Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απεργήστε ρεμάλια!

  • Απεργήστε τελωνειακοί, δικαστικοί, γιατροί, βενζινοπώλες, εφοριακοί και δημόσιοι υπάλληλοι. Βγείτε με τα μπιζού και το μαλλί κομμωτηρίου, με το ζιβανσύ και το πιέρ καρντέν στους δρόμους όπως η εκπρόσωπος των ΔΥ που βγαίνει στα παράθυρα και ωρύεται για τα χαμένα της δικαιώματα σείοντας τα χρυσαφικά της η μαντάμα.... Μα, "κυρία" μου, οι παλιοί είναι που έχουν φάει τα περισσότερα, αυτοί που έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα, γιατί αυτοί είναι που έχουν περάσει τη ζωή τους πίσω από γραφεία που δεν κάνουν τίποτα, που πήραν με ρουσφέτια τις θέσεις και με φωτογραφικές προκηρύξεις, δήθεν και καλά είχαν τα προσόντα, πρόλαβαν πριν το ασέπ. Οι παλιοί έχουν πάρει τις περισσότερες τζάμπα άδειες, οι παλιοί πήραν τα λαθραία αξιώματα και τα κοροϊδίστικα επιδόματα, οι παλιοί έχουν στήσει τα κυκλώματα και τις κλίκες, γιατι ο νέος ίσως ακόμα δεν του έχει δοθεί η ευκαιρία να το κάνει και ίσως, μακάρι να μην του δοθεί ποτέ. Θα πληρώσει ο άφραγκος νέος των 700 ευρώ τα δικά σας γαμησιάτικα, και μάλιστα για το υπόλοιπο της ζωής του, ενώ εσείς κατωχυρώνετε συντάξεις και εθελουσίες! Ντροπή ρε! Οι παλιοί είναι που κλέβουν περισσότερο, που δουλεύουν λιγότερο και που βρίσκουν τρύπες για τα ανίκανα παιδιά τους. Γιατί αν δεν ήταν ανίκανα, δεν είχαν ανάγκη "να παίρνει ένα μισθό το παιδί".
  • Απεργήστε ρε, να δούμε τι θα φάτε, που κλέβατε συντάξεις από τα γερόντια!
  • Απεργήστε ρε, να δούμε ποιός θα σας δίνει γρηγορόσημα και φακελάκια, και λαδώματα και δωροδοκίες.
  • Ο Νικοπολίδης, είναι ακόμα κηπουρός? Μήπως απεργήσει και αυτός και μείνουν οι κήποι απότιστοι?
  • Τόσα χρόνια ρε αλήτες, ρε λωποδύτες, απεργούσατε για το τίποτα, πάνω στις εξετάσεις των παιδιών και πάνω στους λόφους σκουπιδιών που μολύνουνε τις πόλεις με την παρώτρυνση της παπαρήγα και του συν, που είναι πουλημένοι του κερατά και εξαιτίας τους φάγατε ότι φάγατε βρωμιάρηδες! Που έχετε τα μούτρα να απεργείτε λες και δουλέψατε ποτέ!
  • Λες και κάνατε ποτέ μάθημα της προκοπής στα γυμνάσια και τα λύκεια, λες και δεν ψαρέψατε πελάτες για τα ιδιαίτερά σας, λές και δεν κάνατε κοπάνες από τα γραφεία σας, λες και δεν αφήσατε τους ασθενείς σας να περιμένουν νυχθημερόν στους διαδρόμους, λες και δεν έχετε πάρει ζωές και περιουσίες στο λαιμό σας καργιόληδες κάθε ειδικότητας... Λές και δεν χαντακώσατε τον φτωχό για να τα πάρετε από τον πλούσιο...
  • Λες και δεν έχουμε γίνει ο περίγελως της ευρώπης από τις υπηρεσίες που δεν παρέχετε!
  • Ποιός λυπάται όταν απεργούν οι κλέφτες?
  • Απεργήστε ρε!

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με το κείμενο σου και τις καταχρήσεις των απεργιών από τα ρετιρέ.

    Για τον Νικοπολίδη έχω μία ένσταση μιας και η Εθνική ποδοσφαίρου βγήκε Πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στον κοσμο.

    Αντιθέτως έχω πολύ άχτι κάτι ντοπαρισμένους αθλητές που πληρώνουμε τα κάλπικα προνομία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι με δεν διαφωνώ αλλα δεν ειναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν και ΔΥ που εργάστηκαν συνετά και σωστά.
    Βέβαια με μια απεργία και με δύο δεν λύνεται και κανα πρόβλημα, ισα ισα γλυτώνει κατι εκατομμύρια το Κράτος απο μερο(α)κάματα.
    Ναι, ξερω, δεν ειναι η πλειονότητα όσοι εργάζονται φιλότιμα κι όσοι άξια πήραν θέσεις και χρήματα.
    Μεγάλη συζήτηση, οκ το αφηνω για τωρα σε άλλη φάση που θα μαι ξεκούραστος θα μπορούσαμε να πούμε διάφορα για το θέμα.
    Πάντως η απεργία ξαναλέω δεν ειναι λύση, μπιστολιά στον αέρα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!