμάζουν. Και ο καπιταλισμός αλλά και αυτό που είναι σήμερα ο δυτικός πολιτισμός, νομοτελειακά θα εξαφανιστούν.
    Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω τη αντίληψη πως όλα αυτά είναι θέμα του μυαλού, πως δεν υπάρχει μοναδική οδός και πως «τα πάντα ρει», ενώ εσύ πιστεύεις πως είναι η μοναδική αλήθεια.

    Από εκεί και πέρα, το να εκθειάζει κάποιος τον καπιταλισμό δεν τον τιμά ιδιαίτερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΡΑΦΕΙΣ: "...και ο ορθοπεδικός Γκαμπάνι που αν και Σύριος, δουλεύει στο ΙΚΑ της πόλης μας..."
    ΑΝ ΕΓΡΑΦΕΣ: "...και ο ορθοπεδικός Γκαμπάνι που δουλεύει στο ΙΚΑ της πόλης μας..." ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?
    Εννοείς ότι δεν θα έπρεπε να δουλεύει στο ΙΚΑ , επειδή είναι Σύριος? Ρώτησες αν κάνει καλά την δουλειά του?
    Παρεπιπτόντως κάποιοι εδώ στην Πρέβεζα πιστεύουμε ότι ο Χαλεντ Καμπάνι ( Έλληνας υπήκοος παλαιστινιακής καταγωγής ) τίμησε με την ενέργειά του την μικρή μας πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανώνυμε
    μην κολλάς στις λέξεις. Την ουσία την έπιασες άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν με νοιάζει αν είναι τιμητικό το να εκθειάζει κάποιος τον καπιταλισμό μιας και δεν το έκανα.

    Προφανώς και δεν θα υπάρχει ο καπιταλισμός για πάντα αλλά για την ώρα δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα για να λειτουργεί μία οικονομία, αν το έχεις και μακάρι και για εσένα αλλά και για την ανθρωπότητα τότε ανακοίνωσε το. Αν πράγματι είναι καλύτερο θα σε ακολουθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αειφόρος ανάπτυξη. Τρείς ισότιμοι πυλώνες αειφορίας οικονομία-κοινωνία-περιβάλλον.
    Κατά τον καπιταλισμό δεν λειτουργεί η οικονομία (έννοια που υπερβαίνει το χρήμα και ο καπιταλισμός την καταστρέφει, δεν την διαχειρίζεται καν σωστά), αλλά επιτρέπεις στην χρηματοοικονομία να διαχειρίζεται την κοινωνία. Κοινώς είσαι σκλάβος.
    Τα δημιουργήματα του ανθρώπου (χρηματοπιστωτικό) πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος να υπηρετεί αυτά.
    Ο καπιταλισμός είναι το χειρότερο σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας ακριβώς γιατί είναι μονοδιάστατος και αποτυγχάνει να κατανοήσει ένα πολυδιάστατο σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!