Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σοκ! Διαφθορά στα νοσοκομεία! Ποιός να το Λεγε!

  • Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο, που φέρνουν διάσημα ονόματα στο κέντρο των επιθέσεων της ΣΔΟΕ, αλλά και ένα πλήθος άλλων επαγγελματιών που δρούσαν υπό κάτω κάθε υποψίας, κάτω από τη μύτη των αρχών, σε βάρος των αρχών και των μικρών αρχών, δηλαδή των αρχιδίων.
  • Κυρίως άρθρο:
  • Ποιός μπορούσε να υποψιαστεί ότι ευυπόληπτοι πολίτες, με αξιόλογη κοινωνική προσφορά και καταξίωση, θα έκρυβαν παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με λαθρεμπόριο φαρμάκων, ιατρικών εξοπλισμών και αναλώσιμων ειδών, καθώς και χρηματισμό, δωροδοκία, εισφοροδιαφυγή αλλά και αμέλεια στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Οι πολίτες, που μέχρι τώρα ιδέα δεν είχαν και περίμεναν από την ΕΤ να τους το πεί, περιμένουν με αγωνία το πόρισμα της διακομματικής εξεταστικής επιτροπής που αναμένεται να βγεί στη δημοσιότητα σε τρία χρόνια, εις πενταπλούν, γιατί η πολυφωνία είναι ίδιον μίας προηγμένης δημοκρατίας.
  • Το μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα περιστατικό αποκαλύφθηκε από τη δαιμόνια δημοσιογραφική ομάδα της κρατικής τηλεόρασης, που ερεύνησε και έλυσε αυτό το κουβάρι διαπλοκής, χάρις σε επώνυμη καταγγελία του υπουργού εργασίας ο οποίος πρόσφατα είχε εγκλεισθεί σε κρατικό νοσοκομείο παρά τη θέλησή του, γεγονός που τον κατέστησε αυτόπτη μάρτυρα όλων όσων εδιαδραματίζοντο πίσω από τις ανοιχτές πόρτες και ορθάνοιχτες γρίλιες των ιατρείων. Ο υπουργός κατόρθωσε να αποδράσει και έκανε σκοπό της ζωής του την εξάλειψη αυτής της αδικίας.
  • Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων, ανακαλύφθηκαν στο τραπέζι της κουζίνας και στη ντουλάπα του μπάνιου αντικείμενα μεγάλης αξίας που όχι μόνο υπερβαίνουν κατά πολύ το δηλωθέν εισόδημα των εν λόγω ιατρών αλλά και το ΑΕΠ της χώρας. Στην ΕΔΕ που ακολούθησε, οι γιατροί έδωσαν πληροφορίες που εκτός από τους ίδιους φωτογραφίζουν και άλλους επαγγελματίες, δικηγόρους, πολεοδόμους και συμβολαιογράφους, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο ξέπλυμα μαύρων εισοδημάτων, φοροδιαφυγή και στη διοργάνωση συμποσίων με απώτερο στόχο την κοινωνική εδραίωση στο χώρο της εκβιαστικής αφαίμαξης των ασθενών.
  • Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, οι γιατροί (549.567 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων) αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις και θα ήταν μεγάλη αδικία να χαρακτηριστεί όλα το ιατρικό σώμα από μία μικρή ομάδα παραβατών. Στην απολογία τους οι γιατροί που συνελήφθησαν δήλωσαν στην υπεράσπισή τους ότι όσοι καταλήγουν σε κρατικό νοσοκομείο είναι προφανές ότι είναι πολύ μπατίρηδες για να ζήσουν, άρα θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν, και όχι να να έχουν παράλογες απαιτήσεις. Επίσης, εδήλωσαν υπερήφανοι για την πρόοδο της ελληνικής ιατρικής κοινότητας που, χρόνια πριν τις άλλες δυτικές κοινωνίες, έχουν ενσωματώσει με επιτυχία το θεσμό της εθελουσίας ή μή ευθανασίας, βγάζοντας από τη δυστυχία τους ένα πλήθος αναξιοπαθούντων για τους οποίους η ζωή ήταν πλέον πολύ οδυνηρή. Επίσης, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της εξέτασης, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή τους την προσπάθεια με αυθόρμητες δωρεές και εισφορές, καθώς και πάμπολλα χρυσά δόντια, τενεκέδες λάδι, φρέσκα προϊόντα από την παραγωγή του κάθε αγρότη, που σκοπό έχουν να στηρίξουν τον γιατρό στην αποστολή του. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς αναμένονται στοιχεία από τις εφορίες, τα κατά τόπους εστιατόρια, θέρετρα, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπόρους εσωρούχων, τουριστικών γραφείων, αλλά και από έναν σημαντικό αριθμό βιντεοταινιών ηθικοπλαστικού περιεχομένου για την προώθηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγηση των νέων.
  • Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι-συμβολαιογράφοι-πολεοδόμοι απειλούν να απεργήσουν αφήνοντας σε εκκρεμότητα ένα πλήθος υποθέσεων, καθυστερώντας σημαντικά το έργο της συγκάλυψης αδικημάτων, παρανόμων μεταβιβάσεων, κατάχρησης δημοσίου χρήματος και ξεπλύματος μιζών αλλά και φυγάδευσης τεραστίων ποσών για το εξωτερικό. Δήλωσαν δε, ότι προτιμούν να υποστούν μείωση αμοιβών παρά να κόψουν αποδείξεις, μιας και αν κόβουν αποδείξεις θα υπάρχουν αποδείξεις, τόσο για τις δραστηριότητές τους, όσο και για τα εισοδήματά τους, πράγμα που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην ομαλή λειτουργία του δημοσίου τομέα.
  • Οι αρχές φοβούνται ότι αυτή η εξέλιξη θα καταφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στο μόνο είδος οικονομίας της χώρας, την παρά-, πλήττοντας την εθνική αξιοπιστία στα ξένα κυκλώματα, μιας και οι διεθνείς φαρμακευτικές, χρηματοπιστωτικές, και εξοπλιστικές εταιρείες κινδυνεύουν να χάσουν όλα όσα έχουν επενδύσει σε μίζες, χρηματισμούς και πάρτυ σε κότερα. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πιθανολογούν ότι η ενδεχόμενη πτώχευση της ελληνικής παραοικονομίας θα επιφέρει μία αλυσιδωτή αντίδραση κατάρρευσης σε πλήθος επιχειρήσεων και ιδρυμάτων που τροφοδοτούνταν από αυτή τη δραστηριότητα, σε τομείς όπως ο τουρισμός, πολλά σαλέ στην Αυστρία, τρείς Ελβετικές τράπεζες, ένα τεχνητό νησί στο Ντουμπάι, περίπου 75 χασισοφυτείες στην Κολομβία, αλλά και η πτέρυγα πλαστικής χειρουργικής της Μάγιο Κλίνικ και το χωριό του Αη Βασίλη στη Λαπωνία.
  • Η κοινωνική διάσταση του ζητήματος, απασχόλησε το υπουργείο εργασίας ειδικά σε ότι αφορά τους εν λόγω γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολεοδόμους, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Πράγματι, οι επαγγελματίες αυτοί, που είναι στην πλειοψηφία τους κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και όλοι οι συγγενείς τους μέχρι και τον έκτο βαθμό, σύμφωνα με το σύνταγμα χάνουν τα προνόμιά τους, και θα αναγκαστούν να ζήσουν με την πενιχρή σύνταξη των 3.500 ευρώ μηνιαίως. Ο υπουργός εργασίας σε συνεργασία με το νομοθετικό τμήμα της βουλής και το υπουργείο οικονομικών, θα καταρτίσουν νέο σχέδιο νόμου που να προβλέπει την ανταμοιβή για το πλούσιο κοινωνικό έργο των μεγάλων αυτών ανδρών, επανορθώνοντας την αδικία που συνεχιζόταν τόσα χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Το σχέδιο, που εγκρίθηκε από την Τρόικα, την Γκόλντμαν Σακς και τον Κινέζο ελεγκτικό επίτροπο, θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, από πρώτης Ιουνίου 2010 και για όσο υπάρχει ήλιος.
  • Το ίδιο ν/σ επίσης προβλέπεται να βάλει τέλος στην ατιμωρησία που διαβρώνει την κοινωνική συνοχή, με έναν αριθμό μέτρων που αναμένεται να αποδώσει στους ενδιαφερόμενους πάνω από 3 δις ετησίως. Οι πολίτες, που συμμετείχαν σε αυτά τα κυκλώματα και ευθύνονται για την διάδοση της διαφθοράς με τη δικαιολογία ότι "Αν δεν έδιναν φακελάκι θα πέθαινε ο παππούς" και διάφορες άλλες αηδίες, θα εισπράξουν ποινές, πρόστιμα, στέρηση εσόδων, απολύσεις, αλλά και ανταποδοτική φορολογία, που θα εξασφαλίσει την διαιώνιση και εύρυθμη λειτουργία των θεσμών.
  • Τέλος, ο υπουργός εργασίας δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διευθέτηση του καυτού ζητήματος που τράνταξε την επικαιρότητα, καλεί δε όλον τον Ελληνικό λαό, με ομοψυχία και θάρρος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για ένα καλύτερο άυριο των παιδιών τους.

4 σχόλια:

  1. Αχ, πολύ χάρηκα που επιτέλους θα στρώσουν τα πράγματα.

    ΥΓ έχω την εντύπωση πως η Google έχει βάλει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, όταν επιλέγει τις λέξεις που πρέπει να αντιγράψεις (τα captcha —bless you!) για να προσθέσεις το σχόλιό σου. Ας πούμε, για να σχολιάσω στη συγκεκριμένη ανάρτηση, η λέξη επιβεβαίωσης ήταν “lolized”. Ουάου (ή «ουά», για τους αρχαιοπρεπείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τίποτα δεν είναι τυχαίο χρήστο.

    Πάντως, αμα πιστέψεις τα δελτία, θα πείς κι ευχαριστώ για τις κοτσάνες που λένε, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :) Κορυφαίο το άρθρο, διαφωτιστικό, επιτέλους σωθήκαμε ως λαός, πού να φανταστώ ο πτωχός τόση διαφθορά ! Ευτυχώς που υπάρχουν τα κρατικά κανάλια να μαθαίνουμε την αλήθεια.
    Εδω και 5 χρόνια δεν ενημερώνομαι απο την τηλεόραση, να ξαναρχίσω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!